Kirli Çıkılar )))

birikim yaparken, paranızı nasıl saklıyorsunuz. ben bundan 1 sene önce garantiden altın hesabı almıştım şu an bile 400tl zarardayım :)

2011 nisan dan bu yana hep fiziki olarak aldım.bu temmuzdan bu yana almadım.artık net üzerinden almayı düşünüyorum.güvenlik açısından ;) yıl sonuna doğru yükselebilirmiş.kesinlikle ytd. :34: beklemedeyim.ihtiyacın yoksa bence bozdurma.garantide hesap açtırdığından bu yana kesinti oldu mu sende?

2 haziranda aldığım 6 lt lik bingo yumuşatıcının üzerinde 60 yıkamalık diyor ben 3 lt lik boş bir yumuşatıcı kabına yarısını doldurup yarısına da su ekledim 64 . yıkamayı bugün yaptım hala dibinde birkaç yıkamalık daha kullanabileceğim yumuşatıcı vardı
şimdi diğer bidondaki bütün yumuşatıcı tekrar sulandırıp 3 lt lik kaba boşalttım .
ve aradan 4 ay geçmiş demekki 6 lt lik yumuşatıcı bana ortalama 8 ay ve de 125-130 yıkama gidecek:34:
harikasın farmasi
canım aklımıza geldikçe zaten paylaşıyoruz.
ama ha diyince deçıkmıyor ki hele farklı ve yeni bişey olsun diyince:31:
ben bu konuda çook acemiyim
henüz ancak faturaları azaltabildim
hoş kış ve zamlardan sonra onu da yapabileceğim belli değil
olsun ben sohbeti seviyorum
yazlık ve kışlık değişimini yaptım. allahım hayretler içindeyim. ben o kadar kıyafeti hangi ara toplamışım. saydım kışlık 20 adet elbisem, 17 adet eteğim var. daha kazaklar dahil değil. 10 yıl kıyafet almasam olur valla. daha çizmeler de dahil değil bu rakama. 5 adette kışlık kaşe kabanım var. daha önceleri hiç para gözüyle bakmıyordum bu kıyafetlere. size takılınca farklı bir gözle baktım ve acıdım verdiğim paralara. ne yapmışım ben yaaa....
en fazla beş on elbisem hiç eteğim 100den fazla pantalomun var
ve ben sadece 3 pantolonun içine sığabiliyorum:43::43:
biz de bu sabah kahvaltı sonrası bizim okula gittik.
açık lise olduğundan okul haftasonu da açık.
bimden 7.5 tl ye aldığımız tenis takımını kullandık. çok iyi olmayabilir loveli filan beğenmez mesela ama biz de profesyonel değiliz sonuçta :1:

iyi oldu ben biraz yoruldum ama napayım çok cansız bişeyim.
lisede beden derslerinde daha sırada hocayı beklerken yorulurdum:37:

her hafta yapmaya karar verdik belki biraz açılırım.
harekette berket vardır
merhaba kızlar çok yoruldum ev temizliği yapıyorum dip köşe azıcık dinleneyim dedim :34:
kızımın odasını değiştirdim durduk yerde bugün canım çıktı
geçende de 10 senelik kızıl saçlarımı siyaha boyattım
iyi değilim ben
benim oğlum prematüre bir bebekti. 7,5 aylıkken doğdu. ama gelişim konusunda şu an yaşıtlarını yakalamış durumda. zeki bir çocuk. öğretmeni de aynı fikirde. biyolojik terimlere, uzaya, jeolojiye inanılmaz merakı var. gezegenlerin isimlerini ezbere bilir. 7 rakamlı sayıları okuyabiliyor. ve ilkokula başlamadan kendisi öğrenmişti. matematikte her testte ful yapıyor. ama hayat bilgisi ve türkçede okuduğunu anlamıyor. aklı hep başka yerde. ödev yapmak falan umrunda olmaz. ama bilgisayarda açar sindirim sistemi nasıl çalışır onun videosunu izler. 2 senedir sinir krizleri geçirtiyor bana. elimden bir kaza çıkacak diye korkuyorum. az önce "ilk" kelimesini okuyacak. "ile" diye okudu. annecim yanlış dedim. yine "ile" diyor. yine yanlış dedim. üçüncüde yine "ile" diyor. gel de delirme. bir tane çocuğum var. ikinciyi yapmam yasak. eşim ve ben memuruz. bu çocuk okumayacak diye aklım çıkıyor.
bir komşumun oğlu var yaşıtı. bugün gitti onlara. annesi geri yollamış. ödev yapıyor diye. eve geldi benim ki ödev yapıyormuş diyor. ama benim de ödevim vardı demiyor. ne yapmalıyım bilemiyorum.
tey allahım ya
bi tek benim kızım mı sayısaldan anlamıyor
kafayı yicem sonunda =))
Tatlım orası bursa, burası dağın başı :1:

