kırlangıçlar siteyi istila etti

siz çamaşır suyu dökerseniz duvara tabii ki yuvayı bitirmeden giderler,bu sebepten yapmadınız mı zaten ,gitsinler diye?
üstelik ölmüş olabilir o minicik kuşlar çamaşır suyu yüzünden..
4 senedir annemin penceresinin tavan kısmını yaparlar yuvalarını,hiçbir hastalık falan olmaz..sorun yok yani,keşke o suyu dökmeden konu açsaydınız..

evet pimpirikliyim ama kuşlar ne zarar görücek ki anlamadım yuva felan yok bozmadım ki olmayan yuvanın zararı ne olsun?

siz çamaşır suyu dökmediniz mi duvara,o yüzden de yuvayı bitirmeden gitmedi mi bu hayvanlar??
daha da ne zararı görecekler diyorsunuz?? ölmüş bile olabilirler ,çamaşır suyu bizi bile ne hale sokuyor,o minicikkuşları öldürebilir.naısl düşünemezsiniz bunu??

Biz hayvanlarin tum yasam alanlarinin irzina geciyoruz resmen.hayvancagiz bir yuva yapiyor yok kil yok tuy.tahammul ediverin yani ne olacak .bu dunyada sadece biz insanlar yasamiyor bunu unutmayin

evet ben de sabah onu düşündüm her yer bina oldu hayvanlar nereye gidecek? bizim evin karşısında neredeyse küçük bir orman var ama kırlangıçlar oraya gitmemiş bir arkadaşımda insanların olduğu yerleri güvenli olduğu için seçiyorlar dedi hani yırtıcı hayvan felan olmuyor diye. ama bence kuraklıktan geldiler çünkü 4 yıldır ilkkez gördüm bu hayvancıkları burda

yok canım ben de zaten yuva yok toprak parçası mermerdeydi duvarda toprak yok ya ağzından düştü ya da vazgeçmiş ben fikir değiştirip yaparlar diye duvara sıktım fesleğen koyan varmış onun kokusuna da gelmiyorlarmış yoksa yarım yuvayı veya bitmiş yuvayı bozmadım bunu yapamayacağım için zaten duvara çamaşır suyu sıktım.

teyzemi aradım ben de direkt o da yuvayı yapacak olsalar çoktan yaparlardı orayı beğenmemişler ama yine de yapılan yuvayı bozmak yerine orayı beğenmemelerini sağla 1-2 gün duvara sulu çamaşır suyu sık kokudan gelmezler dedi. kuşlara değmedi o çamaşır suyu

bizim sitedede çok kırlangıç var guguk var 2-3 kere eve guguk kuşu girmişti evin içinde oda oda kovalamıştım :) bir kerede yavru küçücük bir kırlangıç girmişti nasıl bakıcam diye yakınmıştım uçamıyodu bile kafese koymuştum kafesten çıkması imkansız olmasına rağmen çıkmış girdiği odaya uçmuş en sonundada camı açtım uçtu gitti hastalık olsa bizim burda olur kesinlikle eve kuş girmemesi imkansız gibi heryerde kuş var ama onlar genelde apartmanların köşelerine yuva yaparlar tepelere yani yada pencerenin üst köşesine öyle gelipte mermerin üstüne yapmazlar bi zararı yok bırak yapsınlar istedikleri gibi

Yaşam alanları yok mecburlar bir yerlere yerleşmeye
Dert edilecek bir şey değil, penceresine kuş yuva yaptı diye ölen duymadım hiç
Keşke yuvasını kurabilseydi pencerenize, evinize bereket, ışık gelirdi
Herkese nasip olmuyor böyle şeyler, yok ettiğimiz doğanın kalan son mucizeleri onlar...
Keşke benim pencereme de gelseler ....

Camasir suyumu doktunuz??tebrik ederim sizi !!!!!!biz insanlar gercekten cook bencil yaratiklariz.korkma olmezsin kus tuyunden

teşekkürler cevabın için:))

Şu an bizim balkonada kumru yuva yapmış durumda.Evet balkonu pislik götürüyor diye bende gelmemeleri için elimden geleni yapıyorum.Ama ne yapıp ne edip çalı çırpı getiriyorlar.Evde olmadığım zamanlarda ise yuvalarını yapmış,yumurtlamış oluyor birde üstüne.Tabii öyle olunca kıyamıyorum.Onun öyle günlerce yumurtanın üzerinde rahatsız edilmediği sürece kalkmaması,erkeğin gelip başını beklemesi falan,çok duygusal geliyor bana.

Geçen sene iki yavruyu büyütüp gönderdik balkonumuzdan :) Tabii sonra tekrar geldi yumurta yapmaya ama bu kez eşim sinirlendi,balkonumuzu hiç kullanamayacak mıyız diye... Şimdide balkonda perde var,sağını solunu kapattım gelmesinler diye,yinede geldi yuvasını yaptı.Alışana kadar kaçıyor her kapıyı açtığımda ama alışınca hiç tınlamıyor :) Bank tarzı bir koltuğun altında kendileri...

Kuş biti olayına da acayip tik oldu şimdi,kaşıntı bastı beni...

kumru olayı ciddi kuş biti taşıyorlar teyzemin oturduğu apartman da bu yüzden taşınan oldu, tüm balkonlarını içeri aldıranlar oldu teyzem de bütün perdeleri değiştirdi. hayvanlara zarar vermek istemiyorum yuva yaparsa yıkamam yumurtlarsa kovamam o yüzden benim ev cazip gelmesin diye kokulu birşeyler yapıcam çamaşır suyu sıktım birde pencere önlerine fesleğen alıcam bence sen de önlemini al. kuş biti bir sardı mı evi kurtulamazsın.

Her pencereye yapmasinlar.kim seviyorsa onun camina yapsinlar.zarar verir cani insanlar kiysmam ben o guzelliklereneden benim balkonuma gelmez ki

Her pencereye yapmasinlar.kim seviyorsa onun camina yapsinlar.zarar verir cani insanlar kiysmam ben o guzelliklereneden benim balkonuma gelmez ki

bana cani mi dedin çok kırıldım.... benim yaptığım eylem sonucu hiçbir canlı zarar görmemiştir sadece benim evi beğenmesinler diye yaptım daha napiim zararsız eylemler içerisindeyim yaav

inşallah canım her pencerene çifter çifter yuva yaparlar:)))))))))))))

Kedi var bende zor yuva yaparlar :)) Ama eskiden çok özenirdim yuva yapsınlar seyredeyim diye ( köyde büyüyüp apartmana yerleşince böyle oluyor). O garipler de gider en olmadık kişinin penceresine yuva yaparlardı. Cani adam içinde yavru varken yuvayı bozmuştu , nasıl üzülmüştüm anlatamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…