Kişilik çatışması

Duyguların karşılıklı olması çok önemli eşinizi seviyorsanız bu duruma çareler arayın derim soğuduysanız yol sonu gibi gözüküyor bu yazdıklarınıza göre. E adıda üstünde eş, ruh ikizi vs. Benzer mizaçlar gerekli bunun içinde. Umarım herşey güzel olur

Kusura bakmayın ama ev hanımları ODTÜ ye giderek kendini geliştirmiyor. Demek istemediğim. Eşim gibi okumadım ama ben uğraşıyorum o çaba göstermiyor. Ama siz bardağın boş yerine bakıyorsunuz

Bir şeyi çok merak ediyorum. Ömrünüzde karı kelimesini kullanmadınız mı
Hayır asla kullanmadım zira 14–15 yaşımdan beridir eril tahakkümün de eril tahakkümün gündelik hayattaki dilin, hareketlerin, adetlerin üzerindeki etkilerinin hepsinin farkındayım. Ortalama ve üstü zekaya sahip olan her kadın da bunun farkındadır zaten ve kendi cinsiyetini aşağılayan bi kavramı kullanmaz

Seviyorum tabi ki ama hayran olduğum bir eşim olsun isterdim. En doğrusu kendimi törpülemek sanırım.

Bu kadar sert eleştirmek yerine uyarsaydınız tartışma yerine bir mesaj düzeltme yapabilirdim. Ve ileriki zamanlarda da kullanmamam gerektiğini farkederdim.

Bu kadar sert eleştirmek yerine uyarsaydınız tartışma yerine bir mesaj düzeltme yapabilirdim. Ve ileriki zamanlarda da kullanmamam gerektiğini farkederdim.
Bunu zaten size yorumlarda söylemişler ne var bunda siz hiç kullanmadınız mı demişsiniz. Bunu gayet normal görüyorsunuz yani. Aa ne kadar kötü kelime bi daha kullanmayayım kötü duruyor demeniz yerine zihniyetinizi değiştirip bu tür cinsiyetçi kavramları hayatınızdan çıkarmanızı temenni ettiğim için açık açık yazmak durumundaydım

Teşekkürler

Yazdiklarina bakinca ben senin gelismis olduguna katilmiyorum..internetten bakmak yetmez bir kac yeni kelime ogrenme ile olmaz bu.kadinlarin okudugu bir sayfaya bir kadin kari gibi deyip soze baslamis tum kadinlari asagilamis .soruyorum simdi ne kadar gelismissin.

Eşinize üzüldüm açıkçası.İnsanları olduğu gibi kabul edip sevmenizi öneririm.Yoksa da kimseyi hakir görmeyin.Aşağı görüyorsunuz eşinizi kendinizden , hayatından çıkın da madem o da kendi gibi "kültürsüz" biriyle yaşasın.Ayrıca sizin kültürlü bilgili değil "bilmiş" olduğunuzu düşündüm , anlattıklarınızdan gözümde öyle bir kadın canlandı.

Şu mesajınızda yazdıklarınız çok itici mesela.Eşinize de bu şekilde çok bilmiş davranıp adamı bıktırıyorsunuz belki de.

Kisilik catismasi bunun neresinde
Siz kendinizi epey bir yukseklerde goruyorsunuz sadece.
Madem bilge birini istiyordunuz neden esinizi tercih ettiniz anlamadim.

Sizi bi yere kadar anlayabilirim tabi ki insan karşısında bilgili, istediği konuda rahatça konuşabileceği bir insan ister. Mesela ben sevgilimle sohbet etmeyi çok seviyorum aynı yapıdayız biraz da kafa dengi yani. Öyle olmasa sıkıntı yaşardım. Siz de evlenmişsiniz artık düzeltme imkanı olur mu bilemiyorum. Ama ben şu cümlenize takıldım: “Bi de hep ben bilirim havaları vardır”. Bu konuda çok yanılıyorsunuz her zaman siz bilemezsiniz kendinizi bu kadar üstün görmeyin çünkü herkes eşiniz gibi değil. Eşiniz -sizin deyiminizle- bilgisiz olduğu için her şeyi bildiğinizi sanıyorsunuz ona göre bilgili kalıyorsunuz. Ama karşınıza sizden çok daha kültürlü bir insan çıkar iki kelime edemezsiniz işte o zaman anlarsınız hep bilmediğinizi.[/QUOTE]

Ben kemal sunal kismina takildim :) her filmini 20-30 kez izlemisimdir. Bir hafta boyunca ayni filmi defalarca izleyip her seferinde de gulmuslgum var hatta aklima geldi yine izleyecegm :)) zevk meselesi. Nostalji. Kac tane universite okudum. Ustune hergun bilgi birikimimi arttiriyorum. Diger konulari bilemem ama bu konuda esinizi suclamayin derim.

Izleyecek kayda deger bir sey bulamiyordur.

Ben de kendimi ne gelistirmisim ama sanki apartman yoneticisi olacagim

Şu yorumda ne kadar erken evlendiğini belli ediyorsun. Küçük yaşta evlilik yapanlar böyle konuşuyor ama bukadar kısa bir evlilikte böyle düşüncelere girmen çok yanlis. Sen hayatında neler yaptin nekadar kendini geliştirdin ve ne yönden kendini üstün görüyorsun çok merak ettim. Bence yaşına gore bunlar cok büyük sözler

bence siz denksiniz 3 kitap okuyup 2 sinema takip ettiniz diye gelişmiş olmuyosunuz yada benim gelişmekten anladığım farklı birşey anladığım kadarıyla ev hanımısınız eşiniz çalışıyo bu durumda size denk sizden üstün olmasını istiyorsanız bence siz iş ve maddi gelir olayını bir çözün adama motivasyon olsun

Kibir iyi bir şey değil. Şey gibi düşünün. Üniversitelerde bazı hocalarda akademisyen kibri olur. Bir dalda uzmanlaşmış diye bilgisini böyle insanın kafasına vurur gibi sunar. İtici olur. O kibir dışarıdan çok kötü durur. Bir çobanın alçak gönüllülüğünü tercih edersin. Onun gibi bir şey.

Tabiki insan eşiyle aynı dili konuşabilmeyi ister. Ortak zevkler vs. O konuda anlıyorum. Ama şu yönü de var. Belki eşinizden az daha fazla şey biliyorsunuz. Ama belki o da karakter olarak sizden üstündür. Belki hiç kibirli bir insan değildir. Belki her şeyi ben bilirim havasında değildir. Bu yönden de düşünürseniz belki eşiniz de hayran olacağı bir kadın istiyordur

Kim istedigi diledigi gibi bir hayat suruyor ki.. Ben napayim 85 yasinda bir baba butun gun basimda. Elinde kumanda sabahtan aksama kadar. Yine de cok sukur Allah basimdan eksik etmesin diyorum.

Karı gibi benzetmenize arkadaşlar güzel cevaplar vermişler zaten, o yüzden ben size farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum bu noktada. Hani siz eşinizi entelektüel anlamda aşağıda buluyorsunuz ya sizin bu ‘karı gibi’ benzetmeniz de bizde aynı hissi uyandırdı. Fakat bu sizi hafife almamı ya da aşağılamamı gerektirmez sonuçta öyle değil mi. Öğrenecek çoook şeyi var diye düşündüm sadece, ayrıca oldukça açık sözlü biri, bu güzel bir şey dedim içimden. Fakat belki de siz benim yerimde olsaydınız bu anlayışı gösteremeyecektiniz. Çünkü çok şey bildiğinizi zannediyorsunuz. Aslında belki de çok az şey biliyorsunuzdur. Hayatta en fazla hatayı her şeyi bildiğimizi zannettiğimiz zamanlarda yaparız. Belki sizin de eşinizden öğreneceğiniz şeyler olabilir. Bunun için de öncelikle kendinizi bu kadar beğenmekten vazgeçmeniz gerekiyor. Eğer hayat yolunuzda bu insanla yolunuz kesiştiyse bunun mutlaka bir sebebi var. Bu noktada ya yüksekten uçmayı bırakıp eşinize biraz daha yakın mesafeden bakmayı deneyeceksiniz ya da bu ilişkiyi sonlandıracaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…