Biz de yine oğlana aldık geldik :1:
Ama bu yıl biraz büyük aldım kıyafetlerini. Özellikle eşofmanlarını büyük aldım, bol bol rahat olsun diye sadece boyu uzun gelir, onu da terziye verip altına lastik yaptıracağım. Böylelikle 2 yıl giyebilir =) Normalde hep tam beden alıyordum.

Ben özelden sana yazarım istersen selin :34:

minik kuzucuğun hayırlı olsun canım :nazar::nazar::nazar: hayırlı bir evlat olur inşaallah :38:
ekderslerin de hayırlı olsun :34:

canım sen nerede yaşıyorsun merkeze kaç km ya da kaç saat uzaklıktasın

mesela ben uşakla banaz arası 33 km minübüslerle 30 dk
özel arabamla 12-15 dk:34:
yani şehrin günlük keşmekeşinden uzak kafa dinliyorum sakin hayat sürerek ama istediğim zaman da büyük bir ilin semti gibi uzaklıkta kalıyoruz aslında :34:

İl'e kendi arbamızla gidersek 1,5 saat civarı sürüyor :34:
Başka bir ilin ilçesine gitmek istersek (alışveriş için) 45-50 dakika sürüyor tatlım.
Yani benim ilçe diye sürekli söylendiğim yer böyle işte. Sizinki gibi olsa öpüp başıma koyarım :34:
Hatta sizinki gibi bir ilçe olsa burası alırdım bir tane ev buradan. Ama gelişime açık bir yer de değil yani.

Papatya senin tam tersinim ben de ve gerçekten alışveriş yapmam gerek. Kazak, hırka vs ihtiyacım yok ama kaban,bot falan almam gerek.
Bugün gittik alışveriş yapmaya ve resmen dudağım uçukladı :9: Ya kışın yağışlar iyice başladığında giyilmeyecek türden olan botlar bile 130tl idi. Trençkot baktım kendime en ucuz 65tl idi onu aldım mecburen. Kotonda baktım 160tl idi :53: Gittiğimiz yerde küçük butikler vardı ama orada da 2 defa yıkayınca ağzı yüzü bir yana gidecek türden şeyler vardı.
meraktan çatlayacam ha
bari bölge söyle
birikim yaparken, paranızı nasıl saklıyorsunuz. ben bundan 1 sene önce garantiden altın hesabı almıştım şu an bile 400tl zarardayım :)
aynı ben aynı
hayırlısı diyelim

kızlar felaket hastayız kızım da ben de
acaba kızımı saunaya sokabilir miyim 9 yaşında
kalbinde sorun yoktu daha geçende kontrol ettirdik ama yine de kararsız kaldım
ne dersiniz
başka fikir varsa da alabilirim herşeyi denedim geçmiyooor
her yerim ağrıyor =((

karışık olmuş ama anladınız siz işte düzeltemiyorum

Son düzenleme:
Günaydın kızlar...
sabah kapımda doğalgaz faturamı gördüm.
24 tl yi görünce şaşırdım tabi.
sonra baktım ki tam 8 haftalık fatura.
hani bu sefer de kapatmamayı deneyecektim ya fatura gelsin diye gözünün içine baktım 8 haftayı bulmuş :1:
bugünden itibaren doğalgazı hiç kapatmıycam.
zaten bizimki sadece ocak ve sıcak su için.
inşallah bi daha böyle gecikmez.
değilse o kadar uzun süre açık tutmayı kalbim kaldırmayabilir :9:

................................................

