Kirli Çıkılar )))

net bankacılığından altın alınca
biz satarken para kesmiyorlar dimi
sabah baktım 92 tl di şimdi 90 olmuş alsam mı acaba

senfat ben de vakti zamaninda,vakumlu torbadan almistim,bir de pahaliydi.dogru durust kullanamadim,cunku ne vakumladigim gibi durdu,surekli hava aliyordu,en sonundada patladi maaleseff.dogru durust kulanamadim bile.en iyisimi kumas hurc al sen,soyle kucuk boy olanlar varmidir acaba,hani kiyafetleri esyalari gruplamak icin.Benim buyuk boy bir tane var,icinde az esya olunca sekilsiz duruyor tek eksi yonu bu bence.

artan ekmekler konusunda cok sey yazilmis.Ben genelde firinda kurutup galaeta yaparim,cok ise yariyor ;:))domates corbasinin yanina kup kup kup dograyip kzartinca cok yakisiyor.pizza yapilabilir.aklina hic bir sey gelmiyorsa at buzluga,lazim olunca cikarip kullan.:)

bundan sonra atmamaya karar verdim
atarken içim gidiyor zaten

rüyamda yeni doğan bebek bezi tavsiye ediyordum bir arkadaşa

şimdi a 101 indirim kataloğunda bebek bezlerini gördüm :9::9::9::9::9:

selin ve badecan bir sürü bebek malzemesi var bu hafta şansınıza :34: bence fırsatları değerlendirin

senfat canımcım aklıma geldin bezler çok uygun bak istersen :34:

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. akla gelmek düşünülmek güzel.
cuma gece yarısı hepsiburada ya girdim. huggies bebek bezleri 20 tl ye düşmüş. 50 tl üzeri de kargo bedavaydı. 3 paket aldım. yarına gelir. bu fiyattan ucuza geliyor. denemeyenlere yazmak istemedim. pişik yaparsa bez elinde patlar diye.

ben de farmasi gibi tüm bebek bezi markalarını denedim. deneyimlerimi paylaşayım isterseniz. bebek 4-5 aylık oluncaya kadar prima organik ya da prima aktif bebek kullandım. daha sonra tüm bezleri denedim. primadan sonra huggies oldukça güzel. daha sonra evy baby ve can bebe geliyor. bebeğiniz biraz büyüdüğünde her bezden bir paket almak ve denemek gerekiyor. ben de hiç biri pişik yapmadı. molfiks çok ses çıkarıyor hışır hışır ve çiş yaptıgında çok ağırlaşıyor, öne dogru sarkıyordu, ancak pişik yoktu. sağlık açısından bir sorun olmadı. bimin bebek bezlerini de evybaby (evyap- türk) üretiyor. izmire gittiğimde annem devam sütü aptamil almış, bebek bezi de ülkerin ürettiği baby star almıştı. pisleyecek atacaksın nasıl olsa, boğazından kısma, bez çöpe gidiyor, ucuzu alabilirsin, sık değişiyor dedi. 2 paket 60 lı almıştı. o sıralar ishal oldu bizimki, 10 dak. bir bezi çıkarıp çöpe attım. dedim iyiki ucuz bez varmış evde.
şu primanın krallıgını yıkmak gerekiyor ancak huggies falan da sanırım nivea ile aynı üretici firma.

baslamısta ben bir ıslak mendil aldım daha baska bisi olurmuki ıvır zıvır vardı hhiç gerekli bisi yoktuu

senfattta yok nirdee yaa:26::26::26::44::44::44::44:

farmasi ne güzel taksit miktarların mükemmel benim bu ay ibirikim az olcak gibi çünkü o kadar çok taksit varkii:26::26::26::26:

topiğimizin en süslü ve bakımlısı pepeti hatun, ben burdayım.
gökce görmedik tabi
haa bir de papatya var

