kiraya zam

tekgercegim

öмяüмüη ѕ[α]нιвι
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
863
15
118

Salı günü açmıştım bu konuyu ev sahibimizle konuştuk 370 de anlaştık sonunda aslında kafam da 360 vardı ama napalım buna da şükür, yorum yapan arkadaşlara tşkler

Son düzenleme:

Canım geçen yıl bizim kira 425 iken ev sahibi sözleşme dolunca birden 500 TL yaptı. Ama kabul etmedik sözleşmede tefe tüfeye göre diye artırım olacak diye bir madde vardı çünkü bizim. 460 TL de anlaştık. Bir araştır derim ben.

Kontratınızda oran ne yazıyorsa o uygulanır aslında ama karşılıklı anlayış esas alınır. Ben kiradayken ev sahibim 650 olsun demişti, ben de onu veremem en fazla 630 olabilir dedim o da tmm dedi.

Siz karşılıklı konustunuz mu? Kime söylüyormuş ev sahibi 400 olsun diye, 70 lira zam mı olurmuş, kafayı yemişler

cnm nette araştırıyorum ama anlayamadım enflasyon oranı tefe tüfe diyo ben şey duymuştum, evde otururken ev sahibi % 10 dan fazla zam yapamaz diye ama böyle bi şey bulamadım nette

cnm kontrata akşam baktım ama bi zam oranı göremedim.. ev sahibi eşimle dün telde görüşmüş eşim de konuşuruz demiş telde uzatmak istemedim dedi hafta sonu konuşcaz bakalım, evet çok 70 lira bende öyle düşünüyorum

Neden hiç zam yapmaz diye düşündünüz ki.
Üstelik evin eksiklerini de tamamlayan, gayet de iyiniyetli biri.

Ebrucum artık ev sahipleri de perişan. Kirayı veren iyi bir kiracı bulunca zam vs düşünmüyorlar hic.

O sınırı zorlamıştır, siz 350de diretin o 375 dicektir en kötü 360 olur

Sözleşmede zam oranı belirtilmemiş sanırım.

Enflasyon rakamlarının üstünde zam yapamayacağını hatırlatabilirsiniz.

Aynen öyle canım Rica

Kiracılara yeni düzenleme ile artık bir çok hak tanıdılar. kiracıların kira bedelleri konusundaki haklarından bi tanesi de artışla ilgili. kira artış bedeli Üretic Fiyat Endeksini aşamaz . kendi rızanızla bile 330 da 400 e çıkarsanız o geçerli olmaz çünkü kanunda artış oranı verilmiştir .. iki tarafın rızasıyla kararlaştırdığı bedelin bile Üretici Fiyat Endeksini aşmaması gerekir. Dayanak Borçlar Kanunu madde 344
330 dan 400 e fiyat artışı çok kesinllikle kabul etmeyin bu sizin kanuni hakkınız zaten kabul etmediğinde sizi çıkartma gibi bi durumu da olamaz

direk ilk dediğine tamam demeyin , sizin olmaz orta yolu bulalım demenizi göz önünde bulundurarak fazladan atmıştır o

mesela bizimde kira 400 lira evsahibi 450 olsun dedi, eşim adamın beynini yedi 425 yaptık , kontratta enflasyon oranı yazıyor çünkü oda %7 civarı

biz de gireli 6 ay oldu 550 + aidat var 600'ü buluyor.
eve banyo dolabı taktırdım. 250 tl kiradan kestirdik, 110 tl de ben verdim cebimden.
sözleşmede tefe tüfe ye göre artış olur diye anlaştık ama evin boya badanaya da ihtiyacı var. onları da ben cebimden yaptırırsam artış yapmayın diyeceğim sözleşme süresi dolunca.
ya da en fazla 575 yapsın.

sizin için de oldu olacak 375 olsun, birden 400 de yapılmaz ki, ayıp yani. kiracıyız diye çekmediğim dert kalmadı zaten

kabul etmicez cnm 350 dicez bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…