Son düzenleme:
günaydın
1 aydır sizden uzağım:((( ttnet sağolsun
1 ayda nakili beceremediler sağolsunlar
eşimin vınn'ı ile bağlanıyorum şimdi
hala nakili bekliyorum:((((((((((((((

merhaba kızlar,
geçmiş sayfalardan okudum. Personal finances diye bir program var, bunu indirip bilgisayarınızdan her türlü hesap kitabınızı kayıt altına alabilirsiniz, haftalık aylık yıllık şeklinde:)
gayet kullanışlı görünüyor, bilmeyenler olabilir diye paylaşmak istedim
hepinize hayırlı, huzurlu, bereketli bir hafta diliyorum:)

paranın hıc kıymetı yok elımızde paramız olmadıgı ıcın ceyrek altın bozduk hafta onu agır msıafırlık ahgırladık 2 gun bır gun dugun gıt gel taksı paraları vs vs derken para bıtmek uzere ama ben genede 10 lıra kenara sıkıstırdım anneme soyledım altın bozuyorsunuz borcunuz var ne dıye para bırıktırmeye calısıyorsun dıyor herhalde kumbaram ve cuzdanıma sıkıstırdıklarımla 120 lıra kenarda olmustur :26:

bugün baktın eğitim ödeneği yatmış geçen ay yatacaktı ve ben onu geçen ayın birikimine yazmıştım 695 tl bu ayın birikiminin dışında :34:

eşimden 280 tl fatura ve çamaşır kurutma makinasının son taksitinin parası gelecek bunlarda birikime sayılmıyor kredi kartından düşüyorum.:1:

bu ay nasipse 397 tl ekders 1980 tl maaş gelir
bundan 700-800 arası kurbanlık parasını çıkarınca ekim ayı için 1600 tl birikim yapmış olurum Allah bereket versin :16::nazar:
440 tl lik mutfak parasının son kuruşuna kadar harcayayım öyle diyeyim bakalım bu ay ne kadar artacak :9::9:

hepsi hayırlı olsun canım
ayrıca lastiklerini de güle güle kullan yazamamıştım.
:nazar:

günaydın
1 aydır sizden uzağım:((( ttnet sağolsun
1 ayda nakili beceremediler sağolsunlar
eşimin vınn'ı ile bağlanıyorum şimdi
hala nakili bekliyorum:((((((((((((((
hoşgeldin canım.
birikimler devam etsin de gerisi önemli değil:34
paranın hıc kıymetı yok elımızde paramız olmadıgı ıcın ceyrek altın bozduk hafta onu agır msıafırlık ahgırladık 2 gun bır gun dugun gıt gel taksı paraları vs vs derken para bıtmek uzere ama ben genede 10 lıra kenara sıkıstırdım anneme soyledım altın bozuyorsunuz borcunuz var ne dıye para bırıktırmeye calısıyorsun dıyor herhalde kumbaram ve cuzdanıma sıkıstırdıklarımla 120 lıra kenarda olmustur :26:

ben de annenle aynı fikirdeyim. eğer altın bozuyorsan para biriktirmenin bi anlamı yok. zaten birikimden harcıyorsun.
üstelik altında al sattan ettiğin zarar da cabası.
düğüne giderken taksi yerine dolmuş ya da otobüs alternatifin yok mu?
çünkü taksiler hortum gibi bütün paranı çekiyor.

selam herkese
ben de bu ara sık yazamıyorum ama yazılanları okuyorum.
kısmetse bu ay kurbanımızı alacağız ve başka da bir birikim yapamayacağım.sadece aylık 50 tl lik gün için para verdim o birikimim sayılır ama onu toplu ocakta yazacağım.
onun haricinde de kumbaraya attığım bozukluklar var.
bu ara buzluktaki kıymalarımı tüketmeye çalışıyorum 2 hafta sonra kurban bayramı var.
kıymalı neler yapıyorsunuz.
köfte-musakka-ve kıymalı patates haricinde.
pratik ve severek yaptığınız neler var?

selam herkese
ben de bu ara sık yazamıyorum ama yazılanları okuyorum.
kısmetse bu ay kurbanımızı alacağız ve başka da bir birikim yapamayacağım.sadece aylık 50 tl lik gün için para verdim o birikimim sayılır ama onu toplu ocakta yazacağım.
onun haricinde de kumbaraya attığım bozukluklar var.
bu ara buzluktaki kıymalarımı tüketmeye çalışıyorum 2 hafta sonra kurban bayramı var.
kıymalı neler yapıyorsunuz.
köfte-musakka-ve kıymalı patates haricinde.
pratik ve severek yaptığınız neler var?

