Kırıcılığım...

Mune Mune her türlü yoruma acigim
Ben sert yorum yapmadım. Ama kendi hakkınızı şimdiden miras gibi istemeniz de hoş değil. Abinizle konuşacağınıza bu mevzuyu ailenizle konuşmalısınız, abinizin durumu belki sizinki kadar iyi değilse o yüzden otursun demiş olabilirler. Öyle bir durum yoksa da bunu ailenizle konuşun, abinize yapılan ayrımcılığın sizi üzdüğünü, onları da üzmek istemediğinizi belirtin; neden böyle yaptıklarını sorun. Belki mantıklı bir neden söyleyecekler size.
Zaten ailenle gecti bu konu abimin haberi yok diye kac yerde daha yazmam gerekiyor

Mune Mune her türlu yoruma acigim ama konuyu tam okumayip anlamaya calismayip direk maddiyata vurdular.benim dogumumda aramamasi bile kimsenin umru olmadi.herkes evin kirasini istiyorum sandi.sadexe beni yok sayanin benim hakkimi yemesini istememistim halbuki abimde olsa...ben dogumda ölsem haber etmeseler haberi bile olmayacakti.konuyu kapatir misiniz ? Benim uzgunlugum annemi babami kirdigim icin,birde kopan kardesligimiz...

Mune Mune her türlü yoruma acigim

Zaten ailenle gecti bu konu abimin haberi yok diye kac yerde daha yazmam gerekiyor

Yav millete diyorsunuz da siz de çok kapalısınız yani, direkt sert çıkışmalar görüyorum. Ben hoş bulmadım tavrınızı, üzgünüm.

Ben
Yav millete diyorsunuz da siz de çok kapalısınız yani, direkt sert çıkışmalar görüyorum. Ben hoş bulmadım tavrınızı, üzgünüm.
Bende konuyu tam okumayip yada yarim yamalak okuyup yor yapanlarin tavrini hoş karsilamadim malesef.yoruma acigim elbette yalniz konuyu tam okuyanin yorumuna kismi degil.sert cikistigimi dusunmuyorum.cogu yoruma cevap vermeye calistim hakaret edenler disinda.

Yahu siz neyin ölümü neyin paylasimindan söz ediyorsunuz ??? Ben oturdugu evin kirasinin yarisini anne sana geri versin benim hakkim olani dedim.evi satin yariya bolup parayi verin demedim.bu konustugumuzdan abimin haberi zaten yok !

Neye göre kime göre sizin hakkınız var ? Ev Halen babanızın üstüne ise miras olarak ilerde hakkınız olur. Şuan hakkınız yok evde. Abide oturur dayıda eniştede teyzede. Şimdiden göz dikmişsiniz ailenizin malına. Sağlık için Satmak zorunda kalsalar eyvahlar olsun ailenize.
Benim halamda böyleydi annesi babası hayattayken aynen böyle yaptı herkesi üzdü , ama malesef herkesten erken vefat etti. Kendini yedi bitirdi ailesi hayatta iken evim evim diye , ailesinin evinde kardeşinin boşanan çocuğu oturuyordu ve arası yoktu. İstemiyordu orada otursun. Eline ne geçti? Kimse dedemin üzerine laf konuşmazken halam değerini düşürdü , ailesini üzdü. Bedavadan Tapu vermemişti ki hak sorgulansın . İnsan sağlığında çalışsın kazansın sonra gelsin evlat hesap sorsun. Tabi ki o ev size kalacak bir gün. Ailenizi boşu boşuna üzmeyin. Abiniz size kira vermeyeceği ve hakkınız olmadığı için annenizi dolduruyorsunuz. Kendi evini oğluna kiraya versin diyorsunuz. . Ben kendi evi için çocuğundan kira isteyen anne baba görmedim , var Mıdır? Vardır belki olabilir . Ben bu durumda başka evde oturmayı tercih ederdim

Son düzenleme:
Neye göre kime göre sizin hakkınız var ? Ev Halen babanızın üstüne ise miras olarak ilerde hakkınız olur. Şuan hakkınız yok evde. Abide oturur dayıda eniştede teyzede. Şimdiden göz dikmişsiniz ailenizin malına. Sağlık için Satmak zorunda kalsalar eyvahlar olsun ailenize.
Benim halamda böyleydi annesi babası hayattayken aynen böyle yaptı herkesi üzdü , ama malesef herkesten erken vefat etti. Kendini yedi bitirdi ailesi hayatta iken evim evim diye , ailesinin evinde kardeşinin boşanan çocuğu oturuyordu ve arası yoktu. İstemiyordu orada otursun. Eline ne geçti? Kimse dedemin üzerine laf konuşmazken halam değerini düşürdü , ailesini üzdü. Bedavadan Tapu vermemişti ki hak sorgulansın . İnsan sağlığında çalışsın kazansın sonra gelsin evlat hesap sorsun. Tabi ki o ev size kalacak bir gün. Ailenizi boşu boşuna üzmeyin. Abiniz size kira vermeyeceği ve hakkınız olmadığı için annenizi dolduruyorsunuz. Kendi evini oğluna kiraya versin diyorsunuz. . Ben kendi evi için çocuğundan kira isteyen anne baba görmedim , var Mıdır? Vardır belki olabilir . Ben bu durumda başka evde oturmayı tercih ederdim
Durup durup yorum yapiyorsunuz hanimefendi.haklisiniz dedigim halde sizinle tartismamak icin.kotu bir tecrube olmus halaniz sizin hayatinizda umarim sizin kardesinizde benimki gibi sedogumunuzda aramamazlik etmez bunun ne kadar uzucu birsey oldugunu tecrube etmezsiniz tek dilegim bu

Bence sonuna kadar haklısınız.Benzer durumu ben de yaşadım.Abim evlenmeden önce kirasını annemin aldığı babamdan kalma bir eve taşındı evlenince.Öyle olunca durumlar değişti annem bu duruma ses etmeme taraftarı oldu ilk baştan ben duruma itiraz edince ama onun karısı çalışmıyor daha çok ihtiyacı var diye saçma bir bahane sundu. Eee dedim anne çalışsın eşi o zaman ben sabahın kör karanlığında işe gidiyorum gelinin çalışmıyor diye mükafat mı veriyorsun.Sonuçta annem yaptığı haksızlığın farkına vardı ve abim ev kirada iken kiracı ne kadar ödüyorsa o kiranın yarı bedelini bana ödedi.Ben de o para ile oğlumun ihtiyaçlarını karşıladım.Sonunda ev satıldı ve annem evin parasını yarı yarıya bize paylaştırdı ve abimle ikimizde o parayı sermaye yapıp birer ev aldık.Sonuçta çocukları arasında adaleti sağlamada en büyük görev anne babaya düşüyor.Eğer adaleti sağlayamıyorlarsa bu durum kardeşler arasında tamiri mümkün olmayan hasarlara sebep oluyor.

Bugun annemi babaminyeterince uzdum sanirim kizlar sizlere yazip icimi rahatlatmak istedim sadece.dogum yaptigimdan beri annem bende Allah razi olsun babamda gelip gidiyor.sorun su ki abimle aramda sorun yokken dogum yaptigimdan 3-5 gun sonra beni aradi dogal olarak acmadim.zor bir dogumum olmusti halbuki...
suan ailenim evinde oturuyor ve bende kira istiyorum o evden haksizim belki de ama ben yemedim sen ye olsun istemiyorum artik.bunu aileme soyledim parayi ben istemiyorum kendiniz alin ama abimden alin evin payindan benim hakkim olani diye sonuc ben fesat ben saygisiz,sevgisiz oldum.buyuk ihtimal anlattigimi suan anlamayacaksiniz okurken ,ben bile zor anladim.bir iç dokmeydi hakkinizi helal edin.annenin babani hakki odenmez ama kardesler arasi iletisim kotu olunca iste anne babaya butun sıkıntı yansıyor ben annemden isterken borc olarak veriliyor ama ona hibe edilmeside zoruma gidiyor acikcasi

ciddi bir maddi sıkıntınız yok anladığım kadarıyla, dolayısıyla hoş olmamış. belki kayırmış olabilirler böyle bişeyde de bu şekilde üzerlerine gitmeniz nedeniyle iyi niyetli görülmediğinizden böyle maddi bir dönüşü sizin aileniz olsam ben yapmazdım. susmak en güzel cevaptır, anlayana...

