Kırıcılığım...

Doğumdan sonra ciddi bir depresyon yasıyor olabilir misin? Çünkü anne baban sağ ve o ev onların, ölüm olmadığı müddetçe kendi mal varlıkları. Kirasını alırlar almazlar onların bileceği iştir düşüncelerinizi böylesi net ve kırıcı şekilde dile getirmeseydiniz keşke. Sizi arayıp sormama konusunda da sizin de haksız yanlarınız var, derdi var-mış dediniz değil mi, arayacak gücü bulamadı belki kendinde dertleriyle uğraşmaktan aramayı unuttu, üç gün sonra siz arasaydınız abicim hic arayıp sormadın kırıldım açıkçası ama senin için de endişelendim iyi misin bir porblem mi var diye. Inanın iyi gününüzde bu denli aramaması battıysa onun kötü günününde sizin aramamanız ona koymuştur. Bu konularda insanoğlu çok bencil hep benim derdim benim sorunum benim olayım ben ben ben ben. Tamam zor doğum geçirmişsiniz ama abinizin de geçerli bir nedeni vardır emin olun.
Konularımdan bilir misiniz bilmiyorum evlilik olaylarım zamanında abim eteğindeki tüm taşları döküp kırıcı laflar söyledi güç bela evlendim ailenin olmadığı bir sehire geldim 7 ay oldu evleneli benim aramalarım hariç aramaz halimi hatrimı sormaz eşim de biliyor problemleri. Sizdeki gibi de ben ailede değer görmedim abim annemlere ait ayrı evde para vermeden yaşıyor. Ama şimdiye kadar ne abime bilendim ne de eşime karşı kendimi mahcup hissettim hayat bu her şey olabiliyor, kanın canın dediğin kişiyle aran açılıyor ama yüreğinden sevgisini söküp atamıyorsun. O senin abin yapma böyle. Kafanda kurup kurup strese girme

Cok gereksiz bir durum. Her sey sizin etrafinizda donmek zorunda değil ki.
Ben dogum yaptığımda da kardeşim uc gun sonra aradi, rahatsizsindir diye dusundum dedi.
Ayrica benim kardesim asgari ucretle çalışan ama bir pantolona , ayakkabiya yuzlerce lira verip kredi kartlarını patlatan bir insan.
Ailem ise tüm kardeşlerimin hakki olan malini mulkunu satıp kardesimin borçlarını ödüyor donem donem.
Bir kez olsun sizin dusundugunuz gibi dusunmek aklima gelmedi.
Sonuçta o mallarin edinilmesinde zerre katkım yok, harcanmasinda da ses cikaramam.

Bende cocuguysam evde benimde hakkim oldugu icin.sadece dile getirdim ilk defa

İkinizde çocuklarısınız ve onlar hayattayken bir iğne üzerinde bile hakkınız yok, abinizin sizi geç aramasının hıncını almak istemişsiniz sanırım ama bunu anne ve babanız üzerinden yapmayın

Bugun annemi babaminyeterince uzdum sanirim kizlar sizlere yazip icimi rahatlatmak istedim sadece.dogum yaptigimdan beri annem bende Allah razi olsun babamda gelip gidiyor.sorun su ki abimle aramda sorun yokken dogum yaptigimdan 3-5 gun sonra beni aradi dogal olarak acmadim.zor bir dogumum olmusti halbuki...
suan ailenim evinde oturuyor ve bende kira istiyorum o evden haksizim belki de ama ben yemedim sen ye olsun istemiyorum artik.bunu aileme soyledim parayi ben istemiyorum kendiniz alin ama abimden alin evin payindan benim hakkim olani diye sonuc ben fesat ben saygisiz,sevgisiz oldum.buyuk ihtimal anlattigimi suan anlamayacaksiniz okurken ,ben bile zor anladim.bir iç dokmeydi hakkinizi helal edin.annenin babani hakki odenmez ama kardesler arasi iletisim kotu olunca iste anne babaya butun sıkıntı yansıyor ben annemden isterken borc olarak veriliyor ama ona hibe edilmeside zoruma gidiyor acikcasi
Anneniz babanız hayattayken ne abinizin ne de sizin evde hakkınız yok. Doğal olarak da kira alamazsınız. Abiniz ise hakkı olduğu için değil, aileniz izin verdiği için o evde. Yani ben yemedim sen ye gibi bir durum yok. Ne kadar oldu doğum yapalı bilmiyorum ama bunun lohusaliktan olduğunu düşünüyorum. Yok doğumdan önce de boyle bir düşünceniz vardıysa o zaman gerçekten aileniz haklı. Hiç size düşmeyen bir konu yani. Ailenizin parası, ailenizin malları.... Ne şekilde degerlendirecekleri onlara kalmış. Size borç bile vermeyebilirler. Yine de laf söylemeye hakkınız olmaz. Ha gidip evi abinizin üzerine yaparlarsa o zaman karışma hakkınız doğar.

