- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi siderolites
-
hayatım benim ev de yuva yok yapmamışlar yapmak istemişler toprak parçaları var ama yapmamışlar, ben de haftasonu gördüm bir baktım 6. kattaki komsunun pencerelerine yapmışlar , ben de bilmediğim için buraya konu açtım acaba parazit hastaık vs bu kumru ve güvercinlerde olan şeyler kırlangıçlar da da var mıdır diye. ben duvara sıktım çamaşır suyunu kokusundan rahatsız olup gelmesinler diye yuva yapmasınlar diye. çünkü yuva yaparlarsa bozamam, ama annenlerin evine yapmışlarsa bir sorun yok demek ki zararları olsa olurdu değil mi?
evet pimpirikliyim ama kuşlar ne zarar görücek ki anlamadım yuva felan yok bozmadım ki olmayan yuvanın zararı ne olsun?
Biz hayvanlarin tum yasam alanlarinin irzina geciyoruz resmen.hayvancagiz bir yuva yapiyor yok kil yok tuy.tahammul ediverin yani ne olacak .bu dunyada sadece biz insanlar yasamiyor bunu unutmayin
siz çamaşır suyu dökmediniz mi duvara,o yüzden de yuvayı bitirmeden gitmedi mi bu hayvanlar??
daha da ne zararı görecekler diyorsunuz?? ölmüş bile olabilirler ,çamaşır suyu bizi bile ne hale sokuyor,o minicikkuşları öldürebilir.naısl düşünemezsiniz bunu??
siz çamaşır suyu dökerseniz duvara tabii ki yuvayı bitirmeden giderler,bu sebepten yapmadınız mı zaten ,gitsinler diye?
üstelik ölmüş olabilir o minicik kuşlar çamaşır suyu yüzünden..
4 senedir annemin penceresinin tavan kısmını yaparlar yuvalarını,hiçbir hastalık falan olmaz..sorun yok yani,keşke o suyu dökmeden konu açsaydınız..
bizim sitedede çok kırlangıç var guguk var 2-3 kere eve guguk kuşu girmişti evin içinde oda oda kovalamıştım :) bir kerede yavru küçücük bir kırlangıç girmişti nasıl bakıcam diye yakınmıştım uçamıyodu bile kafese koymuştum kafesten çıkması imkansız olmasına rağmen çıkmış girdiği odaya uçmuş en sonundada camı açtım uçtu gitti hastalık olsa bizim burda olur kesinlikle eve kuş girmemesi imkansız gibi heryerde kuş var ama onlar genelde apartmanların köşelerine yuva yaparlar tepelere yani yada pencerenin üst köşesine öyle gelipte mermerin üstüne yapmazlar bi zararı yok bırak yapsınlar istedikleri gibi
Kafayi kircaz bir gun hijyen hijyen diye
Şu an bizim balkonada kumru yuva yapmış durumda.Evet balkonu pislik götürüyor diye bende gelmemeleri için elimden geleni yapıyorum.Ama ne yapıp ne edip çalı çırpı getiriyorlar.Evde olmadığım zamanlarda ise yuvalarını yapmış,yumurtlamış oluyor birde üstüne.Tabii öyle olunca kıyamıyorum.Onun öyle günlerce yumurtanın üzerinde rahatsız edilmediği sürece kalkmaması,erkeğin gelip başını beklemesi falan,çok duygusal geliyor bana.
Geçen sene iki yavruyu büyütüp gönderdik balkonumuzdan :) Tabii sonra tekrar geldi yumurta yapmaya ama bu kez eşim sinirlendi,balkonumuzu hiç kullanamayacak mıyız diye... Şimdide balkonda perde var,sağını solunu kapattım gelmesinler diye,yinede geldi yuvasını yaptı.Alışana kadar kaçıyor her kapıyı açtığımda ama alışınca hiç tınlamıyor :) Bank tarzı bir koltuğun altında kendileri...
Kuş biti olayına da acayip tik oldu şimdi,kaşıntı bastı beni...
Ay kıyamam ya, ne yaptınız çözüm bulabildiniz mi ?
keşke benim evime de yuva yapsalar.
Her pencereye yapmasinlar.kim seviyorsa onun camina yapsinlar.zarar verir cani insanlar kiysmam ben o guzelliklereneden benim balkonuma gelmez ki
inşallah canım her pencerene çifter çifter yuva yaparlar:)))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?