Kirli Çıkılar )))

benim konumla ilgi çok şey yazılmış. hepsini alıntı yapıp kirliliğe sebeb olmayayım dedim. herkese yeniden teeşkürler...Oğlumun arkadaşlarıyla olan problemini çözmeye çalışacağız. daha doğrusu byunu öğreneceğiz. eşimin bir arkadaşı oğlumun okulunda haftada 3 gün derse gidecekmiş. çaktırmadan teneffüslerde bizim oğlanı kontrol edecek. özel okula versem de çocuğun ve insanoın olduğu yerde problem olacağından her sınıfta rastlanacak bu duruma. ama en azından özel okuldaki öğretmen ben bilmiyorum böyle bir durum olduğunu diyemez herhalde. aranızda öğretmen olan çok var. sizce öğretmenin hiç ödev kontrol etmemesi doğru mudur. dönem başından beri bir kere bile bakmadı ödevlere.

bence de çocukla çok alakası var.
Bu yılın türkiye birincisi konyada özel koyuncu fen lisesinden çıktı.
Geçen yıl da kaynım da koyuncu fen lisesiden mezun olup gazi tıpı kazandı.
Ve bu dediğim iki çocuk da konyanın karatay ilçesindeki kıyı köşedeki bi ilköğretimden mezun oldular ikisi de aynı okuldaydı.
Bunlar ikisi de koyuncu fen lisesini burslu kazandılar. Acaba diyorum bazen bunlar burslu değil de normal öğrenci olsaydı böyle başarılı olabilirler miydi.
Ama okulun da etkisi var yok değil de birinci öncelik çocuk sanırım.

Ama papatyacım senin çocuğunun özel sıkıntıları var gibi geldi bana.
Bilmiyorum ki okul değişikliği fayda eder mi.
Ben okulda sorun yaşadığımda aileme anlatırdım gerek öğretmenlerim gerek ailem önlem alırdı.
Hoş almasa nolcak:1: Biz yine kavgamıza devam ederdik.
Benim ilkokulda bi arkadaşım vardı sol görüşlü biriydi. Biz 5. Sınıfta ya da 6 da onla bi tartışma yaptık. Bana siz gericisiniz demişti.
çok üzüldüm ağladım hem öğretmenimle hem ailemle paylaştım.
Ve biz o çocukla liseyi de bitirdik bitirene kadar tartışmalarımız devam etti.
Her yıl muhakkak 1 kere siyasi bi tartışma yapardık.
Ne biliyim okuldan almak çözüm değildir belki de arkadaşlarıyla problemleri çözmeye yönelik bişeyler olsa..
Ha en son o arkadaş benim düğünüme geldi o evlenirken imkanım olursa ben de giderim.:1:

öle de bir durum var evet
bazen çözüm sandığımız şey kaçış oluyor
biz psikiyatra gidiyoruz kızım için
sorunlarını o sınıfta çözmesi gerektiğini başka yere gittiğinde aynı sorunların tekrarlanacağını söyledi

hepiniz çok beğenilecek şeyler yazmışsınız ama beğeni yapamıyorum zaten dünden beri siteye girişte sorun yaşıyorum

farmasi senin çocuklara hayranım allah nazarlardan saklasın

akıllıbıdık çok komik çok tatlısın ya
ben şuraya bağladım yazdıklarını o kadın en iyisini yapıyor arkadaş ,bak yaşlanmamış bile

ben nefret ediyorum ev işlerinden evde olduğumdan elimiz mahkum ama çalışırken elimi sürmüyorum ,mümkünse ömür boyu sürmek istemiyorum

buraya kıyasla anladım ki bizim pazar pahalı 30dan aşağı gelinmiyor her hafta herşeyi almıyorum

ben çalıştığım okullarda hiç sorun yaşamadım,hepsinden hala görüştüklerim var,kaldi ki 3 şehirde 8 farklı okulda çalıştım,tek bir okulda bir sorunlu kadın vardı,ona da herkes he der geçerdi,biraz da umursamaz olmak lazım galiba

okul konusunda kesinlikle veli-öğrenci -öğretmen işbirliğine inanıyorum,üçayak gibi,biri olmazsa yalpalıyor

bu arada ben seramikleri sattım yaş çamura geçiyorum inşallaaaah

benim konumla ilgi çok şey yazılmış. Hepsini alıntı yapıp kirliliğe sebeb olmayayım dedim. Herkese yeniden teeşkürler...oğlumun arkadaşlarıyla olan problemini çözmeye çalışacağız. Daha doğrusu byunu öğreneceğiz. Eşimin bir arkadaşı oğlumun okulunda haftada 3 gün derse gidecekmiş. çaktırmadan teneffüslerde bizim oğlanı kontrol edecek. özel okula versem de çocuğun ve insanoın olduğu yerde problem olacağından her sınıfta rastlanacak bu duruma. Ama en azından özel okuldaki öğretmen ben bilmiyorum böyle bir durum olduğunu diyemez herhalde. Aranızda öğretmen olan çok var. Sizce öğretmenin hiç ödev kontrol etmemesi doğru mudur. Dönem başından beri bir kere bile bakmadı ödevlere.

aslında ödev yok,hatta bir ara yasaktı
tekrar var
ama çocuklar kendileri tekrar yapmadığından ödev veriliyor mecburen
ama sınıf kalabalıksa mümkün değil her ders için kontrol etmen
sadece ödev yapılmış mı diye kontrol edersen doğruya yanlışa bakmadan çocuk özensiz yaptıysa nasılsa öğretmen kontrol etmiyor doğruyu yanlışı diye serer diye düşünüyorum
ama kontrol etmezsen de nasılsa hiç bakmıyor diye ödevi yapmaz
ben 7 kişilik sınıfta çalışmıştım ,oh rahatım derken hepsiyle tek tek ilgilenmekten ,hepsini ayrı ayrı kontrol etmekten daha fazla yorulmuştum

ben ödev konusuna şöyle bir çare bulmuştum
çocuklar ben size güveniyorum ,hepinizin yaptığını biliyorum,vaktimizi harcamalayım yapamadıklarınızı sınıfta çözelim der tek tek yapamadıkları soruları çözer anlatırdım
yani yine de ödevi tamamen kontrlosüz bırakmazdım
gezerken de şöle bi göz gezdirir,ödev yapılmış mı,anne mi yapmış çocuk mu yapmış,hepten boş mu bırakılmış kontrol ederdim

kadın da yoğun diyorsun
belki dönütü sınıfta testle ,yapıyorsa sınavla falan alıyor olabilir
ona sorsan daha iyi olur belki

tabi bu sölediklerim birinci sınıf hariç ilk kademe için,ikinci kademede nasıl olur bilmem

Son düzenleme:
benim konumla ilgi çok şey yazılmış. hepsini alıntı yapıp kirliliğe sebeb olmayayım dedim. herkese yeniden teeşkürler...Oğlumun arkadaşlarıyla olan problemini çözmeye çalışacağız. daha doğrusu byunu öğreneceğiz. eşimin bir arkadaşı oğlumun okulunda haftada 3 gün derse gidecekmiş. çaktırmadan teneffüslerde bizim oğlanı kontrol edecek. özel okula versem de çocuğun ve insanoın olduğu yerde problem olacağından her sınıfta rastlanacak bu duruma. ama en azından özel okuldaki öğretmen ben bilmiyorum böyle bir durum olduğunu diyemez herhalde. aranızda öğretmen olan çok var. sizce öğretmenin hiç ödev kontrol etmemesi doğru mudur. dönem başından beri bir kere bile bakmadı ödevlere.
canım ben ödevleri her zaman kontrol etmesem de arada özellikle belli olmayan aralıklarla kontrol ederim.
ve hemen projeksiyonu açar, gözlerinin önünde sözlü listeme ekstradan bi 10 çakarım.
"hiç beklenmedik bi anda, şu arkadaşınız nasıl güzel ilgileniyor dersle bana sürekli soru soruyor bu yüzden sözlü listesine bir 10 ekliyorum" de de ardından çalışmasın o sınıf da görimm :))
ben bunu koskoca lise öğrencisine yapıyorum ilkokulda daha da başarılı olur bu durum.

