• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısasa kısas ? Misafir meselesi

Hiç bişe yapmasan yine sen bilirsin dedi içinden geldiği gibi. O sorun olmax yani. Ama eminim şok olurlar sadece simit aldırıp çay demlesem
Canım bir defadan bir şey olmaz 1 kere onun yaptığı gibi yap sonra onun evine gittiğinizde aynı şekil devam ediyorsa sende onun gibi yapmaya devam et bence. Birde görumcenin maddi durumu nasıl yani belki çeşit yapmaya gücü yetmiyordur size de belli etmek istemediği için elinde ne varsa onu ikram ediyordur

Yemeğe kendileri mi kalıyor siz ısrar mı ediyorsunuz?

Siz ısrar ediyorsanız etmeyin. Ses çıkarmayın ikindide giderler onlar da.

Ama yok kendileri siz gidince teklif bile etmezken size gelip yerleşiyorlarsa bütün gün, akşama hazır mantı kaynatın.

Yüzsüz misafir hiç sevmem. Bir yere sabah gidip gece kalksam da sıkıntıdan patlarım doğrusu... Şaşıyorum böyle insanlara.

muadil yapın ,aynı şeyi bize amcamın eşi ve hanımı yapardı ,
uyuz olurduk kendileri gelir teklifsiz sabah kalhvaltısından akşam yemeğine kalırdı ,birde devamlı yemek beğenmez aleni şekilde ben doymadım biftek yok mu ben doymadım pirzola yok mu derdi ;)
kız kardeşine yakışıyorsa size de yakışır ,sonuçta a bırakmayacaksınız ,
karavana 1 tencere patates pişirn akşam yemeğine yanına makarna yeter bile çok gelir

canım ben yemıyorsam kalan tepsıyı ben yemedım dıye ev sahıbı cope atmıyo degılmı nesı heba oluyo mevzu bu degıl zaten
Yani sırf misafirin gözünü doyurmak için çeşit çeşit yapmak bana saçma geliyor, atılmadığını nereden biliyorsunuz? Benim kaynanam çok atar mesela, kalanları günlerce yer ama sonunda bozulanlar olur muhakkak.
Abartmamak lazım.

canım ben yemıyorsam kalan tepsıyı ben yemedım dıye ev sahıbı cope atmıyo degılmı nesı heba oluyo mevzu bu degıl zaten
Bizim evde kek börek pek yenmez, misafir çağıracağım zaman kalabalık çağırırım ki geldiklerinde hazırladıklarım bitsin. Yoksa yenmezse çöpe atılacak maalesef.

Hayır canım kendi acıkmadığından değil. Sabah kahveye gelip oturan misafiri geç kalktığı için hiç abartmıyorum 3 gibi ancak bişeyler yiyebildiğini söylemişti. Yani herşey tabiki yemek değil ama hiç mi güzel bir ikramda bulunmaz bir insan? Yıllardır böyle yani.
Ozaman değişmez yani..

muadil yapın ,aynı şeyi bize amcamın eşi ve hanımı yapardı ,
uyuz olurduk kendileri gelir teklifsiz sabah kalhvaltısından akşam yemeğine kalırdı ,birde devamlı yemek beğenmez aleni şekilde ben doymadım biftek yok mu ben doymadım pirzola yok mu derdi :KK66:
kız kardeşine yakışıyorsa size de yakışır ,sonuçta a bırakmayacaksınız ,
karavana 1 tencere patates pişirn akşam yemeğine yanına makarna yeter bile çok gelir

Amcanızın eşi ve hanımı aynı kişi mi:KK48:

aynen sizin hissettiklerinizi bana yaşatan bir arkadasımız var, ve eşinize katılıyorum ben, herkes kendine yakışanı yapar, ben hala diğer misafirime nasıl hazırlık yapıyorsam onlara da o şekilde yapıyorum.. en azından içim rahat oluyor..

Yorumlarınızı takipteyim kızlar bana da eltim gelmek istiyormuş bu hafta. Beni senede bir anca çağırır çağırmaz da denk gelir desem daha doğru olur gidince de boş çay en fazla bisküvi koyar. Ben 30 kere çağırırım 1-2 anca gelir gelmez ama donatırım. Halbuki evlerimiz 15-20 dk mesafede(sırf çocuklar akrabalık bilsin kuzenleriyle vakit geçirsin diye yoksa umrumda değil) ama şimdi gelicek ben ne yapsam çok kararsızım :(

Merhaba arkadaşlar
Evinize gelecek olan misafire Size nasıl ikram yaptıysa muadil ikramlar mı yapıyorsunuz.

kafam karışık şeytan dürtüyor beni..

Daha iyi açıklayayım..
Eşimin kız kardeşi var.. benden baya büyük. Çalışmıyor. Ben de bebeğim olduğu için işten ayrıldım evdeyim şuan.
Evleri bizden 2 saat uzaklıkta.
Yani gelince sabah erkenden gelip gece dönüyorlar. Senede 5 kere falan geliyorlardır.
Çok samimi sayılmayız ama Herhangi bir tartışmamız huzursuzluğumuz falan da olmadı.

Genelde kahvaltıya çağırıyor ve ne zaman gitsek simit peynir kahvaltılık vs. İkindiye doğru ; yemeğe kalın falan diyen olmuyor zaten ;biz de sıkılıyoruz dönüyoruz. Bir değil iki değil . zaten senede 2-3 kere en fazla gidiyoruzdurx

Ama onlar bize gelice benim içim rahat etmiyor kahvaltılık yanına börek kek omlet salata vs yapıyorum akşam da yemeğe kalıyorlar . Çok hamarat falan değilim internetten baka baka yapıyorum her şeyi. Yani bence emek veren herkes bir kek bir poğaça yapabilir süper becerikli olmaya gerek yok.

