kısırlık aileden birinde varsa herkeste olur mu

badeeeee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2019
11
0
1
31
merhabaaa

baba da veya amcalarda olmayan kısırlık eşimin abisinde var eşimdede olması yüksek mi

Yok. Abide var diye illaha esinde de var diye birsey yok. Supheleriniz varsa doktorla konusun. Gereken testleri yapsınlar

Genetik test falan yaptirsaniz ya da adı her neyse, bir uzmanla gorusmeniz daha dogru olur sanki

Çevremde çocuğu olmayan her erkeğin yeğeni var. Hiç öyle iki kardeşe rastlamadım.

İnferlitenin kalıtımsal olduğunu hiç görmedim,duymadım.

İlla olacak diye bir kural yok. Çünkü kısırlık illa genetik bir şey değil. Pek çok sebebi var doğuştan , alınan darbe sebebiyle veya ateşli hastalık yüzünden olabilir. Eşiniz doktora gidip bir test yaptırsa dha sağlıklı bir cevap alırsınız. Ailesinde hiç kısırlık olmadığı halde çocuğu olmayan insanlar da var.

Bunu bi tek ürolojiye giderek sperm testi vererek bilebilirsiniz.ailede var diye olacak diye bisey yok.misal benim kiz kardesimde cikolata kisti polip ve miyom var ama bende hicbiri yok.

İnfertilite genetik olsaydı sonraki jenerasyonlara geçmezdi az mantık...

tabiki genetik değil o zaman nasıl çoğalacaklardı
ama durum değerlendirmesi yapılabilir testlerle tedavisi mümkün erkek sorunları da var...

Genetik faktörler kısırlığa sebep olabiliyor
Ama illaha da olacak diye bir şey yok
Not: infertilite (infertility) Türkçesi kısırlık anlamına gelir. Yani anadili İngilizce olan birisi bu kelimeyi duyduğunda kısırlıktan başka bir şey anlamıyor. Kısırlık bir hakaret ya da ötekileştirme değildir hastalığın Türkçesidir. Burda saçma bir duyar furyasına kapılıp hanımefendinin üstüne gelmeniz gereksiz

yani genetik yatkınlık var mı bilmiyorum ama etrafımda yok. eğer bir şüpheniz varsa erkeğe yapılan bir sperm testi var gidip yaptırabilirsiniz.

Çirkinleşicem ama genetik olsa eşinizin babasındada olup eşiniz dünyaya gelmezdi

bence alakasi yok benim anne baba tarafim doğurganlikta çag atlamiş ben 3 sene ugrastim mesela

merhabaaa

baba da veya amcalarda olmayan kısırlık eşimin abisinde var eşimdede olması yüksek mi
Muhtemelen eşinizin abisinin çocuğu olmadığını öğrendiniz "burdan ne felaket senaryosu yazabilirim acaba" diye düşündünüz Bu kadar kafa patlatacağınıza elinden tutup doktora götürüverin

infertilite (infertility) fertile olmama yani kisir olma durumu yani kisirlik demektir.
Hanimefendinin kullandigi tabir infertilitenin Turkcesi zaten. Sanki hakaret etmis gibi ustune gelinmis :)
Infertility karsiligina bakarsak "kisirlik" cikar zati.

Konu sahibi; genetik olacagini hiic sanmam.
Esinizin durumunu bir doktora danisin, kayninizdan yola cikarak cikarimlar yapmayin

Genetik değil..
Kb in kısır olduğu raporla belli mi? Yoksa çocuğu olmuyor diye mi direk kısır deniyor?

İnfertility kelimesinin Türkçesi kısırlık zaten. Yani kelimelere çok takılıp konuyu sabote etmeyelim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…