Kirli Çıkılar )))

yazlık ve kışlık değişimini yaptım. allahım hayretler içindeyim. ben o kadar kıyafeti hangi ara toplamışım. saydım kışlık 20 adet elbisem, 17 adet eteğim var. daha kazaklar dahil değil. 10 yıl kıyafet almasam olur valla. daha çizmeler de dahil değil bu rakama. 5 adette kışlık kaşe kabanım var. daha önceleri hiç para gözüyle bakmıyordum bu kıyafetlere. size takılınca farklı bir gözle baktım ve acıdım verdiğim paralara. ne yapmışım ben yaaa....

biz de bu sabah kahvaltı sonrası bizim okula gittik.
açık lise olduğundan okul haftasonu da açık.
bimden 7.5 tl ye aldığımız tenis takımını kullandık. çok iyi olmayabilir loveli filan beğenmez mesela ama biz de profesyonel değiliz sonuçta :1:

iyi oldu ben biraz yoruldum ama napayım çok cansız bişeyim.
lisede beden derslerinde daha sırada hocayı beklerken yorulurdum:37:

her hafta yapmaya karar verdik belki biraz açılırım.

gardrop bir yıkılsa altında kalır ölürüm ben...yazmayı unutmuşum daha gömlekler, pantolonlar ve takımlarımın ceketleri var. yazdıkça gerildim yeminle.

merhaba kızlar çok yoruldum ev temizliği yapıyorum dip köşe azıcık dinleneyim dedim :34:

kolay gelsin papatya
evet gerçekten insan ya bir borcun altına girmeyince ya da borçlu gibi yaşamayınca
ya da kendine bir birikim hedefi koyup da birikim yapmayınca para fazlalık geliyor ve başlıyor her gördüğünü almaya nasılsa ödeme yapılacak bir yer yok para da çok der gibi :34:
[/B]

kolay gelsin papatya
evet gerçekten insan ya bir borcun altına girmeyince ya da borçlu gibi yaşamayınca
ya da kendine bir birikim hedefi koyup da birikim yapmayınca para fazlalık geliyor ve başlıyor her gördüğünü almaya nasılsa ödeme yapılacak bir yer yok para da çok der gibi :34:
[/B]

sorma farmasi ya. ama ben kıyafetlerimi çok iyi kullanırım. bir elbiseyi 5-6 kış kullanabilriim. aslında çok da veriyorum. ama bir şekilde toplanıyor işte. bizim hem ev hem de araba borcumuz var. ayda 2700 gibi bir rakam ödüyoruz. ama yine de kıyafet konusunda ciddi anlamda frenslenmeye ihtiyacım var. bu kışı tek parça kıyafet almadan rahaytlıkla geçirebilirm aslında ama bu tüketim çılgınlığı bizi de vuruyor. indirimler, taksit cazibesi etkiliyor sanırım. üniversite yıllarımı ve evliliğimin ilk yılları yani 90'ların sonu 2000'lerin başında yılda tek kazak ve tek pantolon alırdım. yada yılda bir çizme. yani kahve eteğin altına da siyah eteğin altına da siyah çizme giyerdik. ama o zamanlar herşey şimdiki gibi bol ve ucuz değildi. şimdi herşey eskiye nazaran çok ucuz. eskiden takı falan da yok. sonuçta son 6-7 yıldır müthiş bir çılgınlık var. avm'ler tıklım tıklım dolu. eskiden bu sene kazağım yok derdik şimdi bu sene bilmem ne renk kazağım yok diyoruz. yazmak iyi geldi bana. frenliyorum kendimi hemen.

