Kiraya %100 yapan ev sahibim

Nuh diyo peygamber demiyor konuştum çok.Bakalım ne olacak.

Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
Benim eskş ev sahibimde bunu söylemişti ama ben inadına kira yazdım. Hatta Ocak kira şubat kira diye de isimle yolladım parayı. Yarın öbür gün bu adam bana hiç kira vermedi. O para da bana başka bir borcu içindi derse ne derim diye her yere kira yazdım açıkçası.

anladım yeni evler bir değişikmiş. ben de en üst katta oturuyorum. karşı dairem çatı katının kendi üst tarafına kapı takmış 1 oda 1 banyo var pencere yok, elektrik su ayrı değil. doğalgaz yok. kiraya veriyorlar. oturanlar bizim kata kadar asansörle çıkıyor. bu katta inip merdivenle evlerine çıkıyorlar. ne kapı numarası var ne bişey. senin anlattığın gene iyiymiş sonuçta ayrı bir daire. benim apartmandaki durum tamamen illegal

Bir yıllık kiracı için artış fazla, kaldı ki dairenin dubleksini kullanıyorsunuz tüp vs var itiraz edin... evet 4bin uygun pahalı değil ama 2 binden 4 bine 1 yıl içinde olmaz... sonuçta evi tutarken sizde uygun olduğu için bazı özel durumlarını kabul etmişsiniz.

Asgari ücretin bu kadar olmasında,asgari ücretle geçinememekte,faturaların maaşın 4 te biri olmasında ve ekleyebileceğim bir sürü maddede ev sahibinin suçu yok.
Bunu bilin ve görün lütfen.
Temmuz mu ağustos mu ne yüzde 25 lik zam sınırı doluyor diye biliyorum.Anlaşmaya çalışın yoksa bir sonraki zam yüzde beyaz bile yapsa birşey diyemeyeceksiniz.
Not: bende kiracıyım

Bizim de kiramıza %100 zam yaptı şubatta ve ev sahibiyle aynı binada oturuyoruz.
Bir şey demedik polemik çıkmasın diye ve civar evlerle aynı fiyata çekmiş oldu

Asıl önümüzde ki yılda %100 yaparsa artık yandı gülüm keten helva ne olacak sonumuz hiç bilmiyorum Allah yardımcımız olsun.

Yooo yarı yarıya,üstelik benim ocağım dogalgaz değil peteklerin hepsi yanmıyor.
Civarda kiralar nasıl? Ya da başka semtte? Benzer fiyata varsa taşınmayı düşünmez misiniz? Kira fiyatından bağımsız olarak bunlar çok saçma.İlla ki bir tarafın hakkı diğerine geçer.

Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
Evet kaçırıyor, bankaya kirayı yatırırken kira bedeli diye açıklama yapmanız lazım, ev sahipleri yıllık kira geliri üzerinden vergi ödemekle mükellef.
Kiranız günümüz şartlarını göz önünde bulundurursak uygun ama sizin maaşınıza göre zaten ancak 2-3 bin lira kira ödeyebilirsiniz, yani ev sahipleri de biraz makul ve uzlaşıcı olmak zorunda, ev sahipleri ve kiracılar için zorlayıcı bir dönemdeyiz fakat maalesef ev sahibi olmayı fırsatçılığa çevirenler de var.

Daha geçen akşam annem bir komşusunun 8000 liraya oturan kiracısını psikolojik baskıyla çıkarıp 17 bin liraya yeni kiracı aradığını söyledi el insaf diyorum çünkü ev site içi değil, İstanbul’un bir köşesinde geneli yaşlılar ve emeklilerden oluşan bir semtinde, lüks olmayan eski bir binada ufacık bir daire.
Aynı yerde biraz daha geniş daireleri 25 bin liraya kiraya veriyorlarmış, annem depremden sonra iyice çıldırdılar fırsata çevirdiler diyor valla haklı.

Illa da kirayi oyle yukseltiyor ve bunda israr mi ediyor? Israrinda da israrci mi?

Iyi madem, gonderirken yaz "Kira bedeli" diye gorsun vergi kacirmak neymis...

Civarda kiralar nasıl? Ya da başka semtte? Benzer fiyata varsa taşınmayı düşünmez misiniz? Kira fiyatından bağımsız olarak bunlar çok saçma.İlla ki bir tarafın hakkı diğerine geçer.
Yok malesef bende isterim çıkmayı ama her senede taşınılmazki inanın yıldım.Civarda kiralar eski binalar 7 binden başlıyor.

Illa da kirayi oyle yukseltiyor ve bunda israr mi ediyor? Israrinda da israrci mi?

Iyi madem, gonderirken yaz "Kira bedeli" diye gorsun vergi kacirmak neymis...
Evet dün asla olmaz dedi en son 3750 olsun dedi ama ben onuda istemiyorum.Adil olan ne ise onu yapsın.Bugün tekrar konuşucaz bakalım ne dicek.

Evet dün asla olmaz dedi en son 3750 olsun dedi ama ben onuda istemiyorum.Adil olan ne ise onu yapsın.Bugün tekrar konuşucaz bakalım ne dicek.
Aklınızda bulunsun diye yazıyorum, 2022 yılında kira geliri elde edenler, elde ettikleri gelirin 9.500 lirası muaf, geri kalanı üzerinden vergi ödemekle yükümlüler, siz 2000 liradan oturuyormuşsunuz, bu da ev sahibinize yıllık 24 bin lira gelir demek.
Bu sene kira gelirinin 21 bin lirası vergiden muaf, 3.750’den ödeme yapsanız ev sahibiniz yıllık 45 bin lira gelir elde edecek, 21 bini düşün 24 bin liranın vergisini ödemek zorunda.
Yasal olan vergi ödenmesi ve kira bankaya yatırılırken kira bedeli diye belirtilmesi.
Şu haberi okumanızı rica ediyorum, faydası olabilir.

Kombi olmayan eve 4bin mi üstelik yüzde yüz zamla tüpe para mı yetişir bu kiraya vereceğiniz parayı kombili eve verseniz tüpten kâr edersiniz.

Ben bu %25 dayatmasi yuzunden, kiracımın süresi dolmustu, cikardim evden. Yeniden de kiraya vermedim. Öyle bos duruyor. Sözüm size degil ama kiracılar da iyi alisti piyasanin yari fiyatina kirada kalmaya. Enflasyon yüzde 100'den cok fazla. Onerdiginiz artis düşük kalıyor.

Bazı kiracilarin evi gasp ettiğini düşünüyorum bende boş kalmasindan yanayım iyi birisi olmadıktan sonra uğraşamam kimseyle markete gidince diyebiliyor muyuz yaa bu peynir 20 lira olsun diye hem ev güzel olsun hem rezidans olsun hem konumu iyi olsun birde ucuz olsun tabi başka...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…