bugün yapmayı planladığım şeyy :52:
etliekmek:52:
$Etliekmek.webp

eva sana bir kaç soru sorsam...biliyorum çok soru soruyorum :) senin ilk yurt dışı deneyimin nasıldı?yani pasaport çıkarırken/vize alırken sorun çıktı mı?bi de gittiğin yerde ne gibi sıkıntılarla karşılaştın?yabancı dilin iyi olsa gerek :34: şu da aklımı kurcalıyor.atıyorum burada "A" bankasını kullanıyorsak orada "A" atmsini bulmak mümkün mü?cevapların için şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar altın bu aralar yükselişte umarım daha da yükselir.sonra tekrar düşsün alım için :34:

yok estağfurullah yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
ilk yurtdışına çıktığımda üni 2. senemdeydim.erasmusa giden arkadaşımın yanına gitmiştim viyanadan başlayıp 9 tane ülke gezmiştik. o zaman vize almakta hiç sıkıntı olmamıştı öğrencilere kolay veriliyor vize.
schengen vizen olduktan sonra avrupada çok rahat dolaşırsın zaten.

avrupa dışı uzak yere ilk amerikaya gittim. o zamanda yüksek lisans öğrencisiydim.zor olmadı vize almak.
o tatilden sonrada eşimin yeşil pasaportu oldu. artık vize derdimiz kalmadı yani.

banka olaylarına gelince öğrenciyken yanımda harcama ihtimalim kadar miktarı götürdüm orada euro kullanılmayan ülkelerde o ülkenin parasına çevirdim.
evlendikten sonraki gidişlerimde yine belli bir miktar nakitle gittik.kredi kartı kullandığımız çok oldu.para hiç çekmedik onu bilemiyorum.

ne gibi sıkıntılar oldu demişsin. dil olarak sadece ingilizce biliyorum ingilizcem iyi ama öğrenciyken gittiğim ülkelerden bazısında mesela polonyada ingilizce bilsende çok işe yaramıyor çünkü halk ingilizce bilmiyor. o zaman yanımdaki arkadaşlarım çok deneyimliydi onlar ayak uydurdum bende.
mesela amerikada ve ingilterede rahat edeceğimi düşündüm ama oradada afalladım konuşulanları anlamakta ister istemez sıkıntı oluyor. o zamanda eşim girdi devreye yüksek lisans için 2 yıl amerikada yaşadığı için dil konusunda çok rahattı.bende ben bilmem beyim bilir dedim hiç sıkıntı yaşamadım bu sayede:)

inşallah dilediğin gibi bir tatil yaparsın.olayları gözünde büyütme bir şekilde hallolur.çok istiyorsan gözünü karart bi yerden başla.

eva sana bir kaç soru sorsam...biliyorum çok soru soruyorum :) senin ilk yurt dışı deneyimin nasıldı?yani pasaport çıkarırken/vize alırken sorun çıktı mı?bi de gittiğin yerde ne gibi sıkıntılarla karşılaştın?yabancı dilin iyi olsa gerek :34: şu da aklımı kurcalıyor.atıyorum burada "A" bankasını kullanıyorsak orada "A" atmsini bulmak mümkün mü?cevapların için şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar altın bu aralar yükselişte umarım daha da yükselir.sonra tekrar düşsün alım için :34:

yok estağfurullah yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
ilk yurtdışına çıktığımda üni 2. senemdeydim.erasmusa giden arkadaşımın yanına gitmiştim viyanadan başlayıp 9 tane ülke gezmiştik. o zaman vize almakta hiç sıkıntı olmamıştı öğrencilere kolay veriliyor vize.
schengen vizen olduktan sonra avrupada çok rahat dolaşırsın zaten.

avrupa dışı uzak yere ilk amerikaya gittim. o zamanda yüksek lisans öğrencisiydim.zor olmadı vize almak.
o tatilden sonrada eşimin yeşil pasaportu oldu. artık vize derdimiz kalmadı yani.

banka olaylarına gelince öğrenciyken yanımda harcama ihtimalim kadar miktarı götürdüm orada euro kullanılmayan ülkelerde o ülkenin parasına çevirdim.
evlendikten sonraki gidişlerimde yine belli bir miktar nakitle gittik.kredi kartı kullandığımız çok oldu.para hiç çekmedik onu bilemiyorum.

