- 2 Temmuz 2014
- 746
- 408
- 78
- Konu Sahibi fernandohoze
aslan
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
guvenını kırdıysa bence gerek yok kırılırsa kırılsın kendı dekızlar yardımınıza ihtiyacım var..
benim düğünden kalan bi kaç bileziğim var..
onu bankaya yatırmayı düşünüyoruz..
bu konuda eşimin hesabının olduğu banka benimkine göre daha avantajlı..
o yüzden eşim kendi hesabına yatırmayı istiyo..
ama ben onun hesabında olmasını istemiyorum..
daha önce bana da hesap açmasını istemiştim o bankada..
o zaman "benim hesabım varya ne gerek var..biz bi aileyiz, senin benim diye bişey mi var." deyip küsmüştü bana..
şimdi yine aynı konu açıldı..ve yine kendi hesabına yatırmayı istiyo..
daha önce bu konuda küstüğü için cevap olarak bişey demedim henüz..
ama (açtığım konulardan da bildiğiniz üzere) kendisine karşı güven kırıklığı yaşadım ve onun hesabına yatırmak istemiyorum paramı..
sizce ne yapayım?
kırılması pahasına istemediğimi mi söyleyim?
yoksa şimdilik yatırsın sonra mı düşüneyim bi çözüm?
Canım edinilmiş mallara göre bildiğim kadarıyla o para üzerinde hakkı var ama evlilik tarihinden sonraki miktar geçerli yani evlenmeden önce on bin varken evlendikten sonra bin lira koyduysan herhangi bir ayrılık söz konusu olduğunda ve işler çirkefleşip kişiler birbirlerinden talepte bulunacak olsa, ancak bin liralık mebla için hak iddia edebilir.aynı şey bankadaki para için de geçerli mi?
yani benim bankada param olunca eşim de hak sahibi oluyor mu?
bu konu da bi bilginiz var mı?
Mal ayrılığı rejimi Türkiye'de sanırım isteğe bağlı, detaylarını biliyorum dersem yalan olur ama herhangi bir işlem yapılmadığı takdirde otomatik olarak edinilmiş mal rejimine tabi olunuyor diye biliyorum.mal ayrılığı rejimi nasıl oluyo canım?
yani benim ailemden bana kalan bir miktar gayrimenkul var mesela ve eşim de hak sahibi oluyo sanırım benim malıma..
mal ayrılığı rejiminde bu olmuyo mu?
nasıl oluyo ya da bilgi verebilir misin?
Aynı bankada ortak hesap açtırın oraya yatırın birde kimse kimseden habersiz para çekemez baştan belirtirseniz hesabı açtırırken biz eşimle öyle yaptıkkızlar yardımınıza ihtiyacım var..
o zaman "benim hesabım varya ne gerek var..biz bi aileyiz, senin benim diye bişey mi var." deyip küsmüştü bana..
ama (açtığım konulardan da bildiğiniz üzere) kendisine karşı güven kırıklığı yaşadım ve onun hesabına yatırmak istemiyorum paramı..
sizce ne yapayım?
aynı şey bankadaki para için de geçerli mi?
yani benim bankada param olunca eşim de hak sahibi oluyor mu?
bu konu da bi bilginiz var mı?
kızlar yardımınıza ihtiyacım var..
sizce ne yapayım?
Yukarda sayılanlar edinilmiş mallar arasında sayılır ve eşler arasında eşit olarak paylaştırılır.
Kişisel mallar ise paylaştırmaya tabi olmayıp ait olduğu eşin mülkiyetinde kalacak olanlardır. Bunlar Kişisel Mallar olup şöyle sıralanabilir:
Soruda geçen miras kişisel mallar olarak sayılmakta olduğu için eşe pay verilmeyecektir. Yine de bir yürümekte olan boşanma davanızda avukatınız var ise kendisinden bilgi alın eğer yoksa mutlaka bir avukattan destek isteyin.
- - Eşlerden birinin kişisel kullanımına yarayan eşya,
- - Evlenmeden önce sahip oldukları mallar,
- - Evlendikten sonra MİRAS veya bağış yoluyla geçen mallar,
- - Manevi tazminat alacakları,
der kanunda gecen , 01/01/2012 den once evlenenlerde daha önceden uygulanan rejıme tabı olacaklar.. O tarihten sonra evlenenler ıse eger başka bır mal rejım secılmemısse “edinilmiş mallara katılma rejimini” seçmiş sayılacaklar.Miras gecerlı degıl bıldıgım kadarıyla.. Ama yınede avukata danışmanızda yarar var.. Bunlar okuduğum kanun maddesinden benım çıkarımlarım..
çok teşekkür ederim..
emek vermiş yazmışsınız okadar..
yani bu durumda bankadaki hesap kimin olursa olsun, ayrılma durumunda (Öyle bir niyetim yok şuan) bankadaki para paylaşılmış olur..doğru mu anladım?
Evet canım evlilik birliği içerisinde bankada bulunan paralar edinilmiş mal sayılıyorçok teşekkür ederim..
emek vermiş yazmışsınız okadar..
yani bu durumda bankadaki hesap kimin olursa olsun, ayrılma durumunda (Öyle bir niyetim yok şuan) bankadaki para paylaşılmış olur..doğru mu anladım?
Siz de paylaşmışsınız zaten - ben de bu konuda birkaç yıl önce okumuştum bu konudaki yazıları ama tabii aklımda kalan bu kadar detaylı değildi teşekkürler...Bir eşe ait olan ancak kişisel mallara mı edınılmıs mallara mı gırdıgı saptanamayan para ve benzerı malı nıtelıktekı hersey ıcın aksi ispat edılene kadar edınılmıs mal sayılır.Ve esler arasında paylaştırılır.
Farklı gorusler belırtılmesıne rağmen zıynet eşyaları sadece kadına aıttır.
Konu hakkında az cok bılgılerımı paylaşıyorum Ben.. Yanlısta olabılır.. Siz bir bilene danışın ıstersenız daha doğru ve kesin bilgilere ulaşmak için..