Babanız karışır öne neki üniversite mezunusunuzBilemiyorum istemiyorum diyor başkada birşey yok
Babamda ayni onunla sanırsın ömür boyu onlarla yasayacamBabanız karışır öne neki üniversite mezunusunuz
Sizin doğu neresi ki acep? Bizim doğuda birlikte yaşama milattan öncede kaldı.Kadın bizle yaşıyor desem yeridir ev babamin bizim doğuda ayrı eve çıkılmaz
Dediğim gibi çok genç ve toysunuz, yengeniz evi kendi evi gibi göremiyor kiKeşke gorebilseydiniz gelip odada ağlıyorum ağlıyorum sonra gidiyorum yanlarına
Ben iatermiyim böyle bir düzen olsun ben sürekli anneme babam diyorum yani kimse mecbur değil beraber yaşamaya ayrı olması daha iyi hizmet etmek zorunda da değil yeri geldiğinde abimle defalarca konuştum onun içinde duygulari var oda bir insan ama gerçekten ders çıkarmıyor bazı şeylerden ben isterim mutlu olsunlar ama cidden kendisi buna engel oluyor iç
Bir anlık sinirle iki çocuk da yapmış hay AllahAbim İstanbul'da yaşıyordu aslında köye gelmicem dedi iki sene boyunca babam bunu götürdü getirdi evlenicen dedi buda çok sinirlendi ilk gittigimiz görücü usulü evde kim karşıma çıkarsa çıksın evlenicem dedi babamda alıp çıkmış gitmiş üç saat uzak bir yere abim kız evet derse direk evet dicm demiş direk istiyorum demiş şuan pismanmi evet pişman bence çünkü bir anlık sinirle hayatini bitirdi
Sadece doğu değil ki iç Anadolu’da da hala var yani sadece kendi çevremize göre değerlendiremeyiz köylerde hatta şehirlerde bile hala varSizin doğu neresi ki acep? Bizim doğuda birlikte yaşama milattan öncede kaldı.
23Kaç yaşındasınız?
Konu sahibesi genç ve toy, içerikte yengesinden dert yansa da asıl sorunun kendi ailesi olduğunu fark edemiyor, bizim düzenimiz bu diyerek çocuklarını kendisiyle oturmaya, kendi seçtiği biriyle evlenmeye mahkum etmiş bir babaları var.Bir anlık sinirle iki çocuk da yapmış hay Allah
Çok üzücü gerçekten kendisi de kadın aşağılanmasını normal görüp yengesi hakkında "dağdan gelmiş, korkuyor, iş yapmayı bilmiyor" gibi cümleler kuruyor. Daha doğrusu bunun bir aşağılama olduğunun bile farkında değil çünkü normalleri olmuş.Konu sahibesi genç ve toy, içerikte yengesinden dert yansa da asıl sorunun kendi ailesi olduğunu fark edemiyor, bizim düzenimiz bu diyerek çocuklarını kendisiyle oturmaya, kendi seçtiği biriyle evlenmeye mahkum etmiş bir babaları var.