Allah bin bereket versin 90.4 den 5 gr altın aldım
ohhhh çok şükür Allah ım bu ay da kenara para koyabildik kimseye muhtaç olmadık

darkcan ben bdvlerde fake konular buluyon mesajlar düşüyon da niye haber etmiyon acep
sen de mi bizi beğenmiyon:ssz::ssz:

derfatcım sorun sizin kullanılıo olmanız anladım:) ve eşinin seni haksız görmesi........
aslında eşin sana hak verse şöle bi hafta işe otobüsle gitse denem amçlı bakalım biride çıkıp fatih bizde seni alalım dicekmi? yada otobüsle gelmesine ne tpki vercekler?? yada sorduklarında benzine gaza zam geldi yetişemiorum bi süre böle dese ve 1 hafta 10 gün sonna arabayla gitse işe çıkıştad başka bi yere ugramam lazım , orası sapa kalıo kardeş evde hanım beklio falan dese ne güzel olurdu aslında::::::::

selincim çok güzel demişsin ama benim kocam bunları hayatta yapmaz bende yoruldum sustum artık.

bayat ekmekten bahsetmişsiniz
biz bu sıralar bayat ekmekleri biriktirip güvercinlere atıyoruz hergün.
ya mutfağın balkonundan ya da parka gittiğimiz zaman..
yeni hobimiz bu:)))
kuuu mama ye (kuş mamanı ye) diyoruz onlar da ayaklarımızın dibine gelince çok mutlu oluyoruz
dün akşam duvarda küçücük bir örümcek gördük çok sevdik sevindik Allahıııım anlatamam sanki daha önce de görmüş gibi:9:
örümcek de kuşlar gibi yanımıza gelsin istedik..
öööce mama ye (örümcek mamanı ye diyerek örümceğe ekmek atmaya çalıştık)
ekmeği eline vermedik ama hayali baya bi ekmek attık...:27::27:

bakalım bu aralar hayvanları beslemekle meşgulüz bir de hala kitap aşkımız devam ediyor uyurken bile yanında kitapları var..
iyi şeyler bunlar:nazar::nazar:..bir de dili tam çözülse daha iyi olacak bakalım..

ben uyudum topik de uyumuş şükür..
3 sayfayı görünce derin bi ohhh çektim :1:
akşama kuru fasülye ve bulgur pilavı var.
ve benim canım o 40 günde yetişen tavuklardan istiyor hem de felaket..
dolaptaki hindi bile gözükmüyor gözüme:18:
şöyle teflonda bol baharatlı kendi suyunda:18:
öyle insanlar gerer insan ımalesef ama her yerde 3 -4 numune çıkıyor ne yazıkkı aman dokunmasınlar sana konussunlar arkandan , genelde çekememezlikten oluyor bunlar bence , senin öğretmenliğini ,güzelliğini eşini arabanı evini aileni vs gibi seyleri kıskanabiliyorylar kesinlikle altında kıskançlık gibi bir duyguda var canım

zeytin ekmegi az alıcaksın . diyelimki 1 ekmek aldın o gün yenmediyse ertesi güne kahvaltıya kızartabilir yada kızların söylediği

tabiki haftada 2-3 ekmek bayatlatırsan . bu çözümler çözüm olmaktan çıkar canım dolap galetayla dolar :44::44:
zeytincim en mantıklı cevabı pepeti vermiş:42:
bayat ekmekleri saklamanın sonu yok.
hani ekmeklerin yarısı şeklinde ekmekler var ya onlardan alsana.
küçük ekmek yani.
kendinize güvenemediğinizde de 2 tane alırsınız artanını hemen buzluğa.

pepeticim, bizim bu arkadaş bekar kaç yaşında ve evlenemiyor, aslında psikolojik temelli.
sadece beni değil sanki kimsenin mutlu olmasını istemiyor.
herkesi müdüre karşı ya da birilerine karşı galeyana getiriyor ben olsam şunu derdim bunu derdim diye.
ama bakıyorsun kendi bi idarecinin önüne geçince kedi gibi.
ben idareciye nasıl davranılması gerektiğini onddan öğrendim.
milleti gaza getirse de kendi tatlı ve güzel dille her işini yaptırıyor.
yarın hepimiz okuldayız. şefime söylemiştim birlikteyken bi toplantı yapalım diye.
aslında herşeyi saydırmak istiyorum ama o zaman da ipler tamamiyle kopar..
şeytan diyor ki, şu an yanına çektiği arkadaşın arkasından söylediklerini de saydır, bi daha milletin arkasından konuşmaya cesaret edemesin.
inan şu odadan kim çıkarsa hemen başlıyor. bi erkekte görmek çok garibime gidiyor. zümrem de olması da ayrı bi konu bu konuya bi çözüm getirmesi gerek hiç birimizin gitmeye niyeti olmadığına görre o kendini düzeltecek başka çaresi yok.

şu an birinci cephede benim olmamın nedeni şu:
kendi erkek, ve donanımdan iyi anlıyor aslında tek anladığı da o, ve millete hava atıyor ayrıca da bizleri eziklemeye çalışıyor.
oysa o da yazılımdan anlamıyor ondan gelen çocuklar yazılımda hep tıkanıyorlar benimkiler takır takır maşallah. ama ben kimseye bahsetmedim bundan herkes her konuda iyi olacak diye bişey yok.
ben kaç yıl en kötü laboratuarı kullandım pc ler adam değildi. ama beni bilgisiz ve beceriksizlike suçladı. arkamdan konuşmuş karanfil hoca da şunu bile bana soruyor diye. pislik oysa ki anlatırken ne kadar da insancıldı.
neyse ben evvelki yıl cıngarı çıkardım en yeni laboratuarı bana verdiler:27: ama 3 yıl çıkma pc lerden gına gelmişti.
neyse bu yıl onlar çok zorlanndı lab da.
ben onlara hiç muhtaç olmadım. niye olayım ki düzgün bilgisayarı idare etmek de kolaydır.
bu ona çok koyuyor.
herkes bana muhtaç olsun kimse bensiz bişey yapamasın.. mantık bu.
labaratuarın yanından geçerken bile bu kıskançlığı gözlerinden anlıyorum.
sanıyorum ki(ben de az kurt değilim onun aklından geçenleri kimse bilmez ben tahmin ederim) diğer hocayı gaza getiriyor. "en kötü lab sende seneye de sen al o labaratuarı" diye.. ama bi desinler.. kendini attırırım o laboratuara hem bizden sonra geldi hem de hep en iyi şeylere kondu.
İşte böyle :1:
klasik zümre çekişmeleri:9:

ben fzla ekmeklerimi genelde köftede kullanırım ama misafir geldiğinde fazla alıoruz dogal olrak bende taze ekmekleri buzluga koyyyorum yarım ekmek olcak şekilde ordan çıkarıp mikrodalgada 2 dakkada fırından yeni çıkmış gibi oluyo:))))))

farmasiiiiiiiii
A101 için çok teşekkür ederim perşembe kapısında biticem çok şeker şeyler var:))))) tamda almayı düşündüğüm şeyler:)
nevresimi nasıldır kullanna varmı?
yedek nevresim takımı alcam çünkü ama iyimidir bilemedim
canım istiyorsan al dene. beğenmezsen geri ver.
a101 ve bim de bu garanti var.
hatta o kadar ki eşimin arkadaşı bim denetmeni.
bim mağazalarına müşteri gibi giriyor bi çikolata bişey alıyor yarısını yiyor beğenmedim diyor geri veriyor.
elemanlar geri alcak mı almıycak mı onun denetlemesini yapıyor.
Allah bin bereket versin 90.4 den 5 gr altın aldım
ohhhh çok şükür Allah ım bu ay da kenara para koyabildik kimseye muhtaç olmadık

Allah bereket versin canım..
güzel günlerde güzel şeyler için bozdurun inşallah.

