- 24 Kasım 2010
- 686
- 19
- 318
ahhh ahh,ağzım açık okuyorum resmen... :))
bıltım,şehir ,apartman hayatından! :)))
nedesin ki sen canım,bahçe yapabiliyorsun...
ayrıca, bahçe dediysem, ben uğraşmıycam,eşim ya da yardımcım ekecek,dikecek,ben toplayacam,içinde oturup kahvaltı yapıcam,ailemle, arkadaşlarımla,bakıp bakıp,huzur duycam,büyümelerini izliycem,onları sevicem, falan.... :))
çok şey mi istiyorum? :)
Ben ankaranın ilçesindeyim, evimde merkeze uzak, heryer bahçe diyebilirim!
Öğretmen olursam ekmem artık! Yardımcınız falan da sanmıyorum ki uğraşsın,
Bir ırgat tutacaksın, gündeliği pahalıya patlar,
ha yapan yok mu var ama keyfini sürmek için de biraz emek verip kıymetini bilmek gerekiyor.
Benim eşim de ilgilenir ama onun yaptığıyla olmuyor ki, illaki ucundan tutacaksın,
Dün pazardı, yeni aldığımız araziyi düzenlediler, kumunu kazıdılar, yeni toprak döktüler, düzelttiler, sürdüler, elediler...
Ama adam kaba kuvvetle o kadar yapıyor, ince ince ellerinle fideleri fideleyecksin,
Tohumlara çukurlar açıp kapatacaksın, sulayacaksın, çepinleyeceksin, otunu yolacaksın,
Çiçek açacak, gübreleyeceksin, sonra ilk dölleri görüp çığlık atacaksın, mutlu olacaksın,
azıcık topukların nasırlanacak, ellerin çatlayacak, güneş çillerini çoğaltacak, kararacaksın, zayıflayacaksın,
leğen leğen toplayacaksın, yarısını satacaksın, birazını yiyeceksin,
birazını kurutacak veya konserve yapacaksın, sevdiklerine dağıtacaksın....
Sonra aynı andan eşine çocuklarına yetişeceksin, 4 yıl dışardan acı zulüm okuyacaksın,
Çalışacaksın, para kazanacaksın, biriktireceksin, Eşin kazanacak, zengin olacaksın... falan filan....

Son düzenleme: