Kısa ömrüm ve bazı soru işaretlerim var

:KK24:
kabullenmek anahtar olaymış ben kabullendim kendimle barıştım Allaha şükrettim bu bilinci verdiği için vee burdayım :KK73: .
nadir bir hastalık deşifre olmamak için yazmıyorum ama yurtdışında 50 yi geçen var yok. Ben araştırdım doktor tabiki sayı vermez.
Kendinle barışık olman çok güzel ama lütfen kendini de böyle şartlandırma.Hayat bu kadar düşünüp uzun vadeli planlar yaparak yaşanmaz.Belki bir tedavi imkanı doğar 10 yıl sonra.Belli mi olur? Hastalığı bilmediğimden saçmalıyo da olabilirim şu an ama belli olmaz hiçbir şey.

Hasta olmayan insanlarla evlenip eşini kaybeden insanlar da var.Sen yaşamana bak.Çocuk olayına yorum yapmıyorum , kendi tasarrufun ama kimse hasta birini istemez , işte ömrüm az gibi şeyleri düşünüp de kendine engeller koymamalısın.Tanrıyla anlaşmamız mı var da bilelim değil mi?

J
Kendinle barışık olman çok güzel ama lütfen kendini de böyle şartlandırma.Hayat bu kadar düşünüp uzun vadeli planlar yaparak yaşanmaz.Belki bir tedavi imkanı doğar 10 yıl sonra.Belli mi olur? Hastalığı bilmediğimden saçmalıyo da olabilirim şu an ama belli olmaz hiçbir şey.

Hasta olmayan insanlarla evlenip eşini kaybeden insanlar da var.Sen yaşamana bak.Çocuk olayına yorum yapmıyorum , kendi tasarrufun ama kimse hasta birini istemez , işte ömrüm az gibi şeyleri düşünüp de kendine engeller koymamalısın.Tanrıyla anlaşmamız mı var da bilelim değil mi?
Haklısınız. Sağolun.

Öncelikle geçmiş olsun; hastalığının adı nedir bilmiyorum ama bütün hastalıklar genelde stresle doğru orantılı olarak; daha çok ilerliyor. O yüzden daha sakin daha huzurlu olmak zorundasın.
Hiçbirimizin daha erken öleceğimizin garantisi yok vs gibi tesellilere girmeyeceğim zaten bunun farkındasın.
Sana diyeceğim tek şey; açıkça konuşayım 45 yaşında öleceğini bile düşünsek; bu senin önünde daha 18 yılın var olduğunu gösteriyor. Yaşanacak çok güzel bir 18 yıl daha, hatta belki dahada fazla.
Sence az bir dönem mi? Aşık olabilirsin, kavga edebilirsin, evlenebilirsin, ayrılabilirsin, kısa uzun süreli ilişkilerin olabilir, tüm dünyayı gezebilirsin, tıp ilerliyor sorunsuz bir çocuk doğurup büyütebilirsin vs vs vs vs
Kimseye yaklaşmaktan korkma, sev, aşık ol, ayrıl, terk et, terk edil, vs.
Duygularından kaçma lütfen. Karşındaki kişi seni bu durumundan dolayı kabul etmezse bile;
bu seni üzmemeli. Çünkü zaten olabilecek olumsuz herşeyin bilincindesin ve bu büyük erdemlilik.
Değerli bir öğüt teşekkür ederim.

Bu hayatta hiç bir şeyin hesabını yapma.Gariptir ki ne hesap yaparsan yap hesap tutmuyor işin icinden çıkamıyorsun.Taktir edene bırak herşeyi üstüne alma bütün yükü.Sırtına alsanda bütün yükü altındaki gemi öyle de gidiyor böylede...Önce kendini düşün kendini mutlu et.Umarım çok mutlu yılların olur...