ne gibi sıkıntılar oldu demişsin. dil olarak sadece ingilizce biliyorum ingilizcem iyi ama öğrenciyken gittiğim ülkelerden bazısında mesela polonyada ingilizce bilsende çok işe yaramıyor çünkü halk ingilizce bilmiyor veya fransada bilseler bile konuşmuyorlar pek yardımcı olmuyorlar. o zaman yanımdaki arkadaşlarım çok deneyimliydi onlar ayak uydurdum bende.
mesela amerikada ve ingilterede rahat edeceğimi düşündüm ama oradada afalladım konuşulanları anlamakta ister istemez sıkıntı oluyor. o zamanda eşim girdi devreye yüksek lisans için 2 yıl amerikada yaşadığı için dil konusunda çok rahattı.bende ben bilmem beyim bilir dedim hiç sıkıntı yaşamadım bu sayede:)

inşallah dilediğin gibi bir tatil yaparsın.olayları gözünde büyütme bir şekilde hallolur.çok istiyorsan gözünü karart bi yerden başla.

Son düzenleme:
baktım 1000. sayfa olmuş :nazar: ben de karalayım bişeyler dedim. geçmişi henüz okuyamadım.

nice 1000 sayfalara, bol birikimli, borçsuz, sorrunsuz, güzel paylaşımların olduğu 2000. sayfalara da yazmak nasip olsun. :21::21:
:36::36:

Farması beni listeden silme canım bi süre giremeyeceğim. Bebeğimi kaybetdim zor günler geçiriyorum kasıma kadar turkiyedeyim Kasım ortası evime gidicem ozaman gelirim tekrar aranıza herkese hayırlı kazanclar

Son düzenleme:
Farması beni listeden silme canım bi süre giremeyeceğim. Bebeğimi kaybetdim zor günler geçiriyorum kasıma kadar turkiyedeyim Kasım ortası evime gidicem ozaman gelirim tekrar aranıza herkese hayırlı kazanclar

başın sağ olsun canım çok üzüldüm:50:
cennette senin için duacı olur inşallah

Son düzenleme:

ALLAH rahmet eylesin canım.başın sağolsun.Allah sabır versin.ne denir ki başka....

başın sağolsun canım.Allah sabır versin.

selam kızlar nasılsınız siz haftasonu yazıyorsunuz ama ben haftasonu internete pek girmiyorum
yine döktürmüşsünüz okudum yazdıklarınızı

karanfilce eti nasıl yiyorsunuz demişsin sanırım. ben de farmasi gibi köfteyi fazla fazla yapıyorum
buzdolabı poşetini seriyorum tezgaha. köfteleri birbirine yapışmayacak şekilde içine diziyorum. 1 poşete 7-8 köfte alıyor.saklamakabı kullanmıyorum.poşetin ağzını tutturup buzluğa koyuyorum zaten köfteler donunca yapışmıyor takır takır hepsi kendi halinde poşetin dibinde kalıyor. çok küçük tavalar var 10 cm çapında felan. hiç buzunu bile çözdürmeden en kısıkta çevire çevire pişiriyorum günde 1 tane kızım için. çok pratik 5 dk da hazır:)
köfte istemezse balık pişiren bir balıkçı buldum hiç evde pişirmeden ne istersem alıyorum kilosu 5 tlden pişiriyor
sebze yemeği mi yapıyorsun mesela taze fasülye. içine eti büyük büyük at. yemeğin içinden etleri seçip yiyebilirsin. mesela tavuk göğsünü 2ye ya da 3 e ayır at. ya da parça et at..bizim kız sebzeyi yemek olarak yemez ona eti bu şekilde de yediririm hem sebzenin suyunu da alıyor. ayrı bir düdüklüde pişirmene gerek yok. hem hergün yemiş olursun..
bir de canım en küçük boy düdüklüden almıştım. hiç acımadan üşenmeden 1 parça da olsa pişiriyorum..

bir de kızlar haftasonu market indirimlerinden faydalanıyım hem de temel şeyleri depolayım dedim. epey bişey aldım
carefourdan aldım 9 kg persil,2 litre yumuşatıcı hediyeli 25,90 idi
pirinç,un,şeker,tuz,çay,bulaşık deterjanı,çamaşır deterjanı,bebek bezi,ıslak mendil depoladım ki nasıl:))
epey gitmesi lazım

Back
X