Kirli Çıkılar )))

evlilikte bereket vardır canım daha çok biriktirirsiniz deneyimle sabittir:))))))))))

inşallah canım :16:

egesny, üzülme birikim yapmasan da birikim yapmadığı yazarsan farmasi silmez ismini, sadece günceller :34:

bu arada ben bu ay birikim yapamadım. birileri bu koca yaşımda bana bayram harçlığı vermezse yapamam da :52:

ya bir de bilen var mı? :26:
altın niye böyle birden düştü, biri bir açıklama mı yaptı? :44:
ptesi hiç bakmamıştım durumuna, bayram sonrası için ne düşünüyorsunuz?

inşallah canım :16:

egesny, üzülme birikim yapmasan da birikim yapmadığı yazarsan farmasi silmez ismini, sadece günceller :34:

bu arada ben bu ay birikim yapamadım. birileri bu koca yaşımda bana bayram harçlığı vermezse yapamam da :52:

ya bir de bilen var mı? :26:
altın niye böyle birden düştü, biri bir açıklama mı yaptı? :44:
ptesi hiç bakmamıştım durumuna, bayram sonrası için ne düşünüyorsunuz?

bskn arkadaşım her türlü yatırım aracında olduğu gibi altında da teknik düzeltmeler olur. bu gereklidir. kullandığımız hiç bir yatırım aracı sürekli yükselemez yada sürekli düşemez. yükselmekte olan altın da bu şekilde hızlı yükselişini sindiriyor. alt fiyattan alanlar karını realize ediyor. yeni fiyattan alımlar geliyor. bir süre sonra yine yeni hareketler yaşanır altında. özellikle yabancı yatırım kuruluşları altın ons fiyatının analizini artık 3000-5000 dolardan yapıyorlar artık.bu da yarın olacak değil. altın yatırımı uzun olur. unutmaki 2009 da ons fiyatı 900 dolardı. bugün 1700 dolar. şimdi sen 3 yıl sonrasını düşün.

2009 yılında oğlum doğduğunda biriken paralarıyla sıfır bilgiyle borsada yatırım yapmıştım. toplam 1350 tl ile aselsan hisse senedi aldım. hiç satmadım. bugün itibariyle parası 7090 tl olmuş. uzun vadeli yatırımın kazancı bu olmuş. iyi değilmi sencede. ayrıca altında bayram öncesi satışı da olabilir bu. çünkü hatırlarsan 2008 deki kriz tamda ramazan bayramı tatilinde patlak vermişti. tüm bankalar ve borsalar kapalı olduğu için kimse alış satış yapamamıştı türkiyede..

günlük inişleri sadece alım fırsatı olarak değerlendirmek lazım. bol birikimler :)

merhaba arkadaşlar. dün uzun süredir planladığım alış verişimi yaptım. tam 50 tl ye ayarlamışım hatta 45 krş eksik kaldı kek aldık :1:
11.95 tl golda 10 kg un
7.95 tl familia 12 li havlu(indirimli ürün)
12.90 tl eşimin bana aldığı bardak takımını 12 ye tamamladım. şık bi misafir setim oldu.(indirime girmiş eşim 14.90 a almıştı)
8 küsür tl balık
1 tl eşime çorap
yine ihtiyaç bişeyler aldık ama gerisini hatırlamıyorum.
üstüne 5.45 tl değerindeki doğuş karadeniz çayı 1 tl ye aldık.
biz genelde doğuş filiz ya da export alıyorduk deniycezbakalım bu da güzelse bunu alırız. bu daha uygun.

kadeşim bu yıl son sene lisede ona 60 tl civarında test kitabı aldık.
bence bu ay yaptığım en büyük yatırım buydu.:46:
tembellik çok yapıyor, bu sayede tekrar gaza geldi guzum benim.

