Benim bir arkadasima bu sekilde icra geldi. Elden falan verdi bankadan falan yatirdi bazen de, sonra sorun olunca kapiya avukatla geldiler. Yatirilmamis kirani var diye. Sakin boyle bir sey yapmayin. Elden veriyorsaniz da mutlaka makbuz alin.Benim eskş ev sahibimde bunu söylemişti ama ben inadına kira yazdım. Hatta Ocak kira şubat kira diye de isimle yolladım parayı. Yarın öbür gün bu adam bana hiç kira vermedi. O para da bana başka bir borcu içindi derse ne derim diye her yere kira yazdım açıkçası.
Nasılsa yarısını ödüyorsunuz diye rahat davranıyorlar hakkınızı her türlü yiyorlar en az 500-1000 arası ordan alıyorlar zatenYooo yarı yarıya,üstelik benim ocağım dogalgaz değil peteklerin hepsi yanmıyor.
Hayır öyle yapmayın.Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
+1.Asgari ücretin bu kadar olmasında,asgari ücretle geçinememekte,faturaların maaşın 4 te biri olmasında ve ekleyebileceğim bir sürü maddede ev sahibinin suçu yok.
Bunu bilin ve görün lütfen.
Temmuz mu ağustos mu ne yüzde 25 lik zam sınırı doluyor diye biliyorum.Anlaşmaya çalışın yoksa bir sonraki zam yüzde beyaz bile yapsa birşey diyemeyeceksiniz.
Not: bende kiracıyım
Ben de çok gördüm %25 zam için evini boş tutup kiraya vermeyen kişileri. En azından temmuz (%25 zam sınırının süresi o zaman bitiyor diye) sonrasını bekleyelim diyorlar kendilerince haklılar.. E evler boş kalınca insanlar kiralık ev bulamıyor kiralar daha da artıyor. Yani devlet kira sorununa çözüm bulacağım diye iyice saçmasapan bir hale getirdi durumu. Gerçekten kira soruna çözüm bulmak istiyorlarsa sığınmacıları Afgani suriyeliyi bilmem nereliyi göndersinler. Ülkeye 10 milyon insanı doldurursan böyle bir sorun çıkar elbet.Ben bu %25 dayatmasi yuzunden, kiracımın süresi dolmustu, cikardim evden. Yeniden de kiraya vermedim. Öyle bos duruyor. Sözüm size degil ama kiracılar da iyi alisti piyasanin yari fiyatina kirada kalmaya. Enflasyon yüzde 100'den cok fazla. Onerdiginiz artis düşük kalıyor.
Ev sahipleri kafasına göre kira yapamaz, yüzde 25 temmuzda bitiyor bu doğru ama, ev sahibi en fazla tefe tüfe yapabilir. Bu da yüzde elli, altmış gibi oranda gelir.Asgari ücretin bu kadar olmasında,asgari ücretle geçinememekte,faturaların maaşın 4 te biri olmasında ve ekleyebileceğim bir sürü maddede ev sahibinin suçu yok.
Bunu bilin ve görün lütfen.
Temmuz mu ağustos mu ne yüzde 25 lik zam sınırı doluyor diye biliyorum.Anlaşmaya çalışın yoksa bir sonraki zam yüzde beyaz bile yapsa birşey diyemeyeceksiniz.
Not: bende kiracıyım
Arkadaşlar, konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim. Ev sahipleri temmuzdan sonra istediği zammı yapamayacak. En fazla tefe tüfe oranında zam yapabilir. Ben de ev sahibiyim. Konu sahibi, bence 3000 den fazla artış yapmayın. Zaten hiç bir yasal hakkı yok ev sahibinizin+1.
Bizim binada da böyle birisi ev sahibiyle inatlaştı.
Herkes 3000 verirken o 1200 falan veriyor. Temmuzda istediğim zammı yapacağım dedi ev sahibi.
O yüzden anlaşmak çok önemli.
Konu sahibi hem fatura konusunda hemde ev konusunda kullanılıyor. Bunun farkına vararak ödesin. Ev bulabiliyorsa bulup çıkması çok iyi.
Tefe tüfe yine çok yüksek ama.Arkadaşlar, konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim. Ev sahipleri temmuzdan sonra istediği zammı yapamayacak. En fazla tefe tüfe oranında zam yapabilir. Ben de ev sahibiyim. Konu sahibi, bence 3000 den fazla artış yapmayın. Zaten hiç bir yasal hakkı yok ev sahibinizin
Allah yardımcınız olsun.Merhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.
