kırlangıçlar siteyi istila etti

Size cani demedim.arkadas her pencereye cifter cifter yapsinlar demisya ...yavrulari alip asagi atacak oldurecek insanlar olur allah korusun o yuzden dedim.size cani demedim.sadece camasir suyu surmenize uzuldum.bence sansli bir insansiniz birakin yuva yapsinlar.besleyin sizde evinizin bereketi artar

Bende bundan korkuyorum iste.insanlarin yuvalarini bozmasindan.bana da gelmez benim de kedi var.pencereden bakar durur.kuslarida tedirgin eder

kuşlar içindeyken bozmkta caniliğin kralı olmuş yani. kedi varken kuşlar yuva yapmıyor mu? kedinin varlığını biliyorlar korkuyorlar mı?

ya ben hayvanları uzaktan severim hijyen hijyen diye kafayı yiyenlerdenim anlayacağın. ama kedilere bayılırım kocamı kandırsam alıcaktım bir tane ama istemedi. o kedilerin temizliklerine bayılırım tertemizler ne kokarlar ne bir pislikleri olur. faydaları var zararları yoktur. kedileri çok severim annemler geçen sene bahçeli bir ev aldılar bahçede 4 tane kar gibi kedi var onlar var ve zararlı hiçbir canlı yok daha bahçe de fare yılan vb hiçbirşey görmedim.

kuşlar içindeyken bozmkta caniliğin kralı olmuş yani. kedi varken kuşlar yuva yapmıyor mu? kedinin varlığını biliyorlar korkuyorlar mı?

Bilmiyorum ama benim ki avcı cins kedi, kuş gördü mü tutmaya çalışıyor, o varken yuva yapmaya çalışacaklarını sanmıyorum. Bahçemde 3 tane daha kedi var, kedi varken yılan, fare , haşare gelmiyor, komşularım o yüzden çok seviyorlar, gitmesinler diye yemek veriyorlar.

çok kullanmadığınız bir pencerenin önüne su koysanız ne makbule geçer. sık kullandıklarınıza da rüzgargülü alıp koysanız gelmezler.

Bizim yazlıkta çok vardır kırlangıç, kocaman deniz kenarında bir site, herkesin balkonunun köşesinde mutlaka bir kırlangıç yuvası vardır. Bir zarar geldiğiniz ne duydum ne de gördüm, aksine acayip zevklidir. Yavruları olduğu zaman, gagalarıyla beslerler yavrularını,ufacık yavrular olur yuvada. 96 Yılından beri yazlığımız var, her sene bir kaç yavru çıkar bizim balkonda ki yuvadan. O yüzden endişelenmenize gerek yok.

Lütfen yuvalarını kırmayın!!!!

Henüz bir bereketini göremedik biz yahu :)

Valla kızlar,bir dadansa sizinde balkonunuza,sizde isyan eder bir başlık açardınız emin olun.Pencerenin önünde olsa neyse diyorum bende,güzel güzel izlerdim bende.Ama alan büyüdükçe ortalığın kiri,pisliği de büyüyor.Balkonu kullanamıyoruz şöyle temiz temiz.Kızıyorum,sinirleniyorum ama yumurtlayana kadar.Birde alerjim var benim,toz,küf,nem.Orayı temizlemek nasıl bir zulüm anlatamam.Çare arıyorum,bu misafirlerimizide gönderelimde hayırlısıyla :)

gecmis olsun... nasıl cozumler olur bilmiyorum ama şunu soyleyebilirim ki kuşlar hastalık tasıyorsa sokakta da tehlike var, yuva olması şart degil.
ayrıca birçok türle fazlaca haşırneşir olmus biri olarak (bakınız nickim... ) yakın olma durumunda illaki hastalık kapacaksınız diye bir kaide yok.

fakat madem korkuyor rahatsız oluyorsunuz, kuşlara zarar vermeden akşam üstü ve sabah vakitleri haric (o saatlerde yuvaya cekilirler) gunduz yuvalarını temizleyebilirsiniz. kuşlardan ziyade afedersiniz pisliklerini yaptıkları yerde daha sonra bakteri ureyebilir...

bir de konunuzu gorur gorur görmez aklıma Hitchcock'un the birds ü geldi :)) tekrardan gecmis olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…