Kısa ömrüm ve bazı soru işaretlerim var

Paulakal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
8
11
3
34
Merhaba benim öğüt öneri adına ne derseniz ihtiyacım var. 27 yaşındayım yeni bir işe başladım orta yüksek statülü geliri yüksek bir iş. Hayatımın iple çektiğim dönemini yaşıyorum yani çok şükür:cool:. Erkek arkadaşım yok hiç olmadı. Bu konuda mesafeliyim biraz neden derseniz az rastlanan kronik bir hastalığım var günlük yaşamımı çook etkilemese de benim hastalığımda olan insanların ortalama ömrü 40–45. Bu durumu kabullendim sonuçta sağlıklı insanlar bile çocuk genç yaşta ölüyorlar hepimizin gideceği yer zaten orası . Herneyse bu düşünce olunca birine yaklaşamıyorum kimse hasta birini istemez sonuçta bazen uzun süre hastanede yatmam gerekebiliyor ve en önemlisi evlensem bile dünyaya çocuk getirmek istemiyorum o da hasta olabilr hasta olmasa da erken yaşta annesiz kalabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ömrü Allah bilir belki bu hesapları yapmam da hata ancak aklımdan atamıyorum. Annemle vs dertleşemiyorum karşılıklı ağlamaya başlıyoruz faydası olmuyor :KK53: ben de buraya yazmaya karar verdim. Teşekkür ederim şimdiden.

Ah be oyle dusunme. Bende yuksek evreli kanser hastasiydim atlattik ve evlendik. Belki olebilirdim. Ama esim omrum ne olursa olsun benimle evlenmek istedigini soyledi. Noldu ben onun moraliyle kanseri atlattim simdi her sey iyi gidiyor. Sende kendi hayatina yonel. Hastaligin tam olarak be bilmiyorum ama umutsuz olma.

Merhaba benim öğüt öneri adına ne derseniz ihtiyacım var. 27 yaşındayım yeni bir işe başladım orta yüksek statülü geliri yüksek bir iş. Hayatımın iple çektiğim dönemini yaşıyorum yani çok şükür:cool:. Erkek arkadaşım yok hiç olmadı. Bu konuda mesafeliyim biraz neden derseniz az rastlanan kronik bir hastalığım var günlük yaşamımı çook etkilemese de benim hastalığımda olan insanların ortalama ömrü 40–45. Bu durumu kabullendim sonuçta sağlıklı insanlar bile çocuk genç yaşta ölüyorlar hepimizin gideceği yer zaten orası . Herneyse bu düşünce olunca birine yaklaşamıyorum kimse hasta birini istemez sonuçta bazen uzun süre hastanede yatmam gerekebiliyor ve en önemlisi evlensem bile dünyaya çocuk getirmek istemiyorum o da hasta olabilr hasta olmasa da erken yaşta annesiz kalabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ömrü Allah bilir belki bu hesapları yapmam da hata ancak aklımdan atamıyorum. Annemle vs dertleşemiyorum karşılıklı ağlamaya başlıyoruz faydası olmuyor :KK53: ben de buraya yazmaya karar verdim. Teşekkür ederim şimdiden.

Ömrü Allah veriyor, kimin ne kadar yaşayacağını da o biliyor. Böyle düşünürsen hayat zehir olur, hastalığın nedir bilmiyorum ama kendini yalnızlığa mahkum etmen de doğru değil, sadece evlilik olarak bakma olaya, flört et önce, biraz işinin ve gençliğinin tadını çıkar. Umarım iyileşirsin, Rabbim şifa versin

Kiyamam ya ne denir bilmiyorum ki.umudunuzu kaybetmeyin belkide mutluluk size iyi gelecek uzun omurlu olacaksiniz.bu yaptiginiz yanlis oturup bi kosede olmeyi beklemek sizinkisi.hayata siki sarilin mutlu olun istediginiz herseyi yapin ve aşik olun.

Öncelikle Allah şifa versin. Hayat sürprizlerle dolu. Neler getirecek bilmiyoruz. Çocuk konusunu bilmiyorum ama aşk bambaşka bir şey. Buna fırsat tanimalisiniz. Hayatım tadini olabildiğince çıkarın bence umutsuz olmayın.

Çocuk konusun da haklı olabilirsiniz ama ben olsam diğer hususlarda acele ederdim . Ömrü veren Allah ne olacağı belli olmaz ama böyle bir ihtimal varsa biran önce hayatınızı güzelleştirin derim

Öncelikle geçmiş olsun; hastalığının adı nedir bilmiyorum ama bütün hastalıklar genelde stresle doğru orantılı olarak; daha çok ilerliyor. O yüzden daha sakin daha huzurlu olmak zorundasın.
Hiçbirimizin daha erken öleceğimizin garantisi yok vs gibi tesellilere girmeyeceğim zaten bunun farkındasın.
Sana diyeceğim tek şey; açıkça konuşayım 45 yaşında öleceğini bile düşünsek; bu senin önünde daha 18 yılın var olduğunu gösteriyor. Yaşanacak çok güzel bir 18 yıl daha, hatta belki dahada fazla.
Sence az bir dönem mi? Aşık olabilirsin, kavga edebilirsin, evlenebilirsin, ayrılabilirsin, kısa uzun süreli ilişkilerin olabilir, tüm dünyayı gezebilirsin, tıp ilerliyor sorunsuz bir çocuk doğurup büyütebilirsin vs vs vs vs
Kimseye yaklaşmaktan korkma, sev, aşık ol, ayrıl, terk et, terk edil, vs.
Duygularından kaçma lütfen. Karşındaki kişi seni bu durumundan dolayı kabul etmezse bile;
bu seni üzmemeli. Çünkü zaten olabilecek olumsuz herşeyin bilincindesin ve bu büyük erdemlilik.

Şu an içimi dağladın.Neden öyle düşünüyorsun bizim 90 yaşına kadar yaşayacağımız garanti mi ki evleniyoruz çocuk yapiyoruz.Herkesin mutlu olmaya ihtiyacı var karşıdaki insan seni olduğun gibi kabullenmeli
Ben üzmek istemezdim kusura bakmayın genel olarak pozitif bi insanım çılgınım baya yemeyi gezmeyi severim mesela ama konu ciddili şeyler olunca geleceğe dair plan kurunca bu sonuca çıkıyor

Çocuk sahibi olmama kararınıza saygı duyuyorum. Bu sizin ne kadar duyarlı bir insan olduğunuzu gösteriyor
Genetik geçişli bir hastalığınız varsa bunu bile bile risk almak o çocuğa da haksızlık olur.
Ama sevme sevilmeye karşı kendinizi kapatmayın.
Hiçbirimiz ömrümüzün nasıl olacağını bilmiyoruz. Evden sapasağlam çıkıp yoldan karşıya geçerken hayatımızı kaybedebiliriz örneğin. yaşanan şeyin süresi değil yoğunluğu daha önemli bence. Siz kendinizi gizlemedikten sonra bırakın hayatınıza girmek isteyen biri olursa yolu açık olsun

Allah sağlıklı, uzun ömür versin inşallah.

Öyle durumlar var ki, sevgiyle, moralle herşey sıfıra düşüyor. Belki müthiş bir aşk yaşayacaksınız ve tüm kimyanız değişecek, bunu bilemezsiniz.

Diyeceğim o ki; hayata sımsıkı tutunun, aşık olun, çılgınlık yapın. Lütfen..

Hayat dolu biri olduğunu düşündürdü bana yazdıkların.Hastalığını bilmiyorum ama kesin mi o dediğin yaşlar? Sanki kesin gibi hayatına kimseyi almamak da neyin nesi?Tanış görüş takıl işte.Arkadaşım Allah sana hayırlı sağlıklı uzun ömür versin.Doktorlar mı söyledi bu ömür meselesini? İnanmak istemediğim için sorup duruyorum farkındayım.

Bugününü mutlu yaşamalı insan
Sabaha çıkar mıyız bilinmez
Ama tadına varmalı hayatın
yaşamın yaşamanın
Ne zaman öleceğimiz bilinmez
Lâkin sevdiğimiz bellidir
Gideceğimiz yer belli

(Uzun zamandır yazmıyordum
Bu da içimden geçenler sana)

:KK24:
Hayat dolu biri olduğunu düşündürdü bana yazdıkların.Hastalığını bilmiyorum ama kesin mi o dediğin yaşlar? Sanki kesin gibi hayatına kimseyi almamak da neyin nesi?Tanış görüş takıl işte.Arkadaşım Allah sana hayırlı sağlıklı uzun ömür versin.Doktorlar mı söyledi bu ömür meselesini? İnanmak istemediğim için sorup duruyorum farkındayım.
kabullenmek anahtar olaymış ben kabullendim kendimle barıştım Allaha şükrettim bu bilinci verdiği için vee burdayım :KK73: .
nadir bir hastalık deşifre olmamak için yazmıyorum ama yurtdışında 50 yi geçen var yok. Ben araştırdım doktor tabiki sayı vermez.

Valla panpa çocuk sevmeyen erkek de çok, samimi olarak istemiyorsan.

Öte yandan 50 iyi bir yaş bence, 60-70-80li yaşlar, hastane, ağrı sızı, kakanı tutamama şeklinde geçiyor zaten olmasa da olur kayıp değil diyorum:olamaz:

Arkadaşım annesini 23 yaşında kaybetti. Kadın durduk yere öldü hastane mikrobundan. Böyle yani kimsenin çocuğunun evlendiğini, torununu görecek kadar yaşama garantisi zaten yok. Bakmışsın 30luk gencecik kadın kansere yakalanmış, bebeğini bırakıp gitmiş. Böyle bunlar geçti aklımdan yazayım dedim. Hayat böyle sağlıklı olsan bilr garantisi yok.

Bugününü mutlu yaşamalı insan
Sabaha çıkar mıyız bilinmez
Ama tadına varmalı hayatın
yaşamın yaşamanın
Ne zaman öleceğimiz bilinmez
Lâkin sevdiğimiz bellidir
Gideceğimiz yer belli

(Uzun zamandır yazmıyordum
Bu da içimden geçenler sana)
Çoook güzel teşekkür ederim

Çocuk konusunda haklı olabilirsiniz ama lütfen aşk yaşayın. Bu duyguları yaşamak hakkınız

Back
X