kızlar birikim topiğinde çok alakasız şeyler yazacağım için öncelikle özür dilerim. yanlış hatırlamıyorsam aranızda öğretmen olanlar vardı. 2. sınıfa giden bir oğlum var. ama hiç ders çalışmak istemiyor. ben hep çalışırım. üstelik evde boş vakit buldukça kitap ta okurum. ama oğlum hiç sevmiyor. hafta sonu için öğretmen 2 fotokopi vermiş bir de kitap okunacak. dün fotokopilerden birinin sadece bir yüzünü yaptı. gerisi hala duruyor. ve aklına gelip te benim ödevim vardı demiyor.önümde 2 seçenek var bana göre. hangisini uygulamalıyım.
1. hiç dokunmayayım diyorum, bu akşam da öğretmeni arayıp durumu anlatayım. yarın okulda öğretmen kendi yöntemine göre artık ödevi mi kontrol eder, yada okuduğunuz kitabı mı anlatın der. belki faydası olur.
2. 7 yaşındaki bir çocuktan fazla mı sorumluluk bekliyorum. şimdi hatırlatıp ödevini yapmasını mı sağlamalıyım.

lütfen cevap bekliyorum. çok üzülüyorum bu duruma.

kızlar birikim topiğinde çok alakasız şeyler yazacağım için öncelikle özür dilerim. yanlış hatırlamıyorsam aranızda öğretmen olanlar vardı. 2. sınıfa giden bir oğlum var. ama hiç ders çalışmak istemiyor. ben hep çalışırım. üstelik evde boş vakit buldukça kitap ta okurum. ama oğlum hiç sevmiyor. hafta sonu için öğretmen 2 fotokopi vermiş bir de kitap okunacak. dün fotokopilerden birinin sadece bir yüzünü yaptı. gerisi hala duruyor. ve aklına gelip te benim ödevim vardı demiyor.önümde 2 seçenek var bana göre. hangisini uygulamalıyım.
1. hiç dokunmayayım diyorum, bu akşam da öğretmeni arayıp durumu anlatayım. yarın okulda öğretmen kendi yöntemine göre artık ödevi mi kontrol eder, yada okuduğunuz kitabı mı anlatın der. belki faydası olur.
2. 7 yaşındaki bir çocuktan fazla mı sorumluluk bekliyorum. şimdi hatırlatıp ödevini yapmasını mı sağlamalıyım.

canım çocuğunun karakterini ve de zihinsel kapasitesini senden daha iyi bilen olmaz elbette
nasıl bir çocuk biraz anlat bakalım kuzucuğu :34:

Son düzenleme:

canım o yaşlarda çocuğu olan öğretmen arkadaşlar yanıtlasın.
kalakaldım çünkü:1:

ben ergen kızlarla uğraşıyorum.
benim açımdan her zaman en iyi şey damardan girip gaza getirme yöntemleridir:27:

selamlar kızlarr:))

2 haziranda aldığım 6 lt lik bingo yumuşatıcının üzerinde 60 yıkamalık diyor ben 3 lt lik boş bir yumuşatıcı kabına yarısını doldurup yarısına da su ekledim 64 . yıkamayı bugün yaptım hala dibinde birkaç yıkamalık daha kullanabileceğim yumuşatıcı vardı
şimdi diğer bidondaki bütün yumuşatıcı tekrar sulandırıp 3 lt lik kaba boşalttım .
ve aradan 4 ay geçmiş demekki 6 lt lik yumuşatıcı bana ortalama 8 ay ve de 125-130 yıkama gidecek:34:

farmasicim ne güzel,
ben yumuşatıcı hiç kullanmıyorum canım, zararlı diye
sen zararı azalsın diye mi sulandırıyorsun?
ben hayatımdan çıkardım onun yerine sirke koyuyorum
çok gerekmezse hiç koymuyorum

canım çocuğunun karakterini ve de zihinsel kapasitesini senden daha iyi bilen olmaz elbette
nasıl bir çocuk biraz anlat bakalım kuzucuğu :34:

benim oğlum prematüre bir bebekti. 7,5 aylıkken doğdu. ama gelişim konusunda şu an yaşıtlarını yakalamış durumda. zeki bir çocuk. öğretmeni de aynı fikirde. biyolojik terimlere, uzaya, jeolojiye inanılmaz merakı var. gezegenlerin isimlerini ezbere bilir. 7 rakamlı sayıları okuyabiliyor. ve ilkokula başlamadan kendisi öğrenmişti. matematikte her testte ful yapıyor. ama hayat bilgisi ve türkçede okuduğunu anlamıyor. aklı hep başka yerde. ödev yapmak falan umrunda olmaz. ama bilgisayarda açar sindirim sistemi nasıl çalışır onun videosunu izler. 2 senedir sinir krizleri geçirtiyor bana. elimden bir kaza çıkacak diye korkuyorum. az önce "ilk" kelimesini okuyacak. "ile" diye okudu. annecim yanlış dedim. yine "ile" diyor. yine yanlış dedim. üçüncüde yine "ile" diyor. gel de delirme. bir tane çocuğum var. ikinciyi yapmam yasak. eşim ve ben memuruz. bu çocuk okumayacak diye aklım çıkıyor.
bir komşumun oğlu var yaşıtı. bugün gitti onlara. annesi geri yollamış. ödev yapıyor diye. eve geldi benim ki ödev yapıyormuş diyor. ama benim de ödevim vardı demiyor. ne yapmalıyım bilemiyorum.

benim oğlum prematüre bir bebekti. 7,5 aylıkken doğdu. ama gelişim konusunda şu an yaşıtlarını yakalamış durumda. zeki bir çocuk. öğretmeni de aynı fikirde. biyolojik terimlere, uzaya, jeolojiye inanılmaz merakı var. gezegenlerin isimlerini ezbere bilir. 7 rakamlı sayıları okuyabiliyor. ve ilkokula başlamadan kendisi öğrenmişti. matematikte her testte ful yapıyor. ama hayat bilgisi ve türkçede okuduğunu anlamıyor. aklı hep başka yerde. ödev yapmak falan umrunda olmaz. ama bilgisayarda açar sindirim sistemi nasıl çalışır onun videosunu izler. 2 senedir sinir krizleri geçirtiyor bana. elimden bir kaza çıkacak diye korkuyorum. az önce "ilk" kelimesini okuyacak. "ile" diye okudu. annecim yanlış dedim. yine "ile" diyor. yine yanlış dedim. üçüncüde yine "ile" diyor. gel de delirme. bir tane çocuğum var. ikinciyi yapmam yasak. eşim ve ben memuruz. bu çocuk okumayacak diye aklım çıkıyor.
bir komşumun oğlu var yaşıtı. bugün gitti onlara. annesi geri yollamış. ödev yapıyor diye. eve geldi benim ki ödev yapıyormuş diyor. ama benim de ödevim vardı demiyor. ne yapmalıyım bilemiyorum.

canım çok kolay o zaman kuzucuğu karşına alıp anlayabileceği seviyede konuşacaksın...

öncelikli olarak hayatta herkesin bir görevi sorumluluğu olduğunu tatlı dille örnekler vererek anlatacaksın

senin ve babasının işlerinize gitmeseniz evinizin madden -manen ne hale geleceğini anlatacaksın ,sizler çalışmasanız ona birçok fırsatı veremeyeceğinizi vs vs anlat işte vicdanına seslen dur....
herşeyin bir vakti olduğunu senin işe gitme zamanında uyumak istediğini ama gitmek zorunda olduğunu çünkü onu çok sevdiğini ona güzel bir gelecek vermek istediğini vs anlat işte...

işe gitmezsen sana ceza vereceklerini işten atmak gibi bunları anlat:34:

ölç bakalım tepkilerini
kendi çocukluluğundan arkadaşlarından örnekler ver derslerini zamanında çalışanların bugün güzel yerlere geldiklerini güzel evleri arabaları yaşamları olduğunu vs onun algılayabileceği şekilde durma anlat
diğerlerinin ise zor durumda olduklarını :34:

sonra onu ödül ve ceza dengesiyle de tanıştır
bir kere o bilgisayara amborga vakti gelmiş bence
ödevini yapmadığı sürece yasaklayacağını vs söyle anlaşmalar yapın....
tatlı dozunda ceza ver
ödevler yapılınca abartılı ödüller verme çünkü o onun zaten yapması gereken rutin bir görevi ama ummadığı bir zamanda ödevleriyle ilgili sorun yoksa haydi seninle sinemaya ya da dondurma yiyelim
dışarı çıkalım ya da küçük bir hediye alabilirsin
şaşırt onu
o zaman da şöyle diyebilirsin davranışlarını gözlemliyorum çok olumlu gelişmeler var içimden geldi :34:

her iyi hareketine ödül olursa seni rüşvete bağlar dikkat et!!!!!!!!!!!!!!

ipler her zaman elinde olmalı unutma canım

mesaj tekrarı

Son düzenleme:
canım sen nerde yaşıyorsun ev fiyatları gerçekten çok uygun bursada 152 evler adında bir mahallede 400metre kare bahçe dahil tek katlı bir evin fiyatına adam 380 tl dedi evin içini görmedim civarda o ev gibiler 150tl ye satıluyor evin içi altın kaplama olsa bile 380 çok fazla
Tatlım orası bursa, burası dağın başı :1:
şu an sadece oğluma aldım ne eşim ne ben bişey almadık kendimize
ama oğlumun eksiği bitmedi ayakkabı iç çamaşırları pijamalar var da var
Biz de yine oğlana aldık geldik :1:
Ama bu yıl biraz büyük aldım kıyafetlerini. Özellikle eşofmanlarını büyük aldım, bol bol rahat olsun diye sadece boyu uzun gelir, onu da terziye verip altına lastik yaptıracağım. Böylelikle 2 yıl giyebilir =) Normalde hep tam beden alıyordum.

nerde yaşıyosunuz am olarak tatlım...?
Ben özelden sana yazarım istersen selin :34:

minik kuzucuğun hayırlı olsun canım :nazar::nazar::nazar: hayırlı bir evlat olur inşaallah :38:
ekderslerin de hayırlı olsun :34:

canım sen nerede yaşıyorsun merkeze kaç km ya da kaç saat uzaklıktasın

mesela ben uşakla banaz arası 33 km minübüslerle 30 dk
özel arabamla 12-15 dk:34:
yani şehrin günlük keşmekeşinden uzak kafa dinliyorum sakin hayat sürerek ama istediğim zaman da büyük bir ilin semti gibi uzaklıkta kalıyoruz aslında :34:

İl'e kendi arbamızla gidersek 1,5 saat civarı sürüyor :34:
Başka bir ilin ilçesine gitmek istersek (alışveriş için) 45-50 dakika sürüyor tatlım.
Yani benim ilçe diye sürekli söylendiğim yer böyle işte. Sizinki gibi olsa öpüp başıma koyarım :34:
Hatta sizinki gibi bir ilçe olsa burası alırdım bir tane ev buradan. Ama gelişime açık bir yer de değil yani.

yazlık ve kışlık değişimini yaptım. allahım hayretler içindeyim. ben o kadar kıyafeti hangi ara toplamışım. saydım kışlık 20 adet elbisem, 17 adet eteğim var. daha kazaklar dahil değil. 10 yıl kıyafet almasam olur valla. daha çizmeler de dahil değil bu rakama. 5 adette kışlık kaşe kabanım var. daha önceleri hiç para gözüyle bakmıyordum bu kıyafetlere. size takılınca farklı bir gözle baktım ve acıdım verdiğim paralara. ne yapmışım ben yaaa....

Papatya senin tam tersinim ben de ve gerçekten alışveriş yapmam gerek. Kazak, hırka vs ihtiyacım yok ama kaban,bot falan almam gerek.
Bugün gittik alışveriş yapmaya ve resmen dudağım uçukladı :9: Ya kışın yağışlar iyice başladığında giyilmeyecek türden olan botlar bile 130tl idi. Trençkot baktım kendime en ucuz 65tl idi onu aldım mecburen. Kotonda baktım 160tl idi :53: Gittiğimiz yerde küçük butikler vardı ama orada da 2 defa yıkayınca ağzı yüzü bir yana gidecek türden şeyler vardı.

canım çok kolay o zaman kuzucuğu karşına alıp anlayabileceği seviyede konuşacaksın...

öncelikli olarak hayatta herkesin bir görevi sorumluluğu olduğunu tatlı dille örnekler vererek anlatacaksın

senin ve babasının işlerinize gitmeseniz evinizin madden -manen ne hale geleceğini anlatacaksın ,sizler çalışmasanız ona birçok fırsatı veremeyeceğinizi vs vs anlat işte vicdanına seslen dur....
herşeyin bir vakti olduğunu senin işe gitme zamanında uyumak istediğini ama gitmek zorunda olduğunu çünkü onu çok sevdiğini ona güzel bir gelecek vermek istediğini vs anlat işte...

işe gitmezsen sana ceza vereceklerini işten atmak gibi bunları anlat:34:

ölç bakalım tepkilerini
kendi çocukluluğundan arkadaşlarından örnekler ver derslerini zamanında çalışanların bugün güzel yerlere geldiklerini güzel evleri arabaları yaşamları olduğunu vs onun algılayabileceği şekilde durma anlat
diğerlerinin ise zor durumda olduklarını :34:

sonra onu ödül ve ceza dengesiyle de tanıştır
bir kere o bilgisayara amborga vakti gelmiş bence
ödevini yapmadığı sürece yasaklayacağını vs söyle anlaşmalar yapın....
tatlı dozunda ceza ver
ödevler yapılınca abartılı ödüller verme çünkü o onun zaten yapması gereken rutin bir görevi ama ummadığı bir zamanda ödevleriyle ilgili sorun yoksa haydi seninle sinemaya ya da dondurma yiyelim
dışarı çıkalım ya da küçük bir hediye alabilirsin
şaşırt onu
o zaman da şöyle diyebilirsin davranışlarını gözlemliyorum çok olumlu gelişmeler var içimden geldi :34:

her iyi hareketine ödül olursa seni rüşvete bağlar dikkat et!!!!!!!!!!!!!!

ipler her zaman elinde olmalı unutma canım

farmasi, çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığın için. aslında bunlaru yapıyorum diyebeilirim. belki de yaparken ki yöntemim farklı. benim annem babam öğretmen. anneanne ve dedenin bile çocukken ders çalıştığını, bizim iyi paralar kazandığımızı bununda ders çalışmaktan geçtiğini anlatıyorum. ileride büyüdüğünde paraz kazanmak istiyorsa, otele gitmek istiyorsa, güzel şeyler yemek istiyorsa ders çalışması gerektiğini söylüyorum. Ki ben evde ders çalışan bir insanım. evde sürekli kitap okurum. okumanın güzel birşey olduğunu anlatıyorum. ama yok anlamıyor çocuk.
bilgisayar aslında hafta içi kurulu olmuyor. haftas onu kuruyor. bugün bir anlaşma yaptık. ödev bitmeden hafta sonu bilgisayar kurulmayacak, hafta içi ve hafta sonunda komşunun oğlu görülmeyecek. eğer bu hafta içinde bu sözünü tutarsa cuma akşamı onu avm'ye götüreceğim. ama yapmazsa ceza olarak ne verebilirim. çok üzülüyorum bu çocuğun haline.
normalde oğlumla ilişkilerimiz çok iyidir. günde defalarca kere bana beni sevdiğini söyler. gayet uyumludur, yaramaz değildir. beraber pastalar falan yaparız. ama iş ödeve geldi. çocuk canavar kesiliyor.
bir de bana sen emekli ol, çalışma falan diyor. işe gitme diyor. acaba tepki falan olabilir mi benim çalışmama.

birikim yaparken, paranızı nasıl saklıyorsunuz. ben bundan 1 sene önce garantiden altın hesabı almıştım şu an bile 400tl zarardayım :)

Back
X