Kisa kollu sorunum

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
yazdiklarim yanlis anlasilmasin diye soyluyorum 12-13 yasinda sort giymek icin aglayan cocuklardan degilim:9:
ama kucuk de olsa bir derdim var
insallah bir dahaki sene universitede okuyor olucam
ailem biraz (hatta birazdan cok) dindardir
ben bu zamana kadar ailemin fikirlerini de goz onunde bulundurarak ancak aileme bagimli degil de kendime ozgu fikirlerimi uretmeye calistim
yani su an boyle bi ailede dogudugum icin boyle bi insan degilim
kendim dusunup bazi seylere karar verebildigim icin su an oldugum insanim

bu zamana kadar sort da giymek istedim mini etek de agladim zirladim izin vermediler
sonra kendi fikirlerim olusunca zaten kendim de giymek istemedigime karar verdim
buraya kadar her sey tamam
fakat dar kesim pantolon kisa kollu her zaman sorun oluyor alip giydigimde evde hep bir kavga hep bir gurultu
yani ailemin gorusu belli zaten ben gidip de mini etek sort giymek istemiyorum ki
(yanlis anlasilmasin sort kotudur demiyorum)
en fazla giyicegim sey dar kesim kot ve kisa kolludur bakin askili bile degil
hadi kotu yine giyebiliyorum
ama en son kisa kollu giydigimde annemin dedikleri "biz seni bunun icin mi yetistirdik yazik gercekten sicaksa biz niye giymiyoruz yakinda askili da giyersin"
:19:
zaten gidip hirka giydim sonra
ki su zamana kadar kisa kollu giydigimi hatirlamiyorum bile belki cocukken giymisimdir

Kapidan her cikisimda uzun uzun incelenirim yakam acik mi herhangi bir sorun var mi
ben zaten cok ters giyinmiyorum ki
hadi annem neyse de babam kiyameti koparir boyle seylerde
mezuniyet elbisem azicik kisa diye (dizimdeydi) o gun beni aglatti bacak sov mu yapicaksin dedi
:53:

tamam onlar annem babam saygi duyuyorum ama giyicegim en fazla sey kisa kollu yani
artik universiteye gectim sayilir kendi tarzimda bile giyinemiyorum daha
Hatta oturdugumuz semt disina cikmama bile izin vermiyolar
Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama rahatsizim bu durumdan:43:
konussam da ise yaramiyor ki:43:

Yani artik kendi tarzimda yasamak istiyorum onlardan cok da farkli degil zaten
sadece biraz daha serbest biraksinlar istiyorum beni
abartiyor muyum?

Sonra alisverise cikmayi neden sevmiyorsun diyorlar
e her gidisimde "kizim su pantolon guzelmis ustune uzun bisey aliriz tisortun yakasini da kapatirsipn ne guzel"
tamam onlar benim iyiligimi istiyor cok abartilcak bir durum degil ama yani ben 30 yasima da gelsem onlar boyle davranacak
:43::43:

Aynı sorunları ben de yaşadım canım, şu an evliyim ama annem babam hala karışır giydiğime:1:

Sana şöyle söyleyeyim,aslında belli bir süre sonra kendi yaşamını kurduğun zaman istediğini yapabileceksin ve o zaman da keşke bu konularda ailemi üzmeseydim,idare etseydim diyeceksin.

Ama şu an diyebilir misin? Sanmıyorum,çünkü insan yaşamadan bilemiyor bazı şeyleri.

Sana tavsiyem annen ya da babandan hangisi daha yakınsa sana, oturup konuşmayı dene. İstediğin şeyin çok da abartılacak veya çok açık olmadığını, onlar hiç karışmasa da kendi ölçünü zaten bildiğini, karışmasalar belki bir süre sonra kendi isteğinle vazgeçebileceğini söyle. Yani kısaca içinden geçenleri...

Evden çıkınca üzerindekileri çıkarıp akşam dönerken tekrar giyinen bir kız olmak istemediğini söyle...

Umarım seni anlarlar ve umarım bir çözüm bulursun :34:

Aynı sorunları ben de yaşadım canım, şu an evliyim ama annem babam hala karışır giydiğime:1:

Sana şöyle söyleyeyim,aslında belli bir süre sonra kendi yaşamını kurduğun zaman istediğini yapabileceksin ve o zaman da keşke bu konularda ailemi üzmeseydim,idare etseydim diyeceksin.

Ama şu an diyebilir misin? Sanmıyorum,çünkü insan yaşamadan bilemiyor bazı şeyleri.

Sana tavsiyem annen ya da babandan hangisi daha yakınsa sana, oturup konuşmayı dene. İstediğin şeyin çok da abartılacak veya çok açık olmadığını, onlar hiç karışmasa da kendi ölçünü zaten bildiğini, karışmasalar belki bir süre sonra kendi isteğinle vazgeçebileceğini söyle. Yani kısaca içinden geçenleri...

Evden çıkınca üzerindekileri çıkarıp akşam dönerken tekrar giyinen bir kız olmak istemediğini söyle...

Umarım seni anlarlar ve umarım bir çözüm bulursun :34:

Konussam da cozulecek gibi degil cunku babam gercekten cok kati kiyameti koparir
Sadece annem olsa tamam dicem ama :50:
haklisiniz kendi duzenimi kurunca degisecek seyler bunlar fakat kendi duzenimi kurmam ne kadar alir ki 5 yil 10 yil?
benim istedigim arkadaslwrimin bana "bu yaz sicaginda neden hala hirka giyiyorsun" dememesi kisa kolluyu ozgurce simdi babam kizica demeden giyebilmek istiyorum

yapim itibariyle de asi ve kendisine karisilmasini istemeyen hatta biraz da feministi bir kizim:1:
benim icin worun bu gercekten

yorumunuz icin tesekkurler:31:

universitede yurtta kalmak istiyorum aslinda ama korkuyorum da yeni bir ortam oda arkadaslarimi begenmezsem nolur falan diye:44:

Canım sen bir bireysin kendi kararlarını elbette sen vereceksin, ailen biraz abartmış.. ben bu kadar yasağı baskıyı doğru bulmuyorum..mini etekte giyersin, şortta..en güzel yaşların senin bu yaşta giymeceksin de 50 yaşında mı giyeceksin? Ailene kendini olduğun gibi kabullendirmeye çalış.. istemediğin bişeyi yapma, hayat senin hayatın.. en fazla bikaç kez daha kızarlar ama en son pes ederler diye düşünüyorum:)

üniversiteye gittikten sonra zaten bireyselleşmeye başlayacaksın, ilerde bir işin olur,kendini ispatlarsın o kadar karışmazlar.

hem evlendikten sonra zaten bir söz söyleme hakları kalmaz.

seninkiyle kıyaslanamaz ama benim de annem tutucudur.bazı takıntıları vardır yani, elalem için yaşar,o ne der bu ne der.

sadece kıyafet değil,her konuda.ben de bazen çok bunaldığımı hissederdim.

aldığım hiçbir kıyafete 'güzel,güle güle giy' demezdi.pantolon alırım dar der,kısa kollu alırım niye az daha uzun değil der.

kaldı ki ben de hiçbir zaman askılı ya da mini giymedim.

ben okudum,çalıştım ,eski baskısı kalmadı tabi.şimdi evliyim,he he anne diyorum.

yaşım 28, ne zaman anneme gitsem yine bir kabahat bulur.kırk yılın başı iyi hoş derse kendimi Afrodit gibi hissederim:9:

senin gibi ben de kendi tercihimle mini etek giymedim,şu an serbestim istesem giyerim ama kendimce uygun görmüyorum.

mesela bir düğün var,etek aldım desem annem çok kısa olmasaydı der,sanki hiç kısa etekle görmüş gibi.

açıkçası artık kafamı takıp üzülmüyorum,önce çok üzülürdüm.

yani beklemen lazım biraz,huylu huyundan vazgeçmiyor.ama illaki daha rahat edeceğin zamanlar gelecektir.:38:

üniversiteye gittikten sonra zaten bireyselleşmeye başlayacaksın, ilerde bir işin olur,kendini ispatlarsın o kadar karışmazlar.

hem evlendikten sonra zaten bir söz söyleme hakları kalmaz.

seninkiyle kıyaslanamaz ama benim de annem tutucudur.bazı takıntıları vardır yani, elalem için yaşar,o ne der bu ne der.

sadece kıyafet değil,her konuda.ben de bazen çok bunaldığımı hissederdim.

aldığım hiçbir kıyafete 'güzel,güle güle giy' demezdi.pantolon alırım dar der,kısa kollu alırım niye az daha uzun değil der.

kaldı ki ben de hiçbir zaman askılı ya da mini giymedim.

ben okudum,çalıştım ,eski baskısı kalmadı tabi.şimdi evliyim,he he anne diyorum.

yaşım 28, ne zaman anneme gitsem yine bir kabahat bulur.kırk yılın başı iyi hoş derse kendimi Afrodit gibi hissederim:9:

senin gibi ben de kendi tercihimle mini etek giymedim,şu an serbestim istesem giyerim ama kendimce uygun görmüyorum.

mesela bir düğün var,etek aldım desem annem çok kısa olmasaydı der,sanki hiç kısa etekle görmüş gibi.

açıkçası artık kafamı takıp üzülmüyorum,önce çok üzülürdüm.

yani beklemen lazım biraz,huylu huyundan vazgeçmiyor.ama illaki daha rahat edeceğin zamanlar gelecektir.:38:

evet sanki biraksalar ciplak gezecekmisim gibi davraniyorlar
Benim annem de oyle daha kati hatta
Onlarin etek anlayisi dizimin bi iki karis altinda
ben o model sevmiyorum oyle giyecegime hic giymem
bu sefer niye etek giymiyosun derler (etek derken ayaklarima kalan gelenden bahsediyorlar)
e zaten boyum kisa sevmiyirum onu
Hep pantolon mu giyecekmisim
evet hep pantolon giyicem :19:

Canım sen bir bireysin kendi kararlarını elbette sen vereceksin, ailen biraz abartmış.. ben bu kadar yasağı baskıyı doğru bulmuyorum..mini etekte giyersin, şortta..en güzel yaşların senin bu yaşta giymeceksin de 50 yaşında mı giyeceksin? Ailene kendini olduğun gibi kabullendirmeye çalış.. istemediğin bişeyi yapma, hayat senin hayatın.. en fazla bikaç kez daha kızarlar ama en son pes ederler diye düşünüyorum:)

Haklisiniz fakat herkesin aile yapisi farkli ben giymiyorum zaten ama giymek istesem sort falan ailemi fazla zorlamis olurum
ama biraz da abartiyorkar bana gore
zaten dedigim gibi ben cok asiyimdir istemedigim biseyi yaptirmak cok zordur bana
bu bahsettigim de anlik bir olay degil 5-6 yillik bir surec ve dar kota yeni alistilar daha
napicam bilmiyorum gercekten:50:
bana kotu kiz muamelesi yapicaklar kisa kollu giyicem dersem
hatta buyuk bi kavga yasayabiliriz
azicik ozgur olmak istiyorum suc mu:43:

Kıyafet olayını bir şekilde halledersin canım ama ailem oturdugumuz semt dışına çıkmama izin vermiyor diyorsun şehir de degil ilçede degil bildigin mahalle dışına çıkmana izin vermiyorlar 2 gün sonra üniversiteye yerleşmiş olsan mahalle dışına bile çıkartmayan ailen şehir dışına izin verirler mi peki?

Kıyafet olayını bir şekilde halledersin canım ama ailem oturdugumuz semt dışına çıkmama izin vermiyor diyorsun şehir de degil ilçede degil bildigin mahalle dışına çıkmana izin vermiyorlar 2 gün sonra üniversiteye yerleşmiş olsan mahalle dışına bile çıkartmayan ailen şehir dışına izin verirler mi peki?

Universite icin diyorsan universiteyi istanbulda okumayi dusunuyorum
sehir disina tek basima gitmeme izin vermezler tabi
hatta universiteye gidersem ders bitince direk eve gel demelerinden korkuyorum
sonucta universite bu ders bitince insan biraz arkadaslariyla gezer ya da ne bileyim tek basina bir yerlere gider falan

Cok sikintiliymisim ben de ya:1:
su universite isim bi hallolsa hayirlisiyla keske digerleri de bir sekilde hallolur tabi ama o zamana kadar gel de cildirma bu evde:50:

Bende aynı senin durumundaydım (gerçi hala biraz öyleyim). Seninkiler kadar olmasada mesela kolsuz, mini etek, şort yazlık yerde bile giydirmiyolardı.Arkadaşıma bile zor giderdim.Artık 22 yaşındayım karışmaya kalktıkları anda 'Ben ne giyeceğimi, ne yapacağımı, kimlere gidip gitmeyeceğimi bilen bi yaştayım çocuk değilim lütfen bu kadar müdahale etmeyin' diyorum cevap veremiyolar ne istersem yapıyorum :)

Bende aynı senin durumundaydım (gerçi hala biraz öyleyim). Seninkiler kadar olmasada mesela kolsuz, mini etek, şort yazlık yerde bile giydirmiyolardı.Arkadaşıma bile zor giderdim.Artık 22 yaşındayım karışmaya kalktıkları anda 'Ben ne giyeceğimi, ne yapacağımı, kimlere gidip gitmeyeceğimi bilen bi yaştayım çocuk değilim lütfen bu kadar müdahale etmeyin' diyorum cevap veremiyolar ne istersem yapıyorum :)

Ben oyle dese, kafami kirarlar heralde ozgur kiz mi olacaksin derler:1:
bazen anlamiyorum aileleri
cocuklari kendilerinin bir parcasi olarak goruyorlar kendileri nasilsa onlar da oyle olsun istiyorlar
tamam iyiligimizi istiyorlar anliyorum ama bu is abartilmamali bizim de bir birey oldugumuzu unutuyorlar sanki

Ben oyle dese, kafami kirarlar heralde ozgur kiz mi olacaksin derler:1:
bazen anlamiyorum aileleri
cocuklari kendilerinin bir parcasi olarak goruyorlar kendileri nasilsa onlar da oyle olsun istiyorlar
tamam iyiligimizi istiyorlar anliyorum ama bu is abartilmamali bizim de bir birey oldugumuzu unutuyorlar sanki

Tabi bi de senin baban kızıyomuş dediğin gibi kafanı kırar :) Ben ilerde kızım olduğunda giyimine vs karışmayı düşünmüyorum tabi gittiği yerleri gezdiği insanları bilmek isterim ama fazla müdahale bence çocuğun psikolojisini etkiliyor benim öyleydi mesela.Anneannem özellikle aşırı karışırdı bana, annemde çok kanatlarının altına aldı beni bu yüzden ben arkadaş ilişkilerimde sosyal hayatımda kendini ezdiren taraf oldum .

Emin ol benim ailem seninkilerden daha kötüydü,istemediğim halde zorla başımı kapatmalar, ayak bileklerime kadar etek giydirmeler eteğide öyle boş değil haa altından mutlaka tayt giydirmeler,üstüme giydiğim bluz bileklerime kadar,asla yukarıya çemrenmeyecek.. Sevmezdim ama zorla giydirirlerdi,annemle babam evde olmadıkları zaman kısa kol giyerdim pat diye eve biranda gelipde görünce kıyameti kopartırlardı,düşün evin içinde bile o yazma kafandan çıkmayacak ve evin içinde de olsa eşortman altı giydirmezlerdi, gene seninkiler pantolana falan izin veriyorlarmış benimkiler pantolon eteğe bile izin vermezlerdi sen düşün artık işte.....Neyse evlendim çok şükür eşim hiç karışmadı sen bilirsin dedi ve kısa kolumuda giydim,pantolonumu da,eşortman altımıda ama şimdi bile yılda iki kere izne gideriz düşün yılda yani 12 ayda sadece 30 günlük izne gideriz ama burnumdan gelir,babamlara gideriz şimdi tamam mı ne giysem de laf etmeseler diye düşünmekten kafayı yerim, hatta sana hiç unutamadığım anlarımdan bir kaç örnek vereyim; evliyim ne zaman geleceksin diye sorup sorup duruyorlar ben izne gelemiyorum diye bunları kandırıp sabahın köründe güm diye çıktım karşılarına anne napıyosun ver elini öpeyim dedim hoşgeldin bile demeden ne bu kıyafet dedi, üstelik bol pantolon ve uzun kollu bluz saçımıda sımsıkı arkadan bağladım topuz gibi,beni hiç özlememiş:25:Bir gün yine izne gittim üzerimde aynen yine bol pantolon ve bu sefer kısa kolum var babam bidaha bu eve gelmesin dedi eşimin yanında...Kocama rezil oldum.......... Yalan değil ailem yüzünden dinden soğudum belki kendi isteğimle kapanacaktım belki bu kadar sıkmasalar sorun olmayacaktı.:5::5::5:

Aynisini belki de daha kötüsünü yasadim : )
Babam biz kücükken asiri titiz davraniyordu.
Ergenlik dönemimde cok heves ederdim bazi seylere.
Bazi seyleri yaptimda.

Suan 24 yasindayim evliyim.
6 aydir tesettürlüyüm.
Uzun pardesü giyiniyorum.

Ama bunu ne babamin cocuklugumda uyguladigi sinirlar yüzünden,
nede bir baskasinin istegi yüzünden yapiyorum.

Tesettürümü Allahin rizasini kazanmak icin ve kendimi bu sekilde huzurlu ve mutlu hiss ettigim icin tasiyorum.

Din de zorlama olmamalidir.

"Yakinda kolsuzda giyersin" gibi cümleler kurmaktansa neden kisa kolu giymenin dini acidan dogru olmadigini makul bir dille anlatmak daha dogru olurdu diye düsünüyorum.

Ben gecmisimde yasadiklarimdan dolayi nasil desem dinden sogumadim.
Ama bazi insanlar gecmiste yasadiklarindan dolayi ilerde bazi seylere cok fazla tepkili olabiliyorlar.

Sözle degil davranislarimizla örnek olalim.
Zorla degil sevdirerek bilgilendirerek egitelim insaAllah.

:16:

Yalan değil ailem yüzünden dinden soğudum belki kendi isteğimle kapanacaktım belki bu kadar sıkmasalar sorun olmayacaktı.:5::5::5:

Iste yukarda yazdiklarimin ispati..
Ben sogumadim ama arkadasimi sogutmuslar..

Ah ah... :45:

Arkadasim ne diyim bilmiyorum gercekten. : (

Çok yalnış yapıyorlar aslında..
Dinimiz böyle öğretilmezki..
Ben mesela ailem hiç karışmadı giyimime..Ben zayıf biri olmadığım için geçen sene şort giyiyordum mesela..Bu sene dedimki artık evlendim giymemeyim...Capri giymeye başladım..Askılı giyiyorum...
Eşimin annesi babası mesela görümceme askılı felan giydirmezler..
Evlenmeden banada diyorduki giymesen iyi olurda millet ne dermiş onların soyadını taşıcakmışım..Hiç tınlamadım...Özellikle onlara giderken askılı ve şortla gidiyorum..Onlar inatlaşmasa öyle gitmem belkii..Herşeyi kendin yapıcaksın,ailen tabikii ama sen artık bir bireysin..
Söyle onlara anne,baba siz böyle yaptıkça ben daha çok giymek istiyorum..Bırakın en azından hevesimi alayım sonra kendim giymem..Dar kotun üstüne gömlek giyebilirsin..Kollarından kıvrılıyor ya..Böyle devam edersen bi zaman sonra hırkanı dışarda çıkarırsın..Oraya gitme buraya gitmede olmaz..Aile tabiki koruyup kolluyacak ama onların sınırlarını aşmak sana şu an cazip geliyor..Anlatmaya çalış güzel bi dille...

ailenin kendi doğruları olabilir ama bunu dayatmaları hiç doğru değil :19: kusura bakma ama bence çok cahilce madem dindarlar neden kendi çocuklarını bu kadar üzüyolar dinimizde böyle bişey yok size dinimizi anlatmakla yükümlüler sadece ondan sonrası sizin tercihiniz ve kararınız

Ailen benimkilere benziyor :) bana kısa kolluya izin var ama yinede bir daha kapalısı yok muydu kızım denir. şort askılı falan giysem vururlar tabi:) ablamlar annemle babamı hep gaza getirir mesela "biz onun yaşındayken kapalıydı bunu da kapatın artık" diye tınlıyomuyum hayır.(allaha şükür babam her türlü ortama girip çıktığı için daha modern) evden çıkmadan uzun bir denetlemeden geçerim aynı senin gibi:) mesela abim evlenecek düğününe gidesim gelmiyor. abiye alsam onların istediği gibi bulmam mümkün değil vs. Ama ben şöyle bir çözüm buldum. Onların sınırlarından çıkmadan şık olmaya çalışıyorum mesela ip askılı upuzun spor bir elbiseye spor uzun kollu kot tarzı kısa ceketi kombinliyorum, ikisinin rengini dengeleyen çanta takıyorum saçlarımı yüzümü önplana çıkartıyorum:). Sen de kendine ince uzun kollu güzel gömlekler alabilirsin uzun elbiseler cok moda onları kombinleyebilirsin babetle:) ben bazen tesettür alışveriş sitelerindeki kombinleri kendime uyarlıyorum sende öyle yapabilirsin:)

Son düzenleme:

Ah ah nasıl üzülerek okudum her bir yazıyı. İnsanlar nasıl böyle bir zihniyete bürünebiliyorlar anlamış değilim. Benim ailemde dindar. Hatta babam din adamı. Şuan belli sebeplerle görüşmediğim,kendisine çok uzak oldugum babam hakkında uzun zamandan sonra ilk defa şükrettim. Çünkü o asla böyle davranışlarda bulunmadı. Ergenliğe girdiğim dönemlerde aldı beni karşısına dedi kızım böyle böyle.. Çok güzel bir dille tesettürü anlattı bana. Tabi ben daha hazır değildim hatta hiç düşünmüyordum bile.. Eteğimide giydim, elbisemi de, kısa kollumu da. Süslendim püslendimde. Elbette ki kendi belirlediğim ölçülerim vardı. Ailemi utandıracak bir giyim tarzı benimsemedim hiç. Şimdi 20 yaşındayım. 2 senedir tesettürlüyüm Allah'a şükür. Tamamen kendi isteğimle. Hemde hiiiiç düşünmezken Rabbim gönlüme verdi.
Ah şu aileler.. Böyle davranmasalar. Dinden soğutmasalar şu evlatlarını. Dinimiz bunu emretmiyor ki. Biraz saygı, biraz anlayış. Hiç mi genç olmadınız yahu.. Ben olsam susmam. Alırım karşıma, onların olmadıgı kadar olgun bir dille derdimi anlatırım. Belki anlarlar biraz olsun..

benim ailem bu konuda hep relax olmuştur.hatırlıyorumda çocukluktan beri 5-6 yaşlarında bikini giymeye yüzmeyi öğrenmeye başladığım günden beri hep karışılmadan yetiştirildim.düşündümde o zamandan sonra hep ailemizle denize gittik babamın yanında bikinilide dolaştım .askılı,mini etek falan hep giydim kaba saba bi adam olmasına rağmen 1 kere bile karışmamıştır.daha anne babamın iğne ucu lafını işitmemişimdir.annem kapalıdır hatta ama 1 kez bile karışmamıştır giyimimize herkezin kendi tercihi olduğunu ne zaman içinizden gelir o zaman isteyen kapanır isteyen açık gezer derdi. :34:

sonra ne mi oldu evlendim eşimde asla karışmaz giyimime... kıskanacağı yada kızacağı ölçüde çok açık giyinmem zaten. ama eşimin ailesi bu konuda çok takıntılılar..görümcemin biride aşırı derecede açıktır ama arada bi bana sarıp duruyolar :19:

eşim fırçalıcak yine 1 sene idare eder onları o fırça sonra durulunca yine başlarlar :39:

aile konusu farklı..bana baskı yapsaydılar şu an nasıl olurdum bilmiyorum ama kayınvalidemin saçmalıklarına artık kulak asmıyorum,uslübü berbatt insanı herşeyden soğutuyor maalesef :ssz:

ah canim ya inan benimde babam yillarca din egitimi almis ama birgun soyle gezin demedi adamcigaz istedigimiz gibi gezdik sadece bikini yasakdi onun haricinde hersey giydik gezdik tozduk bir dayim sadece senin ailen gibiydi kizini acayip karisirdi zavallim ne zaman bize gelse bizim pantalonlari tisortleri giyip resim cekilirdi onu bile saklardi yengemle dayim gorup siddet uygulayacak diye ustelik dayim bizim namussuz edepsiz olarak tanimlardi her yerde kizini anlatirdi bizide ustu kapali annemi gucendirecek sekilde millet anlatirdi ama ne oldu biliyormusun evlatlik aldigi oglanla kizi isi pisirdi ayni evde bizde guzel evlilik yaptik adam sooookkkkk tabi ustelik kizcagiz suan cok rahat kocasi hic karismiyor mutluluga erdi resmen zavallim benimde tam tersi oldu resmen acigim diye kusurlu gordu kocamin tarafi hep laf sokusturma ustelik disari cikacagiz kv kp markette buton pimi gibi bipppppliyorlardi takiiii esim siz karismayin benim esim o diyene kadar dese ne takan kim ama ne derlerse desinler tinnnnnnlamiyom :30:yavas yavas cekildiler ustelik gorumcemler kapali gezmisler babasi izin vermemis hep soylenirler simdi gorumcemin ergen kizi totosunun ustunde mini etekle sirti kople acik tisort giyiyor kp tiiikkkkkkkkkkkk yokkkkkkkk damat karisma demis:9:eminim sende evlenince sana karismayan biriyle evlenirsin hep oyle oluyor etrafimdan gozlemledigim kadariyla:27:ama yas geciyor tabiki simdi ben hayatta mini etek giymem deniz kenari harici eeee ne yapacan onlarda istemiyordur cocugunun cehennem azabi gormesini :ssz:

Back
X