• Beğen
Reactions: KV_
Bugun annemi babaminyeterince uzdum sanirim kizlar sizlere yazip icimi rahatlatmak istedim sadece.dogum yaptigimdan beri annem bende Allah razi olsun babamda gelip gidiyor.sorun su ki abimle aramda sorun yokken dogum yaptigimdan 3-5 gun sonra beni aradi dogal olarak acmadim.zor bir dogumum olmusti halbuki...
suan ailenim evinde oturuyor ve bende kira istiyorum o evden haksizim belki de ama ben yemedim sen ye olsun istemiyorum artik.bunu aileme soyledim parayi ben istemiyorum kendiniz alin ama abimden alin evin payindan benim hakkim olani diye sonuc ben fesat ben saygisiz,sevgisiz oldum.buyuk ihtimal anlattigimi suan anlamayacaksiniz okurken ,ben bile zor anladim.bir iç dokmeydi hakkinizi helal edin.annenin babani hakki odenmez ama kardesler arasi iletisim kotu olunca iste anne babaya butun sıkıntı yansıyor ben annemden isterken borc olarak veriliyor ama ona hibe edilmeside zoruma gidiyor acikcasi
Anne babanız hayatta olduktan sonra sizin ev üzerinde ne gibi hakkınız oluyor anlamadım doğrusu, evlattan kim olsa kira istemez.

İnsanlık hali,abin düşünememiş olabilir hemen aramayı.
Veya kendine göre haklı nedenleri vardır.Bu kadar büyütme.
Ayrıca,babanların evinde hak iddia ederek,kendini onların gözünde ne duruma düşürdüğünün farkında değilsin sanırım.
Burada asıl kırılması gereken kişiler, annen ve baban bence.

İnsanlık hali,abin düşünememiş olabilir hemen aramayı.
Veya kendine göre haklı nedenleri vardır.Bu kadar büyütme.
Ayrıca,babanların evinde hak iddia ederek,kendini onların gözünde ne duruma düşürdüğünün farkında değilsin sanırım.
Burada asıl kırılması gereken kişiler, annen ve baban bence.
Ben zaten oblari uzdum diyorum bunun neresini anlamadiniz.abime olan ofkem onlardan cikti

Düşünce biçiminiz çok çirkin.anne babanız hayatayken malları üzerinde ikinizinde bir hakkı yok.abinizin oturmasına rızaları varsa sizin kirasını versin demeniz çok saçma.anne baba öldükten sonra hakkınız neyse alırsınız zaten şimdiden mal peşinde koşmanız sizi itici yapmaktan öteye gitmez.sanırım doğum sonrası duygusal zamanınıza denk geldi.ailenizden özür dileyin ama kırgınlığınızı da daha yapıcı bir şekilde dile getirin.

Herkes konu sahibine potansiyel görümce gözüyle bakmış ve gömmüş resmen.

Lafa gelince herkes süper modern ama hala erkeğe ev verilir sen evlendin gittin muhabbeti yapılıyor.

Erkeğe ev verilmişse kıza da en azından maddi yardım yapmalı aile, çünkü bu düpedüz ayrımcılığa girer. Erkeğe ya hiç hayattayken bir şey vermesinler ya da bir imkan sağlanıyorsa "kadın" erkek ayrımı olmaksızın tüm kardeşlere sağlasınlar. Erkek ailesinin evinde rahat otursun kıza hiçbir şey yok. Ne âlâ, ne âlâ.

Ben zaten oblari uzdum diyorum bunun neresini anlamadiniz.abime olan ofkem onlardan cikti
Gayet de iyi anladım,belli ki sen bazı şeyleri hala anlamamışsın.
Buraya konu açarken gelecek her yorumu kaldıracağından emin ol.Kaldı ki hiç birimiz seni rencide edecek bir şey söylemiyoruz.Sen içini dökmüşsün biz de fikirlerimizi söylüyoruz.İstediğin bu değil miydi????
Saldırgan üslubunu,lohusalığına veriyorum.
Bebeğini, sağlıcakla büyüt.

Ben sizi anladım. Bende kardeşimi zerre sevmem. Ailem ona ev ve araba aldı. Kendi üstüne yaptırdılar. İkinin toplamı 400 bin ediyor. Ama alsınlar inanın gözüme batmadı. Bi şekilde kendini idame ettirsin hayat savaşında dara düşmesin. Yaptığın yanlış. Kine dönüşmüş gibi. Kardeşimi sevmiyorum belli bir mesafe var her zaman ama ona karşı bir kinim yok. Hatta çok çok iyi yerlere gelsin isterim bu beni gururlandırır. Sıkıntısız bir hayatı olsun. Ama normal bir kardeş ilişkimiz olacak mı hayır sanmıyorum. Bence sizde böyle düşünün.

