- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
eee asker olduk kaç aydır sınav sevdasına
YANİ BU YORUMDA OKUNMAYIN DİYOR AMA ÖNCEKİ YAZILANDA KURANI ELİNLE DEĞMEDEN ezberden okuyabililirsiniz avri bir durum okumuştummmm onun için yazmıştım iyi ayeter kürsü okurum diyeee... şimdi kafam karıştıAdetliyken Ayetel Kürsi Okunur mu?
Öncelikle adetliyken Ayetel Kürsi okuma konusunda bağlantılı olarak kısa bir açıklama yapalım sonra ise sorunuza cevap verelim...
Unutmayın ki yüce Mevlamız her an sizinledir.Ve şu noktada önemlidir ki siz adet halide değilken namazlarınızı aksatmadığınız içi adet halindeyken yüce Mevla'mız sizin namaz kılmadığınız halde namaz kılmış gibi saymaktadır.Yani bu bütün ibadetlerde böyledir ki oruç hariçtir. Çünkü o sene de birdir ve değişik hikmetleri vardır.Siz nasıl ki her zaman ayetel kürsi okuyor sanız adet olup okumadığınız durumlarda da okumuş sayılmaktasınız ve inşaallah koruma altında olduğunuzu da unutmayınız
Kadınlar Hayız(adet)halindeyken Ayetel Kürsi okuyamaz ve bildiğiniz üzere namazda kılamaz ve bundan dolayı yüce Mevla'mız kandınları sorumlu tutmamakta ve bir kolaylık sağlamaktadır.Unutmayalım ki "ayetel kürsi bir ayettir"ve Bakara Suresinde yer almaktadır.Bu nedenle de okunamaz, çünkü adetli "bir kadın ezberden dahi olsa Kuran ı Kerim okuyamamaktadır".
İçinizin rahat etmediğine gelince bu çok güzel bir duygudur.İmanınızın samimiyetini gösterir,fakat bu duygu sizi rahatsız etmemeli...Nitekim bu duyguya sahip bir çok salih kadın adet halinde sırf bu duyguyu yaşadıkları için namaz saatlerinde secccadenin üzerine oturmuşlardır ve namaz süresince beklemişlerdir.Tabi ki bunu namaz kılarak yapmamışlardır.Sadece şunu demek istemişlerdir, Ya Rabbi eğer adet olmasaydım sen de biliyorsun ki ben namazlrımı kılardım.Fakat bunu yapmak kesinlikle zorunlu bir şey değildir.Bu durum o salih kadınlarla Yüce Mevla ile aralarında olan bir şeydir.
yavvv nasıl bişey ooo bambaşka bir tasarımmmmmm :)
yaaaaa baksen acabaaa senin oğluş mühendismi olcak mimarmııııııııııBuda yeni çıktı. Minderlerden ev yapıp içine giriyoruz.
Allahım ölücem ya sıcaktan
Kızım ben sana dedim emrine amadeyim. Ne zaman dersen ozaman yanındayım. Gezmeye gezme tozmaysa tozma
EN HIZLI SEN ÇIKTIN VALLAAAAA BACIM TEEEEEEEEEEE (muğlaydı dimi???) MUĞLALARA GİDİYONNNdark bana ne sözler verdi bilseniz
hele o beni ikna etmek için sesini buğulandırmalar falan
gazozu açtım bekliyorum tostumu yidim hadi gel
patlayın da çatlayın
ben dedim demi ankaralılar sizden önce ben herkesi görcem diye
sunny ablacım minik kızının doğum günü kutlu olsun yeni yaşının sağlık mutluluk ve huzura vesile olması dileğiyle....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?