Kişiliğimle ilgili sıkıntım var ama çözemedim

Kendinize fazla yukleniyorsunuz sizi takmiyyorlarsa siz de onlari takmayin.
Sakin olun az konusun isinize yogunlasin sonucta oradakilerle arkadas olmak zorunda degiksiniz

30 yaşlarında çocuk sahibi bayanım
Ben toplum arasında hiç rahat olamıyorum
Saçmalıyorum bir ağırlığım Yok
Özellikle iş yerinde bulunduğum ortamda hiç farkında bile okunmuyorum
Konuşunca mantıklı konuşamıyorum
Önceden çok iyiydim
Ortamlarda sevilirdi neşeliydim
Ama yaşım geçince ve özerklikle bu işyerinde çok mutsuzum
Daha önce psikolog ve psikiyatriste gittim
O dönem için ci...ol ilaç verdi içince iyidim fakat bağımlılık yaptığını duyunca bıraktım
Ben böyle olmak istemiyorum
Benimle aynı durumu yaşayan ilaç kullanan iyi gelen
Veya başka tavsiyesi olan var mı
Omlarında benim gibi insan oldukları üstün olmadıklarını
Hatta bazılarından daha iyi durumda olduğumu bildiğim halde
Yerin dibindeyim
Değişemiyorum
ilaçlar yerine kendni geliştirmeyi denesen diksiyon kursu kişisel gelişim kursları kitaplar vs okusan

Diyelim ortam saçma
Diğer arkadaşlarımda mı saçmalıyor
Onlar gayet iyi muhabbet ediyor
Ben konuşamıyorum
Konuşunca saçma kelimeler söylüyorum
Mesela arkadaşım yitecek ikram etti
Yemediğim ve istemediğim halde
Yok yetti teşekkür ederim dedim
Yetti nedir ya
Yiyince yetti denir
Ben yemeden istemediğim halde yetti diyorum
Bunun farkındayım
Fakat ağzımdan çıkıyor işte
Canım bunda abartılacak birşey Yok ki. Kendinle dalga gec o an. Yetti nedir ya, hiç yemedim ki, ver bari yiyim de gül geç :)
Bende arkadaşın çocuğu üşütmüş diyeceğime soğutmuş demiştim bir kere :D Güldük geçtik..
Arkadaşlar söylemiş bende tekrar ediyim mutlaka kitap oku kendini geliştir ilaçlık birşey Yok anlattığın kadarında.

Konuşulan konu hakkında gerçekten bilgim varsa söz alırım konuşurum yani en azından kendi açımdan öyle. Genelgeçer durumlarda iş muhabeti veya resmi konular değilse, ortamda bozulacağım korkusu olmadan , kendinizi , kasmadan , rahat konuşun . Bence saçmalamıyorsunuzdur da söz hakkı size gelince boş laf yapmamak adına kendinizce fikir üretiyorsunuzdur o yüzden saçmalıyormuşunuz gibi hissedebilirsiniz...

Bu iş yerinize özgü bir durum olduğunu anlıyorum çünkü önceden iyiydim neşeliydim diyorsunuz. Demekki yapınızla alakalı birşey değil hayatınızın bu dönemine özgü geçici bir durum. Bu iş yerine adapte olmakta zorluk yaşıyorsunuz, kendinizi yetersiz gördüğünüz ya da yeteneklerinizden kuşku duymanıza neden olacak bir pozisyon mu bunu bir düşünün. Sorunun kaynağını bulabilirseniz bu sorunu çözebileceğinizi düşünüyorum.

kendini diğer kişierlden düşük görüyorsun ve bu da özgüvenini zedeliyor kendini sönük hissediyorsun değil mi?
Evet değersiz görüyorum
Kendimi sönük gereksiz hissediyorum
Sabah günaydın desem bile ses tonum beni rahatsız ediyor

Ay aynı ben.. Ama ben sorunu kendimde aramıyorum farkımız bu. Benim de çalıştığım yerde sohbet ettiğim yemeğe çıktığım tek kişi dahi yok. Oysa konuşkan ve neşeliyim aslında. Ama çevremdekiler kıskanç, cahil, nezaketsiz, iki yüzlü ve mutsuz olduklarından hepsi mezar taşı gibi. Belki sizde problem yoktur. Çevreniz size uygun değildir. Bir çok yerde çalıştım. Bu kadar uzak insanlarla çalışmamıştım. Selam bile vermezler vermemek için 40 takla atarlar. Tabi beni etkiliyor. Ama sorun bende değil hiç değilse bunu biliyorum. Tek çözüm ise iş değiştirmek. Umarım yakında onu da yapacağım..
Ben de daha önce 2 ayrı yerde çalıştım
Sevilen neşeli bir insandım
Am burada çözemediğim birşey var
Kendimi iyi hissetmiyorum
Aslında işimi değiştirmeyi o kadar istiyorumki
Ama bu işi zor buldum
Sorun bende mi karşıdakilerde mi onu da bilmiyorum

Konuşulan konu hakkında gerçekten bilgim varsa söz alırım konuşurum yani en azından kendi açımdan öyle. Genelgeçer durumlarda iş muhabeti veya resmi konular değilse, ortamda bozulacağım korkusu olmadan , kendinizi , kasmadan , rahat konuşun . Bence saçmalamıyorsunuzdur da söz hakkı size gelince boş laf yapmamak adına kendinizce fikir üretiyorsunuzdur o yüzden saçmalıyormuşunuz gibi hissedebilirsiniz...
Bilgim olan bir konuda bile ezik kalıyorum
Zaten ben konuşunca pek cevap vermiyorlar
Kafayı yemek üzereyim
Ben de diğer insanlar gibi rahat olmak istiyorum

Sosyal fobidir diyeceğim ama önceden insanlarla iletişiminiz iyiymiş. Citol ü bırakmasaydınız keşke çok rahatlatır sakinleştirir. Babam da kullanıyor iyi şimdi.

Evet değersiz görüyorum
Kendimi sönük gereksiz hissediyorum
Sabah günaydın desem bile ses tonum beni rahatsız ediyor
yardım alsan da fayda etmiyor kitap okusan da fayda etmiyor değil mi? o an sadece kısa bir ferahlık sağlıyor gerisi aynı sonra yine eski ben

Bilgim olan bir konuda bile ezik kalıyorum
Zaten ben konuşunca pek cevap vermiyorlar
Kafayı yemek üzereyim
Ben de diğer insanlar gibi rahat olmak istiyorum
Ağırlığını koymalısın o zaman , yerne göre kısa net cevaplar yeterli gelicektir. İnsanlar birde sürekli tatlı dille cevap verince otomatikmen egoları mı yükseliyor napıyorsa , tiye alıyor olabilirler . O yüzden sende onlar gibi takıl aynen

Ortamda rahat hissetmediğin için durum böyle olabilir.
Zoraki muhabbetlere karışma bence.

İçinden gelen, iyi hissettiğin ortamlarda sohbete katılmayı tercih et.

Back
X