Merhaba kirli çıkılar :)
Farmasi ne yazık ki bu ay evdeki hesap çarşıya uymadı ve ilk kez kenara para koyamadık hatta var olan birikimden bile aldık. Birikim dediğim düğündeki çeyreklerden bozdurduğumuz.
Kurbanın tahmin ettiğimizden daha fazla tutması ve artı sağ olsun eşimin ailesinin gene en sıkışık zamanımızı bulup para istemesi bu sonucu doğurdu. Çekilecek çilem varmış ne diyeyim :)
Şimdiden herkese iyi bayramlar, :)

bskn arkadaşım her türlü yatırım aracında olduğu gibi altında da teknik düzeltmeler olur. bu gereklidir. kullandığımız hiç bir yatırım aracı sürekli yükselemez yada sürekli düşemez. yükselmekte olan altın da bu şekilde hızlı yükselişini sindiriyor. alt fiyattan alanlar karını realize ediyor. yeni fiyattan alımlar geliyor. bir süre sonra yine yeni hareketler yaşanır altında. özellikle yabancı yatırım kuruluşları altın ons fiyatının analizini artık 3000-5000 dolardan yapıyorlar artık.bu da yarın olacak değil. altın yatırımı uzun olur. unutmaki 2009 da ons fiyatı 900 dolardı. bugün 1700 dolar. şimdi sen 3 yıl sonrasını düşün.

2009 yılında oğlum doğduğunda biriken paralarıyla sıfır bilgiyle borsada yatırım yapmıştım. toplam 1350 tl ile aselsan hisse senedi aldım. hiç satmadım. bugün itibariyle parası 7090 tl olmuş. uzun vadeli yatırımın kazancı bu olmuş. iyi değilmi sencede. ayrıca altında bayram öncesi satışı da olabilir bu. çünkü hatırlarsan 2008 deki kriz tamda ramazan bayramı tatilinde patlak vermişti. tüm bankalar ve borsalar kapalı olduğu için kimse alış satış yapamamıştı türkiyede..

günlük inişleri sadece alım fırsatı olarak değerlendirmek lazım. bol birikimler :)

sen bu seviyeden alınabilir diye mi düşünüyorsun?
geçen yıl da 104 lere kadar çıkıp sonra 92 lere kadar düştü.

sen bu seviyeden alınabilir diye mi düşünüyorsun?
geçen yıl da 104 lere kadar çıkıp sonra 92 lere kadar düştü.

teknik olarak 97 lere kadar gerilemesi mümkün gözüksede bu işler değişkenlik gösterebilir. 97 alt sınır derken haftalık ihlal yapıp 92 de gösterebilirler ki bu da zaten milletin aç kurtlar gibi beklediği seviye.

aylık artan paralarla bir tane çeyrek altın aldığımda çeyrek 32 tl ydi. sonra 50 tl olduğunu öğrendiğimde inan gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. ve almaktan vazgeçmiştim. şimdi ise fiyatı malum. zaten kriz hala devam ediyor ve edecek çünkü abd daha ne kadar para basacak ki??

ben altında alım satım yapan biri değilim.o yüzden bir gün 100 olmuş ertesi gün 92 olmuş pek umursamıyorum. ama alım satım yapanlar için bu fark önemli tabi.zaten almasam ne olacak ki. bütün bir ay özenle biriktirdiğim paraları 1 günde çatır çatır yemek gibi bir eğilimim var çünkü :3: bu yüzden paraları bir yere bağlamak benim için en iyisi..

teknik olarak 97 lere kadar gerilemesi mümkün gözüksede bu işler değişkenlik gösterebilir. 97 alt sınır derken haftalık ihlal yapıp 92 de gösterebilirler ki bu da zaten milletin aç kurtlar gibi beklediği seviye.

aylık artan paralarla bir tane çeyrek altın aldığımda çeyrek 32 tl ydi. sonra 50 tl olduğunu öğrendiğimde inan gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. ve almaktan vazgeçmiştim. şimdi ise fiyatı malum. zaten kriz hala devam ediyor ve edecek çünkü abd daha ne kadar para basacak ki??