23 yaşında yetişkin bir birey kendi seçtiği adamla bile evlenemiyor, kadınlar birey değil eşya gibi
Öncelikle annem babam ve ben abimle yaşıyoruz abim evli ve iki çocuğu var eşi ise dağ başında yaşamış bir köyde yedi evli bir köy insan görmemiş hiçbirsey bilmiyor o kadar kirliki ondan gelen koku temizlik adına hiçbirseyi yok evide ortak temizliyoruz ben bulaşık ve mutfakla ilgileniyorum oda yemek ve toz alma süpürme vs ama o kadar kirliki hiç temizlemese umrunda olmaz heryeri pislik götürüyor ve altı senedir böyle bu durum ve ayrıca bir sorunu daha var çok aç gözlü ve cimri üstünde başında kıyafet yoktur ama topladığı biriktirdiği paranın haddi hesabı yoktur ve bu kirliliginden abim ona pek ilgi göstermez bundan çok şikayet ediyor çünkü bana anlatıyor benimle ilgilenmiyor diyor neyse aç gozlulugu ise yemek yapıyor herkese bir tabak yemek veriyor kendisi ise geriye kalan tüm yemeği yiyor ama şok oluyorum yarı tencere yemeği nasıl yiyebiliyor birşey varsa bana verin ben yiyeim canımı alın diyor resmen çok hain bir insan herkes hakkında kötu düşünceli sessi biri gibi duruyor ama her türlü şeytanlık var ben buna altı yıldır katlanıyorum artık dayanamıyorum görmek istemiyorum evlenme kararı aldım işim olana kadar nişan vs yaparım diyorum ama bu sefer abim istemiyor ne yapabilirim kendime ait hayatım olsun istiyorum
Yenge “dağ başındaki bir köyden” eşinin ailesinin köyüne gitmiş, köy insanının başka bir köyü dağ başı diye aşağılaması da tuhaf, bunu bir şehirli yapsa ayıplarız ama Evsaa genç, toy, tecrübesiz ve kadını birey görmeyen bir ailede büyümüş, belki kendisi üniversite okudu diye kendisini farklı görüyor ama aslında okul hayatı ailesinin kültürüne bakış açısını değiştirememiş, değişen kısım kendisiyle alakalı olan kısım, kendisini köle görüyor ama yengeyi öyle görmüyor, yengesini rahatı yerinde yediği önünde yemediğini ardında bir kadın gibi anlatıyor, yengesinin iç dünyasından haberi bile yok farkında değil.Çok üzücü gerçekten kendisi de kadın aşağılanmasını normal görüp yengesi hakkında "dağdan gelmiş, korkuyor, iş yapmayı bilmiyor" gibi cümleler kuruyor. Daha doğrusu bunun bir aşağılama olduğunun bile farkında değil çünkü normalleri olmuş.
Aslında böyle bir ailenin kızlarını üniversiteye yollaması bile mucize. Bitlis'in köylerini bilemiyorum ama ben de Malatya'lıyım doğunun en batısı da olsa doğu, bizim oralarda kölelik kaldırılalı çok uzun yıllar olmuş.Yenge “dağ başındaki bir köyden” eşinin ailesinin köyüne gitmiş, köy insanının başka bir köyü dağ başı diye aşağılaması da tuhaf, bunu bir şehirli yapsa ayıplarız ama Evsaa genç, toy, tecrübesiz ve kadını birey görmeyen bir ailede büyümüş, belki kendisi üniversite okudu diye kendisini farklı görüyor ama aslında okul hayatı ailesinin kültürüne bakış açısını değiştirememiş, değişen kısım kendisiyle alakalı olan kısım, kendisini köle görüyor ama yengeyi öyle görmüyor, yengesini rahatı yerinde yediği önünde yemediğini ardında bir kadın gibi anlatıyor, yengesinin iç dünyasından haberi bile yok farkında değil.
