merhaba hanımlar..
dün eşim iş görüşmesini yapmış kafamız baya karıştı. aslında eşimin daha çok karıştı...
diyeceğim şu ki bana görmediğim birşeyler varsa yardımcı olmanız.. olursanız çok sevinirim..
ben eşime filan dedim babana danış o ne diyecek ne de olsa büyüklere danışmakta fayda var.
şimdi ikisi arasında kıyaslama yapayım
maaş-> 1167----1500
çalışma saatleri -> 8-17----8:30-17:30
eve mesafe -> 60 dk........30 dk(ikisi de tek dolmuş ama başvurduğu yer servis koyacaklarını söylemiş evimiz dışarda burdan servis geçip geçmeyeceği konusunda tereddütümüz var. eğer ki geçerse 100 tl de ondan karımız olur.)
cumartesi çıkış-> 13:00........14:30
şu an hemen hemen hepsi başvurduğu yer daha iyi gibi.dün korktum ya yaş problemi olur mu ki diye.. meğer eşim liseeden mezun oldu olalı sağlıkçılık yapsaymış maaşı daha yüksek olacakmış. kat sorumlusu ise emekli bi hemşireymiş mesela.
eşim şu an çalıştığı bölümde medikal bi cihaz kullanıyor polikliniğe ise bi başka eleman bakıyor. eşim diyor ki ben daha fazla maaş bekliyordum eğer oraya geçersem ikisini de ben yapacam hem makine hem poliklinik. acaba burdan çıkıp rahatımı bozmasam mı..bi şekilde rahat bozulur sonuçta genç adam bu hastanede de eleman alınmadı senelerce ikisini kendi yaptığı oldu ama ya bu başvuracağı hastane dediği maaşı vermezse koskoca ve türkiyede de bilinmiş bi hastane ama.. işte eşim de ben gibi yeni şeylerden korkar ya işi orda tutturamazsa şu an ki çalıştığı yerde 3 yıldır çalışıyor. ama çalıştığı hastanenin gidişatı da hiç iyi değil hasta sayısı giderek azaldı ben de diyorum ya bu hastane kapanırsa.. hoş eşim işsiz kalmaz çok şükür önceki çalıştığı doktoru yine başka bi hastaneye çağırıyor 1300 e filan ama biz sapa diye tercih etmedik.
işte böyle kızlar maddi açıdan başvurduğu yer iyi rahatlık açısından kendi çalıştığı.. ben geçmesinden yanayım ama eşim düşünceli gece hep sayıkladı garibim.
kaynım gibi olmasından da korkmuyor değilim bizden 3 ay önce evlendi. 3 yıldır tam 4 meslek değiştirdi ve uzun bi işsizliğin ardından şu an asgari ücrete güvenlik görevliliği yapıyor. oysa ki bundan önceki çalıştığı rapsodiye müdür yardımcısı oluyorum diye sevine sevine gitmişti. sonra bi kaç ay sonra işten çıkartıldı.
kafanızı ağrıtmamışımdır inşallah şimdiden teşekkürler kızlar