Kiraya %100 yapan ev sahibim

Benim bir arkadasima bu sekilde icra geldi. Elden falan verdi bankadan falan yatirdi bazen de, sonra sorun olunca kapiya avukatla geldiler. Yatirilmamis kirani var diye. Sakin boyle bir sey yapmayin. Elden veriyorsaniz da mutlaka makbuz alin.

Kontratım var,kirayı yatırırken bana dediki yatırırken kira bedeli olarak yazma,diğer yaz dedi.Acaba vergi kaçırıyor olabilirmi?
Hayır öyle yapmayın.
Direkt kira bedeli olarak yazın.
Ayrıca 4bin çok fazla evet. Ama bizde %100 zam yaptık bu yıl. Kiramız 3000.
%50 teklif edebilirsiniz, belki 3250.
Evde sizden başka çalışan yok mu? Allah yardımcınız olsun.

+1.
Bizim binada da böyle birisi ev sahibiyle inatlaştı.
Herkes 3000 verirken o 1200 falan veriyor. Temmuzda istediğim zammı yapacağım dedi ev sahibi.
O yüzden anlaşmak çok önemli.
Konu sahibi hem fatura konusunda hemde ev konusunda kullanılıyor. Bunun farkına vararak ödesin. Ev bulabiliyorsa bulup çıkması çok iyi.

Ben de çok gördüm %25 zam için evini boş tutup kiraya vermeyen kişileri. En azından temmuz (%25 zam sınırının süresi o zaman bitiyor diye) sonrasını bekleyelim diyorlar kendilerince haklılar.. E evler boş kalınca insanlar kiralık ev bulamıyor kiralar daha da artıyor. Yani devlet kira sorununa çözüm bulacağım diye iyice saçmasapan bir hale getirdi durumu. Gerçekten kira soruna çözüm bulmak istiyorlarsa sığınmacıları Afgani suriyeliyi bilmem nereliyi göndersinler. Ülkeye 10 milyon insanı doldurursan böyle bir sorun çıkar elbet.

Ev sahipleri kafasına göre kira yapamaz, yüzde 25 temmuzda bitiyor bu doğru ama, ev sahibi en fazla tefe tüfe yapabilir. Bu da yüzde elli, altmış gibi oranda gelir.
Konuya gelince bence üç binden fazla yapmayın. Hiç bir yasal hakkı yok ev sahibinizin.
Not: Ev sahibiyim. Benim kiracim da yüzde yirmi beş zam yaptı bu yıl. Hakkaniyetli bulmadım tabi ama yasalar böyle yapacak bir şey yok.

Arkadaşlar, konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim. Ev sahipleri temmuzdan sonra istediği zammı yapamayacak. En fazla tefe tüfe oranında zam yapabilir. Ben de ev sahibiyim. Konu sahibi, bence 3000 den fazla artış yapmayın. Zaten hiç bir yasal hakkı yok ev sahibinizin

Tefe tüfe yine çok yüksek ama.
%25 kalkıyor ancak geçen yıl tefe tüfe %71di diye biliyordum ben.
Her konuda yine de uzlaşması lazım.

İşi yokuşa sürmek için kombiyi kapatmasinlar.
Ya zam yaparsın ya soğukta durursun derlerse ne olacak.

Allah yardımcınız olsun.

Valla tek bildiğim şey inat inadı doğurur.Siz yaparsanız ev sahibi daha beterini yapar ve üzülerek söylüyorum en sonunda kaybeden siz olursunuz.

Evet dün asla olmaz dedi en son 3750 olsun dedi ama ben onuda istemiyorum.Adil olan ne ise onu yapsın.Bugün tekrar konuşucaz bakalım ne dicek.
Kira konusunda anlastin, ortada bulustun diyelim. Ama isler sarpa sarip da evden cikartir ise yazidaki bir bolumu kesinlikle uygula.

"Ev sahibine kızan kiracı, Maliye’ye ‘ev sahibim vergi kaçırıyor’ diyerek ihbarda bulunuyor. Bu ihbarı değerlendirmeye alan Maliye elemanları da, ev sahiplerinin kira gelirlerine geri dönük beş yılı kapsayacak şekilde inceleyerek, ödenmeyen vergiler için yüklü vergi çıkarıyor."

Valla tek bildiğim şey inat inadı doğurur.Siz yaparsanız ev sahibi daha beterini yapar ve üzülerek söylüyorum en sonunda kaybeden siz olursunuz.
Aynen öyle.
Mesela bize %100 zam yapacağım demedi, ben kendim teklif ettim 3 bin olsun mu diye. Çünkü biliyorum onun düşündüğü belki de daha yüksek, inatlaşılırsa çıkmak taşınma masrafı depozito her türlü inatlaştığın rakamdan çok daha üste çıkıyor.

Güzellikle anlaşma yoluna git diğer türlü yine sana çok pahalıya mal olacak.

Bu doğru. Ama ev sahibi zaten yüzde yüz artırmaya çalışıyor. Her koşulda tefe tüfe oranı daha düşük kalıyor. Yani beş yıl boyunca emsal artış yapamayacağını göre evsahibi, konu sahibi bundan sonraki zamları tefe tüfe oranında artırabilir

Ne yalan soyleyeyim, en son kiraci vakasi sonrasinda, fena gicik oldum kiracilara genel olarak. Muvekkilin evinden cikmak icin para istiyor. Nötr bakamaz oldum son günlerde bu konulara.

1 yıllık kiraciysaniz ve kontratiniz varsa hiçbir şey yapamaz hukuki olarak. 3000 yapın en fazla

Ne yalan soyleyeyim, en son kiraci vakasi sonrasinda, fena gicik oldum kiracilara genel olarak. Muvekkilin evinden cikmak icin para istiyor. Nötr bakamaz oldum son günlerde bu konulara.
Eğer haksız koşullarda çıkartmak istiyorsa para istemek hakkı hence. Nakliyesi var kira farkı var...

O kadar cok ev sahibi/ kiracı sorunu var ki.. devlet el atsa bile cozulmuyor.. inşallah kendiniz ev alirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…