Köylü diye insan kir olmaz.O köylüler olmazsa ne yoğurt ne ekmek yersin.Hersey önünüze onlar sayesinde geliyor.Öncelikle annem babam ve ben abimle yaşıyoruz abim evli ve iki çocuğu var eşi ise dağ başında yaşamış bir köyde yedi evli bir köy insan görmemiş hiçbirsey bilmiyor o kadar kirliki ondan gelen koku temizlik adına hiçbirseyi yok evide ortak temizliyoruz ben bulaşık ve mutfakla ilgileniyorum oda yemek ve toz alma süpürme vs ama o kadar kirliki hiç temizlemese umrunda olmaz heryeri pislik götürüyor ve altı senedir böyle bu durum ve ayrıca bir sorunu daha var çok aç gözlü ve cimri üstünde başında kıyafet yoktur ama topladığı biriktirdiği paranın haddi hesabı yoktur ve bu kirliliginden abim ona pek ilgi göstermez bundan çok şikayet ediyor çünkü bana anlatıyor benimle ilgilenmiyor diyor neyse aç gozlulugu ise yemek yapıyor herkese bir tabak yemek veriyor kendisi ise geriye kalan tüm yemeği yiyor ama şok oluyorum yarı tencere yemeği nasıl yiyebiliyor birşey varsa bana verin ben yiyeim canımı alın diyor resmen çok hain bir insan herkes hakkında kötu düşünceli sessi biri gibi duruyor ama her türlü şeytanlık var ben buna altı yıldır katlanıyorum artık dayanamıyorum görmek istemiyorum evlenme kararı aldım işim olana kadar nişan vs yaparım diyorum ama bu sefer abim istemiyor ne yapabilirim kendime ait hayatım olsun istiyorum
Yengeye de Evsaa’ya da üzüldüm şahsen, evet doğuda pek çok şey değişti ama maalesef Evsaa’nın ailesi gibi aileler de var hala, benim anne tarafım Erzincanlı, hepsi çocuklarını okutmuş, kızlar kendileri gibi okumuş erkeklerle evlendi, kayınvalide kayınpederden ayrı bir hayat yaşıyorlar, erkeklerin de çoğunluğu okumuş meslek sahibi kadınlarla evli ama aralarından bir tanesi köyde baba evinde yaşıyor evlendiği kadını da köydeki baba evine getirdi, işte o gelin bence cehennemi yaşıyor çünkü kayınvalidesi çok fena, çok otoriter, geline kök söktürüyor, zavallı gelin tarlaya bağa bahçeye gidiyor, evde kayınvalideye görümceye hizmet ediyor, karnı burnunda cümle sülaleye hizmet ettirdikleri olmuş duyunca çok üzülmüştüm, maalesef bazı kadınlar hemcinsini insan yerine koymuyor ki kocaları insan yerine koysun sevsin saysın.Aslında böyle bir ailenin kızlarını üniversiteye yollaması bile mucize. Bitlis'in köylerini bilemiyorum ama ben de Malatya'lıyım doğunun en batısı da olsa doğu, bizim oralarda kölelik kaldırılalı çok uzun yıllar olmuş.
Evsaa gerçeklerle yüzleşince üyelik iptali yapmış, muhtemelen dediğimiz gibi düşüncelerinin ve yengesinin yaşadığı hayatın yanlış olduğunu bilmiyordu. Ailesini değiştiremez belki ama kendi çocuklarını doğrularla büyütebilir inşallahYengeye de Evsaa’ya da üzüldüm şahsen, evet doğuda pek çok şey değişti ama maalesef Evsaa’nın ailesi gibi aileler de var hala, benim anne tarafım Erzincanlı, hepsi çocuklarını okutmuş, kızlar kendileri gibi okumuş erkeklerle evlendi, kayınvalide kayınpederden ayrı bir hayat yaşıyorlar, erkeklerin de çoğunluğu okumuş meslek sahibi kadınlarla evli ama aralarından bir tanesi köyde baba evinde yaşıyor evlendiği kadını da köydeki baba evine getirdi, işte o gelin bence cehennemi yaşıyor çünkü kayınvalidesi çok fena, çok otoriter, geline kök söktürüyor, zavallı gelin tarlaya bağa bahçeye gidiyor, evde kayınvalideye görümceye hizmet ediyor, karnı burnunda cümle sülaleye hizmet ettirdikleri olmuş duyunca çok üzülmüştüm, maalesef bazı kadınlar hemcinsi insan yerine koymuyor ki kocaları insan yerine koysun sevsin saysın.
nuranka Evsaa’da köyde yaşıyorKöylü diye insan kir olmaz.O köylüler olmazsa ne yoğurt ne ekmek yersin.Hersey önünüze onlar sayesinde geliyor.
Hahahahaha gülerim buna 26 yıl önce gelin gelen yengemi ayrı oturttular ondan sonra evlenen diğer 3 gelin de ayrı. Çoğu akrabamız da ayrı yaşıyor . Neyin kafası bu ?Kadın bizle yaşıyor desem yeridir ev babamin bizim doğuda ayrı eve çıkılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?