bence ödevleri zaman zaman kontrol etmeli.
öle de bir durum var evet
bazen çözüm sandığımız şey kaçış oluyor
biz psikiyatra gidiyoruz kızım için
sorunlarını o sınıfta çözmesi gerektiğini başka yere gittiğinde aynı sorunların tekrarlanacağını söyledi

hepiniz çok beğenilecek şeyler yazmışsınız ama beğeni yapamıyorum zaten dünden beri siteye girişte sorun yaşıyorum
farmasi senin çocuklara hayranım allah nazarlardan saklasın

akıllıbıdık çok komik çok tatlısın ya
ben şuraya bağladım yazdıklarını o kadın en iyisini yapıyor arkadaş ,bak yaşlanmamış bile

ben nefret ediyorum ev işlerinden evde olduğumdan elimiz mahkum ama çalışırken elimi sürmüyorum ,mümkünse ömür boyu sürmek istemiyorum

buraya kıyasla anladım ki bizim pazar pahalı 30dan aşağı gelinmiyor her hafta herşeyi almıyorum

ben çalıştığım okullarda hiç sorun yaşamadım,hepsinden hala görüştüklerim var,kaldi ki 3 şehirde 8 farklı okulda çalıştım,tek bir okulda bir sorunlu kadın vardı,ona da herkes he der geçerdi,biraz da umursamaz olmak lazım galiba

okul konusunda kesinlikle veli-öğrenci -öğretmen işbirliğine inanıyorum,üçayak gibi,biri olmazsa yalpalıyor

bu arada ben seramikleri sattım yaş çamura geçiyorum inşallaaaah

canım dediğin gülümsetti beni çok tatlısın ya..

alışverişten bahsedilmiş
ben sokak sütü asla almıyorum alamıyorum aslında
kendi ineğimiz olduğundan bikaç seneye kadar,hiçbir süt doğal gelmiyor,katkısız olduğuna inanmıyorum,renk tat falan aynı değil
mecbur marketten alıyorum
ama bimden falan güvenemiyorum,hoş hangisi güvenilir artık bilmiyorum
eskiden ben de bimden alışveriş yapardım,kaliteli markaların ürünleri daha uygun fiyata oluyordu ,ama artık ya kendi markası ya da hiç bilmediğim markalar koyuyor ,cık,alamıyorum
bimden sadece tuvalet kağıdı ve sırf kapağı sert diye ıslak mendil alıyordum çok geçmiş sayfalarda hatırlamıyorum biri özellikle onları almıyorum demişti
neden merak ettim ,kötü mü ki,ben de almayayım artık

of parça parça yazınca böyle oluyor ya
din tüccarlarından okulda da hayatta da nefret ediyorum
allah cezalarını verecek inşallah

alışverişten bahsedilmiş
ben sokak sütü asla almıyorum alamıyorum aslında
kendi ineğimiz olduğundan bikaç seneye kadar,hiçbir süt doğal gelmiyor,katkısız olduğuna inanmıyorum,renk tat falan aynı değil
mecbur marketten alıyorum
ama bimden falan güvenemiyorum,hoş hangisi güvenilir artık bilmiyorum
eskiden ben de bimden alışveriş yapardım,kaliteli markaların ürünleri daha uygun fiyata oluyordu ,ama artık ya kendi markası ya da hiç bilmediğim markalar koyuyor ,cık,alamıyorum
bimden sadece tuvalet kağıdı ve sırf kapağı sert diye ıslak mendil alıyordum çok geçmiş sayfalarda hatırlamıyorum biri özellikle onları almıyorum demişti
neden merak ettim ,kötü mü ki,ben de almayayım artık

canım benim dayım süt nakliyesi yapıyor. ülker, pınar gibi markalar dahil yöresel fabrikalara da süt verdi.
ve demişti ki;
süt o paketin içine girebiliyorsa hepsi aynı standarttadır sadece markaya farklı para ödersiniz demişti.

sütçümü yan komşum araştırmış eşi.
güvenilir bulduğundan ben de almaya başladım.
en azından katkı maddesiz diye alıyorum.
ama annemlerin yanına ya da köyümüze gidersem süzme yoğurt halinde stoğumu da yapıyorum.

yusumun dediği gibi onlar da antibiyotik içirebiliyorlar.
velhasıl dünya bi yere gidior ama nereye gidiyor ben de bilmiyorum.

canım benim dayım süt nakliyesi yapıyor. ülker, pınar gibi markalar dahil yöresel fabrikalara da süt verdi.
ve demişti ki;
süt o paketin içine girebiliyorsa hepsi aynı standarttadır sadece markaya farklı para ödersiniz demişti.

sütçümü yan komşum araştırmış eşi.
güvenilir bulduğundan ben de almaya başladım.
en azından katkı maddesiz diye alıyorum.
ama annemlerin yanına ya da köyümüze gidersem süzme yoğurt halinde stoğumu da yapıyorum.

yusumun dediği gibi onlar da antibiyotik içirebiliyorlar.
velhasıl dünya bi yere gidior ama nereye gidiyor ben de bilmiyorum.

of işte dağa çıkıp çadırda yaşayıp kendim ekip dikesim var bi de inek koyun vs tamamdır
diyecem ama yok
o da olmuyor
tohunmlar hormonlu bu sefer nerden bulcan doğal tohumu
toprağın iyi olsa yan komşudan ilaç geliyor
vs vs
dediğin gibi bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete

üniversitedeki ev arkadaşım lösemi oldu
kemoterapiden bi gözü görmüyor vücudunda deliklerle yaşıyor
yüzde yüz uyum sağlandı nakil olamıyor enfeksiyonlardan kurtulup
doktor en önemli sebep sağlıksız beslenme düzensiz hayat demiş

ve ben hala sigaraya devam ediyorum =((

Selam kizlar burada ogretmen arkadaslar cok fazla size birsey danismak istiyorum.kizim 3 yasina girecek 2 ay sonra ve 2 aylik kardesi var.cok fazla okula gitmek istiyordu hep bende kuzeninin gittigi kres ile gorustum haftada 3 gun sabah 10 aksam 4 gitmeye basladi.ben kardesi oldugu icin bu yil gondermekten vazgecmitim.anne ile zaman gecirmesinden yanaydim ve kardes oldugu icin evden uzklastirmaktan yana degildim.simdi ogretmeni algisinin cok acik oldugunu cok zeki oldugunu hemen kaptigini soyledi haftaya pedagogda degerlendirecekmis.simdi ben kizimi bu kadar erken yasta gondermeye devam etmelimiyim sizce??bu konuda fikirleriniz nedir?

hawarcım aldıklarını fiyatlarıyla yazarmısın bana çok gibi geldi bende perşembe günü pazara çıktım ki gittiğim pazar eve yakın bi pazardı vaktim yoktu biraz pahalı bi pazardı ama akşam gittiğim için uygun oldu ben yazim bak aldıklarımı
1 kilo domates:1 tl
1.5 kilo salatalık:1.5 tl
1 kilo havuç +turp (ikisini karıştırıp alıorum):1.5 tl
yarım kilo kırmızı biber:1 tl
yarım kilo yeşil biber + dolamlık biber(ikisini karıştırıp alıorum) :1 tl
2 tane kavun:3 tl
1 kilo hurma:2.5 tl
1 kilo mandalina:2.5 tl
1 lahana:2 tl ( küçük aldım )
1 karnıbahar:1.5 tl
1 kilo ıspanak:1.5 tl
kıvırcık,maydonoz,nane:1.5 tl
1 kilo patates:1 tl

4 tane yufka:3 tl
toplamda :24.5 tl ve ben her hafta pazara 25 tl ayırırım :) hatta bazen her hafta pazara çıkmam bazen yufka almam mantar alırım lahana almam yarım kilo hamsi alırım her pazar değiştiririm ama hiç 25 tl yi geçmedi kışlık hazırlmamk için 10 ar 15 kilo aldığımda bile en fazla 40 olmuştur ama fazlası diil:) biraz pahalı geldi

canım bizim burası truistik bir yer herşey pahalı burda, bizim genelde 50-60 liradan aşağı tutmaz pazarımız, bende sizin böyle az tutunca şaşırıyorum, yazayım aldıklarımı fiyatlarıyla
1kg soğan 1.25tl, , 1,5 kğ patates 2.25tl
1kğ patlıcan 1.5 tl, 1kğ domates 1.5tl 1 kğ biber 1.75tl
500gr arnavut biberi 3tl, 2kğ mandalina 5tl
750 gr hurma 2.25tl, 700gr üzüm 3.25tl
2bağ semizotu, 1 bağ maydanoz 2tl
450gr tahin 5tl, 500gr ceviz 7,5tl ( ben 5tl asnıyordum eşim dedi 7.5 tl )
çorap aldım kızıma 2 tl, şimdi hesapladım 38.25 tutmuş amam bende 42 tl vardı ve 5 tl nereye harcadım hatırlamıyorum ya şuan hatırlamadığım bişeyler aldım, neyse yani fiaytlar böyle, gelnelde her cuma balık alırız balık aldığım zamanlar en az 60tl fgalan ödüyoruz