ben altında alım satım yapan biri değilim.o yüzden bir gün 100 olmuş ertesi gün 92 olmuş pek umursamıyorum. ama alım satım yapanlar için bu fark önemli tabi.zaten almasam ne olacak ki. bütün bir ay özenle biriktirdiğim paraları 1 günde çatır çatır yemek gibi bir eğilimim var çünkü :3: bu yüzden paraları bir yere bağlamak benim için en iyisi..

canım benim sen ne iş yaparsın?
ne güzel anlarsın bu işlerden.:nazar:
valla süpersin:34:

canım benim sen ne iş yaparsın?
ne güzel anlarsın bu işlerden.:nazar:
valla süpersin:34:

muhasebeciyim ben ama ekonomiye fazla merakım var. borsa altın döviz falan yani. birazda param olsa köşeyi dönücem ama para yeme daha cazip geliyo :D etrafımdakilere akıl veririm ama kendime yaramıyorum nedense :)

bol kazançlar ..

kızlar eşim bir kaç gündür 2.çocuk zamanı geldi demeye başladı
yatıyorz gözünü kapatıyor sayıyor ayları, şu zaman hamile kalsan şu zaman doğursan
sabah oluyor gözünü açıyor, yaza kalsan aralarında 4 yaş olacak çok olmaz mı daha erken yapalım diyor
bir ısrar anlatamam

ben de bu kiloyla hamile felan kalmam dedim
bu konuda beni hep 'ti'ye alan kocacııığımm diyetisyen bul ben de geliyim destek olurum demeye başladı
şoklardayım anlayacağınız.. kilo verme konusunda hep alay ederdi benimle
kilo da 70'den 60'a felan düşeceğim dağlar taşlar değil yanii 3 ayda verilebilir
bayramdan sonraya randevu aldım heyecanlıyım paylaşayım dedim..
muayeneler 30 tl imiş öyle çok gelmedi
gelişmeleri yazarım kızlar..ayy heveslendimm kilolarımı vereceğim inşallah
hatta hamileyken de gideyim destek alayım diyorum
tabi herşey kısmet işi, kısmetimizde ne zaman varsa o zaman tekrar anne oluruz

teşekkür ederim üşenmemiş yazmışsın :54:
tabiki sürekli yükselmeyeceğini biliyorum, bayram sonrası düşüş bekleniyor diye biliyordum, o yüzden farklı bir durum mu gerçekleşti diye merak ettim. :34: malum şu dönem düğün öncesi para lazım iyi zamanda bozdurma planlarım var :34:
uzun vadeli yatırımcı kadar sabırlı birisi değilimdir :9: maşallah sen iyi kar etmişsin canım Allah brket versin, bereketini kullanabilmek nasip etsin inşallah :16: :34:

kızlar eşim bir kaç gündür 2.çocuk zamanı geldi demeye başladı
yatıyorz gözünü kapatıyor sayıyor ayları, şu zaman hamile kalsan şu zaman doğursan
sabah oluyor gözünü açıyor, yaza kalsan aralarında 4 yaş olacak çok olmaz mı daha erken yapalım diyor
bir ısrar anlatamam

ben de bu kiloyla hamile felan kalmam dedim
bu konuda beni hep 'ti'ye alan kocacııığımm diyetisyen bul ben de geliyim destek olurum demeye başladı
şoklardayım anlayacağınız.. kilo verme konusunda hep alay ederdi benimle
kilo da 70'den 60'a felan düşeceğim dağlar taşlar değil yanii 3 ayda verilebilir
bayramdan sonraya randevu aldım heyecanlıyım paylaşayım dedim..
muayeneler 30 tl imiş öyle çok gelmedi
gelişmeleri yazarım kızlar..ayy heveslendimm kilolarımı vereceğim inşallah
hatta hamileyken de gideyim destek alayım diyorum
tabi herşey kısmet işi, kısmetimizde ne zaman varsa o zaman tekrar anne oluruz