Son düzenleme:
bu arada kızlar mikrodalga hakkında ne düşünüyorsunuz?
ben evdekini kaldırdım muayenehaneye götürdüm
artık kullanmıcam
özellikle çocuklar üzerindeki etkilerini duydukça rüyalarıma girmeye başlamıştı
dedim kuşku içinde yaşayacağıma hiç kullanmam daha iyi...:19::19::19:

bayat ekmekten bahsetmişsiniz
biz bu sıralar bayat ekmekleri biriktirip güvercinlere atıyoruz hergün.
ya mutfağın balkonundan ya da parka gittiğimiz zaman..
yeni hobimiz bu:)))
kuuu mama ye (kuş mamanı ye) diyoruz onlar da ayaklarımızın dibine gelince çok mutlu oluyoruz
dün akşam duvarda küçücük bir örümcek gördük çok sevdik sevindik Allahıııım anlatamam sanki daha önce de görmüş gibi:9:
örümcek de kuşlar gibi yanımıza gelsin istedik..
öööce mama ye (örümcek mamanı ye diyerek örümceğe ekmek atmaya çalıştık)
ekmeği eline vermedik ama hayali baya bi ekmek attık...:27::27:

bakalım bu aralar hayvanları beslemekle meşgulüz bir de hala kitap aşkımız devam ediyor uyurken bile yanında kitapları var..
iyi şeyler bunlar:nazar::nazar:..bir de dili tam çözülse daha iyi olacak bakalım..

yerim ben o fıstığı yerimmmm:56:

aynından bi tane!:1:

sirkeci, çakma aysima aslen gökçe :), kalperlası, senfat teşekkür ederim günümü kutladığınız için
amin inşallah seneye 5 nisan da ya avukat olmam ya da Ankara da olurum
bakalım hayat ne gösterecek

senfat doğru söylemiş gökçe biz özel çalışamıyoruz
ama çok iyi avukat arkadaşlarım var
yalnız inşallah Allah düşürmesin yolunu bir daha
sıkıntısız sorunsuz yaşa

karanfilce ben de bayılırım uykuya
hiç gelemem uykusuzluğa
üniversitede sadece bir sınav için sabahladım
ondan da kaldım zati :1:
bir de yanlış sınıfta girmiştim sınava
listedeki numaraları yanlış görmüşüm uykusuzluktan

üzüldüm canım yaa
dün yürürken sana anlatacaklarımı düşünüyordum
eşlerimiz adaş da o aklıma geldiydi
bir daha ki buluşmaya alalım seni o zaman
Canım ya o gün olmasa bile bi gün mutlaka ayarlarız sen anlatacaklarını unutma yine:)))

bu arada kızlar mikrodalga hakkında ne düşünüyorsunuz?
ben evdekini kaldırdım muayenehaneye götürdüm
artık kullanmıcam
özellikle çocuklar üzerindeki etkilerini duydukça rüyalarıma girmeye başlamıştı
dedim kuşku içinde yaşayacağıma hiç kullanmam daha iyi...:19::19::19:

yaa evet bu durum benim de kafami kurcaliyor,yeni ogrendim zararli oldugunu,onceki bozulmustu ,bilseydim hic almazdim.Bir tarftan atmak da istemiyorum,cok kullanmasamda,yemek istmak ve buz ozdurmek icin kullaniyorum.onun haricinde uzun uzadiya mikrodalgada birsey pisirmedim.zararlida olsa kullaniyoruz simdilik:31:

Merhaba hanımlar nasılsınız?Biz ailecek çok hastayız dün eşimin iş çıkışına gittim bi kaç parça kıyafet almak için giderken pek bişeyim yoktu ama gittikten bir süre sonra halsizlik başladı boğaz ağrım vardı ama çok önemsemedim ama sonra duramayacak hale geldim eve geldik eşimde çok yorgundu arabayı zor kullandı neyse ben iyice kötüye gittim erkenden yattık hepimiz ama ben gece ateşlendim titreme tuttu,boğazlarımın acısından duramadım eşim annemleri aradı ama erkek kardeşimi uyandıramadı acile gitmek için ama ateşimde düşmedi sabaha kadar kıvrandım bi yandanda kasıklarım sancı yapıyodu sabah annem geldi sağlık ocağına gittik boğazım çok kızarmış hemen antibiyotik başladı dr ama hiç bir yerim tutmuyor.Bütün vücudum acıyor resmen şu andada çok iyi değilim annem gitti ,çağanda yanımda çok kötü grip olmuş yavrum bide bunun üstüne regl oldum hepsi üst üste geldi ölüyorum resmen.:50::50:

derfatcım geçmiş olsun
karanfilce maalesef her ortamda bu insan tipleri var
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın
biz de ekmek pek boşa gitmez
az bayatlayacak gibi olursa dilimlerim
üstüne toğurt-peynir-az yağ-domates karışmı sürerim doğru fırına
ya da hemen tost yaparım
en olmadı balkona ufalarım kuşlar yer

ollycan ben buna benzer bir yazı okumuştum yıllar önce ve mikrodalga fırın alma işini aklımdan silmiştim

Mikrodalga fırının zararları ,Mikrodalga fırının zararları nedir ? Mikrodalganın sebep olduğu hastalıklar nelerdir ?Günümüzde yaşam koşulları ve insanların teknolojiden faydalanmaları bir vazgeçilmez haline gelmiştir.Mikro dalga fırınlar çalışan insanların en büyük yardımcısı olarak mutfaklarda yerini almıştır. Kolay kullanımı olan ve enerji tasarrufu sağlayan mikrodalga fırınlar nasıl çalışır, nasıl kullanılır? Kolaylık sağlayan mikrodalga fırınların insan sağlığına zararları varmıdır neler zararlıdır.

Öncelikle mikro dalga fırınlar nasıl çalışır? Mikrodalgalar da radyo dalgaları veya ışın dalgaları gibi bir çeşit elektromanyetik enerjilerdir ve bizler mikrodalga fırınları kullanırken bu enerjiden faydalanırız.Bu enerji mikrodalgafırınlarda bulunan magnetron denen bir tüpten çıkan mikrodalga radyasyonlardır ve ısıtmak yada pişirmek istediğimiz yiyeceklerdeki molekülleri etkileyen bu radyasyondur.
Yapılan araştırmalar sonucu mikrodalga fırınlarda hazırlanan süt ve sebzeleri tüketen kişilerin kanlarında hemoglobin seviyelerinde düşmeler olduğu, kolestrol seviyelerinde artışlar yaşandığı yönünde tespitleri ortaya koymuştur.

Mikrodalgalara maruz kalanlarda tespit edilen bir başka nokta ise , bu kişilerde düşük kan basıncı,düşük nabızdır. Ve bir süre sonra sinir sistemindeki kronikleşmiş bozulmalarla yüksek kan basıncı ortaya çıkmaktadır. Bu dönemlerde kişilerde baş ağrısı, baş dönmesi, uykusuzluk, huzursuzluk,endişeler, mide ağrıları,göz ağrısı, sinirsel gerilim, konsantrasyon bozukluğu, katarakt, apandisit, kanser, kalp ve damar hastalıkları görülmektedir.

Mikro dalga fırınların yiyecekler üzerinde yaratığı etkilerle kanserin oluşumunu hızlandırdığı belirtilmektedir.Mikrodalga fırınlarda pişirilen veya ısıtılan yiyecekleri tüketenlerin kan serumlarında yüksek oranda kanser hücreleri görülmüştür.Mikrodalga fırınlarda pişirilen yiyecekleri tüketen kişilerin çoğunda mide ve bağırsak kanserleri görülmüş ve sindirim siteminde bozulmalar olduğu tespit edilmiştir.

Yapılan araştırmalar, mikrodalga fırınlardaki ışınların yiyeceklerdeki besin değerlerini azalttığı yolundadır.Ve bu yiyeceklerde yapısal bozulmalar ortaya çıktığı belirlenmiştir. Bedenin ihtiyaç duyduğu bazı vitaminlerde mikrodalgalara mazruz kaldıklarında yok olmakta veyaz azalmaktadır. Et ürünlerinde de proteinler azalmakta.

Mikrodalga fırınların kullanımları esnasında o anda etki alanlarında bulunan kişilerin yaşam enerjilerinde azalmalar görülmüştür.

Bir çok evde hatta fast food restorantlarda, çok büyük kolaylık olan mikro dalga fırınların ne derece zararlı olduğunu biliyor muyuz?

Mikrodalgalar çeşitli ışın ve dalga radyolarıdır. Bunlar pişirme işlemi sırasında enerjiyi radyasyona çevirirler. Bu da pişirme işlemi sırasında bu zararlı maddenin yiyeceklere geçmesini sağlarlar.

İnsan yaşantısında ve zor yaşam şartlarında hızla gelişen teknolojinin bir ürünü olan mikrodalgalar çok masum ve pratik görüntüsünün altında gizli bir canavar barındırmaktadır. Radyasyonlu yiyeceklere maruz kalmanın sonucunda görülen rahatsızlıklar ise,tansiyon ve nabız düşüklüğü ile başlar,bunların yanı sıra, uykusuzluk, baş ağrısı, huzursuzluk ve sinir sistemi üzerinde etkileri görülmektedir.

Ayrıca, kalp rahatsızlıkları, damar rahatsızlıkları, görme bozukluklarının yanı sıra, kanserojen etkileri ve buna bağlı hastalıklar gözlemlenmektedir. Bunlar; Özellikle mide, bağırsak, kanserleridir.

Sindirim sistemi üzerinde de olumsuz etkileri görülmektedir.Ne yapmak gerekli mümkün olduğunca az kullanmak hatta kullanmamakta fayda vardır ama kullanmak gerekli ise; Aynı yiyeceği ikinci defa mikrodalgada ısıtmamak yararlı olacaktır.

bıdıkçım altınların bereketli olsun :34:
derfatçım geçmiş olsun :38::nazar::nazar::nazar:
senfatçım ne demek hatırlamak sen hiç unutamadıklarımdansın :34::48:

darkcan ben bdvlerde fake konular buluyon mesajlar düşüyon da niye haber etmiyon acep
sen de mi bizi beğenmiyon:ssz::ssz:

Sorma pek bi eğlendim. Tam size haber etecektim mesai bitti. Eve geldim.
Konuyu kaldırmışlar galiba :27:
Yazık oldu valla iyi malzeme çıkardı daha bize ordan

selam kızlar:)))) iş çıkışı pazara gittim:))
pazar bu sefer çok soğuktu:)

1 kilo salkım domates:2.5 tl
1 kilo çengelköy salatalık:2 tl
yeşil soğan+maydonoz:1 tl
1 kilo muz:3 tl
yarım kilo mantar:3 tl
1 kilo çilek:2 tl
2 kilo patates:1 tl
yarım kilo ıspanak:1 tl
1 kilo patlıcan:2 tl
1.5 kilo portakal:2 tl
1.5 kilo elma:2 tl
4 limon:1 tl

bu kadar:) yanımda eşim olunca obur herşeyden almak istio dahada meyve alcaktı ben durdum
gerekirse marketten alırız diye:)))

yemekte
fırında mantar ve fellah köftesi yaptım:)
bu ara topikte fellah köftsi fırtınası eserken bende faydalanim didim:)

bugün iş yerinde çok yoruldum yahu:) k.çım yer görmedi ordan oraya ordan oraya herşey üst üste geldi ama olsun bunun için burdayım bu yüzden para kazanıorum didim avuttum kendimi:)))) ama ayaklarım şişmiş:)
biz nisan ayında birikim yapamıcaz galiba:)))) olursa süpriz olur:)
ben asıl birikimi hazirandan sonna yapıcam
uçuşa geçicem inş:))))
araba için çektiğimiz kredi bitio,günüm bitio,kredi kartı borcumuz her ay sabit 200 tl ye inio(eşimin cep teli+BES 'i),ben evde olcam için benzinede bu kadar harcamıcaz:))

her ay minimum 2.000 atmayı planlıorum kısmetse:)

Back
X