Nuh diyo peygamber demiyor konuştum çok.Bakalım ne olacak.Oran olarak çok yüksek tabi pazarlıkla bir orta yolu bulun
Bu arada anladığım kadarıyla dubleksin bir kısmını vermiş size yasal mı denmiş yorumlarda evet yasal, isterse evinin tek bir odasını bile kiralayabilir buradan girmeyin bence konuya. Şu an taşınsanız çok daha büyük masraf çıkar o yüzden güzellikle anlaşmaya çalışın
Benim eskş ev sahibimde bunu söylemişti ama ben inadına kira yazdım. Hatta Ocak kira şubat kira diye de isimle yolladım parayı. Yarın öbür gün bu adam bana hiç kira vermedi. O para da bana başka bir borcu içindi derse ne derim diye her yere kira yazdım açıkçası.Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
Benim üst katımda böyle Spizella , yeni dubleksler iki daire gibi yapılıyor, üst kat tam bir daire alt katta öyle, kapıları ayrı. İsteyen merdiven koyup kendisi kullanıyor iki katı ,isteyende iki daireden birini kiraya veriyor. İnsanları dolandırma gibi bir durum yok yani, bina yapımı sırasında kapı numaraları bile ayrı veriliyor mesela benim üstüm 27 numara, onun ev sahibi 29 numara her şeyi ayrı yani. Elektrik, doğalgaz saatleri istenirse ayrılabilir ama kanun bir kullanılmasına da izin veriyor. İnsanların o dubleksleri alma amacı o zaten iki daire sahibi olmak
O zaten kesin. Faturalarınız da çokmuş. Öderken adil dağılım yapılıyor mu emin misinizKontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
Yooo yarı yarıya,üstelik benim ocağım dogalgaz değil peteklerin hepsi yanmıyor.O zaten kesin. Faturalarınız da çokmuş. Öderken adil dağılım yapılıyor mu emin misiniz
Civarda kiralar nasıl? Ya da başka semtte? Benzer fiyata varsa taşınmayı düşünmez misiniz? Kira fiyatından bağımsız olarak bunlar çok saçma.İlla ki bir tarafın hakkı diğerine geçer.Yooo yarı yarıya,üstelik benim ocağım dogalgaz değil peteklerin hepsi yanmıyor.
Evet kaçırıyor, bankaya kirayı yatırırken kira bedeli diye açıklama yapmanız lazım, ev sahipleri yıllık kira geliri üzerinden vergi ödemekle mükellef.Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
Vergiden kaciriyor....Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
Yok malesef bende isterim çıkmayı ama her senede taşınılmazki inanın yıldım.Civarda kiralar eski binalar 7 binden başlıyor.Civarda kiralar nasıl? Ya da başka semtte? Benzer fiyata varsa taşınmayı düşünmez misiniz? Kira fiyatından bağımsız olarak bunlar çok saçma.İlla ki bir tarafın hakkı diğerine geçer.
Evet dün asla olmaz dedi en son 3750 olsun dedi ama ben onuda istemiyorum.Adil olan ne ise onu yapsın.Bugün tekrar konuşucaz bakalım ne dicek.Illa da kirayi oyle yukseltiyor ve bunda israr mi ediyor? Israrinda da israrci mi?
Iyi madem, gonderirken yaz "Kira bedeli" diye gorsun vergi kacirmak neymis...
Aklınızda bulunsun diye yazıyorum, 2022 yılında kira geliri elde edenler, elde ettikleri gelirin 9.500 lirası muaf, geri kalanı üzerinden vergi ödemekle yükümlüler, siz 2000 liradan oturuyormuşsunuz, bu da ev sahibinize yıllık 24 bin lira gelir demek.Evet dün asla olmaz dedi en son 3750 olsun dedi ama ben onuda istemiyorum.Adil olan ne ise onu yapsın.Bugün tekrar konuşucaz bakalım ne dicek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?