Kirli Çıkılar )))

bu topiği yeni okumaya ve buraya yeni katılanlar çok şey öğreneceksiniz. benim 1 ay oldu gerçekten çok şey öğrendim.
ev idaresi, para idaresi, eş ve kayınvalide idaresi, çocuk idaresi vs vs..
kadın olmak tam anlamıyla evin direği olmak demek. biz akıllı olup evi iyi idare etmezsek ev dağılır bi nane olmaz o evden:))
bir de bizim evdeki yardımcımız da çok tutumlu birisi. o da bana çok şey öğretiyor sağolsun. kombine olarak ev ekonomisi öğreniyorum yani..

bence anne baba evladına isterse gönlünden koparsa elbette yardım eder ama yapmazsada neden yapmıo die sorgulama hakkı görmüorum kendimde amaa kardeşime yağdırır ende almaya bakarsa o zman farklı düşünürüm benim ailem allahtan öle diil annem solsun bibaşına kışlık yiycemi gönderir bana hiç bu ayda bana şu kadar para gönderceksin demedi ben hediye aldım şimdi annem bana ben seni byüttüm bana aylık şu kadar gönderceksin demediği halde ben anneme ver bana nasılderim......ha kardeşime yaparsa oda gönlünden kpmuştur
eşimin ailesi bekarken eşimi soyup soğana çevirmiş ama ben varken hiç bişe yapamaıolar üğündede mecburiyette4n altınları aldılar salon parasının küçük bi kısmını ödediler bide evimizin ilk kirasını depositosunu falan verdiler gelinlik aldlar o kadar allahtan biz çalışıodukyaptık kalan herrşeyi yani 5 sene oğullarından 50 milyara yakın para alıp yaptıkları çok çok çok az ama neyse yane nişanlıyken takılıodum böle şeylere ama artık takılmıorum şu an bize işte gelirken kışlık bişeler getirmişler bende kayınpedere gömlek alcam kaynanayada anne penyesi altta kalmak istemem sonuçta böle düşünüorum....:)

canım senin ailenin durumu da iyiymiş. benim babam tek maaş bize zor yetiyordu zaten ben burslarla okudum, geri kalanını da kardeşime yollardım o okurken. o senin kardeşin kadar harcamıyordur ama bizim de kendi çapımızda etimiz ne budumuz ne. biz okurke valiz taşıyacaz diye neler çekerdik. beyfendi erkek haliyle eşyalarını kargoya veriyor.
bir keresinde de sırf kız arkadaşıyla buluşabilmek için diploma almaya okula başka şehre gitti kaç gün kaldı parasını da babamdan aldı yazık değil mi. çok ala vekaletle aldırabilirdi. ben kardeşimin böyle şeylerine çok kızıyorum mesela.

canım hayırlı uğurlu olsun..
arabanızı kaça aldınız sıfır mı?
aslında bizim de çok pahalı olmayan sıfır faizli sıfır araba planlarımız var ama sıfır faizli var mı bilmiyorum..

sağol canım teşekkür ederim toplam 42.000 tl ye mal oldu
20.000 tl kredi çektik 20 ay vadeli sadece 600 tl fark ödeyeceğiz dosya masrafı adı altında.faizsiz dediler.
renaultun kampanyası vardı eylül sonuna kadar onu kullandık
şimdi dvam edecek mi kampanya blmiyorum.hayırlı olsun umarım siz de böyle kampanya bulursunuz.

şu an gelir gideri kağıda döüyorum olmuyor pc ile
bi de yemek listemi hazırlıyorumm
bi de okul işlerimi hallettim planlar falan
az sonra yemeğimi yapıcam mantı var menüde
hafta sonu mantı yapıcam buzluğa atmalık
hesap kitabımı halledicem anlamıyorum ne nereye gidiyor

listemizi yeni gördüm. ellerine sağlık farmasi :34:

maşallah Allah daha çok versin gözüm kesinlikle yok. şey ama çoğunuzun birikimi benim maaşımdan fazla :31:
Allah bana da o günleri nasip eder inşallah :16:

$GELİR GİDER TABLOM.webp
demişmiydim?? (buaralar hafızam çok zayıf demişsem ve paylaşmışsam kusura bakmayın.)
ben böyle bir tablo hazırladım. cep telefonum excel programını desteklediği için sürekli elimin altında duruyor. kontrol ediyorum oradan.
baktımki ben nakit çok harcamıyorum, şimdi buna ek sayfa açıp kredi kartımdan aldıklarımı yazacağım :34: bu şekilde kontrol altında olmayı düşünüyorum.
hoş kontrol etsem ne yazar :1:
ayın 5ini - ye düşmeden atlatmayı umuyorum :1:

kızlar tutumlu olacağım diye kilo aldım. acil yardım...
nasıl mı?

geçen gün sütü pişirirken kesildi. yardımcımız dedi ki bunu dökmeyelim ben bunu mayalı hamur yaparım hemen. ee abla yapalım dedim. annaam baktım 3 tepsi fosur fosur mayalı börek olmuş ama nasıııl güzel. bi kısmını buzluğa koydum bi kısmını kadına verdim çocuklarına götürsün diye. bi kısmını da (1 tepsisini)!!! biz yedik..
haftasonu ıspanağı çok almışım biraz fazlaca geldi. hemen gittim yufka aldım sarıp buzluğa koyacaktım ki eşim pişir dedi. onu da yedik gitti
eşim hazır bisküvü kek almasın masraf etmesin diye evde kek tatlı yapıyorum artık.. hergün onlardan da yer oldum
evde az bişi eski yemek kaldıysa önceden yemez yenisini yapardım. şimdi biraz makarna haşlıyorum. eski yemeği üzerine sos niyetine gezdiriyorum..
arkadaşlar ben tutumlu oldum ama göbeğim önden önden gitmeye başladı..

tavsiyelerinizi bekliyorum:))))))))

merhaba karanfilcecim şahsen kendi açımdan yazdıklarına kırılacak hiçbirşey göremiyorum

lakin birbirimizin karakterini pc başından net olarak analiz etmemiz mümkün değil
ben gerçekten düşündüklerimi yazdım bence anne baba olarak bireyler ayaklarının üzerinde durmayı öğrettikten sonra çocuklarını çocuklar da hayatın iyi ya da kötülüğünü zor ya da kolaylığını kendileri yaşasınlar.
ben de çocuk sahibiyim çocuklarıma iyi bir eğitim -öğrenim verebilmenin dışında yok onlara ev alayım araba alayım ya da daha değişik maddi manada faydam olsun kaygısında olmak zorunda olmadığımı düşünüyorum.

zaten arkadaşın kayınvalidesi evinde kira almadan oturtuyormuş
belki kadın bu arkadaş ve eşine maddi destek olursa diğer çocuklarına da aynı oranda destek olmak zorunda hissedecek biridir fıtrat olarak ve de öyle evlatlar arası maddi manada denge kurmaya çalıştıkça belki kendisi zora düşecek bunu bilemeyiz :34:

mesela benim annem biz iki kız kardeşiz ikimizi hep dengelemeye çalışır ama ben hep şunu derim anneme ablama ne yaparsan yap bana yapmak için çalışma çünkü sen hayatını yaşayamayacaksın bizi düşünmekten sana haksızlık olur diyorum .

ayrıca sen gelmişsin 60 yaşına ablam 42 ben 35 artık herkes hayatta kendi çabalamayı öğrensin diyorum. nereye kadar bir ata evladı için de kafa yorsun değil mi ama birazda evlatlar empati kursun :34:

bir zaman annem ablamın eşine borç altın verdi üzerine yatmaya kalktılar ve geri alsa da hepsini alamadı