Abi konusunda benm de cok dilm yandi hic bir problemmiz olmamasina ragmen dugunume gelmedi aramadi sormadi bile ben onun dugunde hediye olarak beyaz esyalarini aldim o bana dedi ki ben de senn dugununde yaparim ben de gerek yok sen dugunde ol benm icin cabala yeter dedim sonucta o ev gecindirecekti imkani olmaz diye dusundum ama o bana dugunume gelmeyi bile cok gordu ben de 3 yldr konusmuyorum kendisiyle ailem kesinlikle sen haklisin ama o da evladimz atamayiz diyorlar saygi duyarim ama benmle muhattap etmeyin diyorum bu kadar soruna ragmen hep abimn iyiligi icin sua etmisimdr sonra ailemin onun yanina giderken benden gizli hediyeler aldigini fark ettim ve sacmalamayin buna kizacak degilim hatta sunlari da gotur demisimdr ki ailem ondan fazlasini bana yapar, ne bileyim dogumdan 3 gin sonra aradi diye bunlari soylemen hic hos olmamis aileni gereksiz yere uzmussun....en son aileme gittigimde abimler de geldi supriz yapmislar sirf tartisma cikarmadim sakince kaldik diye ailem o kadar mutlu oldu bana o kadar dua etti ki anlatamam

Buradan bakınca da sevgisiz, özellikle de fesat görünüyorsunuz. Ben ailenize hak verdim.

Evet aşırı fesatım.size göre 3.gün arayan abi kabul edilebilir ama bana gore edilemez.

Kardeşler arası eşitlik olmalı

Anne baba erkek çocuğuna destek olduğu gibi kız çocuğuna da olmalı

Ancak sizin yanlışınız abimizden istemeniz

Anne babanızdan isteyeceksiniz

Ana baba abiden alıp size vermeyecek kendi malından verecek.

Abiden kira istemeyiz hakkınız yok.

annemın babamın buugne kadar bır lıra maddı destegını gormedım....vermek zorundad degiller....kazandıkları parayıda kıme ısterseler ona verırler...benı buyutmusler ama ıyı ama kotu....onlar bana borclu degil ben onlara borcluyum..ne eşimin ailesınden nede kendi ailemden hiç bir beklentım yok...olamazda...eşimle tırnaklarımızla kazıyarak sukur bugunumuze geldik...surdanda su gelsin demedık.

Bizim iki katlı evimiz var, en güzel katını abime verdik, ha yengem değerini bilmedi ayrı konu ama ne demek hak istiyorum? Ve abime verdiğimiz daireye ablam 8 yıl önce 30 bine yakın harcama yaptı. Yine de demiyoruz hakkımız var. Hem de anneniz ve babanız hayattayken bunu yazıyorsanız kusura bakmayın ama haksızsınız. Ha ikisi de vefat ederse Allah korusun o zaman istersiniz hakkınız olanı...

O evde senin hakkın yok ki sen kira istiyorsun kardeşimle ben para kavgası yapacağız üç kuruş için çok saçma

Anneniz babanız oğullarını kendi evlerinde oturtuyorsa size de maddi destek yapmalı bence. Adalet olmalı. Kız gayet makul hakkını istiyor. Bunun için kötü bir şey yaşamış olmaya da gerek yok. Anne baba adaleti sağlamalı hem yaşarken hem de vasiyetlerinde.

Mune Mune her türlu yoruma acigim ama konuyu tam okumayip anlamaya calismayip direk maddiyata vurdular.benim dogumumda aramamasi bile kimsenin umru olmadi.herkes evin kirasini istiyorum sandi.sadexe beni yok sayanin benim hakkimi yemesini istememistim halbuki abimde olsa...ben dogumda ölsem haber etmeseler haberi bile olmayacakti.konuyu kapatir misiniz ? Benim uzgunlugum annemi babami kirdigim icin,birde kopan kardesligimiz...
Ben seni anladım canım. Konu başlığında bile kendini suçlamışsın zaten. Abilik yapmıyor, benim hakkımı da bir güzel yiyor diyorsun, bir yandan da aileni kırmak istemiyorsun. Ailene kırıcı olmadan, kirayı falan karıştırmadan daha adil olmalarını söyleyebilirsin.

Sanirim sizin ailenizdeki o kisi de sizsiniz. Hayretler icerisindeyim suan da. Ev sizin mi? Neden kardesinizden kira talep ediyorsunuz? Ne demek ben yemedim sen ye olsun istemiyorum? Zihniyete bakar misiniz? Abim dogumdan sonra aradi acmadim demissiniz. İki uc msj asagida dogumda aramamasi gibi cok sey birikti demissiniz. Hicbir yönden tutulacak hakli bir tarafiniz yok. Cok üzgünüm.

Eklentiler

• 0FFD2EB6-991F-4BDC-A290-B2A0F2241C3C.webp
    0FFD2EB6-991F-4BDC-A290-B2A0F2241C3C.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 36
Agbinizden kira istemeniz saçma,
Anneniz babanız hayatta ev hala onların,
Onlar istemezken sizin araya fitne koymanız pek hoş degil...
Onların arasındaki mesele o.
Kardeşimle aram iyide olsa kötüde olsa böyle birşey yapmayı düşünmem ben.

Back
X