Bu yüzden çoluğuma çocuğuma mal bırakmak için çabalamayacagim,o parayı onlarla anı kazanmak için birşeyler yapmaya harcayacagim.
Ortada mal varsa bu sorunlar hep oluyor. Benim dedem yememis içmemiş İstanbul'da 3 ev yapmış çocuklarına. Ama dedemin 4 çocuğu var!
Ne oluyor? Karmasa.
Aynı şekilde iki çocuğuna iki ev alan bir adam var. Ama birinin evini şimdi kentsel dönüşüm için istiyorlar, AVM üstü gökdelen olacakmış. Yani evin değeri 8-10 kat artıyor. Diğer kardeş hemen hakkını istedi. Oysa öyle bir hakkı yok bile, yıllar önce ev alınmış ikisine de...
Sizin konudaysa ben sizi haklı buldum. Eğer aileniz 'biz ERKEK oğlumuza ev yapalım,kız zaten bir yolunu bulur, mirastan bile ERKEĞE iki,kadına üçünbiri düşer' kafasindaysa ne yapsaniz boş, ama eğer 'cocuklarimiza bir faydamiz olsun,biz ölsek bile desteğimiz sürsün' kafasindalarsa o evde hakkınızi almalısınız.
Sonuçta Allah gecinden versin ama ileride bir miras paylaşım durumu olduğunda zaten o evin yarısi sizin. Satarlar mi size kira mi öderler bilinmez ama sizin yani. Yasal hakkınız.
Eh, madem o evde sizin de hakkınız var, bugün neden bunca tantana?
Onları da anlıyorum, kimse hep bedavaya aldığı hizmete bir gün para ödemek istemez. İnsan Netflix aboneliğinde bile 'ilk bir ay ucretsiz' kampanyasından sonra para öderken kendini kötü hissediyor:))
Ama o evde sizin de hakkınız var. Hele de adı lafta abi olan birisine ben de hakkımı yedirmek istemezdim

Anne baba daha hayattayken onlara ait mülklerden pay isteyemezsiniz Yada payımı devredeyim düşüncesine giremezsiniz. Baba o daireyi istese yarın satar, neden sattın diyemezsiniz. O dairede hukuki anlamda payınız söz hakkınız yok öncelikle bunu bilin.
Nedir bu mal mülk davası. Eğer evi abinizin üstüne yaparlarsa neden ayrım yaptıki diye düşünebilisiniz anlarım. aileniz kendi dairesinde istediği kişi oturtur istediğine satar ! size danışmak zorunda değil, pay vermek zorunda hiç değil. O dairede aileniz yaşadığı sürece payınız hakkınız yok, evlat olarak ailenize hesap soramazsınız

o vakit hepimiz babamıza sağlığında ‘hayır evini satamazsın Yada bana kira ver benimde payım var’ diye çirkefleşelim. Ay ne kadar fesatsınız ve açgözlüsünüz gerçekten. Aileniz evi abinin üstüne yapmamış , ailemin evinde oturuyor die hak iddia edemezsin. O ev birgün miras olarak pay kalacaksa kalır o zaman hak iddia edebilirsin.

Herkes konu sahibine potansiyel görümce gözüyle bakmış ve gömmüş resmen.

Lafa gelince herkes süper modern ama hala erkeğe ev verilir sen evlendin gittin muhabbeti yapılıyor.

Erkeğe ev verilmişse kıza da en azından maddi yardım yapmalı aile, çünkü bu düpedüz ayrımcılığa girer. Erkeğe ya hiç hayattayken bir şey vermesinler ya da bir imkan sağlanıyorsa "kadın" erkek ayrımı olmaksızın tüm kardeşlere sağlasınlar. Erkek ailesinin evinde rahat otursun kıza hiçbir şey yok. Ne âlâ, ne âlâ.
Konuda yengemin lafi bile gecmiyor benim sorunum abimle...klasik gorumce klilifona sokmayin lutfen

Anne baba daha hayattayken onlara ait mülklerden pay isteyemezsiniz Yada payımı devredeyim düşüncesine giremezsiniz. Baba o daireyi istese yarın satar, neden sattın diyemezsiniz. O dairede hukuki anlamda payınız söz hakkınız yok öncelikle bunu bilin.
Nedir bu mal mülk davası. Eğer evi abinizin üstüne yaparlarsa neden ayrım yaptıki diye düşünebilisiniz anlarım. aileniz kendi dairesinde istediği kişi oturtur istediğine satar ! size danışmak zorunda değil, pay vermek zorunda hiç değil. O dairede aileniz yaşadığı sürece payınız hakkınız yok, evlat olarak ailenize hesap soramazsınız
Hukugu gayet iyi bilirim.evet size gore acgozlu ve fesatim.

Haksizsiniz annenizde babanizda hayatta o ev miras degil ki suan hakkim var diyorsunuz. Ev suan anne ve babanizin kendi mali ve ikiside hayatta tasaruflarini istedikleri gibi degerlendiriler. Ne zmanki miras konumuna gecer ozmn hakkinizi sonuna kadar alirsiniz

Back
X