bana da borç verdi kooperatif hissemi yaptırırken 10000 tl ama ben hemen euroya çevirdim borcumu annem olmaz tl verdim tl alayım dediyse de olmaz dedim
asla zarara uğramanı heleki benim yüzümden istemem dedim ve ben öderken euro ödedim tl bazında 12000 tl olmuştu.
bugün olsa aynısını yaparım önemli olan karşımdakinin gönlü kalmasın benim için....
ben şunu hissediyorum ve yaşıyorum hayatımda Rabbime şükürler olsun ki ben art niyet gütmedikçe Rabbim bana hep maddi ve manevi açıdan hayır kapılarını açtı ...
Rabbim beni nefsimle bir an başbaşa bırakmasın AMİN...
diğer arkadaşa başlama şeklinle başlamışım birazcık, kırılacak bişey yok tabiki de.. lafın gelişi oldu yani...
burada istişarelerde bulunuyor çok faydalı şeyler öğreniyoruz tabiki herkes değişik fikirler öne sürecek çok şey öğreneceğiz birbirimizden ve paylaşacağız tabi..
ben de senle aynı fikirdeyim bir anne baba çocuğunun eğitimini karşıladıktan sonra ona hayatta kalmayı elindeki parayla idare etmeyi de öğretmeli..
ama ben ek olarak şunu da düşünüyorum. Eğer bi anne babanın elinde avucunda varsa evlatlara haksızlık yapmadan borç olarak ya da kendilerini sarsmadan yardım olarak ev alırken araba alırken yardım etmeli ki çocukları da bi yerlere gelsin çabuk ulaşsın. ne bileyim bu mutluluk verici bişey olurdu sanırım. çok şükür çoğumuz ayaklarımız üzerinde duruyoruz zaten, çoğumuzun anne babası bunu öğretmiş bizlere.
aslında şunu bile diyebilirim benim babam bizlerden hiç bişeyini esirgemedi, ben öğretmen kardeşim elektronik müh. oldu ama mesela kayınpederim hiç bi şekilde çocuklara çok bişey vermemiş, eşim anlatır bayramda kıyafet alabilmek için annesi ne kavgalar edermiş biraz büyüyünce ceplerindeki harçlıkları orda burda çalışarak elde etmişler. Eşim malum özelde çalışıyor(yine bin şükür) kaynım yarı yarıya işsiz kalıyor, bu nasıl iş anlamıyorum:44: demek evlatlardan çok şey kısılarak ayakta durmayı öğretmek de sağlanamayabiliyor..

Görücem bu yıl öss ye çalışıyor. kayınpederim okutmak istemediğinden dersaneye göndermeyecek.kayınvalidem ise okumasını çok istiyor. kayınvalidemin kolunda 4 tane bileziği var bu benim bildiğim. 1 tanesini bile bozdursa dersaneye gönderir. ama bunu yapamıyor. onlar böyle fedakarlıklar yapmamışlar çocukları için. oysa ki annem ben ünv. başladığım yıl kızım hiç mühim değil bileziklerimi satarım gerekirse köydeki tarlamı satarım demeseydi ben şu an öğretmen olmayabilirdim. o kadar zorluklar geçirmiştik ki, ben ünv. ye gitmekten vazgeçmiştim.

biz ev almayı ilk planladığımızda kayınpederime gittik bir miktar borç istedik evin yarısına ortak olmasını, borç bitene kadar ev kirasının yarısını ona ödemeyi teklif ettik.(kendi ailem için ne düşünüyorsam onlar için de aynını düşünüyorum kesinlikle haksızlığa uğramak da uğratmak da istemem) ama kabul etmedi. imkanı da vardı herşeyi vardı. benim demek istediklerim bu tarz yardımlar. eğer aileler bu tarz yardımlarda bulunurlarsa çocukları daha iyi yerlere gelirler.sadece anne baba değil aynı zamanda kardeşler de arasında da hakkaniyet çerçevesinde kenetlenmeler olsaydı şu an dünya kadar insan kredili ev batağına girmezdi. bunu ailem düşündü bin şükür. ama kayınpederim yapmak istemedi. Yüzlerine hiç bişey demedik, tabiki kendi malları. ama kırılmadık mı çok kırıldık. çok üzüldük. biz ekstra bişey almayacaktık başımızı sokacak bi ev alacaktık.
senin söylediklerine ek olarak ben bunları da düşünüyorum farmasiciğim..
yalnız şu da var ki ne kadar iyi niyetli olmaya çalışsan da bazen Allah başına çok farklı kişilikteki insanları imtihan olarak verebiliyor.

canlarımm
haftasonu giremiyorum malum evde internetim yok ne kadar çok şey yazmışsınızzzz tam 1 saattir okumaya çalışıorum:)
kayınpederi kayınvalidesinden bize yardım etmiyor diye yakınan arkadaşlarıma diyorum ki;

benim gibi bırakın almayı her ay kiralarını verseydiniz ne olurdu?
oğluna güvenip eşini boşayan bir kayınvalidem var..
bütün sene kirası bizden..
evini dizerken bütün eşyalarımı verdim hem de işyerimin birsürü borcu varken..
siz yazıyorsunuz ya kayınvalidem biber,turşu,erişte,tarhana getirdi vs.. diye.. benim yaptıklarıma karşılık yapabilirdi elinden de gelir haa..ama rahatına çok düşkündür hep bana hep bana
daha geçen ay alışverişe götürdüm 2 pantolon 7-8 bluz 2 ayakkabı 2 etek çanta aldım dizdim baştan ayağı kadını nerdeyse.. evime gelirken bir küçük reçel yap getir bari yaaa..o yok o yok.
küçük oğlu okuyor para gerekirse bizden..
kayınpederimle hiç görüşmüyoruz hiiiiç arayıp sormuyor torununu tanımıyor. oğlu askerdeydi 1 yıl. 1 kez bile gelmedi evime..tek başıma çocukla üstesinden geldim herşeyin.. bu esnada 1 kez beni aradı nerdeyse o halde benden para isteyecekti..çok sert davrandım pıstı kaldı..isteyemedi

çok yazdım..
kendi annemler sağolsunlar. herşeyimizle çok ilgilenirler..çok şükür ellerinde de vardır.
bu ay amerikaya gidiyorlar kardeşimin yanına gezmeye
saat ve profesyonel fotoğraf makinesi isticem hediye olarak..:)))))
annemlerden bahsedince içimde çiçekler açıyor...:)))))))))

yok canım benim kayınpederlerimin durumları çok çok iyi..
ama her zaman beterin beteri var der Allaha şükrederim..
maddi olarak evet bir faydaları yok zararları da yok. ama manevi zararlara girmek isemiyorum tabi.

Son düzenleme:
merhabalar tekrrdan bende lısteye katılmak ıstıyorum ne yapmam gerekıyor acaba

maşallah Allah daha çok versin gözüm kesinlikle yok. şey ama çoğunuzun birikimi benim maaşımdan fazla :31:

Eki Görüntüle 521659
demişmiydim?? (buaralar hafızam çok zayıf demişsem ve paylaşmışsam kusura bakmayın.)
ben böyle bir tablo hazırladım. cep telefonum excel programını desteklediği için sürekli elimin altında duruyor. kontrol ediyorum oradan.
baktımki ben nakit çok harcamıyorum, şimdi buna ek sayfa açıp kredi kartımdan aldıklarımı yazacağım :34: bu şekilde kontrol altında olmayı düşünüyorum.

canım Allah gönlüne göre verir inşallah..
evet ben de böyle bir tablo yapıyorum ama yeni başladım ben. seninki epey etkileyici renkler felan:) maşallah diyelim;))
üstesinden gelemiyorum başka türlü,
hem işyeri hem ev idaresi zormuş..

canım Allah gönlüne göre verir inşallah..
evet ben de böyle bir tablo yapıyorum ama yeni başladım ben. seninki epey etkileyici renkler felan:) maşallah diyelim;))
üstesinden gelemiyorum başka türlü,
hem işyeri hem ev idaresi zormuş..

renklerin hepsinin manası var :p
kırmızılar harcama :47:
yeşiller ve maviler iyi şeyler :16:

ayy para idaresi gerçekten zor. bir ara babamdan idareyi almıştım. annemin babamın paralar bende toplanıyordu falan, yok yok denkleşmiyor.
2ay dayandım bıraktım :1:

diğer arkadaşa başlama şeklinle başlamışım birazcık, kırılacak bişey yok tabiki de.. lafın gelişi oldu yani...
burada istişarelerde bulunuyor çok faydalı şeyler öğreniyoruz tabiki herkes değişik fikirler öne sürecek çok şey öğreneceğiz birbirimizden ve paylaşacağız tabi..
ben de senle aynı fikirdeyim bir anne baba çocuğunun eğitimini karşıladıktan sonra ona hayatta kalmayı elindeki parayla idare etmeyi de öğretmeli..
ama ben ek olarak şunu da düşünüyorum. Eğer bi anne babanın elinde avucunda varsa evlatlara haksızlık yapmadan borç olarak ya da kendilerini sarsmadan yardım olarak ev alırken araba alırken yardım etmeli ki çocukları da bi yerlere gelsin çabuk ulaşsın. ne bileyim bu mutluluk verici bişey olurdu sanırım. çok şükür çoğumuz ayaklarımız üzerinde duruyoruz zaten, çoğumuzun anne babası bunu öğretmiş bizlere.
aslında şunu bile diyebilirim benim babam bizlerden hiç bişeyini esirgemedi, ben öğretmen kardeşim elektronik müh. oldu ama mesela kayınpederim hiç bi şekilde çocuklara çok bişey vermemiş, eşim anlatır bayramda kıyafet alabilmek için annesi ne kavgalar edermiş biraz büyüyünce ceplerindeki harçlıkları orda burda çalışarak elde etmişler. Eşim malum özelde çalışıyor(yine bin şükür) kaynım yarı yarıya işsiz kalıyor, bu nasıl iş anlamıyorum:44: demek evlatlardan çok şey kısılarak ayakta durmayı öğretmek de sağlanamayabiliyor..

Görücem bu yıl öss ye çalışıyor. kayınpederim okutmak istemediğinden dersaneye göndermeyecek.kayınvalidem ise okumasını çok istiyor. kayınvalidemin kolunda 4 tane bileziği var bu benim bildiğim. 1 tanesini bile bozdursa dersaneye gönderir. ama bunu yapamıyor. onlar böyle fedakarlıklar yapmamışlar çocukları için. oysa ki annem ben ünv. başladığım yıl kızım hiç mühim değil bileziklerimi satarım gerekirse köydeki tarlamı satarım demeseydi ben şu an öğretmen olmayabilirdim. o kadar zorluklar geçirmiştik ki, ben ünv. ye gitmekten vazgeçmiştim.

biz ev almayı ilk planladığımızda kayınpederime gittik bir miktar borç istedik evin yarısına ortak olmasını, borç bitene kadar ev kirasının yarısını ona ödemeyi teklif ettik.(kendi ailem için ne düşünüyorsam onlar için de aynını düşünüyorum kesinlikle haksızlığa uğramak da uğratmak da istemem) ama kabul etmedi. imkanı da vardı herşeyi vardı. benim demek istediklerim bu tarz yardımlar. eğer aileler bu tarz yardımlarda bulunurlarsa çocukları daha iyi yerlere gelirler.sadece anne baba değil aynı zamanda kardeşler de arasında da hakkaniyet çerçevesinde kenetlenmeler olsaydı şu an dünya kadar insan kredili ev batağına girmezdi. bunu ailem düşündü bin şükür. ama kayınpederim yapmak istemedi. Yüzlerine hiç bişey demedik, tabiki kendi malları. ama kırılmadık mı çok kırıldık. çok üzüldük. biz ekstra bişey almayacaktık başımızı sokacak bi ev alacaktık.
senin söylediklerine ek olarak ben bunları da düşünüyorum farmasiciğim..
yalnız şu da var ki ne kadar iyi niyetli olmaya çalışsan da bazen Allah başına çok farklı kişilikteki insanları imtihan olarak verebiliyor.

yok canım benim kayınpederlerimin durumları çok çok iyi..
ama her zaman beterin beteri var der Allaha şükrederim..
maddi olarak evet bir faydaları yok zararları da yok. ama manevi zararlara girmek isemiyorum tabi.

canım hepimiz kendi çapımızda haklıyız elbette......
ama dünyada bir sürü insan modeli niyeti var
bugün sağlığında çocuğuna nasıl olsa ben ölünce ona kalacak düşüncesiyle bari o gençken işini görsün diye verirsin malını
yarın elden ayaktan düşünce evladın bile olsa yük gelmeye başlarsın :34:
ne demişler babası oğluna bağ bağışlamış da evladı babasına bir çimdik üzümü çok görmüş.

ben onu bunu bilmem kardeş işini sağlama alacaksın evlat da olsa çeksin zorluğu ki kıymetini bilsin o da malının mülkünün :34:

şu an gelir gideri kağıda döüyorum olmuyor pc ile
bi de yemek listemi hazırlıyorumm
bi de okul işlerimi hallettim planlar falan
az sonra yemeğimi yapıcam mantı var menüde
hafta sonu mantı yapıcam buzluğa atmalık
hesap kitabımı halledicem anlamıyorum ne nereye gidiyor
mantıyı ben de çok severim fırsat bulduğum en yakın zamanda farmasinin tarif ettiği şekilde mantı yapcam :34:
sağol canım teşekkür ederim toplam 42.000 tl ye mal oldu
20.000 tl kredi çektik 20 ay vadeli sadece 600 tl fark ödeyeceğiz dosya masrafı adı altında.faizsiz dediler.
renaultun kampanyası vardı eylül sonuna kadar onu kullandık
şimdi dvam edecek mi kampanya blmiyorum.hayırlı olsun umarım siz de böyle kampanya bulursunuz.
hmm 42 bin bize çok fazla biz küçük bi araba düşünüyoruz. sıfır olursa da bu durumda anca hundai getz olabilir, sıfır olmazsa da alamayız ama :1: ford fiesta ya da opel corsa olabilir. ama renaultun küçük arabaları sıfır olanları daha uygundur değil mi?
bence anne baba evladına isterse gönlünden koparsa elbette yardım eder ama yapmazsada neden yapmıo die sorgulama hakkı görmüorum kendimde amaa kardeşime yağdırır ende almaya bakarsa o zman farklı düşünürüm benim ailem allahtan öle diil annem solsun bibaşına kışlık yiycemi gönderir bana hiç bu ayda bana şu kadar para gönderceksin demedi ben hediye aldım şimdi annem bana ben seni byüttüm bana aylık şu kadar gönderceksin demediği halde ben anneme ver bana nasılderim......ha kardeşime yaparsa oda gönlünden kpmuştur
eşimin ailesi bekarken eşimi soyup soğana çevirmiş ama ben varken hiç bişe yapamaıolar üğündede mecburiyette4n altınları aldılar salon parasının küçük bi kısmını ödediler bide evimizin ilk kirasını depositosunu falan verdiler gelinlik aldlar o kadar allahtan biz çalışıodukyaptık kalan herrşeyi yani 5 sene oğullarından 50 milyara yakın para alıp yaptıkları çok çok çok az ama neyse yane nişanlıyken takılıodum böle şeylere ama artık takılmıorum şu an bize işte gelirken kışlık bişeler getirmişler bende kayınpedere gömlek alcam kaynanayada anne penyesi altta kalmak istemem sonuçta böle düşünüorum....:)
kimse ailesini vermiyo diye sorgulamıyor canım. işte burda içten içe kırgınlıklarımızı döküyoruz başka nereye dökecez:31:
koca olmaz:50:
ana baba olmaz:50:
ee:50:

Eki Görüntüle 521659

canım burda kimin ne kadar biriktirdiği değil kendi bütçesine göre ne kadar biriktirdiği:7:
hiç takılma yola devam:34:
excelin güzelmiş:34:
pilgisayardan ve programlardan bıkmış biri olarak defteri tercih ediyorum:37: daha otantik geliyor:27:

nasıl mı?

geçen gün sütü pişirirken kesildi. yardımcımız dedi ki bunu dökmeyelim ben bunu mayalı hamur yaparım hemen. ee abla yapalım dedim. annaam baktım 3 tepsi fosur fosur mayalı börek olmuş ama nasıııl güzel. bi kısmını buzluğa koydum bi kısmını kadına verdim çocuklarına götürsün diye. bi kısmını da (1 tepsisini)!!! biz yedik..
haftasonu ıspanağı çok almışım biraz fazlaca geldi. hemen gittim yufka aldım sarıp buzluğa koyacaktım ki eşim pişir dedi. onu da yedik gitti
eşim hazır bisküvü kek almasın masraf etmesin diye evde kek tatlı yapıyorum artık.. hergün onlardan da yer oldum
evde az bişi eski yemek kaldıysa önceden yemez yenisini yapardım. şimdi biraz makarna haşlıyorum. eski yemeği üzerine sos niyetine gezdiriyorum..

