Kirli Çıkılar )))

arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum

birikim yaparken, masrafları çıktıktan sonra kalan paradanmı birikim yapıyorsunuz, yoksa para kalsada kalmasada bir kenara para koyuyormusunuz

örneğin 300 lira mutfak diyelim, bu parayı ayırıyormusunuz, yoksa kıredi kartında mı çekiyorsunuz

birikim yaparken, masrafları çıktıktan sonra kalan paradanmı birikim yapıyorsunuz, yoksa para kalsada kalmasada bir kenara para koyuyormusunuz

örneğin 300 lira mutfak diyelim, bu parayı ayırıyormusunuz, yoksa kıredi kartında mı çekiyorsunuz

ben nasıl yaptığımı söyleyeyim bu ay x kadar para veya altın herneyse onu alacam diyip alıyorum kalanı da evin ihtiyaçlarına ayırıyorum.
kredi kartı kullanımını da uzun taksitlere değil 2-4 taksit filan olarak ayarlıyorum. hem borcum da uzayıp gitmiyor.

ben en baştan gelirime ve giderime göre kabaca bir hesap yapıp artırabileceğimi düşündüğüm miktarı en baştan ayırırım:31:
sonra kalan parayı nasıl kullanacağımı planlarım. genel yöntemim, ödemeleri çıktıktan sonra parayı dörde bölmektir:24:
haftalık ne kadar düşerse onunla idare etmeye çalışırım:32: haliyle bozuk para falan biriktiremem, ama azami miktarda
zaten tasarruf etmiş olurum:34:

hayırlı sabahlar hanımlar günümüz aydınlık ve bereketli olsun inşaallah :16:

canım ben maaşım ve ekdersimden
bana ait faturalarımı, benzin paramı vs çıkardıktan sonra

birikim hedefim olan aylık 2000 tl yi ayırıyorum

eşim mutfak parasını bana ayrıca veriyor onu harcıyorum hatta ondan da artırmaya çalışıyorum :) :34:

Son düzenleme:
Günaydın

Farmasi uyarın için çok teşekkür ederim altın 101 in altına düşmüş, iyi ki almamışım. Bekleme modundayım şu an

Merhaba bayanlar;

13 aylık evliyim. Eşim aldığı ücret asgari ücret. Ve ilk aydan hesabımız ekside başladığı için bide kışın doğalgaz 300-350 tl gelince biz hep ekside dolaştık durduk. Çok şükür ne yememizden kıstık ne giyimizden hep yettirdik.Evimiz kira değil tabikide yoksa mümkünatı yok yetemezdi sanırım.

Gönlüme göre iş buldum. Bende çalışmaya başladım. Benimde alacağım asgari ücret. Şu an ufak tefek telefon, felan almıştık onların taksitleri var. Bu saatten sonra hazır çocuk yokken para biriktirmek istiyorum hiç olmazsa 1 gr altın almak istiyorum. Ama altında aldı başını gitti. Para atsam illa ki harcanıyor. Kumbaraya her akşam 2 şer tl atıyoruz 100 tl olsun hemen gram altında ondan yapıcam.

Sanırım böyle böyle birikecek. :31:Umarım birikterebilirim. .eşime kalsa ne düşünüyon genciz deyip duruyo yarını hiç düşünmüyor.:22:

Günaydın

Farmasi uyarın için çok teşekkür ederim altın 101 in altına düşmüş, iyi ki almamışım. Bekleme modundayım şu an

günaydın canım benim
zarar etmeni asla istemem
inşallah hayırlı fırsatlar gelir karşına :38:

93 ten aldıklarımı satsam mı diyorum sizce?????????

canım kesinlikle yatrım tavsiyesinde bulunamam

ama benim öyle bir durumum olsaydı altın 104 e çıktığında çoktan satmıştım bir kısmını :34:

elbette karar senin

internetim yeni geldiği için takip edemedim o dönemi:((((
1 aydır hala nakil edemediler internetimi sağolsun ttnet:((

Merhaba bayanlar;

13 aylık evliyim. Eşim aldığı ücret asgari ücret. Ve ilk aydan hesabımız ekside başladığı için bide kışın doğalgaz 300-350 tl gelince biz hep ekside dolaştık durduk. Çok şükür ne yememizden kıstık ne giyimizden hep yettirdik.Evimiz kira değil tabikide yoksa mümkünatı yok yetemezdi sanırım.

Gönlüme göre iş buldum. Bende çalışmaya başladım. Benimde alacağım asgari ücret. Şu an ufak tefek telefon, felan almıştık onların taksitleri var. Bu saatten sonra hazır çocuk yokken para biriktirmek istiyorum hiç olmazsa 1 gr altın almak istiyorum. Ama altında aldı başını gitti. Para atsam illa ki harcanıyor. Kumbaraya her akşam 2 şer tl atıyoruz 100 tl olsun hemen gram altında ondan yapıcam.

Sanırım böyle böyle birikecek. :31:Umarım birikterebilirim. .eşime kalsa ne düşünüyon genciz deyip duruyo yarını hiç düşünmüyor.:22:

eşine bakma canım sen gençlik dediğin çok çabuk geçer gider

sen ne atabiliyorsan kenara atmaya bak :34:

eşine bakma canım sen gençlik dediğin çok çabuk geçer gider

sen ne atabiliyorsan kenara atmaya bak :34:

Bende aynen böyle düşünüyorum. Hep kafamda bi çocuk olsa görecek gününü de işte :31:

Siz neler yapıyorsunuz şu sıra altın mı almak lazım yoksa nakitte bekletmek mi lazım?

Altın güvenilir yatırımda sankim düşecek gibi geliyor bana şu sıra yükseklerde :26:

Bankada yatırımda yapamam. İkimizde 8-6 çalışıyoruz kim gidecekte, gelecekte uğraşmalı iş onlar. :37:

93 ten aldıklarımı satsam mı diyorum sizce?????????
Keşke altın 104 olduğunda satsaydın. Şu an düşüş eğiliminde. Ben bir çeyreği 164 e bozdurdum iki gün sonra arkadaş takı için 164 tlye çeyrek aldı.
Merhaba bayanlar;

Tasarruf çok önemli. Altın alamasan bile ufak birikimleri bir köşeye atabilirsin. Ama ulaşamayacağın bir köşeye at ki harcamayasın
günaydın canım benim
zarar etmeni asla istemem
inşallah hayırlı fırsatlar gelir karşına :38:
İnşallah canım. Biraz dolar biraz tl var elimde. Altınları satmıştım zaten. Onlarla bir şeyler yapacağım inşallah
Her ay 200 tl birikiyor fonda. Her ay en az 150-200 tl de biriktiriyorum ama bunu genelde burs ya da sadaka olarak veriyorum, Allah kabul ederse. Bankadaki param da katılım hesabında. Aslında bir kaç ince bileziğim var satıp gram olarak bankaya yatırayım dedim ama annem kızdı dokunma dedi :37:

Back
X