Her ay bişey çıkıyor. İlla ki harcıyorum.Yapanlara nasıl imreniyorum
![]()
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her ay bişey çıkıyor. İlla ki harcıyorum.Yapanlara nasıl imreniyorum
![]()
arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum
birikim yaparken, masrafları çıktıktan sonra kalan paradanmı birikim yapıyorsunuz, yoksa para kalsada kalmasada bir kenara para koyuyormusunuz
örneğin 300 lira mutfak diyelim, bu parayı ayırıyormusunuz, yoksa kredi kartında mı çekiyorsunuz
ikisi için de beklemedeyim
ytd kesinlikle![]()
hawar hoşgeldin.
ben kızlar kadar tecrübeli değilim. daha yeni başladım. evin maliyeden sorumlu üyesi benim. eşim maaşını ve ücretini benim hesabıma aktarır. benim bir defterim var aylık giderleri yazdığım. bu giderlerin içine her ay 1 gram altın, 100 euro da yazıyorum. sanki normal gidermiş gibi. hemen ayın 15'inde alıyorum. bundan sonraki aylarda (kurban nedeniyle bu ay olmadı) 500 de birikim diye yazıcam. her gün cüzdanımdaki paraları kumbaraya atıyorum akşam. bir de alışveriş sonunda 5 lira kağıt para verildiyse bana bu parayı da cüzdanımız bir köşesine koyuyorum. kızkardeşim mayısta doğum yapacak. kumbara ve cüzdan köşesi parasına ona inşallah büyük altın ve bileklik alacağım. hem de kendimize tek ayda yüklenmemiş oluruz. ben mutfak alışverişini kredi kartıyla yapıyorum genelde.
ben altın almak zorundayım altın borcum var malesef az daha bekleyim düşünce alayım dimi farmasi
bu ay devralayım eşimden ekonomiyi bakalım hep internet üzerinden yapıyor anlamıyorum ne geliyor ne gidiyor anladığım tek şey hep içerdeyiz biz nedense
12 yıllık evliyim. eşimin sonu iyi bitmeyen kredi kartı maceraları olduğu için yıllardır bu iş bende. tüm kartlar, tüm hesaplar. hem ev hem de araba kredimiz var. 2600 liraya yakın bir rakam. bunlar direk benden alınıyor. tüm fatura ödemelerinin talimatı benim hesabımda. benim de eşim hiç bilmez. bana yolar. ben hallederim. ama herşeyi de onunla paylaşırım. ben bu durumdan şikayetçi değilim. en azından paramın nerey gittiğini biliyorum. ama bazen eğer bir de durum kötüyse strese bile girebiliyorum.
kumbaramı açtım kızlar:) bu ay az birikti çünkü elimizde az para kalmıştı kumbaramdan 70 tl çıktı:)
bu aybirikimimiz sadece 70 tl olcak çünkü kurbanla birlikte kılı kılına başa başa gidioruz bu ay allah yardım etsin bize:) fakat şöle bişe var bu ay maaşım 50 lira fazla gelmiş 150 tl benim şahsi birikimim oldu eşime sölemedim bide aylık 320 tl gün parası ödüorumbunların haricinde yane sadece kumbara paramız var
12 yıllık evliyim. eşimin sonu iyi bitmeyen kredi kartı maceraları olduğu için yıllardır bu iş bende. tüm kartlar, tüm hesaplar. hem ev hem de araba kredimiz var. 2600 liraya yakın bir rakam. bunlar direk benden alınıyor. tüm fatura ödemelerinin talimatı benim hesabımda. benim de eşim hiç bilmez. bana yolar. ben hallederim. ama herşeyi de onunla paylaşırım. ben bu durumdan şikayetçi değilim. en azından paramın nerey gittiğini biliyorum. ama bazen eğer bir de durum kötüyse strese bile girebiliyorum.
para benim hesapta oluyor ama int üzerindenyaptığından kafam karışıyor
bizim de ev kredisi araba kredisi tüketiici kredisi var onlar da 3000e yakın oluyor
ama kararlıyım kağıda yazcam anlamıyorum yoksa eşim söylüyor ama kaç banka var ondan ona eft ondan buna havale derken öyle kalıyoum
konuya ortadan dalıyorum,balıklama atlıyorum ammaaaaa.... :)
bence bugünki abd verileri iyi gelecek,seçimden önce veriler kötü olsa da, kötü getirmezler :)) ve ons akşama doğru bir miktar düşecek...
altın alımı için bekleyenler,özellikle tl. ile alım yapacaklar ve dolardan altına geçecekler takipte olsun bugünlerde....
kesinlikle ytd....sadece mt..... :))