Merhaba benim öğüt öneri adına ne derseniz ihtiyacım var. 27 yaşındayım yeni bir işe başladım orta yüksek statülü geliri yüksek bir iş. Hayatımın iple çektiğim dönemini yaşıyorum yani çok şükür:cool:. Erkek arkadaşım yok hiç olmadı. Bu konuda mesafeliyim biraz neden derseniz az rastlanan kronik bir hastalığım var günlük yaşamımı çook etkilemese de benim hastalığımda olan insanların ortalama ömrü 40–45. Bu durumu kabullendim sonuçta sağlıklı insanlar bile çocuk genç yaşta ölüyorlar hepimizin gideceği yer zaten orası . Herneyse bu düşünce olunca birine yaklaşamıyorum kimse hasta birini istemez sonuçta bazen uzun süre hastanede yatmam gerekebiliyor ve en önemlisi evlensem bile dünyaya çocuk getirmek istemiyorum o da hasta olabilr hasta olmasa da erken yaşta annesiz kalabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ömrü Allah bilir belki bu hesapları yapmam da hata ancak aklımdan atamıyorum. Annemle vs dertleşemiyorum karşılıklı ağlamaya başlıyoruz faydası olmuyor :KK53: ben de buraya yazmaya karar verdim. Teşekkür ederim şimdiden.
Kistik fibrozis mi degilsede benzer bi hastalik sanirim cok sevdigim yakinimdada var
Evet cani veren gunu geldiginde alacak bizden emanetini bunun ne zaman olacagini bilemeyiz aslinda her gunu son gibi yasasak fani dertlerimiz hicc aslinda
Kendini de ozgur birak ask yasa sev sevill izin ver
saglikli mutlu upuzunn yillarin olsun insallahh

Abimin eşi, benim de canım dostum 30 yaşına kadar gayet sağlıklı bir insandı. İki tane de çocuğu oldu. 30 yaşında "görümcük ya mememde bir kitle var" cümlesiyle başladı berbat günler. Meme kanseri... Bir senenin içine iki ameliyat, onlarca kemoterapi ve radyoterapi sığdı. Tma kurtulduk, temiz artık dediğimizde beyin ve omurilik metastazı oldu. Her şey bir sene içinde oldu ve bitti. Kaybettik yengemi 31 yaşında. Bu kadar detaylı yazmamın sebebi, arkadaşların önemle üzerinde durduğu hiçbirimizin yaşama garantisi yok cümlesinin gerçek olduğu...

Elbette adı konmuş bir hastalıkla yaşamak kolay değildir. Ancak gördüğüm kadarıyla siz en zor olanı başarıp kabullenmişsiniz. Çocuk konusu sizin insiyatifiniz elbette, lakin sakın kendinizi kapatmayın ne aşka ne sevgiye. Aşık olun, sevin. Plansız yaşayın. İnşallah karşınıza kalbi güzel adamlar çıkar.

Kistik fibrozis mi degilsede benzer bi hastalik sanirim cok sevdigim yakinimdada var
Evet cani veren gunu geldiginde alacak bizden emanetini bunun ne zaman olacagini bilemeyiz aslinda her gunu son gibi yasasak fani dertlerimiz hicc aslinda
Kendini de ozgur birak ask yasa sev sevill izin ver
saglikli mutlu upuzunn yillarin olsun insallahh

Kistik fibrozis değildir ..

Abimin eşi, benim de canım dostum 30 yaşına kadar gayet sağlıklı bir insandı. İki tane de çocuğu oldu. 30 yaşında "görümcük ya mememde bir kitle var" cümlesiyle başladı berbat günler. Meme kanseri... Bir senenin içine iki ameliyat, onlarca kemoterapi ve radyoterapi sığdı. Tma kurtulduk, temiz artık dediğimizde beyin ve omurilik metastazı oldu. Her şey bir sene içinde oldu ve bitti. Kaybettik yengemi 31 yaşında. Bu kadar detaylı yazmamın sebebi, arkadaşların önemle üzerinde durduğu hiçbirimizin yaşama garantisi yok cümlesinin gerçek olduğu...

Elbette adı konmuş bir hastalıkla yaşamak kolay değildir. Ancak gördüğüm kadarıyla siz en zor olanı başarıp kabullenmişsiniz. Çocuk konusu sizin insiyatifiniz elbette, lakin sakın kendinizi kapatmayın ne aşka ne sevgiye. Aşık olun, sevin. Plansız yaşayın. İnşallah karşınıza kalbi güzel adamlar çıkar.
Başınız sağolsun , hayatta 1 dakika sonrasının planı bile tutmayabilir

Geçmiş olsun

Allah bilir kimin ne kadsr yaşayacağını zaten artık tıp çok gelişti ilerde belki Hastalığı'nın tedavisi bulunur zaten artık kanserin bile tedavisi var .

Kendini kapatma hayata sonuçta belki yarın hiç ummadığın bşy olur . Bilemeyiz ki ...

Bu hayatı yaşa. Gönlünce yaşa, nasıl istiyorsan öyle yaşa. Mutlu ol, mutluluk en büyük ilaç derler.