aslında ödev yok,hatta bir ara yasaktı
tekrar var
ama çocuklar kendileri tekrar yapmadığından ödev veriliyor mecburen
ama sınıf kalabalıksa mümkün değil her ders için kontrol etmen
sadece ödev yapılmış mı diye kontrol edersen doğruya yanlışa bakmadan çocuk özensiz yaptıysa nasılsa öğretmen kontrol etmiyor doğruyu yanlışı diye serer diye düşünüyorum
ama kontrol etmezsen de nasılsa hiç bakmıyor diye ödevi yapmaz
ben 7 kişilik sınıfta çalışmıştım ,oh rahatım derken hepsiyle tek tek ilgilenmekten ,hepsini ayrı ayrı kontrol etmekten daha fazla yorulmuştum

ben ödev konusuna şöyle bir çare bulmuştum
çocuklar ben size güveniyorum ,hepinizin yaptığını biliyorum,vaktimizi harcamalayım yapamadıklarınızı sınıfta çözelim der tek tek yapamadıkları soruları çözer anlatırdım
yani yine de ödevi tamamen kontrlosüz bırakmazdım
gezerken de şöle bi göz gezdirir,ödev yapılmış mı,anne mi yapmış çocuk mu yapmış,hepten boş mu bırakılmış kontrol ederdim

kadın da yoğun diyorsun
belki dönütü sınıfta testle ,yapıyorsa sınavla falan alıyor olabilir
ona sorsan daha iyi olur belki

tabi bu sölediklerim birinci sınıf hariç ilk kademe için,ikinci kademede nasıl olur bilmem

canım ben ödevleri her zaman kontrol etmesem de arada özellikle belli olmayan aralıklarla kontrol ederim.
ve hemen projeksiyonu açar, gözlerinin önünde sözlü listeme ekstradan bi 10 çakarım.
"hiç beklenmedik bi anda, şu arkadaşınız nasıl güzel ilgileniyor dersle bana sürekli soru soruyor bu yüzden sözlü listesine bir 10 ekliyorum" de de ardından çalışmasın o sınıf da görimm :))
ben bunu koskoca lise öğrencisine yapıyorum ilkokulda daha da başarılı olur bu durum.

bence ödevleri zaman zaman kontrol etmeli.

canım dediğin gülümsetti beni çok tatlısın ya..

oğlumun sınıfı 25 kişli. bende tabiki öğretmen ödevleri hergün kontrol etsin demiyorum. ödev olarak fotokopiğ veriyor yada kaynak kitaptan veriyor. mesela fotokopileri toplayabilir. sonra bakacağım diyerek bakmasa bile. kaynak kitaplar ise hep evde. yada ara ara kaynak kiatpları isteyebilir. çocuk en azından baskınla kontrol edilecek diye düşünebilir. nasılsa öğretmen kontrol etmiyor diyor. işte ben bu sebeblerden özel okul düşünmeye başladım. ay bilemiyorum. kafam karıştı iyice...

parasal konulara gelirsek, dün ilk doğalgaz faturamız geldi. 81 m3 kullanmışız, 54 lira geldi. ayrıca dün telefonumun tarifesini değiştirdim. 657 dakika idi yetmiyordu. 1000 dakikaya çıkardım.
not: bir önceki mesajı çok hızlı yazdığım için harf hataları olmuş. affola...

