kişilik bozukluğum mu var?

mjesecina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
468
186
103
merhaba kızlar. ben son zamanlarda hiç sağlıklı düşünmüyorum sanırım. şöyle ki;

*sürekli birilerine özellikle de evladıma bir şey olacak korkusu,
*birine birşey olduğunu hayal edip o sırada ne yaparım diye düşünmek,
*çocuğumu sürekli bu pis dünyadan nasıl korurum düşüncesi, (genellikle kaçırılma, taciz gibi haberler psikolojimi alt üst etti bu konuda)
*sürekli hastalıktan korunmak istemek.
*iş yerindekilerin sürekli benim arkamdan konuştuğunu düşünmek,
*kimi zaman boşanırsam naparım, ailemle nasıl tekrar yaşarım, ya çocuğumu göremezsem, ya eşimi kaybedersem, kızım babasız kalırsa, boşanırsak babasını özlerse(aşırı düşkün babasına)
*ben çalışan bir anneyim. kızımı ailem parka götürdüğünde ya kızımın başına bir şey gelirse...

vs..vs..

sürekli bu olumsuz düşüncelerin içinde buluyorum kendimi

Psikologa gitmeyi düşünüyorum. ama merak ediyorum acaba herkeste oluyor mu bu düşünceler yoksa benim gerçekten kişilik bozukluğum mu var? belki konu hakkında az da olsa bilgisi olanlar vardır.

Not: psikoloğa gitmeyi düşünüyorum dediğim gibi. bana "uzmana görünün" diyeceklere söylüyorum ...
yorum yazacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Kişilik bozukluğunuz olduğunu sanmıyorum ama genel anksiyete bozukluğunuz var. ( kaygı bozukluğu ) Mutlaka doktora gidin ilerlemeden , altta yatan sebebi bulun , ilaç ve terapi kısa sürede iyileşme sağlıyor. Geçmiş olsun.
teşekkür ederim. evet ilerleyecek diye korkuyorum zatenn. kafayı yemek bu olsa gerek :)

Haberleri izlemek veya okumak bu tür kaygılara yol açıyor. Nasıl olmasın ki! Ben bu listeye en az 10 tane kaygı daha ekleyebilirim. Ancak böyle bir toplumda yaşayıp da bunları düşünmemek mümkün değil. Sapığı, ensesti, tecavüzcüsü, katili, trafik canavarı, akli dengesi bozuk numarasıyla istediğini yapanı, yiyeceklerdeki gdosu, şarbonu, kimyasalı, dolandırıcısı, ekonomik durumun rezilliği, mafyası, organ hırsızı, tabandan en tepeye kadar cebimizdekine göz dikeni... Saymakla bitmez. Hâlâ nasıl yaşayabildiğimizi bazen aklım almıyoro_O:kızgın::KK43:

Bama kaygi bozuklugu gibi geldi .Bunlari derinlemesine irdelemek cok normal degil.Durumun farkinda olmaniz daha kolay çözüme ulasmanizi saglayacak şanslısınız.

Önce psikiyatriye sonra terapi için psikoloğa gitmenizi öneririm. Anlattıklarınızın aynısını yaşıyordum. İlerleyen zamanlarda panik atak krizleri de gelmeye başladı. Bi müddet ilaç kullandım ve bi süre terapi gördüm şuan iyiyim çok şükür.
Geçmiş olsun.

Haberleri izlemek veya okumak bu tür kaygılara yol açıyor. Nasıl olmasın ki! Ben bu listeye en az 10 tane kaygı daha ekleyebilirim. Ancak böyle bir toplumda yaşayıp da bunları düşünmemek mümkün değil. Sapığı, ensesti, tecavüzcüsü, katili, trafik canavarı, akli dengesi bozuk numarasıyla istediğini yapanı, yiyeceklerdeki gdosu, şarbonu, kimyasalı, dolandırıcısı, ekonomik durumun rezilliği, mafyası, organ hırsızı, tabandan en tepeye kadar cebimizdekine göz dikeni... Saymakla bitmez. Hâlâ nasıl yaşayabildiğimizi bazen aklım almıyoro_O:kızgın::KK43:
heh işteee aynen böyle yaa... ben de eklesem daha çok madde eklerim ama biz napcaz ya bu şekilde hayat mı geçer ??

