İnsanlara kızmaya hakkımız var mı?
Herkes manyak olmuş, trafikte korna çaldığınız araçtan inip kurşunlanabiliyorsunuz mesela.
Korku!
Korku işledi iliklerimize, çünkü hiçbir yaptırım uygulanmadığını, bu ülkede bir canın 25 kuruşluk poşet kadar değeri olmadığını hergün yeni ve yeniden görüyoruz.
Daha birkaç gün önce vardı burada bir konu, üye sokakta kadına şiddete tanık oluyor ce yazılan cevaplar; aman bulaşma kocamdır haklıdır der gider, başınıza bela olur, başkasının meselesine karışmayın vb şeklindeydi.
Tek kızabileceğimiz nokta, kimsenin ilk yardım bilgisinin olmayışı.
Belki de böyle bir vahşete tanık olduğunda insan donup kalıyordur, bilemeyiz.
Kanlar içerisinde bir canlı gördüğümde tampon ve baskı yapmayı, sıcak tutmayı, ayak kaldırmayı akıl edemeyebilirim, bilemiyorum...
[/QUO
İnsanlara kızmaya hakkımız var mı?
Herkes manyak olmuş, trafikte korna çaldığınız araçtan inip kurşunlanabiliyorsunuz mesela.
Korku!
Korku işledi iliklerimize, çünkü hiçbir yaptırım uygulanmadığını, bu ülkede bir canın 25 kuruşluk poşet kadar değeri olmadığını hergün yeni ve yeniden görüyoruz.
Daha birkaç gün önce vardı burada bir konu, üye sokakta kadına şiddete tanık oluyor ce yazılan cevaplar; aman bulaşma kocamdır haklıdır der gider, başınıza bela olur, başkasının meselesine karışmayın vb şeklindeydi.
Tek kızabileceğimiz nokta, kimsenin ilk yardım bilgisinin olmayışı.
Belki de böyle bir vahşete tanık olduğunda insan donup kalıyordur, bilemeyiz.
Kanlar içerisinde bir canlı gördüğümde tampon ve baskı yapmayı, sıcak tutmayı, ayak kaldırmayı akıl edemeyebilirim, bilemiyorum...
Kimsenin kimseyi yargilama hakki yoktur. Ama boyle bir olayda korkmak ve sessiz kalmak bu ve bunun gibi olaylara zemin hazirlar. Hepimiz ozellikle kadinlar bir kadina siddet uygulandigini gorunce duyarli olmaliyiz. Korku aman biz bulasmayalim mantigi olmamali. Fiilen olaya karismaniz gerekmez ama orda sadece 1 kisi bir telefon etseydi kadinin belki de hayati kurtulmustu. Uyanik olmaliyiz boyle durumlar icin. Hadi kandan korktular dedigin gibi peki kameraya nasil aldilar? Benim aklim almiyor gercekten. Allah korusun sizin basiniza gelse herkesin oturup sadece seyretmesini istermiydiniz? Tabii orda degildim ama gercekten o kadin bu haldeyken yanliz birakildiysa bu bana gore kabul edilebilir bisey degil.