Kırılan tırnaklara çözümlerimizi paylaşalım

JessicaRabbit

Show must go on!
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2011
441
0
Tırnaklarımı uzatmaya bayılıyorum, ancak sürekli kırılmaları, incecik olmaları beni deli ediyor.Sizlerde eminim hafif uzun tırnağın kadınlara nekadar yakıştığını biliyorsunuz.Tırnaklarımızın kırılmaması, güçlenmesi, kalınlaşması için bildiğimiz tarifleri burda toplayalım.Şimdiden tarif ve tavsiyeleriniz için teşekkürler, sevgiler.:KK16::KK16::KK16:
 
benim doğal olarak yaptığım limon sürmek güçlendiriyor...Bir de tam hatırlamıyorum bir komşumuz tentürdiyot muydu böyle bi şi sürüyordu..:44:Yanlardan kırıldıysa sakın bekletmeyin kesin..mutlaka törpüleyin tırnağın çok nazikçe üstünü de törpüleyin oje sürmeden 4-5 saat önce düzgün görünür.Sürekli oje sürmeyin eğer ki sürüyorsanız aseton çok yıpratıyor İpek markasının asetonsuz oje çıkarıcısı var carrefour da satılıyordu onu alabilirsiniz..Veee akşam yatarken iyi kalite bir nemlendirici kremle elleimizi ovuyoruz oh gıcır gıcır oluyor..:KK16:Ha bir de yanlardaki ölü derileri bile törpüyle düzeltebilirsiniz tınak makasıyla nasırları alıp son olarak üstünden törpü geçin süper oluyor..:KK76:
 
Tırnakların kırılmasının en önemli sebebini söylememişim.Sorunun kaynağına inmeliyiz :KK53: o da nedir su!eliniz ne kadar suyla temas ederse tırnağınız o kadar çabuk kırılır.Hassassa elinize sürekli eldiven takacaksınız yemek yaparken bile şu ince ameliyet eldivenlerinden temin edin 100 lükleri satılıyo bit pazarında marketlerde daha ucuz..sık banyo yaptığımda bakıyorum ki tırnaklarım kırılıyor yıkanmayın demiyeceğim çünkü o zaman uzun güçlü tırnaklı ama bitli olursunuz :KK52:bunu hiç birimiz istemeyiz di mi di mi dim..
 
Tırnaklarımı uzatmaya bayılıyorum, ancak sürekli kırılmaları, incecik olmaları beni deli ediyor.Sizlerde eminim hafif uzun tırnağın kadınlara nekadar yakıştığını biliyorsunuz.Tırnaklarımızın kırılmaması, güçlenmesi, kalınlaşması için bildiğimiz tarifleri burda toplayalım.Şimdiden tarif ve tavsiyeleriniz için teşekkürler, sevgiler.:KK16::KK16::KK16:

Tırnaklarını ne şekilde törplemekten hoşlanırsın bilmiyorum ama benim tırnaklarım yanlardan çatlaya çatlaya kırılıyordu ve bende zaten o dönemlerde tırnaklarımı fazla uzatmazdım. Sonra tırnak uzatmaya başlayınca uçlarını yuvarlak törpülemeye baladım, yanlardaki çatlamalarda yok oldu, inanın kullanılan törpü, tırnağı kesim şekliniz vs bunlar çok çok çok önemli. Bir de flormar'ın 4 etkili bir tırnak koruyucusu var, ojenin altına 1 kat bundan sürüyorum, artık arkadaşlarım da tırnakların takma mı diye sormaya başladılar, o derece uzuyor, bir de tabiki dikkat etmek gerek, eline birşey alırken, giyinirken, çantanda birşeyler ararken, tınaklara dikat etmemiz lazım, bunlar ufak önemler, bir de biotin hapları kullandım bir süre, fydası oldu sanıyorum, ama çok ciddi bir kırılma sorunu varsa doktora gitmeni tavsiye ederim.
 