sen 3 ayda ya da yaza kadar büyük bir emek verip 10 kg vereceksin ki kilo vermek büyük bir emek gerektirir. diyet yap, spor yap, yaşam stilini değiştir... vs.
sonra hamile kal 15 kilo al, ne kadar moral bozucu ve emeklerine yazık.
fikrim önce hamile kal, doğumdan sonra bol emzir, bakıcına bebğini bırakır, diğerini de kreşe, sen de spor salonuna. olmadı yağ aldır çok dert ediyorsan
ama bebek işi varsa hiç kendini yorup, üzme canım.
hayatını daha düzene koyarsın. bebekleri bakıcıya sen spora, diyete, hayata..

az önce 250 lira ikramiye almış bulunmaktayım :65::79::118::118::122::130:

selam kızlar. bende dün ismimin listeye yazılmasını istemiştim. sonra aldı beni bir sıkıntı ya birikim yapamayıp mahçup olursam diye :) ama ne yararlı hismiş bu böyle. bayram için ayırdığım harçlığın bir kısmıyla hemen 50 dolar aldım bende. ne olur ne olmaz. harcarım falan diye :)
böylelikle 40 gr bileziğim ve 50 dolarım oldu dün itibariyle.. allah bereket versin inşallah. eşimde gülüyo tabi haliyle. sen bu gidişle 5 kuruş harcamazsın dedi :)

dün yazmıştım bileziklerimi almaya gideceğim diye. oğlumu alıp gittim. yolda tutturdu oyuncak diye. 10 tl oyuncak. hayatta pazarlık yapamam ben. ama birikim yapıcam ya şimdi zor bir pazarlıkla 7 tl ye aldım oyuncağı. 3 tl de kumbaraya gitti böylelikle. nasıl ama??
tasarruf moduna girdim sanırım :)

farmasi arkadaşım lütfen unutma benim ismimi listeye yazmayı. hızım kesilmesin dimi ama :1:

herkese hayırlı günler. bol bol ve bereketli birikimler..

dün listeye eklemiştim canım :34:

sen 3 ayda ya da yaza kadar büyük bir emek verip 10 kg vereceksin ki kilo vermek büyük bir emek gerektirir. diyet yap, spor yap, yaşam stilini değiştir... vs.
sonra hamile kal 15 kilo al, ne kadar moral bozucu ve emeklerine yazık.
fikrim önce hamile kal, doğumdan sonra bol emzir, bakıcına bebğini bırakır, diğerini de kreşe, sen de spor salonuna. olmadı yağ aldır çok dert ediyorsan
ama bebek işi varsa hiç kendini yorup, üzme canım.
hayatını daha düzene koyarsın. bebekleri bakıcıya sen spora, diyete, hayata..

hımm mantıksız değil aslında ama ben geçen seferinde 20 kg dan fazla almıştım
hedefim şimdiki kilomla doğuma gidebilmek yani hamileyken de dikkat etmeliyim
bir de verip biraz zayıf olmanın tadını çıkaracağım hemencecik çalışmalara başlamayacağım
zaten ilk çocuğum zar zor olmuştu
kısmet ya bakalım...

bu arada kızlar ben 20 gr altın aldım bugün
sonra bayramdan sonra düşecekmiş diyorlar gibi bir yorum okudum bskn yazmış sanırım
moralim bozuldu ama ben bunu kısa vadeli düşünerek almadım zaten uzun vadeli elbet çıkacaktır

kızlar çokkk mutluyum ilk kez altın aldım bu ayki birikimim 2 gr altın oldu böylece.hayırlı olur inşallah.
farmasi özelden de yazdım sana.
ekim birikimim 2 gr altın.
inşallah katlanarak artar bu.,
çok heyecan yaptım valla.99 dan aldım gr.:46:

Back
X