Kirli Çıkılar )))

kızlar merhaba bende bir şey sorucam cevap verirseniz sevinirim.
yukarda bir arkadaşımız söylemiş ya şimdi ki 200 tl belki o zaman komik bi rakam olacak diye.dogru da söylemiş değil mi ? benim biraz birikmiş param var öyle duruyo gitcek yeri yok ama durdukça değer mi kaybeder ? altın mı yapyıım ne dersiniz ? düşerse diyede korkmuyor değilim.

merhaba kızlar:
benim de 2 haftalık ücretimin bir kısmı yatmış. 331 tl. beklediğim 2 posta daha var. onlarda sanırım 800 lira gibi bir rakam olur. allah bereket versin inşallah. bugün markete aylık alışverişe gittik. 240 tl tuttu. biraz fazla oldu ama içinde üç çeşit yağ, çay, yumuşatıcı vs var.

Arkadaşlar şimdi bu topiğe üye oldum takip ediyorum evet; ama nolur cahilliğime verin ben daha nasıl bi birikim yapmam gerektiğini kestiremedim:26:
Durum şu; kendim şu an çalışmıyorum,eşimin maaş kartı bende duruyor, ve harcamalarımızı kaydediyorum bi deftere...
Ha bu arada ne kadar para çektiğimi falan eşim internetten görebiliyor bu da ayrı konu
:1:
Ama sorun şu ki bi sürü masraf çıktıkça çıkıyor...
Nerden nasıl kıssam karar veremedim..
Yada her ay mı her hafta mı çeyrek yapıcam ne yapıcam????
Bana bi akıl yahu:44:

Arkadaşlar şimdi bu topiğe üye oldum takip ediyorum evet; ama nolur cahilliğime verin ben daha nasıl bi birikim yapmam gerektiğini kestiremedim:26:
Durum şu; kendim şu an çalışmıyorum,eşimin maaş kartı bende duruyor, ve harcamalarımızı kaydediyorum bi deftere...
Ha bu arada ne kadar para çektiğimi falan eşim internetten görebiliyor bu da ayrı konu

tatlım herkesin bütçesi kendine özgüdür biri kreş parası veririken diğeri vermez mesela birinin mobilya borcu vardır kimin başka şimdi böle bişe söleyemeyiz çok havada kalmış aylık geliriniz ne kadar giderleriniz ne kadar alt alta kalerm kalem yazarsan hepsi hakkında fikrimiz olur mesela sana derizki cnm elektrikten kıs bak ama mutfağa bu para çoooooook az bu gelire göre yada ne bilim her hafta yemeğe çıkmayın 15 günde bi çıkın bilelelim ona göre yorum yapalım olar mı?

kızlar merhaba bende bir şey sorucam cevap verirseniz sevinirim.
yukarda bir arkadaşımız söylemiş ya şimdi ki 200 tl belki o zaman komik bi rakam olacak diye.dogru da söylemiş değil mi ? benim biraz birikmiş param var öyle duruyo gitcek yeri yok ama durdukça değer mi kaybeder ? altın mı yapyıım ne dersiniz ? düşerse diyede korkmuyor değilim.

eğer iki sene dokunmıcam o paraya diosan kesinlikle altın derim bak 2008 de annem 6 milyarlık parayla gramı 35 tl den altın almıştı şimdi toplam parası 18 milyar 4 yılda sen düşün:)

