kısa sürede değişim

Kitabı öyle boş boş alıp okumayacaksın ama. Bilmediğin kelimelere bakacaksın. Kitapta geçen bir olay varsa hemen internetten bakacaksın. 365 lügat diye bişey var onu al arada oku. 2.5 ayda kaç kitap okudun mesela. Ben son 2 aydır 6 kitap okudum acayip seyler öğrendim mesela.çoğu seye de verecek cevabım vardır :)

Aslında özellikle 2 buçuk ay demem yaklaşık 2 buçuk ay sonra önemli bir mülakatımın olmasından.Ama ben o mülakattan ayrı olarak kendimde gelişim istiyorum bunuda verdiğiniz tavsiyeleri de dikkate alarak yapıcam inşallah teşekkr ederim hepinize

şimdi bu biraz tepki yaratabilir...

ama sana tek tavsiyem bir kitap.. adı da Tanrılar Okulu... tövbe bismillah diyebilirsin.. koşulsuzca yargılayabilirsin..
ama okuduğunda herşeyi çok net anlayacaksın.. şu an en çok satanlar arasında. ben bu kitabı erkek arkadaşımın annesinin kitaplığından aldım... dünyayı değil kendini değiştirmek düşüncelerini duygularını ufkunu genişletmek ve kendini tanımak istersen hiç kuşkusuzca al.. D&R da 29,99 a satılıyor..

tamamdır.merak ettim teşekkürler

kişisel gelişim kitapları oku. her gün gazete oku.

Herkes gibi kitap oku diye başlayayım.
Kitap.. İyi ki var..
Film izle, özellikle çok ses getirmiş filmlerden başla, hem yeni şeyler öğrenir, hem de o filmleri izlemiş biri olarak hakkında yorum yapabilirsin.
Gazete oku, ülke ve dünya gündemini iyi takip et
İlgin olan herhangi bir alanda daha da bilgili olmak adına araştırma yap, çok hakim olduğun bir alan olsun bu.
Onun dışında her konuda bilgili olmak zordur, zaten her konuda fikri olan insan boş konuşur bence..

çok okuyacan, çok gezecen,
tv den uzak duracan, ki izlesen bile belgesel tarzı şeyler izleyeceksin.

kısaca pijama-terlik-tv durumunu hiç yapmayacan, hep aktif olacaksın, zamanla olur.
kısa sürede değişim beklememelisin.

bir de sadece senin değil, çevrendekilerin de katkısıyla olacak.
bir çok şeyi okuyarak öğrenmeyiz, bir başkasından öğreniriz.

örneğin çalışma ortamımda genellikle erkek var, bu kişilerin laf arası sohbetleri erkekleri tanımama daha fırsat veriyor.
okulda değişik kökenlerden arkadaşlarım vardı, hem kültürleri hem de olaylara bakış açıları farklı olduğu için onlardan da çok şey öğrendim.
gençten yaşlıdan ergenden hatta küçük oğlumdan bile bir şeyler öğreniyorum. bu durumda çevreni genişletmek de çözüm olabilir.
elbette samimiyet kur herkesle anlamında söylemiyorum.
bunu günlük hayatta yapmanın yolu, değişik kurslara katılmak ya da şöyle güzel bir spor salonu olabilir, birden çok faydası olur hem

bugün bi atasözü deyim kitabı alayım diyodum..işine yarar diyorsanız hemen aliyim

Genel kültür sadece atasözü ve deyimler kitabıyla olur mu Allah aşkına?
Türk ve dünya edebiyatı yazarlarının kitaplarını, tarihte yaşanmış siyasi olayları okuman lazım. Kendi fikrine yakın bulduğun yazarı okudukça anlarsın. Her yazarın fikri kabul edilecek diye bir şey yok.
Dünya klasiklerini yazmış yazarların eserlerini araştır hepsini okuyamasan da öğren kulak dolgunluğu olsun.
Bu biraz da ilgi alanıyla alakalı. Eğer dünya gündemine ilgin yoksa ne okursan oku hafızaya işlemez. Bir zaman sonra sıkılırsın. Bunu zaten kendin için istemen lazım. Erkek arkadaşının yanında iyi görünmek için değil.
Ayrıca kimse her konuda bilgi sahibi değildir. Fikri vardır ama bilgisi yoktur sadece konuşuyordur.

Erkek arkadaşım için değil ben erkek arkadaşımı sadece bir örnek gösterdim.Kendim için istiyorum gelişimi. Sadece atasözü kitabıyla değil o da bir alternatif olabilirse diye, farklı nelerden yararlanabilirim mesela diyorum yani...fikrinizi almak istemiştim

Kitap okumak ya da kelime öğrenmek, sadece sizi okumuş yapar.
Okuduklarınızı içselleştirmediğiniz, hayatla bağlantısı kurup, mantık çerçevesinde zihninize oturtmadığınız sürece hiçbir işe yaramaz.
Gazete, makale, dergi takip etmeniz de oldukça önemli bu süreçte.
Aynı zamanda şehrinizde bulunan sergi, müze, sanat etkinlikleri gibi kültürel faaliyetleri de takip etmenizi öneririm.
Önemli olan insanın ne bildiği değildir, onu destekleyebilecek alt metinlerle açıklayıp, kendine yakın düşünceleri savunanların betimleriyle, anlatmak istediğini direkt ifade edebilmesidir.
Bu yüzden bence çok okuyan değil, çok gezen bilir.

O zaman şöyle söyleyeyim. Atasözü ve deyimler sözlüğü sadece bu konuda yardımcı kaynak olur. Ben internette veya bir kitapta başka bir şey okurken anlamını bilmediğim kelimeler için o anda açıp tdk sözlüğüne veya wikipedia gibi sitelere bakıyorum. Onu öğrenip kapatıyorum. Bence sözlük senin için zaman kaybı. Her zaman öğrendiğim şekliyle aklımda kalmıyor tabi bir yerde duyunca hatırlıyorum. Cümle içinde kullanamayabilirim. Bunu unutmamaya çalışarak hafızana kazı. Yani pratik yap.
Sen daha çok geçmiş ve şimdiki zamandaki güncel olayları okuyarak başlayabilirsin.

kimsenin yorumu yok mu?? kendi kendimin piskoloğu olmak istiyorum değişmek istiyrum.Yaşadığım çocukluk yüzünden çok sessiz kaldım.Değişicem ama bu şart.

Bu öyle birden olmaz ki
Her konuda fikir sahibi olmak, genel kültürünü arttırmak hem araştırma, hem de deneyimle olan bir şey
Zamanla oturan bir kavram
Okumak, konuşmak, yazmak hepsi önemli
Bu arada her konuda bir fikrin olmak zorunda da değil
Bence biraz özgüvenini geliştirmen gerek, sessizliğin bu yüzden

herkesin kisiligi farklidir.
enneagram diye bir sey duydunuz mu .
enneagram testi yapin bakin herkesin yeri baska . o yuzden kimi cok konusur kimi.susar . bnce bi eksiklik degil suskun olmak . onemli olan hayatta mutlu olabilmek huzurlu olmak .

kitap ile genel kültür ancak yılların birikimi ile olacak bir şey. ben kendimi bildim bileli okurum ve o sayede genel kültürüme güvenirim. ama onun dışında gezmenin de çok faydası var. gazete ve köşe yazarı takip etmelisiniz, özellikle bazı hareketleri, sistemleri öğrenmelisiniz.. komünizm, sosyalizm, milli görüş, liberalizm, kapitalizm gibi aklınıza gelecek şeyler.. her türlü görüşü okumalısınız.
ama tabi dediğim gibi zamanla olacak şeyler bunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…