:44:
napsak acaba??
diğer öğünleri azaltabiliyor musun canım??
ben de pasta börek yaparım, bazen çok yerim ama ertesi gün de nerdeyse hiç bişey yemem:52:
ondan zayıf kalıyorum galiba..

kızlar yemekten bahsetmişken haftasonu ıspartaya gezmeye gittik çok güzeldi. gül kremleri kolnyalar lokumlar baya alış veriş yaptık neyse gittiğimiz evin hanımı hep organik şeyler ikram etti köyden gelmiş kaymaklar vs çok güzeldi. bolca yedim tabi kaçırmadım:27: akşamına da eğirdir gölü manzaralı balık:56:
ammavelakin bugün doğru düzgün bişey yemedim.
kahvaltım 1 çay öğlen yarım porsiyon kadar kıymalı makarna.
adam gelince çok fena kızcak bana:18:
yanlızken bişey yiyesim gelmiyor.

ben sıkı yerim hazır bisküvi kek yemem ama gerisini iyi yerim.
hiç de zayıf olmadım aynıııı kendim gibi de bir kız doğurdum:))
takma adı yarmagül:)) gümbür gümbür. hem tipi hem huyu aynı annesi gibi:))
görseniz benzerliğimize hak verirsiniz
azaltsam aslında midem küçülür daha az yerim ama bi başlayamadım..
şöylee narin,zayıfça,küçük ayaklı,kibar kadınlara bayılıyorum.
hiç olmadım olamam da:))

bugün sağlığında çocuğuna nasıl olsa ben ölünce ona kalacak düşüncesiyle bari o gençken işini görsün diye verirsin malını
ne demişler babası oğluna bağ bağışlamış da evladı babasına bir çimdik üzümü çok görmüş.

ben onu bunu bilmem kardeş işini sağlama alacaksın evlat da olsa çeksin zorluğu ki kıymetini bilsin o da malının mülkünün :34:

tabi çeşit çeşit insan var dediğin gibi. işi sağlama almadan olur mu hiç. ben annemden 10 milyar borç aldım ya sened imzalayıp anneme verdim inanmazsın. dedim dünyanın binbir türlü hali var.
ama dediğin doğru.
geçen babannem anneme ağlamış.
halalarımı ev sahibi yapmak için ne çabalar sarfetti şimdi hiç uğramıyormuş.
anneme demiş bi çağırsan da bana baksa diye.
babannem hasta ve 10 evladın içinde faydası dokunmadığı vicdan sahibi nadir evlatlarından biri annem. ve annem bakacak gibi görünüyor.
Ne diyeyim allah anneme ecrinin karşılığını verir inşallah.

şimdi her yardımlar iyiylikler eltime yapılıyor ya korkum o ki kv ilerde benim vicdanıma kalacak.
hiç istemediğim şey muhtaç olmak ve kimsenin bana muhtaç olması.(Allah kimseyi muhtaç etmesin kimin önce düşeceği de düşüp düşmeyeceği de hiç belli olmaz)
ama dünya bu başa gelirse çekilecek..:31:

tabi çeşit çeşit insan var dediğin gibi. işi sağlama almadan olur mu hiç. ben annemden 10 milyar borç aldım ya sened imzalayıp anneme verdim inanmazsın. dedim dünyanın binbir türlü hali var.
ama dediğin doğru.
geçen babannem anneme ağlamış.
halalarımı ev sahibi yapmak için ne çabalar sarfetti şimdi hiç uğramıyormuş.
anneme demiş bi çağırsan da bana baksa diye.
babannem hasta ve 10 evladın içinde faydası dokunmadığı vicdan sahibi nadir evlatlarından biri annem. ve annem bakacak gibi görünüyor.
Ne diyeyim allah anneme ecrinin karşılığını verir inşallah.

şimdi her yardımlar iyiylikler eltime yapılıyor ya korkum o ki kv ilerde benim vicdanıma kalacak.
hiç istemediğim şey muhtaç olmak ve kimsenin bana muhtaç olması.(Allah kimseyi muhtaç etmesin kimin önce düşeceği de düşüp düşmeyeceği de hiç belli olmaz, bizlerin de yarın ne olacağı belli değil)
ama dünya bu başa gelirse çekilecek..:31:

Son düzenleme:
nasıl mı?

:52::52::52::52::52::52: ilahi nasıl güldürdün beni Allah da seni güldürsün emiiiiiiiiiii:9::9::9::9:

ya akşam akşam stand up yapıyorsun sanki pc başında :52::52::52::52::52::52:

Back
X