bir öğretmen gözüyle öğrenci-veli- öğretmen üçlüsüne sonuna kadar destek veriyorum
ama öğrencimizi seçemeyiz heleki velimizi hiç seçemeyiz
ama bu devirde bir çocugun başına gelebilecek en büyük şans iyi bir öğretmen olduguna inanıyorum
öğretmen dediğimiz kişiler öğretmenlik kriterlerini tamamen taşıyabilen olmayabiliyor
ben nadir rastladım öylelerine

süpermiş ya..ben her ay altın alıyorum bir gram. bunu oğlum için alıyorum. ileride mutlaka eğitimi, allah nasip ederse düğünü, iş kurması vs için kullanırız. defterim yanımdaydı baktım. şubat 2011 de 70 küsürdan almışım. 2 sene olmadan neredeyse %50 artmış. vay be...

bugün ne oldu siteye böyle yahu :41:
yazıyorum gönder tuşuna bastığım anda portalda eğlenin diyor :1:
karanfilce ve farmasiye bizim okuldaki öğretmenleri anlatıyordum mesajımda ama olmadı neyse yine beni sinir ederler nasılsa o zaman anlatırım artık :9:

farmasi milli eğitime şikayet etmekle çok iyi yapmışsınız. Bizim burada asla dikkate almıyorlar şikayetleri çünkü müdürleri çok güzel koruyorlar, ama aynı hataları biz yapsak hemen uyarı alırız ama.

Karanfilce inşallah arkadaşlığınız hep böyle devam eder ve inşallah başka bir okulda ben de böyle dostluklar kurabilirim. Bu okuldan pek bir ümidim kalmadı artık =)

seyyah sen de öğretmensin değil mi?

Altın düşüyor ve inşallah maaşa kadar daha da düşer. Bu ay altın almaya başlıyoruz da.

geçen hafta benim kv. yaptı palamut , palamutları kestirip temizleterek almıştık biz , borcam a yemeklik şekilde kezilmiş olarak domates ve soğan koyduk biraz zeytin yağı ve limon sıktık , üzerinede balıkları dizdik , kapağı kapatık fırına attık (ha birde tuz ) valla çok güzel oldu bu hafta yeniden yapmayı düşünüyorum , 2 kişi tüm balıklar bitmişti :)

palamutları fırın poşetine koyuyor ve içine limon, domates gibi şeyler ekliyorum. palamut yağlı bir balık oldugundan ekstra yağ kullanmıyorum. balıkta fırın poşeti balığı daha yumuşak ve suyunu içinde bırakarak yapıyor.

çipura severim. nette tarifleri var.

alabalık evde sası sası oluyor. dışarıda kremitte kaşarlı falan olursa güzel.

ben hamsiye bayılırım. sardalyede güzel oluyor, hele anam yapınca:)

Arkadaşlar hepimize bol tasarruflu bi hafta olur inşallah:52:
Altın düşmüş ve benim altın bozdurup borç yatırmam lazım off şansa bak...
Bekleyeyim dimi yükselene kadar ne dersiniz??:44:
Bozdurmayı hiç istemiyorum ama mecburum yoksa faiz falan iyice borca gireriz zor olur....:26:

bugün ne oldu siteye böyle yahu :41:
yazıyorum gönder tuşuna bastığım anda portalda eğlenin diyor :1:
karanfilce ve farmasiye bizim okuldaki öğretmenleri anlatıyordum mesajımda ama olmadı neyse yine beni sinir ederler nasılsa o zaman anlatırım artık :9:

farmasi milli eğitime şikayet etmekle çok iyi yapmışsınız. Bizim burada asla dikkate almıyorlar şikayetleri çünkü müdürleri çok güzel koruyorlar, ama aynı hataları biz yapsak hemen uyarı alırız ama.

Karanfilce inşallah arkadaşlığınız hep böyle devam eder ve inşallah başka bir okulda ben de böyle dostluklar kurabilirim. Bu okuldan pek bir ümidim kalmadı artık =)

seyyah sen de öğretmensin değil mi?

Altın düşüyor ve inşallah maaşa kadar daha da düşer. Bu ay altın almaya başlıyoruz da.
ben ücretli köleyim canım
buraya yazınca baktım da demin 10 yıldır 11 okulda çalışmışım
formasyonum var zamanında kpssde kadrolu istemedim çalıştıkça sevdim
heyhat şimdi de kadrolu almıyolar
aslında arkeolog,görevlendirildikçe ücretli öğretmen,bu aralar ve bundan sonra seramikçi ( seramik sanatçısı demeye dilim varmıyor),daimi kpss çalışanıyım anlayacağın

ben siteye 2 gündür giremiyorum beğeni yapamıyorum yorum hiç yazamıyorum
sorun var

palamutları fırın poşetine koyuyor ve içine limon, domates gibi şeyler ekliyorum. palamut yağlı bir balık oldugundan ekstra yağ kullanmıyorum. balıkta fırın poşeti balığı daha yumuşak ve suyunu içinde bırakarak yapıyor.

