Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

[/B][/QUOTE]bir sorum daha olacak. ilk kez denedim, beceremedim.

kırmızı biberleri közledim, soydum. kavanoza sarımsak, tuz, sirke ile ekledim. en üste de zeytinyağı ekledim. (1 hafta olmuyor). 1 parmak kadar boşluk bıraktım. mümkün oldukça sıkı kapattım.

kavanozlar sızdırmaya başladı. bir de tadı ekşimeye başladı. mafoldumben
nerede yanlış yaptım arkadaşlar? tuzu mu az geldi? sirke mi çok geldi? üstüne biraz daha tuz ekleyip buzdolabına kaldırdım. [/B][/QUOTE]

bende bu yöntemle yaptım ve hiç kaynatmadım.
1 çay bardağı z. yağı
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı su
tuz
sarmısak
sonra ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırdım. 1 hafta sonra açtım deneme maksatlı açalı 10 gün oluyor yeni bitti. tadında hiç bir değişme yoktu. biz çok beğendik.

Son düzenleme:
Taze taze bahçe domates geldi köyden:
Hemen onları bir güzel yıkadım,kabuklarını aldım,küp küp doğradım ve buzdolabı poşetlerine koyup difrize attım.
Taze fasulyelerim vardı yine onları bir güzel yıkadım,yemeklik ayarladım,kırdım bir güzel ve buzdolabı poşetlerine birer yemeklik olarak ayırıp attım difrizime.

Barbunya aldım pazardan taze barbunya,temizledim,yıkadım koydum poşetlere attım bir güzel difrize.
Patlıcanları mangalda közlettim bir güzel kabuklarını aldım,poşetlerin içine doldurup attım.
Kırmızı biberleride yine aynı şekilde közleyip,kabuklarını alıp attım difrize.

Valla daha neler atıcamda işte yerimseniben

Adıvar, fasülyeleri çiğden mi koydun depfreeze? çiğden koyulmuşsa pişmek bilmiyor diyorlar, senin tecrüben ne canım?

patlıcan közlemeyi ben de yapacağım inş. sadece közle, soy, poşetle. o kadar mı? tuz vs ekleniyor mu?

[

bende bu yöntemle yaptım ve hiç kaynatmadım.
1 çay bardağı z. yağı
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı su
tuz
sarmısak
sonra ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırdım. 1 hafta sonra açtım deneme maksatlı açalı 10 gün oluyor yeni bitti. tadında hiç bir değişme yoktu. biz çok beğendik.

teşekkürler cevap için. bundan sonra bu ölçü ile yapayım ben de...

afiyet olsun size. :nazar:

bende taze fasulye ve domates konservesi yaptım
bahçeden kilolarca şeftali geldi marmelat yapıp dostlarıma dağıttım
patlıcan ve kırmızı biber közledim
mısır haşlayıp tanelerini ayıkladım
zeytinyağlı yaprak sardım
börülce haşladım
vişne dondurdum köfte içleri için bayat ekmek içini rondodan geç.r.p dolaba attım çıkarınca hemen köfteyle yoğuruveriyorum
bi yeni yapacağım bamya konservesi olacak umarım bu da başarılı olur

allah herkese ağız tadıyla yemeyi nasip etsin

melemeni nasıl yapıyorsun cnm ben hiç melemen atmadım da dolaba ?

canım aynen soğansız melemen ...domates ve biberli yapyıorum ..ama iyice pişmesine izin vermiyorum..soteler gibi..soğan koyma sakın..tadı ekşir der annem..sonra ister soğut poşete koyup at dolaba..ister konserve gibi kavanoza koy..kaynat ama hava almasın ...

aynen cnm fasulyeleri bende böyle yapıyorum kaydirigubbakcemile5

dimi güzel oluyor..

bende taze fasulye ve domates konservesi yaptım
bahçeden kilolarca şeftali geldi marmelat yapıp dostlarıma dağıttım
patlıcan ve kırmızı biber közledim
mısır haşlayıp tanelerini ayıkladım
zeytinyağlı yaprak sardım
börülce haşladım
vişne dondurdum köfte içleri için bayat ekmek içini rondodan geç.r.p dolaba attım çıkarınca hemen köfteyle yoğuruveriyorum
bi yeni yapacağım bamya konservesi olacak umarım bu da başarılı olur

allah herkese ağız tadıyla yemeyi nasip etsin
amin canım inşallah...
ben de bugün bir ton kızartma yaptım..Allahım yemeyi nasip eder inşallah..

arkadaşlar ben kaçırmış olabilirim şu bulaşık makinesinde konserve kaynatma işlemini deneyipte kesin bir sonuç alan varmıydı aranızda var ise tarifini paylaşirsa çok sevinicem teşekkür ederim

Benim yengem yapıyor onu, makinenin en sıcak derecesinde kapanmış kavanozları yıkıyor(kaynatıyor yani) sorun olmuyormuşzemuszemus

bende taze fasulye koydum.ben kaynayan suya atıp 2 dakika çevirip çıkarıyorum.soğuyunca poşetleyip öyle koyuyorum sorun olmuyor.kırmızı biber közleyip koydum,dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarıp koydum.robbottan çekilmiş ekmek içim her zaman durur zaten.bide ilk kez burdan duyup mısır koydum.onu çiğden koydum bakalım nasıl olcak.bide barbunya koydum.bunlar şimdilik buzluğa koyduklarım.yakında difrizim gelecek.hele bi gelsin dahaa neler neler koycamda.bide vişne reçeli yaptım,domates konservesi yaptım.birde üzüm reçeli yapacağım.

domates rendeledim, biraz pişirdim. buz kalıplarında dolaba koydum.
barbunyayı ayıklayıp çiğden koydum.
kabakları 1 dk kadar haşladım, soğuk suya attım. süzdüm. poşetleyip koydum.
fasülyeyi sadece domatesle kavurdum, soğuyunca poşetleyip koydum.
haşlanmış mısırı tanelere ayırıp poşetledim.
hepsinden azar azar yaptım.
biraz daha doğranmış çiğ domates, közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan, barbunya koymayı düşünüyorum.

heyy allahım yaa
google dan arattırdım,menemenlik nasıl yapılıcak die tak kk çıktı karşıma:)
sağolun öğrendim menemenliği bu akşam yapıcam,
başka neler atıldı dolaba,
taze fasulyeyi 2 şekilde attım,
ayıkladıkltan sonra kaynar suya attım ve 5 dk falan kaynattım sonra soğuk suya tutup şoklayı yanii poşetledim attım
bir de,
domates ve fasulyeyi kavurup,soğuyunca poşetledim,
bezelyeyi yıkayıp poşetledim,
mısırı yıkayıp poşetledim ve bi kısmını da ayıklayıp pişirip minik poşetledim kuzumun çorbalarına koymak için,
dolmalık biberlerin içini çıkarıp yıkayıp koydum bunu ilk defa bu yıl yaptım,
başka da bişi yapmadım
bu yıl kocişle kendimizi aşıp,
1 kavanoz çilek 1 kavanoz da kayısı reçeli yaptık
bir de koca 2 bidon turşu kurduk umarım güzel olur
sen nelere kadirsin annecim yaa, doğal bişiler ye die yapıyoruz bunlarıı yoksa biz alıyoduk marketten:)

Biberlerimi kuruttum kızartmalık ve dolmalık
Bu yıl ilk kez kabak kuruttum bakalım nasıl olcak
Domatesleri rendeledim kaynattım kavanozlara koydum
Gene domates ve bibeleri yaptım menemenlik
Bezelye,fasülye,patlıcan,mısır,maydonoz ve biber attım buzluğa
Kırmızı biberleri közleyip konserve yaptım
Tarhana yaptık kayınvalidemle
çilek,vişne ve kayısı reçeli yaptım
yeter demi :)

Son düzenleme:
Tembel gacı nolucek, bak ben yaklaşık 10-15 poşet yaprak sarma koydum. Amaaa akıllılık edip sarmaları kayınvalideme sardırdım.