Valla tek bildiğim şey inat inadı doğurur.Siz yaparsanız ev sahibi daha beterini yapar ve üzülerek söylüyorum en sonunda kaybeden siz olursunuz.Tefe tüfe yine çok yüksek ama.
%25 kalkıyor ancak geçen yıl tefe tüfe %71di diye biliyordum ben.
Her konuda yine de uzlaşması lazım.
Evet dün asla olmaz dedi en son 3750 olsun dedi ama ben onuda istemiyorum.Adil olan ne ise onu yapsın.Bugün tekrar konuşucaz bakalım ne dicek.
Kira konusunda anlastin, ortada bulustun diyelim. Ama isler sarpa sarip da evden cikartir ise yazidaki bir bolumu kesinlikle uygula.Aklınızda bulunsun diye yazıyorum, 2022 yılında kira geliri elde edenler, elde ettikleri gelirin 9.500 lirası muaf, geri kalanı üzerinden vergi ödemekle yükümlüler, siz 2000 liradan oturuyormuşsunuz, bu da ev sahibinize yıllık 24 bin lira gelir demek.
Bu sene kira gelirinin 21 bin lirası vergiden muaf, 3.750’den ödeme yapsanız ev sahibiniz yıllık 45 bin lira gelir elde edecek, 21 bini düşün 24 bin liranın vergisini ödemek zorunda.
Yasal olan vergi ödenmesi ve kira bankaya yatırılırken kira bedeli diye belirtilmesi.
Şu haberi okumanızı rica ediyorum, faydası olabilir.
Uyanık kiracılar iş başında
Kiracılar, kira gelirini beyan etmeyen ev sahiplerinin korkulu rüyası oldu. Bazı uyanık kiracılar, “ev sahibim vergi kaçırıyor” diyerek Maliye’ye ihbar ediyor, ev sahibine kesilen vergi cezasından da yüzde 10 oranında ödül alıyor...www.ntv.com.tr
Aynen öyle.Valla tek bildiğim şey inat inadı doğurur.Siz yaparsanız ev sahibi daha beterini yapar ve üzülerek söylüyorum en sonunda kaybeden siz olursunuz.
Bu doğru. Ama ev sahibi zaten yüzde yüz artırmaya çalışıyor. Her koşulda tefe tüfe oranı daha düşük kalıyor. Yani beş yıl boyunca emsal artış yapamayacağını göre evsahibi, konu sahibi bundan sonraki zamları tefe tüfe oranında artırabilirTefe tüfe yine çok yüksek ama.
%25 kalkıyor ancak geçen yıl tefe tüfe %71di diye biliyordum ben.
Her konuda yine de uzlaşması lazım.
1 yıllık kiraciysaniz ve kontratiniz varsa hiçbir şey yapamaz hukuki olarak. 3000 yapın en fazlaMerhaba herkese,hayırlı ramazanlar. Daha önce de konu açmıştım,dün ev sahibi aradı kiraya %100zam yaptım dedi.(2000 tl den4000 tl)tabi şimdi böyle görününce 4000 tl az görünüyor ama,bende asgari ücret alıyorum 4000 kira 2000 faturalar bana kalan 3000 napayım ben onunla nasıl geçineyim Allah aşkına söyleyin.Ben bugün söyleyeceğim arayıp devletin uygun gördüğü %25değil de %50 yapayım dicem kabul etmezse yasal haklarını kullanabilisiniz dicem(Bu arada oturduğum daire dubleks olarak geçiyor alt katta ev sahibi üst katta ben oturuyorum,faturalarımız hepsi bir.Kombi yok benim katta ocak tüplü,uygun olduğu için sesimi çıkarmadım kabul ettim tutarken(1 yıllık kiracıyım bu arada)sizlerden fikir bekliyorum.
Eğer haksız koşullarda çıkartmak istiyorsa para istemek hakkı hence. Nakliyesi var kira farkı var...Ne yalan soyleyeyim, en son kiraci vakasi sonrasinda, fena gicik oldum kiracilara genel olarak. Muvekkilin evinden cikmak icin para istiyor. Nötr bakamaz oldum son günlerde bu konulara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?