Hiçbir şeyin garantisi yok bu hayatta. Senin 40-50 yaşına kadar yaşayacağının da olmadığı gibi. Belki çok daha uzun seneler yaşayacaksın? Hastalığını bilmiyorum ama böyle örnekler vardır belki?

Aşık ol, doya doya yaşa bu aşkı mesela. Sana kocaman huzur diliyorum. Sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyorum.

Başınız sağolsun , hayatta 1 dakika sonrasının planı bile tutmayabilir

Teşekkür ederim. Maalesef tutmuyor ve insan o kadar acının ardından hala plan yapabiliyor. Ben hastalık derecesinde plan sever bir insandım. İki büyük acının ardından büyük ölçüde törpüledim bu huyumu. Yengem bir gün bana "görümcük bir şey söyleyeyim mi ben anne babamın, kardeşimin acısına katlanamam Allah bana kimsenin ölümünü göstermesin" demişti. Ben de "saçmalama ağzından çıkana dikkat et. Kimsenin acısını görmemek için hepsinden önce ölmen gerekir. Kırarım ağzını abuk subuk konuşma" demiştim. Bunu konuştuğumuzda hasta değildi. Dileği oldu. Kimsenin ölümünü görmedi ama işte...

Yengem iki mühim düşünce kazandırdı bana. Biri, plan yapmanın ne kadar gereksiz olduğu, diğeri de bir dilekte bulunurken çok çok dikkat etmek gerektiği.

Gerçek aşkı bulursan yasadigin her güzel gün bir omur uzunlugunda olur, buna demezmi, hem ölmek kesin yaşamaksa ihtimaldir inşallah mükemmel bi insanla tanışırsın ve oda ömrune ömúr katar

Canım öncelikle geçmiş olsun..4.evre metastatik meme ca hastasıyım(yaş 33)..çocuk doğurma kabiliyetim bile kalmadı.ama ben de durumu kabullendim ve hayatımı yaşıyorum..hem de dibine kadar.hayatımda biri de var üstelik..şu an birlikte olduğum kişinin çocukları var(anneleri hayatlarında değil,yıllar önce boşanılmış),benim için öyle değerliler ki..anlarsın..rabbim işte, böyle nasip etti..seven adam her halükarda yanında oluyor zaten, bilirsin..bak ben hala tedaviye benimkiyle birlikte gidiyorum..benim yolumun da sonu yok biliyorum..ama senin gibi kabullenmiş durumdayım..ki sen benden çoooook daha fazla ümit veren durumdasın..ben yaşadığım her günü kelebeğin ömrü gibi, bir günmüşçesine görüyorum.ha kuyruğu dışarıya karşı dik tutmaya çalışsam da içimde zaman zaman fırtınalar kopuyo..o zaman da oturup ağlıyorum..ağladıkça ağlayabildiğime şükrediyorum..iki saat sonra yine gülecek birşey buluyorum..içinde bulunduğun durum seni hayata karşı çook daha güçlü yapıyor,farkındasındır..çok uzun yazmak istemiyorum ama hastane tedavileri, anneyle karşılıklı ağlamalar, gelecek hayalleri kuramamak bunları çok iyi anlıyorum..hiçbirimiz yalnız değiliz..böyle hastalığı olmasa bile herkesin bir yerden yarası var..herkes acılı, bugün değilse bile birgün mutlaka herkes acıyla tanışıyor.sen erken tanışmışsın..ama senin çook uzun yaşayacağını hissediyorum..doğru kişi karşına çıktığında seni zaten kaybetmek istemeyecek..o seni bırakmıycak kii..çocuğunu da doğur, kimin garantisi var.doğuracağın çocuğun bile yok ki garantisi..neden korkasın..sen asıl korkuyla yüzleşmişsin zaten..hayatını yaşa, acını da..ağlamak güzeldir

İçim dağlandı :( canım benim ya Rabbim sana uzun ömürler versin inşallahhh kendini sevigye aşka kapatma inadına yasıcam de Allah gönlüne ferahlık versinn inşallahh kimin ne zaman öleceği belli olmaz kayınpedrm mide kanseriydi ameliyat oldu 10 yıl yaşar dediler maşallahh 10 yılıda geçtii kendini şartlama unutmaya çalıs bu durumu anı yaşa belki de seni çok seven biri çıkar karşına ömrüne ömür katar .