Canım hoşgeldin (:
Herkes kendi bütçesine göre birikim yapıyor burada.Mesela biri günde 5 tl kenara atıyor, biri sadece eline geçen 1 tl bozukları biriktiriyor.. Yani bu seninle alakalı.Mesela bakkala markete pazara gittiğinde para üstlerinden kalan bozuk 1 tl ve 50 krşları biriktir önce öyle başla.Bende çalışmıyorum eşimin maaş kartı bende aynı senin gibi (:
Ben de bozukluklarla başladım ama öyle bir alışkanlık yaptı ki (: Bir bakmışsın bisürü para birikmiş :2:

bu ay hesaplarım karmaaaakarışık oldu:)
hemen anlatim benim kenarda bana ait 300 tl vardı güne teyzemin vasıtasıyla girdim ben ona veriorum o ilgili kişiye iletio geçen teyzem aradı deidiki bana 100 tl yollarmısın tabii dedim kenardaki paramdan yolladım:) kaldı 200 sonra benim mutfak param ve harçlığım bitti neden? çünk ben mutfak param ve harçlımın içinden gün parası veriodum yetmedi tabikide:) e misafirlerde geldi bu ay her hafta sonu misafirim vardı tüm hasta sonlarım doluydu hepside akşam yemeklimisafir derken 100 tl de ben aldım şimdi bu ay
mutfak parası olarak genel paradan 400 diil 500 alcam 100 tl si yerine koncak teyzem verdiğin o 100 tl yi gün parna vercem dedi okey bu haftalık vercem gün parasınıda yerine koyyorum etti 300 her ay maaşımdan eksik verdiğim 100 tl de eklenince 400 tl olcak inş:)

dün gece eşimin arkadaşı aradı eşimi hesap numaranı veririmisin die neden dedi eşim düğün için hediye göndercem gönderememiştim babm hastaydı didi ordan 200 tl geldi yane bu ay 2 gram hiç olmazsa birikimimiz olcak:)
bize gelen takılarımızı yazdığımız defterimiz vardı oraya hemen çocugun ismini yazıp 2 gram altın olarak yazdım sonuçta arkadaşı evlendiğinde paranın o anki durumunu bilemem çocuk belki 6 sene sonra evlencek ve o zman 200 tl çooooooook komik rakam olcak bende gram olarak yazdım gönderdiğini zamanı gelince iade edilcek:)

bu ay kurban kesicez allah yardım etsin bakalım ne kadar gitcek hiç gözümd ediil buda lazım çokda seviniorum kesebildiğimiziçin kızlar bu benim ilk kez ailemden hariç kendi başıma yane eşimlede olsa benimde katkım var kestiğim kurban benim için çok özel bi durum:)
allah verio şükürler olsun kesebilioruz inş. her zaman kesebilecek durumumuz olur:)allah bu günlerimizi aratmasın:)amin inş:)

amin canım şimdiden Allah kabul etsin canım.

Günaydın kızlar.Hayırlı cumalar hayırlı birikimler..:1::1:Aylığa kaldı 2 gün şimdiden allah bereket versin.:1:Bu arada ben şu tarifi verilen pohaçadan yaptım aman allahım nasıl bir pohaça oldu kabardı ,yumuşacık tamamen tarife göre yaptım gelgelelim o gün bitti.2 gün sonra tekrar yapayım sabah işe giderken alırız diyerek dün 11 gibi başladım yapmaya ama sabırsızlık ve uykum yüzünden hemen fırına verdim kabarmasını beklemeden işe de getirdim ama bildiğiniz taş .Ne yapcam ben şimdi bunu yesem mideme zarar yemesem keseme zarar.Tadı güzel ona dicek yok:16:.Nasıl değerlendiririm ben bunu

günaydın hayırlı sabahlar , hayırlı cumalar kızlar bol bereketli güzel bir gün olur inşaallah hepimiz için :))):16:

Günaydın kızlar.Hayırlı cumalar hayırlı birikimler..:1::1:Aylığa kaldı 2 gün şimdiden allah bereket versin.:1:Bu arada ben şu tarifi verilen pohaçadan yaptım aman allahım nasıl bir pohaça oldu kabardı ,yumuşacık tamamen tarife göre yaptım gelgelelim o gün bitti.2 gün sonra tekrar yapayım sabah işe giderken alırız diyerek dün 11 gibi başladım yapmaya ama sabırsızlık ve uykum yüzünden hemen fırına verdim kabarmasını beklemeden işe de getirdim ama bildiğiniz taş .Ne yapcam ben şimdi bunu yesem mideme zarar yemesem keseme zarar.Tadı güzel ona dicek yok:16:.Nasıl değerlendiririm ben bunu

merhaba canım.
ben bu tarifi verirken özellikle belirttim.çok basit ama püf noktalar çok önemli.
biri bile olmadan olmuyor.
bazen dalgınlığıma gelir sütü ılıtmak yerine nerdeyse kaynayacak kıvama geliverir mesela işte o zaman gider o poaça.:5:
normal yenebiliyorsa midene zararı olmaz sanırım. sonuçta aynı malzemeler var.
ama yemek içinden geliyorsa tabi.
ben öyle yenmeyen şeyleri ekmek poaça gibi iyice kurutuyorum poşette biriktiriyorum teyzemin köpekleri var minnoşlar çok tatlı onlara götürüyorum

kızceler kayınvaldem 4 bılezık aldı bana tanesı 2.200 felandı
sonra baska bır sehıre gıttım orada sordum aynı bılezık 1790 tuttu sok oldum
bayana sordum neden bu sekılde dıye benım bılezık aldıgım yerde genel olarak
altın fıyatı cok yuksekmıs bu sordugum yerde ıse trakya bolgesının en dusuk altın fıyatı olan yermıs
cok sasırdım duyunca heryerde aynı degıl mı yahu:18::18::18:

kızceler kayınvaldem 4 bılezık aldı bana tanesı 2.200 felandı
sonra baska bır sehıre gıttım orada sordum aynı bılezık 1790 tuttu sok oldum
bayana sordum neden bu sekılde dıye benım bılezık aldıgım yerde genel olarak
altın fıyatı cok yuksekmıs bu sordugum yerde ıse trakya bolgesının en dusuk altın fıyatı olan yermıs
cok sasırdım duyunca heryerde aynı degıl mı yahu:18::18::18:
Fiyatı değil ağırlığı baz al.Kuyumcuya göre hem gram fiyatı farkediyor hem de işçilik. Gram fiyatında çok değişim göremesen de işçilikte görürsün. Kayınvaliden aldığında ve sen sorduğunda muhtemelen altın kuru da farklıydı, bu da fiyatını değiştirir.

Fiyatı değil ağırlığı baz al.Kuyumcuya göre hem gram fiyatı farkediyor hem de işçilik. Gram fiyatında çok değişim göremesen de işçilikte görürsün. Kayınvaliden aldığında ve sen sorduğunda muhtemelen altın kuru da farklıydı, bu da fiyatını değiştirir.

ALDIGIM BILEZIKLERDE ISCILIK 0
bırde bır hafta once aldık 103 tlden
dun sordum 97 lıra dedıler sasrdım gercketen

Benimde var yatırırım :6::6:

1 cumhurıyet altını , 1-2 yuzuk kolye Pırlanta bukadar lparamı bırıktırdıkce bu yaştan başlaıdm Sonra lazım olcak onlar baa:12:

selam kızlar :3::3::3:

bende vadesiz altın hesabı actım. bskn cim sagolsun :16::16:

alım satımı tam kavrayamadım . :17: zamanla o da olur inş.

püf noktalarını takip etmeye geldim. size geldim
:29:

hayırlı cumalar arkadaşlar,
16 ekim eşimin doğum günü. çocuklar harçlıklarından bir miktar koyacaklar, bende üzerini tamamlayacağım böylece üçümüzünde katkısının olduğu bir hediye almış olacağız:34: ama ne alacağımıza karar veremedik. hediye konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar. birde sizler doğum günlerinde yada yıldönümlerinde neler yapıyorsunuz, belki değişik fikirler ediniriz:1:

kızlar adetim 4 gün gecikmişti benim az önce gittim lab. da test yaptım hamileyim:) çok şaşkınım ya nolcak şimdi ?

Back
X