• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirkim cikmadan

Ben 5 günlük falandı bebeğim bir de sezaryen olmuştum doktor çıkışı Avm de mağaza mağaza gezip alışveriş yapmıştım valla çok iyi gelmişti.
Bir daha hiç oturmadık her gün çıktık gezdik.

Ben tam olarak nasil kinadilar ve bebegi ile nisana katilmis bir kadin nasil gulunc duruma dusebilir diye anlamaya calisiyorum.

Ben olsam sanirim sadece kapali ortamsa, bagisikligi gelismemis bebegin bu kadar insanin icinde havasiz ortamda ne isi var diye dusunurdum. Acik havaysa zaten hic sorun yok.
Acik havaydi yazin oldu zaten hava sicakti cok kalabalik degildi hatta sasirdim sakin olmasina nisan oldugu icin herkesi cagirmamislardi

Kizlar merabalar canim çok sıkkın lütfen sizde dalga gecmeyin anlatacagim konudan cunku kafama cok takiyorum. Ben bebegim bir aylikti kirkim cikmadan kalabalik bir ortama gittim esimin ailesinin oldugu bir ortam cok kinadilar gülünç duruma dustum yok kirki cikmamis dediler kendimi cok kotu hissediyorum bebegim suan 10 aylik hala üstümden atamadim bu durumu
Avrupa'da yasamanin en guzel yani da bu....hic kimse ne boyle sacma olaylar icin laf ediyor, ne de biri 9 ay bunu dert ediyor.

Toplum olarak belki gelecekte bir zaman daha ileriye gideriz, o da belki...

Canımı sıkan bayram geliyor kaynana gorumce ortamina girip tekrar alayci bakislara maruz kalacagim biraz da bu beni geriyor
Allah aşkına size baktıklarında gözlerine VAY SENİ GEZENTİ, KIRKIN ÇIKMADAN GEZMEYE BAŞLADIN mı yazıyor. Diyemiyor musunuz evde oturup sizin gibi Totomu mu büyüteyim diye. Cahil insanların lafına bu kadar içerlemeyin. Üzerinden aylar geçmiş bide yaa

10günlüktü kızım sağolsun kocam çiğköfte aşerdi😀😀 çiğköfteciye gitmiştik ondan sonrada hiç durmadık zaten bunun ne ayıbı olucak Allah aşkına

20. Günden sonra ooo ben bebekle hep dısardaydım :) sizin eşinizin ailesi çook eskilerden kalmış heralde. Bir de bebeğin 40 ı çıkmadan neden dışarı çıkılmaz yalnız bırakılmaz diye bir adet var internetten bakarsınız detaylı olarak. O zamanki hastalıklar şu anda yaygın değil korkmayın.

Psikologa gidecegim
Evet kesinlikle gitmelisiniz çünkü insanların söylediklerini kafanıza aşırı takıyorsunuz.
Bebek doğurunca eve kapanmak zorunda değiliz, kızımı doğurana kadar gezdim, doğduğunda da hastaneden çıkar çıkmaz gezmeye başladım, ben kendi annemi bile karıştırmamışken kayınvalide, eş ailesi asla karışamaz.

Ozaman doğum sonrası kontrole gitmeyelim,aşı vs için dışarı çıkmayalım.
Eee kim çıksın kınayanlar gitsin yerimize muayene olsunlar,aşıyı kendilerine yaptırsınlar ..
Evet yıllar önce yeni doğum yapmış kadını evde dinlenmesi için uygulanan bir gelenek var ama o dönemde çok normal.
Çünkü kadın tarlaya gidecek,su taşıyacak odun taşıyacak yaşam şartları çok agırmış bir nevi korumak için toparlanma süresinde ağır işlerden uzak tutmak için yapılan birşey.
9 Ay buna takılmanız kadar fena degil

Benim çocuğum 1 aylıktı ben eşimle kafeye gitmiştm maç izlemeye bebeğimde yanımda iki üç kişi laf söyledi umursamadım fazla kafanıza takmışsınız takmayın elalem anca konuşur
İlk doğumumda bebek beş günlükken popoma kadar dikişlerimle annem babam eşim bebek hep beraber yemeğe gitmiştik 🙈

Ama bu bazı yerlerde kültür sanırım, yemeğe gittiğimiz yerde tanıyanlar da bana tuhaf bakıp biraz bekleyemedin mi demişlerdi.

Oh iyi ki de gittim, hiç pişman değilim, yine olsa yine giderim 😂

kirkim cikmadan nerrdeyse hic evde oturamamistim dikislerim berbatti sureklu hastanede pansumana gidiyordum sozde yardima gelecek olan kayinvalide daha kirki cikmadan bu kadar disariya cikilir mi dedi ben şooook :) sonra bayram sebebi ile yine kirkim cikmadan onlara gidip bir carladim bir carladim icimde ki tum kini onlara patladim lohusa sendromuna girmis dediler :) lohusa sendromundan aldigim yetkiye dayanarak ondan sonra herseye carladim. Simdi pek bir sey diyemiyorlar cunku onlarin gozunde mulayim biriyken cildirdi heralde gozuyle bakiyorlar ki bence de haklilar cildirdim :)

Ne dalga geçilecek ne de kafaya takılacak bir mevzu var ortada ve üstelik bayrama daha 40 gün kadar var Ramazan bile gelmeden bayramda benle dalga geçecekler diye ciddi kafaya takıp konu açmışsınız çok daha gecikmeden destek alın

Kizlar merabalar canim çok sıkkın lütfen sizde dalga gecmeyin anlatacagim konudan cunku kafama cok takiyorum. Ben bebegim bir aylikti kirkim cikmadan kalabalik bir ortama gittim esimin ailesinin oldugu bir ortam cok kinadilar gülünç duruma dustum yok kirki cikmamis dediler kendimi cok kotu hissediyorum bebegim suan 10 aylik hala üstümden atamadim bu durumu
ben de evden cikmak icin 40ini bekledim. Bana da niye 40i bekliyosun ciksana dediler. Bebegim 7 aylik ve bu durumu hic kafaya takmiyorum. Baska derdim mi yok

Geçen gün bir yerde okumuştum bebeğin 40 ının çıkması şaman adetiymiş ayrıca Dr bir arkadaşa sormuştum bebeğin 40 ı diye bir şey yok annenin rahminin toplanması ile alakalı bir durummuş. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim şimdi ki çocuklar evde değil hastanede doğuyor 2 gün sonra evine geliyor 5 günlük iken yine kontrole gidiliyor işitme testi, topuk kanı, sarılık muayenesi e 1 aylık olunca aşı ve kontrol var zaten. Bebeğin o 40 gün içinde bir şekilde hep dışarı çıkıyor ki neyine taktınız bu kadar.

Back
X