Öncelikle Allah şifa versin. Hayatta malesef bir dakika sonrasının bile garantisi yok. Gecmiste çok ciddi bir kaza yaşadım , ölümden döndüm. O gün normal bir şekilde evimden ciktim,suslendim puslendim, gayet saglikliydim grip bile değildim, mutluydum, arabama bindim. Sonrası ise kaza işte, ne oldu nasıl oldu hatırlamıyorum bile , hastahanede buldum kendimi. O gün orada öledebilirdim ama demek ki daha yaşanacak ömrüm varmış. O gün evden çıkarken karnım aç bir şeyler yiyip, arkadaşımın yanına geçeyim diye dusunurken, hayat beni hastahaneye düşürdü. Hayat gerçekten çok garip, ne zaman ne olacağını bilemiyorsun, hangimizin yarına uyanacaginin garantisi var ki?

Kendinizi aşka ,sevgiye güzelliklere kapatmayın. Her şeyi doya doya yaşayın. Tüm mutluluklari dibine kadar yasayin.Umarım karşınıza sizi gerçekten sevecek, değer verecek aşkı en güzel şekilde yaşatacak birisi çıkar. Ama siz de lütfen kendinizi kapatmayın hiçbir şeye, hayatta hiçbir şey garanti değil. Ömürse sadece Allah'ın bileceği bir konu.

Canım öncelikle geçmiş olsun..4.evre metastatik meme ca hastasıyım(yaş 33)..çocuk doğurma kabiliyetim bile kalmadı.ama ben de durumu kabullendim ve hayatımı yaşıyorum..hem de dibine kadar.hayatımda biri de var üstelik..şu an birlikte olduğum kişinin çocukları var(anneleri hayatlarında değil,yıllar önce boşanılmış),benim için öyle değerliler ki..anlarsın..rabbim işte, böyle nasip etti..seven adam her halükarda yanında oluyor zaten, bilirsin..bak ben hala tedaviye benimkiyle birlikte gidiyorum..benim yolumun da sonu yok biliyorum..ama senin gibi kabullenmiş durumdayım..ki sen benden çoooook daha fazla ümit veren durumdasın..ben yaşadığım her günü kelebeğin ömrü gibi, bir günmüşçesine görüyorum.ha kuyruğu dışarıya karşı dik tutmaya çalışsam da içimde zaman zaman fırtınalar kopuyo..o zaman da oturup ağlıyorum..ağladıkça ağlayabildiğime şükrediyorum..iki saat sonra yine gülecek birşey buluyorum..içinde bulunduğun durum seni hayata karşı çook daha güçlü yapıyor,farkındasındır..çok uzun yazmak istemiyorum ama hastane tedavileri, anneyle karşılıklı ağlamalar, gelecek hayalleri kuramamak bunları çok iyi anlıyorum..hiçbirimiz yalnız değiliz..böyle hastalığı olmasa bile herkesin bir yerden yarası var..herkes acılı, bugün değilse bile birgün mutlaka herkes acıyla tanışıyor.sen erken tanışmışsın..ama senin çook uzun yaşayacağını hissediyorum..doğru kişi karşına çıktığında seni zaten kaybetmek istemeyecek..o seni bırakmıycak kii..çocuğunu da doğur, kimin garantisi var.doğuracağın çocuğun bile yok ki garantisi..neden korkasın..sen asıl korkuyla yüzleşmişsin zaten..hayatını yaşa, acını da..ağlamak güzeldir
Öyle güzel söylemişsinizki , herkesin bir yarası var. Hepimiz sınanıyoruz , sınanmayada devam edeceğiz ömrümüz olduğu sürece . Dünya hayatı sonsuz ahiret hayatına hazırlık ve yaşadığımız acılar bize orda mutlu olmak için bir ödüldür kimbilir. Dilerim allahtan hem size hem konu sahibine tez zamanda şifa verir

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de birkaç yıl önce aniden gelişen hastalığım yüzünden büyük bir operasyon geçirdim kalbimden. Aynı şeyleri düşünüyorum hep. Sırf bu yüzden kimseye güvenemiyorum. Zaten insanlar hep önyargılı. Halbuki kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor hiçbir zaman şikayet etmedim bu durumdan, çok şükür Allah’a. Sadece karşımdaki insan benim hassasiyetlerime dikkat eder mi, anlayış gösterir mi diye düşünüp bir ilişkiye başlamaya korkuyorum. Şu an herhangi bir sıkıntım olmasa bile geleceğe yönelik plan yapamıyorum, hayallerim kısıtlı. Kimseyi de yarı yolda bırakmış olmak istemiyorum. Şu an hayırlısı deyip hayatımı yaşamaya çalışıyorum. Kendimi bir şekilde teselli edecek şeyler buluyorum. Bilmiyorum zaman ne gösterir. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin, iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X