Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kırmızı Gül Kurabiyesi (Resimli)

Tesekkur ederiz efendim..Bir demet de ben alayim mumkunse naniknanik
Ellerine saglik libicim,Turkiye'den yeni tariflerle don a.s.
repliğe bittim Buyrunuz efemmm demetinizi :asigim:
Libi döktürmüşsün yine,ellerin dert görmesin. Ya bu gıda boyasını illa aktarlardan mı bulacağız marketlerde var mıdır acaba?
Amin canım kimsenin eli dert görmesinŞeniz Ben marketten alıyorum vallalülülülülülü
Yaa libyana sen bu kadar marifetli olmak zorundamısıın. yine görüntü süper valla. eminim tadıda en az görüntüsü kadar güzeldir. ellerine sağlık.
Tadı da güzel şimdi ne yalan soolim:jeyyar: zor bir kurabiye değil ki..kaydirigubbakcemile2
nerden bulcaz inciyi ben hiç bi yerde denk gelmedimfisfisfis
gül tatlısında yaptıgım gibi fındık koyarım:dilcikar:
Olur gül de olur ya da sana bir fikir bu hazırladıgın hamurda mını mını kopar inci şeklinde öle pişir hatta sarı olursa tam süper olurdelikafadulden
41 kere maşallah sana çok güzel görünüyor. çok şık.
a.s. Sizlere de maşallah

cok guzel gorunuyorlar canim ellerine saglik bende ayni sekilde kirmizi pembe olarak gul tatlisi yapiyorum oda cok guzel oluyor tek farki serbetli olmasi ah bisey daha canim o gumus toplari alirken dikkat ediyormusun icindekilerine ben gecen aldim icindekilere bakmadan almistim eve gelip bir baktimki icinde pork gelatin(domuz jelatini) varmis canim aldigim gibi copu boyladi yani dikkat et alirken ok mi libosum

yavrum bunları senmı yaptın çok lezzetlı gorunuyolar ellerıne saglık
ama ben böle gıda boyalı seylerı hayatta yemem kanser yapıyomus:1shok:

:tomato:
Evet tatlısı da oluyor gardaşım rengarenk Şeniz
Dikkat ediyorum tabi kikötükedihüso Zaten içersinde jelatinli bir kıvam yok bildiğin kesme şekerin üzeri renklendirilmiş hali gibi..Mutlaka okurum arkasını sorarım satıcıya..Ayrıca Libya gibi bir yerde o ihtimal söz konusu bile değil ama ALLAH ccbilir tabi..:Saruboceq:
Jelatin denen madde iki hayvandan elde edilir afedersiniz :tomato: Birisi mööö diğeri hınzır..
Şüpheli şeylerden kaçınırım daima,çok emin olmadğım srece riske etmem
Annem pastalarında jelatin kullanır bir aktarı var ondan başkasına gitmezgamyoncuiremsu
Mutlaka okumak araştırmak gerek..
Zaten o incilerin yerine çok daha farklı şeyler kullanılabilir :sm_cool:
Uyarı için tşkyerimseniben

cok güzel görünüyor .... yapip kargoyla tr ye göndersem bir haftada sevgilime gider yemesede baksin :))))
canim ben yurt disindayim avusturya-linz bu gida maddesini nerden bulabilirim sanirim sende yurt disindasin yani ismi nedir nerde bulunur yazarsan coook sevinirim...ellerine saglik ya cok güzel görünüyor

ayy libyadamiydin sen bende buraya yakin bir yer sanmistim bilen birileri varsa almanya-avusturyada oturun ismini ve nerden alacagimi yazarsa cok sevinirim

yavrum bunları senmı yaptın çok lezzetlı gorunuyolar ellerıne saglık
ama ben böle gıda boyalı seylerı hayatta yemem kanser yapıyomus:1shok:

ay ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık

gıda boyası hakkında
Ege Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi mezunu. 7 yıllık gıda deneyimli olan Ebru Demir Koçak'ın katkı maddeleri üzerine yaptığı açıklaması;

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Gıdalarda kullanılan her türlü katkı
maddesinin ya da katkı maddesi kullanılmış ürünlerin fazla tüketiminin insan
sağlığına zararları var. Ancak bu konuda bize Türk Gıda Kodeksi referans
oluyor. Gıdalarda kullanılacak katkı maddalerinin en fazla ne kadar olması
gerektiğini Kodeks'ten öğreniyoruz. Sonuçta gıdalarda renk vermek ya da
tatlandırmak ya da korumak amaçlı bir çok katkı maddesi kullanılıyor ve biz
bunları tüketiyoruz. Tüm bu katkı maddeleri çeşitli analizlerden geçerek
kullanımına izin veriliyor. Burada önemli olan kullandığın katkı maddelerini
güvenilir firmalardan
tedarik edilmesi. Hatta onlardan üretim izin belgelerini isteyebilirsiniz.
Zaten katkı maddelerinin etiketlerinde de kullanım miktarları yazar.
Örneğin agar agar (E406) en yüksek kullanım miktarı 10g/kg olmalı der
Kodeks...
Bir de Türkiye'de kullanılan her türlü ürünün bir standardı vardır. TS...
gibi.

Sonuç olarak tüm gıda firmaları birçok katkı maddesi kullanıyor. Ama bunları
gıda kodeksi, yönetmelik, türk standartlarına uygun olarak kullanıyorlar.
Gerekli analizleri yapıyorlar.

Türk Gıda Kodeksi Ürün Tebliğleri
Reçel, jöle , marmelat ve tatlandırılmış kestane püresi tebliği (2002/10)
Renkendiriciler ve tatlandırıcılar dışındaki gıda katkı maddeleri tebliği
(2003/44)
Şeker tebliği (99/10)

Hüznüm ....Dikkat temkin ve araştırmalar eşliğinde kullanıyorum bunları.Ayrıca bir damladan çok daha az..Neler neler yiyoruz dışarda fast food hazır gıda -genelde- bunları en azından kendin yapıyorsun için rahat kötünün iyisi yani o açıdankaydirigubbakcemile2
Ayda yılda bir özel günlerde o da..Ayrıca gıda boyası yerine meyveler de kullanabilirsin..Yeşil renk için ıspanak kırmızı için çilek gibi...
Cemrem Suyum tşk ederim Şeniz

ayy libyadamiydin sen bende buraya yakin bir yer sanmistim bilen birileri varsa almanya-avusturyada oturun ismini ve nerden alacagimi yazarsa cok sevinirim

super marketlerin unlu mamuller bolumunde aradigin herseyi bulabilirsin canim kolay gele:lepi:kucuk sisler icinde satiliyor burada ingilterede gida boyalari kesin oralardada oyledir

super marketlerin unlu mamuller bolumunde aradigin herseyi bulabilirsin canim kolay gele:lepi:kucuk sisler icinde satiliyor burada ingilterede gida boyalari kesin oralardada oyledir
Şeniz
Teşekkürler hatınımŞeniz
Ay ben yarın sabah yola çıkıcam inşallah Türkiyeyesositososito
haLa buradayım kalkmam lazım toparlanmam lazım:roflol:
Bakim Türkiyeden Kk nasıl oliyy
:dance:

tesekkürler princess of rain ve Libyana cevaplariniz icin..
mutlaka deneyecem....Libyana sanada hayirli yolcukuklar ... iyi gezmeler yerimseniben

merhaba.ben buralara yeni yeni takılıyorum.çok güzel oılmuş ellerinize emeğinize sağlık.sizlerin sayesinde müdavimi olacağım herhalde.(bebişim ağlıyo çıkmak zorundayım )herkesi öpüyor ve kutluyorum.a.s.:1hug:

Şeniz
Teşekkürler hatınımŞeniz
Ay ben yarın sabah yola çıkıcam inşallah Türkiyeyesositososito
haLa buradayım kalkmam lazım toparlanmam lazım:roflol:
Bakim Türkiyeden Kk nasıl oliyy
:dance:

vay yafrum vay tryemi gitcen nan ah ah benum icunda gez la trmi doya doya valla bende okula ondan sonra arkadasa gitcem amma hala pcnin basindayim benumde kalkmam ilazimin allah sag saglim kavustursun sizi sevdiklerinize guzel ciciler mamalar al trden olurmu?

Libyanacımm....Oooo Türkiye ye geliyormuşsunn ne güzell:=))))
Tarifin süper görünüyor canım benim ilk fırsatta deneyeceğim..
Hatta gıda boyası bulabilirsem cumartesi günü misafirlerim gelicek onlara yaparım inş..
Hayırlı yolcuklar canım...

libiyanacıımm
ben bişe sorcam
hiç kullanmadım da gıda boyası
bunu yapıcam sevgılıler gununde
nekadar gıda boyası kullanıcaz onu da belırtebılrmısın sana zahmet cnmm

libiyanacıımm
ben bişe sorcam
hiç kullanmadım da gıda boyası
bunu yapıcam sevgılıler gununde
nekadar gıda boyası kullanıcaz onu da belırtebılrmısın sana zahmet cnmm

libis hazilaniyor galiba onun yerine ben cevap vereyim aslinda cok etkili bir gida boyasiysa bir damla bile kafi ama sen yinede bir kac damla damlat fazla olmasin he azi karar cogu zarar kanimca

Canım prensesim inşaallah:*
1 HAFTACIK kaLiciiiiizz ama olsuun:)
temem alıcam zatiii ciciler biciler iiinnşşaallah
mujx

libyana harika bir fikir bu..kaydirigubbakcemile5 kurabiyelerde süper olmuşcokacimcoookben de buralarda adaetdir ilk söze geldiklerinde mendil bohçasıyla un kurabiyesi verilir süslü bir tabakta jelatinle sarılmış..bende un kurabiyesini böyle güllü pembe yapmıştım üzerinede pudra şekeri serpince müthiş oldular.eşim tarafı ilk defa görmüş böyle bişeyi herkez bayılmış.bayagı çoktu süslemiştim bide..tebrik için gelene gidene ikram edilir bu kurabiyeler burda.evlendikten sonra tarif isteyen isteyeneydi.sengözlerimebaksanab

Canım prensesim inşaallah:*
1 HAFTACIK kaLiciiiiizz ama olsuun:)
temem alıcam zatiii ciciler biciler iiinnşşaallah
mujx

niye oyle kisa tatilin yafrum benum he insallah mohum bir durum yoktur hersey yolundami bacim

hastalik kaza bela olum felan olmmasinda aman allah korusun gerisi mohum deil istersen 2 gunlugune git bacim saglicakla gidip gelin bitanem

Hiç bu kadar güzel kurabiye görmemiştim. Çok güzeller. Ben kıyamam gerçi onları yemeye...
Merak ettim bu yazılan malzemeyle ne kadar kurabiye çıkıyor acaba? gıda boyası ve inci
temin edersem mutlaka deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…