Şimdi yine gelecekler eşimle güzelce konuştum ben enayi mi oluyorum acaba öyle hissediyorum dedim sen sana yakışanı yap diyor.. sizce nasıl olmalı?
eşin haklı.
herkes kendine yakışanı yapar.

yalnız ikram etmeyi enayilikle bağdaştırmak hiç olmadı.

Bence de kendinize yakisani yapin.
Hani kendinizi yipratmayin ama yine de hazırlayın bir şeyler.
Karşılıklı değil tabii ki bu işler ama insan rahatsız oluyor yine de yapmayınca.
Mesela bizim akraba boş çay hazirlar hep ama biz çok çeşit yaparız misafire daha geçen gün geldiler bende uğraştıran bi tatlı yaptım diye ikinci tatlıyı yapmadım şimdi keşke yapsaydim diyorum :-)
Bırakın o öyle olsun sonuçta herkes kendine yakışanı yapar

Yorumlarınızı takipteyim kızlar bana da eltim gelmek istiyormuş bu hafta. Beni senede bir anca çağırır çağırmaz da denk gelir desem daha doğru olur gidince de boş çay en fazla bisküvi koyar. Ben 30 kere çağırırım 1-2 anca gelir gelmez ama donatırım. Halbuki evlerimiz 15-20 dk mesafede(sırf çocuklar akrabalık bilsin kuzenleriyle vakit geçirsin diye yoksa umrumda değil) ama şimdi gelicek ben ne yapsam çok kararsızım :KK43:
Size de aynısını söylemek istiyorum kendinize yakışanı yapın .
Donatın sofrayı utansin karşınızda bence.
Bak elti deyince siz aklıma geldi iki Yengem var teki eltiniz gibi kimseyi cagirmaz evine çünkü bilmez bir şeyi. Hani bilmediğinden değil 15 senelik ev hanımı uğraşmaz çocuklara bir kek bile yapmamış canları isteyince hala sen yap diye anneme yada teyzelerime geliyorlar diğer yengemde bilir becerir yani.
Dikkat ettimde artık sirf o yengeme göstermek için yapıyor bazı şeyleri doğum günlerinde falan pastaları hep kendi yapıyor ustune başa başa ben yaptım diye belirtiyor :-)
Bırakın siz kendinize yakistigi gibi agirlayin :)

Benımde basıma geldi
Gosterdıgım ozenı saygıyı degerı karsımdan goremedım
Ama onlar gıbı olmak ıcıme sınmedı hep en ıyısını hazırladım

Sonuc... enayı yerıne konuldum bellı bı zaman sonra gozlerınde benım degerım kalmadı kendılerını cok degerli sandılar ve suan hıc gorusmuyoruz yani sız en ıyısını yapınca karsı taraf utanmıyor tam aksıne enayı goruyor
Utanan zaten sızı samımı karsılar
Sadece sımıt peynır ıkram etme meselesı degıl hısler de onemlı bellıkı sız rahatsız olmussunuz
Yemek deyip gecme ınsanın karakterını ortaya koyuyor ve uzun surede herseyı netlestırıyor
Bu sebeple adamına gore muamele en ıyısı

sana göre doğrusu ne ise onu yap. yanlışa yanlış ile karşılık vermek kadar saçma bişey yok. ikramın da kısası mı olur yahu.

Bende kısas yapmam , kim gelirse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım ,ona özel yapmadığımı benim tarzımın bu olduğunu da ima ederim! eğer karşı taraftan aynı hassasiyeti, görmezsem tabi!

Merhaba arkadaşlar
Evinize gelecek olan misafire Size nasıl ikram yaptıysa muadil ikramlar mı yapıyorsunuz.

kafam karışık şeytan dürtüyor beni..

Daha iyi açıklayayım..
Eşimin kız kardeşi var.. benden baya büyük. Çalışmıyor. Ben de bebeğim olduğu için işten ayrıldım evdeyim şuan.
Evleri bizden 2 saat uzaklıkta.
Yani gelince sabah erkenden gelip gece dönüyorlar. Senede 5 kere falan geliyorlardır.
Çok samimi sayılmayız ama Herhangi bir tartışmamız huzursuzluğumuz falan da olmadı.

Genelde kahvaltıya çağırıyor ve ne zaman gitsek simit peynir kahvaltılık vs. İkindiye doğru ; yemeğe kalın falan diyen olmuyor zaten ;biz de sıkılıyoruz dönüyoruz. Bir değil iki değil . zaten senede 2-3 kere en fazla gidiyoruzdurx

Ama onlar bize gelice benim içim rahat etmiyor kahvaltılık yanına börek kek omlet salata vs yapıyorum akşam da yemeğe kalıyorlar . Çok hamarat falan değilim internetten baka baka yapıyorum her şeyi. Yani bence emek veren herkes bir kek bir poğaça yapabilir süper becerikli olmaya gerek yok.

Şimdi yine gelecekler eşimle güzelce konuştum ben enayi mi oluyorum acaba öyle hissediyorum dedim sen sana yakışanı yap diyor.. sizce nasıl olmalı?
Bencede kendinize yakışanı yapmalısınız

Cok sık gelseler dediginiz dogru ama zaten ayda yilda bir gorusuyormussunuz bazi insan usengec olur bazisinin elinden gelmez bazisi yemegini bile sakinir insanoglu herkes farkli.siz icinizden geceni yapin nasil geliyorsa icinizden oyle davranin gerisini bosverin:)

Back
X