Doğuma Hazırlık Kırmızı Lahana ile Cinsiyet Tahmini

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bence de siz ugraşmayın zaten.
bunu hamileler yapıyor

Hamileler lahanaya çiş yapmıyor yanlış biliyorsunuz , eczaneden 2 tl. ye test alıp 5 dk. da uyguluyor.. Gereksiz bi yöntem , kocakarı yöntemi..

nasıl bi anlamama gayretidir bu yaww:))
neyse ugraşamıcam inann.bak senin için tekrar alıntı yaptım.oku anlayana kadar.
hatta anlayana kadar yaz bu sayfada kimin umrunda

kızlar bi daha okudum.
burda direk lahananın üstüne dökülmüyor idrar.
lahana sudan geçiriliyo o suya dökülüyor.

deneyin bence.

ay bunu anlamak bu kadar zormu yaw.bak ne güzel anlamışın
millet laf olsun diye yazıyor,alışmışlar her sayfada muhalif olmaya.yada muayyen günündeler herşeyi ters anlıyorlaraklinialirimsmile

eğer öyle olsaydı ultrason cihazlarına
ne gerek vardı
yoksa bu kırmızı lahana
tıp fakultesi bitiren cinsten mi yoksakaydirigubbakcemile3

ilginc yorumlar

Evde kirmizi lahana yok maalesef, ayin 13 undede insallah cinsiyet ogrenecegim yaklasik 1 hafta sonra yani. ama insan merak ediyor ister istemez.

Ama soyle de bir problem olabilir, mor mu kirmizimi nasil anlasilacakki, renkler birbirine yakin olur herhalde..

Idrarda bulunan birtakim maddelerden dolayi herhalde ona gore renk degistiriyor yani dogruluk payi vardir.

Kocakari yontemi demissinizde, tipta bircok kocakari yontemleri var kullanilan ilaclar dahil.

Elara tesekkurler bu bilgi icin bu arada :)

hayırlı olsun bebegin.sag saglim kucagına alırsın inş.
ben başka forumlarda gördüm renkleri bariz belli oluyor renkler.
mesela ilk sayfadaki kırmızı renkte

ayrıca lahana suyunun etkisi tübitak tarafından araştırılmış kopy yapayım bilgiyi.
yani pekte kocakarı yöntemi sayılmıyor:)

Amaç
Kırmızı lahana kullanarak asitli yiyecekleri saptamak.

Bilgi: Kırmızı lahana suyuna asit eklediğimizde, rengi mordan pembeye döner. Asit içermeyen maddeler ise, lahana suyunun rengini değiştirmez ya da yeşile dönüştürür.

Gerekli malzemeler
Yarım kırmızı lahana, sıcak su, tencere, süzgeç, temiz kap, birkaç kavanoz ya da bardak.

Yapılışı
Kırmızı lahana yapraklarını küçük küçük parçalayın. Bu parçaları bir tencereye koyun. Bir büyüğünüzden tencereye kaynar su dökmesini isteyin. Yarım saat kadar soğumasını bekleyin.

Tenceredekileri süzgeçten geçirin. Lahana suyunun rengine dikkat edin. Her kavanoza bir miktar dökün.

Kavanozlardan birine biraz limon ekleyin. Bir değişiklik oldu mu? Gözleyiniz ve not alınız.

Öbür ekşi şeyleri de kırmızı lahana suyu kavanozlarına karıştırın. Hepsi pembe renk veriyor mu?

Şimdi de ekşi olmayan şeyleri ekleyin. Aralarında asitli olan var mı?

Gazoz gibi bazı asitli şeyler ekşi değildir, çünkü içlerinde çok miktarda şeker vardır.
Bu deneyin hazırlanmasında,
DENEYLERLE BİLİM
(Tübitak Popüler Bilim Kitapları) adlı kitaptan yararlanılmıştır..

Karalahanayı kaynatıp suyunu aldığımızda, bu su bir turnusol kağıdı gibi işlev görüyor. Yani asidik özellikte madde attığımızda farklı, bazik özellikte madde attığımızda farklı renge dönüyor. Bunun nedeni nedir? Ne gibi maddeler içeriyor ki böyle tepki veriyor? Bu sorularıma cevap verip beni aydınlatırsanız çok teşekkür ederim. (Abdullah Feyyaz Erkal)

Bir maddenin asidik mi, yoksa bazik mi olduğu bilgisini veren maddelere ndikatör denir. İndikatörler de birer kimyasal maddedirler. Kara lahana suyu da bir çeşit indikatördür.
Kara lahana suyu mor renklidir. Bu mor rengin kaynağı, içerdiği ntosiyanin denilen bir pigmenttir. Eğer kara lahana suyuna asidik bir madde (havuç suyu gibi) eklenirse, karışımın rengi kırmızıya; bazik bir madde (deterjan gibi) eklenirse, yeşile döner. Neredeyse tüm indikatörler gibi kara lahana suyu da, pH değişimi ile (ortamdaki H+ veya OH- iyonlarının miktarının değişmesi ile) ışığı farklı dalga boylarında yansıtır. Renk değişimi gözlemlememizin sebebi budur. Bazik bir madde eklendiğinde antosiyanin OH- kazanırken; asidik madde eklendiğinde ise hidroksit iyonlarını kaybeder. Bu değişiklikler, ışığın değişik dalga boylarında yansımasına ve bizim kara lahana suyunu kırmızı ya da yeşil görmemize sebep olur. Bu bilgiler seni aydınlatmıştır sanıyorum.

Kaynak Tübitak

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=6&soru_id=2399

görüldügü gibi bu lahana boş degil:)

ayrıca son zamanlarda cıkan kzımı erkek mi diye yazılar var burdaki reklamlarda
10.haftada bebegin cisniyeti hakkında bilgi veriyor
bu test idrara göre sonuc veriyorr

lahanadaki bu kimyasal özellikte bizim idrarımızı analiz edebiliyor demekki.
suyun ph degeri,asitlik bazlık derecesini,sebze ve meyvelerin asidikmi alkalimi oldugu hakkında bilgi veriyorsa idrarımızın analizinide kısmen yapabiliyor olmasıı mümkünn
sonuclara göre karar verecezz artıkk

delikafadulden
Bismillahirrahmanirrahim.....
Kul euüzü birabbinnaaaaasss.....
Kul euzu birabbil felakk..

çişşşşşşşşşşşşşşşş :roflol:

enteresan , siz nerden öğrendiniz bu yöntemi?
uğraşmaya değmez o ayrı.

Hamileler lahanaya çiş yapmıyor yanlış biliyorsunuz , eczaneden 2 tl. ye test alıp 5 dk. da uyguluyor.. Gereksiz bi yöntem , kocakarı yöntemi..

gerçek mi bu kırmızı lahana nerden biliyorki

çarpılacaksınız haa, nimete idrar mı dökülür lmaz:

kızlar nımete ıdrar dkulurmu ya
allh askına
zaten 3.5 4 aya kadar ogrenılıyor
bunu yapmanın bır mantıgı varmı?

kahve arkadasima katiliyorum en sevdigim sebzelerden lahanayi ne hale getirdiniz boyle birdahada yiyemem sanirim midem bulandi

işin bır dıger ıgrenc rengı ıdrar resmıde var

eğer öyle olsaydı ultrason cihazlarına
ne gerek vardı
yoksa bu kırmızı lahana
tıp fakultesi bitiren cinsten mi yoksakaydirigubbakcemile3
giz elara bu hatunlar ne deyi anam de hele bir bagaaaaaaaaaabilmiyorumkismileCADIARZU:mymeka:

ilğinçç bi iyöntem deneyen denesinn..ona karışcak deilim ama kırmızız lahanyı yemicemi atık çio iyi biliyorum
bögggggggggsempatiksalakcinni

Ilk defa duydum.Denemekle bisey kaybetmeyiz...
insallah bu ay hamile kalirsam deniycem :dance:

delikafadulden
Bismillahirrahmanirrahim.....
Kul euüzü birabbinnaaaaasss.....
Kul euzu birabbil felakk..

çişşşşşşşşşşşşşşşş :roflol:
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

allah iyiliğini versin öldürdün beni:roflol::roflol:
bu arada ilginç bi yöntemmiş gerçekten ben inanırım koca karı yöntemlerineCADIARZU

kızlar bi daha okudum.
burda direk lahananın üstüne dökülmüyor idrar.
lahana sudan geçiriliyo o suya dökülüyor.

deneyin bence.

cnmmmm topıgın hayırlısı olsun bırgun hamılekalırsam bende denıycem mutlaka :)

slm kızlar oradamısınız:uhm:

Ay hamile kalir kalmaz yapacam arkadasim topigin hayirli olsun

hatunlar sagolun var olun destekleriniz icin ve ince davranislariniz icinnnnnnnnnalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

ilğinçç bi iyöntem deneyen denesinn..ona karışcak deilim ama kırmızız lahanyı yemicemi atık çio iyi biliyorum
bögggggggggsempatiksalakcinni
kizlar colayi iciyonuzda icinde binbir cesit pislik varrrrrrrr sucugu yiyonuzda hayvanin butun sakadatlari atiyorda lahanayi nie yemiyonuzzzz

kizlar colayi iciyonuzda icinde binbir cesit pislik varrrrrrrr sucugu yiyonuzda hayvanin butun sakadatlari atiyorda lahanayi nie yemiyonuzzzz
yaa lahanayıı yiyidum kışın ben salatada...ama kolakesinlikle içimemm ben..soda ayran tercihmii..............

çiş demeş yaaaaaaaaa ondan:1shok:

Duymadin mi kiz suyundan cinsiyet tahlili yapiliyormus diye galiba bu arkadaslar hic lahanayi haslayip suyunu lavaboya dökmemisler ha lavaboya dökmüssünüz suyu ha idrarli bardagin üstüne niye yemiyonuz lahanayi anlamadim suyuyla lahananin ne baglantisi var lahananin üstüne mi dökecenizi anladiniz yoksam idrari yok daha neler .......kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yaa lahanayıı yiyidum kışın ben salatada...ama kolakesinlikle içimemm ben..soda ayran tercihmii..............

çiş demeş yaaaaaaaaa ondan:1shok:
yok yaa sen yine ye lahanayiiii kizz bise yolmazzzzzzzzcokacimcoook
heeeeeeeeeee:roflol::roflol::roflol:
Hamile kaldigimda kesinlikle deniyecegim sempatiksalakcinni
paylasim icin tesekkürler..
hadi bakalim kaybedek bir lahana suyumuz varerrrrrrrrrr:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…