ben de yazayım bu konuda. 54 kg ile hamile kaldım.
gebeyken tartıda 10 kg görünce bir daha tartılmadım. doguma kaç kilo ile girip kaç kilo ile çıktıgımı bilmiyorum. neden tartılmadıgımı da bilmiyorum doğum öncesi ve sonrası.
tahminen 12 kg falan almış olabilirim. ama yiyordum sadece kendim istediğim için.
hamilelere ilk söylediğim çift canlısın ye diyenlere kesinlikle kulak asmayın.
çevredekiler bu sözlerle ilk aylarda bile kilo aldırıyorlar.
sen bebek var diye ekstra yemek için kendini zorlama derim. ileriki aylarda zaten karnın acıkıyor ve yiyorsun.
dogumdan tam 2 ay sonra tartıldıgımda 53 olmuştum. şu an yine 54 kg dayım.
nasıl verdim hiç bilmiyorum, özellikle bişey yapmadım. emzirmek kilo vermeyi sağlıyor. her emzşirmede 400-600 calori gidiyormuş.ancak bir o kadar da yemek yiyorsun o dönemde. emzirme sırasında midendekiler adete vakumla çekiliyor gibi oluyor. her gece 3 te yemek yerdim o derece yani. bir arkadas sürekli elektrikli pompa ile sağım yapıyor. bebeği 9 aylık ve günde 1.2 litre süt çıkıyormuş ve o kadar zayıf ki. sen de elektirikli pompa alabilirsin kiloların gitmesi için.
kilolar daha çok 6. aydan sonra alınıyor. ilk aylarda gebelerin dikkat etmesi gerekiyor.
ben günde 4-5 litre su içerdim. acayip reflü olurdu, öyle böyle değil. su içinde rahatlardım.
tabi bunlar estetik sorunlar.
bir sorun daha var gebeler için . Çatlak
ben de hiç çatlak olmadan tamamlamıştım çok şükür. çatlak olmaması biraz genetik deselerde (ailemdekilerde var), bol su içmek ve çatlak önleyici krem kullanmak gerekiyor. burada gebe çok oldugu için yazıyorum.
gebeliğimde paraben içermeyen ELANCYL adlı kremi kullandım. faydasını gördüm, şu an bir arkadasım kullanıyorum, şimdilik çatlağı yok onunda. fiyatı 60-70 tl arası. eczaneler pazarlık ile 60 falan bırakıyor.
bir de bepanten çatlak kremi üretmiş, eşim dedi. ama yeni çıktı, deneyimleyen olmadı bilmiyorum.
diğer estetik sorun olan emzirme sırasında saç dökülmeesinin çözümü yok sanırım. bazı dr.lar gebelikte kullanılan elevit ilacını kullanın diyorlar ama kanıtlanmış bir çalışma literatürde yokmuş. ancak emzirme sonlandıgında saçlar çıkıyor gördüm.
son olarak bol bol su için. su tüketimi; demir ilacı kabız yapar, onu önler, norrmal dogumu kolaylaştırırmış ve cildin su kaybını önlediğinden çatlagın azalmasına da yardımcı olurmuş.
kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum, deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmışsınız.
senfat sen de uzun uzun yazmışsın, teşekkürler

zaten çift canlısın diyenlere kulak asmam

acıkırsam yiyorum işte, bol meyve tüketiyorum, canım istiyor meyveyi zaten.
bir de geçen yıl mide rahatsızlığı geçirdiğim için dikkat ediyorum, yedikten hemen sonra yatmıyorum, öyle kalkıp da gece yemelerim olmadı şu ana kadar, bundan sonra geceleri içim kıyılır mı bilmiyorum

ama bana yasak zaten, kalkıp da yiyemem, yersem yatmamam gerekir
günde 10 bardak falan su içiyorum ama demek ki az oluyor bu, çatlamayı istemiyorum çünkü

çok kuru bi cildim var, bir de mesela bel kısmım çok dar, o yüzden karnım gerilmeye başladı öne doğru şiştikçe, krem kullanıyorum, suyu da artırayım, ama okulda lavobo imkanım pek olmuyor, tenefüsler 5 dk, lavoboya inip çıkmam bile 2-3 dk sürer, o yüzden sabahları anca yarım litre su ve bir bardak süt içiyorum, anca eve yetişiyorum küçük çocuklar gibi

12.15 gibi evde oluyorum zaten, ondan sonra bol bol içeyim nolcak.
bir de meyveyi aç karnına tüketmeye ve tatlı şeyleri yemekten sonra tüketmemeye çalışıyorum, çünkü zararlıymış diye duydum.
şu saç dökülmesi mevzusuna gelince, sadece saçlar mı dökülüyor, yani diğer tüylere bir şey olmuyor mu

saçlarım ve vücudumdaki tüyler o kadar gür ki, sanırım dökülmesini pek de problem yapmıycam.
haa bu arada, 48 kiloyla hamile kaldım, yaklaşık iki yıldır normal kilom 50 idi. en son 25 gün önce doktora gittim, 49.8dim, ayakkabılarla tabi. yani normal kiloma daha yeni ulaştım sayılır. ama sanki son bi haftadır 2-3 kg aldım gibi hissediyorum, o yüzden panikledim işte :18: