Kirildiginizda karsi tarafa kirginliginizi nasil belli edersiniz?

Yawrukush

....*4. TAKIM*....
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
22.088
89.021
798
Herkese merhabalar,
Dun aksam esimle bundan birkac yil onceki tutum ve davranislarimizla ilgili konusurken esim, benim arkadas ve akraba cevremize karsi kendimi sevdirmek icin fazla samimi ve hatta yapmacik davrandigimi, ancak ozamanlar daha genc oldugumu ve dis cevreye karsi bir miktar boyle davranmanin da dogru oldugunu soyledi.
Fakat elestiriye acik birisi olmama ragmen, kimseye yapmacik davranmadigimi, buyuk olcude bu durumun insanlara hayir diyememekten kaynaklandigini soyledim.
Soylesemde esim kendi dusuncesinde israr etti ve simdi boyle davraniyorsun demiyorum,eskiden boyleydi dedi.
Bende ne zaman birbirimizin davranislarini ele alsak hep yanlisi,eksigi olan ben oluyorum,ben seni bu sekilde yermiyorum dedim.
Esim de soylediklerimi ya anlamiyorsun ya da bilerek yanlis yerlere cekiyorsun,bu durumda konusmaya devam etmeyecegim cahil ya da manipulasyon yapan insanlarla konusulmaz dedi.
Bense baska hicbir sey soylemedim, aksam oglumu uyutup bende uyudum.
Gun icinde 2 sefer is yerinden aradi resmi bir bicimde konustuk.
Birazdan eve gelecek ve ben dunku sozlerine cok kirildigimi bilmesini istiyorum.
Hicbir sey olmamis gibi davranmakta, kusup,surat asip,tavir yapmakta pek kisiligime uygun seyler degil.
Bu yuzden nasil bir yol izlemeliyim?
Okuyup onerilerde bulunan herkese cok tesekkur ederim.

Valla cnm ben esime kizdigimda o an susarim sonra o anlar neden konusmuyosun fln der gonlumu almaya gelince icimdekileri hep soylerim sonra barisiriz :):):):)

Ben kirilinca oturup güzelce neye kırıldım anlatıyorum. Sakin bi şekilde anlatırım. Bagirmadan küsmeden trip atmadan ve laf sokmadan . Sadece bu şekilde beni incittigini bitmesini saglarim sonra isimin başına geçerim o kadar :)
Ama anlamadığım önceki tutum ve davranışları neden konuşma ihtiyacı duydunuz

anlamasını beklemeyin bence çünkü anlamak işine gelmeyecektir.

açık açık kırıldım deyin ve başlayın neden kırıldığınızı anlatmaya

Surat asma ama samımıde olma..genel şeylerden bahset..konuşmamazlık yapma..o zaten anlamıştır bugünkü serın rüzgarı

Hicbir sey olmamis gibi davranmakta, kusup,surat asip,tavir yapmakta pek kisiligime uygun seyler degil.
Bu yuzden nasil bir yol izlemeliyim?
Okuyup onerilerde bulunan herkese cok tesekkur ederim.

Kişiliğinizi takdir ettiğimi belirteyim öncelikle, olgun bir bakış açısı bu...

Tavır yapmak, küsmek, meseleleri ötelemek çözüm değil problemdir çünkü...

Sevgili olsaydınız yorumum farklı olurdu.

Ama evlisiniz, aynı evdesiniz ve aynı yaşam alanını paylaşırken sorunlarımızı çözmek hayatımızı sekteye uğratmamalı.

Yani eve geldiğinde günlük rutininizi gerçekleştirip (yemek, dinlenme) ardından meseleyi ele almanızı öneririm.

Örneğin kahvenizi içerken kırıldığınız noktaları sakin bir üslupla anlatırsanız gerginliği bir nebze azaltırsınız.

Çünkü eşiniz karakteriniz hakkında kesin bir yargıda bulunmuş.

Ve siz de aynı katılıkla muamele ederseniz sizi dinlemeyecek, dırdır yaptığınızı düşünecek.

Bir de tutumunuz çok önemli...

Örneğin eşinizle kullandığınız dil nasıldır, şakacı mı, aşırı samimi mi, ikinize özel deyişleriniz var mı...

Bunları kullanırsanız meseleye ilgisini çeker ve iyi niyetinizi belli etmiş olursunuz.

Tartışmalarda eşinizin ismini değil de sadece kendi aranızda kullandığınız hitapları söylemek karşınızdakini yumuşatır mesela...

Kullandığı tabir hoş olmamış ama bu hususlara dikkat ederseniz hatasını anlayacağını düşünüyorum.

Olumlu sonucu yazmanız dileğiyle...

Esin yapmacık olduğunu düşünüyor sen de en son sordugun soru ile bunu desteklemiş oluyorsun... Farkında olmadan kafanda davranışlarını hep planladigin için mi yapmacık gözüküyorsun acaba?
Bak kendini bilmen ne güzel... Bu sensin, senin kişiliğin içinden geldiği gibi davran... İlla tavır almana gerek yok, içindekileri soyle...

Ben kırıldığımda sessizliği tercih ederim çünkü konusursam çok ağır sözlerim olur :) benim adam da inatla konuşturur sonra bi patlarım en sonunda ikimiz de özürlesiriz :)

Tesekkurler cevabiniza,aslinda ozellikle onceki davranislarimizla ilgili konu acmamistik,sohbet ederken konu oraya geldi.

Şu davranisindan dolayi beni kirdin, bunun farkinda misin derim ve konusmamiz güzel bir şekilde sonuçlanır. ..

Uzun uzun yazmissiniz cok tesekurler sonucu mutlaka yazicam.

Ben artık hiiiç öyle yapmıyorum..umursamamak daha fazla can yakıyor..yeni keşfettim..sen kımsın havasında takılıyorum..ben çok meşgulüm bıde senle ugrasamiciiim sevgılı koca..

Ben öyle yapınca yani umursamıyormuş gibi ters tepki ediyor benim koca deliyor sen beni nasıl küçümsersin bana ezik muamelesi yapma diye

Bu sefer imalı imalı gülünce ukala durumuna düşüyorum,aramız iyice geriliyor,

en iyisi susup konuşmamak her türlü anlaşılıyor zaten kaşımdan gözümden

Söylerim.
Yoksa devleşiyor benim içimde tuttuklarım, hayırlı sonuçlar olması için mutlaka açık açık şu söylediklerine kırıldım derim ve makul açıklamamı yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…