çipura severim. nette tarifleri var.

alabalık evde sası sası oluyor. dışarıda kremitte kaşarlı falan olursa güzel.

ben hamsiye bayılırım. sardalyede güzel oluyor, hele anam yapınca:)

anaların yaptığı ne güzel olmaz ki
baklavayı şerbetleyip sarmayı pişirip kestaneyi de kavurup bi de soyup göndermiş
elleri dert görmesin inşallah

hocam ben devlet okulunda calısan bir sınıf öğretmeniyim. ben devlet okullarında çalısan pek cok öğretmenin kaliteli olduguna inanıyorum. ama tabiki istisnalar olabilir. benim kıstasım sınıf mevcududur.
yani yeterki sınıfın mevcudu kalabalık olmasın. çünkü bence devlet okullarının en büyük dezavantajı bu. gecen yıl 10 öğrenci okuttum. sınıfı bi derste 5 kez rahatlıkla dolanabiliyorken, şuan 26 kişilik bi sınıfım var. sınıfı 1 kez gezebildim mi mutlu oluyorum inanın.
özel okulların bir de sosyal faaliyetler acısından daha aktif olduguna inanıyorum. bulundugum yerdeki özel okula sık sık bi gece düzenleniyor, bir kutlama yapılıyor vs. ancak verilen öğretim acısından farkları olduguna inanmıyorum. kendi cocugum oldugunda kesinlikle devlet okuluna göndermeyi düşünüyorum. benim suanki sınıfımda özel okuldan gelmiş bi öğrenci de var.cocuk orada öğretmenini sevmemiş, okula gitmek istememiş bir sürü problem yasamıs. suan benim sınıfımda ve su an cok cok mutlu.
ama tabiki sizin sartlarınızı tam olarak bilemem o yüzden de degerlendirmem biraz zor. gercekten ilgisiz bi öğretmen de olabilir, sınıf arkadaslarıyla sorun yasıyor da olabilir...

ben de devlette çalışan öğretmenlerin kalitesinin iyi oldugunu, daha çok da olayın öğrenci ve velide bittiğine inanıyorum. iyi bir öğretmene de denk geldin mi kaymaklı ekmek kadayıfı gibi tadundan yenmez. :33:

özeldeki öğretmen ile devletteki aynı çizgiyi çizdirir, aynı harfi öğretir ama özeldeki öyle bir anlatırki şunu yaptık, bugün bunu yaptık falan diye sanırsınki başka bir yol izlemiş. özelde öğretmen kendini pazarlamaya, biraz ayıp olacak ama velinin gözüne girmeye çalışır ki seneye sözleşmesi tekrarlansın. tabi sınıf başarısı da önemli.
bir de ders sonrası keman, resim kursu, tiyatrolar falan filan. eee o kadar para bayılıyorsun sosyal faliyette olsun.
öss de iyi yerleri kazananlar fen lisesi, anadolu lisesinden çıkar genelde. özel okuldan çıkan da burslu okumuş olur.
şimdi oğlum küçük. bakalım zamanı gelince belki ben de özele vermek isterim. şimdi konusuyorum ama eşimde özel okuldan hoşlanmıyor.

ama ana okuluna devler okuluna göndereceğim. devletin okullarındaki gördüğüm ana sınıfı öğretmenleri iyi, üniversite mezunu ve yanlarında kız meslek lisesi stajerleri, üniversite öğrencileri staj yapyor. yani çocugumla ilgilenecek kişi sayısı fazla ve öğretmen yorulmaz ise daha şevkle çalışır. kız meslek lisesinin uygulama sınıflarını da düşünebilirim o zaman gelsin hele. özel ana okulu ve kreşlerde ucuz yemek yedirip, öğremen diye aslında kız meslek lisesi mezunu olan bir kızcagız iki kuruş paraya çalıştırıp bıktırtırıyorlar

Back
X