Seninki gibi kaynana yok bende naparsın.:gitme:

Hepiciğini ben kendim şahsen bizzat yaptımşakkıdı

ben mısırları tüm koyuyorum çiğ olarak tektek streç filme sarıyorum her sene koyarım çıkarınca direk düdüklüye atıp haşlıyorum. bezelye koydum. biraz nohut haşlayıp koydum.kızım için kabağı domatesle kavurup dereotuyla minik minik poşetledim.karnıyarıklık koymayı düşünüyorum.taze fasulyeyi domates biberle kavurup koydum. 1- kaç poşet semizotu koydum, birazda kırmızı biberin hem haşlama hemde közlenmişini koymayı düşünüyorum ilk kez yapcam nasıl olur bilmiyorum.bamyayı domatesle kavurup koyuyorum henüz yapmadım.

sarmısak turşusu kurdum küçük bir kavanoz. yine pişmiş domatesle cin biber turşusu yaptım çok nefis oluyor kahvaltıda felanda yeniyor. salatalık turşusu yaptım.kırmızı biberi közleyip turşusunu yaptım salata olarakta biliniyo. bayramdan sonrada kornişon karışık turşu yapcam bu sene turşucu oldum :)

dahada aklıma gelirse başka şeyler koyarım kızım için yerimseniben

ve tabi kış içinde yapamayacağım zor pasta türlerindende yapıp saklama kabında buzluğa atıyorum. evim sobalı olduğu için soğukta yapılmıyo

Son düzenleme:
Yikanmis ve ayiklanmis maydonoz ve dereotunu buz dolabi posetine koyarak derin dondurucuya koyarsaniz yemek yaparken tekrar tekrar ugrasmaniza gerek kalmiyor. ustelik dograma derdide olmuyor . dolaptan cikartip elinizle kirip yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

adak et gelmişti... buzluktan çıkardım kuşbaşı doğradım suyunu fazla koymadan haşladım... soğutup dondurucuya attım.. suyunu değerlendirmek içinse, içine havuç maydonoz soğan karabiber koydum etten çıkan kemikleride attım içine bi güzel kaynatttım... blendırdan geçirdim buz kalıplarına koyup dondurdum:)) ordan çıkarıp buz dolabı poşetlerine koydum.. ilk defa yapıyorum bunu biraz atmasyon oldu galiba ama bulyon gibi yemeklerin içine atıcam bakalım nasıl olucak:))

canım aynen soğansız melemen ...domates ve biberli yapyıorum ..ama iyice pişmesine izin vermiyorum..soteler gibi..soğan koyma sakın..tadı ekşir der annem..sonra ister soğut poşete koyup at dolaba..ister konserve gibi kavanoza koy..kaynat ama hava almasın ..

tmm cnm tşkkürler
ama yağsızlı yapıcaz yağlımı?CADIARZU

Benim yengem yapıyor onu, makinenin en sıcak derecesinde kapanmış kavanozları yıkıyor(kaynatıyor yani) sorun olmuyormuşzemuszemus
tam olarak nasıl yapılıyor bilmiyorum ama en sıcak derecede yıkamak için en kısa program 58 dakika - ki bu program bütün makinelerde yok.
onun yenine su ısıtıcısında kaynattığınız suyu tencereye boşaltın. kavanozlarınızı tencereye koyun. yarım saat kaynatın. sonra mutfak tezgahının üzerine bir bez serip kapaklar ters duracak şekilde dizin.
bu daha garanti geliyor bana

Bende bugün maydanozları tek yemeklik poşetleyip dondurcam.
hepsini bir poşete koyup almak için açtıkça maydanozlar kendinden geçmişti geçen yıl.
Bu yöntem daha iyi tavsiye ederim.

Back
X