sık aseton kullanma kesinlikle. en fazla haftada bir kere. benim tırnaklarım bayağı uzamıştı. ama her gün aseton kullandım hepsi kırıldı şimdi.:KK50: limon gerçekten çok faydalı limonla tırnaklarını ov, iyi geliyor.
ha ayrıca iyi kalsiyum alırsan harika tırnaklara sahip olursun.

uzun süre su altında tuttuğun zaman tırnaklarına dikkat et yanlış bir harekette işi bitiyor.:KK55:
 
Son düzenleme:
kızlar bende bir ay tırnaklarımı uzatmaya çalışıyorum uzatıyorum sonra en ufak harekette tırnak gidiyor biri uzun diğeri kısa kötü duruyor bende sinirleniyorum hepsini kesiyorum ne olacak benim bu halim bilmiyorum

birde benim tırnakların çok zayıf ve esnek lastik gibi :KK25:
 
trnağım öyle bir yerden kırıldı ki, neredeyse yarısına kadar ters döndü. acısını dindirmem için öneriniz var mı? şu anda kesmem mümkün değil dokunamıyorum bile
 
kalyon adında bi markanın tırnak güçlendirisi var parlatıcı oje gibi görünüşüü kesnlkle tavsiye ederm bi defa sürünce bilee kırıkları önlüyo tamamenn..
 
Tırnaklarım resmen tabaka tabaka ayrılıyordu, çok zayıftı ve uzatmam imkansızdı; uzadıkça inceliyor kırılıyordu ve fekat şu iki şeyle tırnaklarım hiç olmadığı kadar uzun şu an. 1. Flormar'ın Ridge Filler ojesi (rengi de şeffafa yakın bir krem, çok hoş) 2. Limon yağı.

Limon yağını geçen manikür yaptırdığımda zayıf tırnaklarımı görünce sürdüler tırnaklarıma. yağı emiyor tırnaklar ve miss gibi limon kokuyor :KK12: Maliyeti olan bir şey de değil. Öneriyorum.
 
bende tırnaklarımı limonla ovarım limon kullandıktan sonra hem hijyen acısında hem de tırnakları guclendiridigini dusunuyorum ve bu nedenle tırnaklarım kolay kolay kırılmaz istedigim kadar uzatabiliyorum
 
bende hafif uzun tırnağa bayılıyorumm hemde çok yakışıyor bizleree :KK17: her akşam hiç üşenmeden tırnaklarımı hafif hafif törpüler etlerini kontrol ederim :21: nemlendiririmmm,keyiflii keyifllii missler gibi kremle masaj yaparımm(tırnak diplerine vazelin sürerim yumuşş yumuş yapıyor çünkü kurutmuyor)ben limon falan sürmüyorum ama iyi geldiğini çok defa duydum.bence tırnağın kırılmamasını sağlayan ve koruyan en önemli şey 'ojeeee' :KK4: çünkü tırnağın üzerinde katman oluşturduğu için misler gibi uzuyor ee tabi dikkatli olmakta şart :KK6: bu benim hergün yaptığım zevk aldığım rutin ritüelim :78: eller çok önemli bence,bol bol bakım yapalım çünkü çok yıpranıyor :KK8:
 
tırnak cilasının içine limon suyu koyun karıştırın ve tırnaklara sürün hem cila tırnak kırılmasını koruyor hemde limon tırnakları uzatıyor :KK66:)
 
$13617_1.jpg

Oriflame'in tırnak uzatan,güçlendirici cilası...Tavsiye ederim.İçeriğinde kivi özleri var.
 
Ben de aynı dertten müzdariptim taa ki Mavala nın tırnak güçlendiricisini alana kadar... Sadece tırnak uçlarına sürülüyor ve gerçekten güçlendiriyor...
 
neutrogena el ve tırnak kremini kullanın bir de tırnaklarınızı kesmek yerne törpüyle kısaltın inanılmaz sertleşiyo ve kırılmıyorlar
 
X