Önce psikiyatriye sonra terapi için psikoloğa gitmenizi öneririm. Anlattıklarınızın aynısını yaşıyordum. İlerleyen zamanlarda panik atak krizleri de gelmeye başladı. Bi müddet ilaç kullandım ve bi süre terapi gördüm şuan iyiyim çok şükür.
Geçmiş olsun.
size de geçmiş olsun... çok şükür geçmiş. devlet hastanesini mi önerirsiniz yoksa özel mi ?

size de geçmiş olsun... çok şükür geçmiş. devlet hastanesini mi önerirsiniz yoksa özel mi ?
Teşekkür ederim.Üniversite hastanesinde mesai dışına bir profesöre gittim. Devlette gittiğiniz doktorlar sürekli değişiyor. İmkanınız varsa özele gitmek daha iyi olabilir.

siz nasıl atlattınız bu durumu ?
İlaçlarla hallettim ben. Herşeyi kafama takıp uyuyamazdım. Saçma sapan şeyler düşünürdüm ama krizler başlayınca gittim dank etti kafama. Terapiyr gitmedim bu arada hep kendi kendime telkinlerde bulunurdum.
Doktor hem antidepresan hem de uyku ilacı vermişti hatta ben istedim uyku ilacını çünkü uykuya dalmıyordum düşünürken sızıyordum gibi bir şeydi.

Konu sahibi,
Bende de oluyor bunlar. Henüz anne değilim ama inanın bende şimdiden başlayan “ya çocuğum olur da onun için çok endişelenen bir anne olursam” kaygısı var. Bu sebeple anne olmak ürkütüyor beni.

Son aylarda yaşadığım bazı olumsuzluklar kaygı bızukluğu oluşturdu, farkındayım ve destek almak istiyorum bir psikologdan.

Siz de son zamanlarda sizi kötü etkileyen bir olay yaşadınız mı?

İnançlıysanız bol bol Allaha tevekkül edin ona sığının yoksa korkunun kaygının sonu yok.

Konu sahibi,
Bende de oluyor bunlar. Henüz anne değilim ama inanın bende şimdiden başlayan “ya çocuğum olur da onun için çok endişelenen bir anne olursam” kaygısı var. Bu sebeple anne olmak ürkütüyor beni.

Son aylarda yaşadığım bazı olumsuzluklar kaygı bızukluğu oluşturdu, farkındayım ve destek almak istiyorum bir psikologdan.

Siz de son zamanlarda sizi kötü etkileyen bir olay yaşadınız mı?

İnançlıysanız bol bol Allaha tevekkül edin ona sığının yoksa korkunun kaygının sonu yok.
evet eşimde bu şekilde söyledi bana. Allah'a yönel dedi. şükret bolbol dedi. haklısınız belki de.. kaygının korkunun sonu yok.

bende biraz böyleyim. kaybetme korkusu gelecek kaygısı daha bir çok şey. aklımda sürekli düşünceler dolanıyor. hayırlısı diyorum.

Gönül ehli bir amcanın söylediği dikkat çekici ve düşündürücü şu sözleri sizinle paylaşmak istiyorum, ben çok beğenmiştim:

-İnsanlar neden tereddüt eder anlamıyorum.
İnsan anne karnındayken ağzından yemek mi yedi, burnundan nefes mi aldı?
Orada ihtiyaşlarını karşılayan kimdi?
Doğarken çıktığı yere hiçbir insan ne yapsa tekrar sokamaz onu. Peki oradan nasıl çıktı?
Doğduğunda savunmasızken Allah onu kime koruttu?
Pisliğini kime temizletti?
Onu koruması, pisliğini temizlemesi için kime şefkat ve sabır verdi?
O halde insan neden korkar, neden soruların peşine düşer, neden güvenmez?

Back
X