- 8 Ocak 2017
- 141
- 336
- 103
- Konu Sahibi lifegoeson_
-
Polisler mahkeme kararı olmadan müdahil olmuyorlar koruma kararı olsa bile kendin hallet eğer bişey olursa şikayet et diyorlar kısacası
Kapıyı kitleriler ya hani giremiyorum diye karakola başvursam diyorum
Ne yapmam lazım ozamn?Ben de uygulamadaki durumu anlatmaya çalışıyorum. Normalde koruma kararı ya da uzaklaştırma kararı falan olduğunda sizle gelmeleri gerekiyor ama buna rağmen gelmeyip eğer birşey olursa şikayet et diyorlar. Direkt eşyalarla ilgili mahkeme kararı olmadan yardım isteyince polislerin insiyatifine kalır malesef.
Ne yapmam lazım ozamn?
Eşyalarınızı alacağınız yer aile konutunuz değil mi? Siz hala evlisiniz o ev de müşterek konut olduğu için eve girmenizde yasal bir engel bulunmuyor. Yani kimse size hala evli olduğunuz bir kimse ile müşterek konutunuz olan eve girdiniz diye gasp vs. davası açamaz.
Siz çilingir yardımıyla eve girseniz de sizden şikayetçi olamazlar. Ayrıca zaten şiddet, darp vs. tehlikeler olmadığı sürece evin kilidini değiştirmek suretiyle diğer eşin eve girmesini engellemek de boşanma sebeplerinden sayılır.
Eğer siz eve girdiğinizde can güvenliğinizden endişe ediyorsanız Aile Mahkemesi'ne başvurup kişisel eşyalarınızı kolluk kuvveti yardımıyla teslim alabilmek için karar istemeniz mümkün.
Görev yazısı dediğiniz şey kolluk yardımıyla eşyaların teslimi için mahkeme kararıdır zaten. Ama normalde mahkeme kararı almak zorunda değilsiniz. Kendi can güvenliğinizden endişe etmiyorsanız direkt çilingirle eve girip eşyalarınızı alabilirsiniz. Bu konuda kimse sizi müşterek konuta girdiniz diye suçlayamaz. Eşinizin evde olmadığı ve size müdahale edemeyeceği bir zaman dilimi yok mu?
Siz şu an nerede kalıyorsunuz? Eşinizin size tokat attığını falan yazmıştınız başka bir konunuzda sanırım, bununla ilgili eşiniz için uzaklaştırma kararı alabilirsiniz. Uzaklaştırma kararını almanız, diğer mesajda bahsettiğim karardan daha hızlı olur. Eğer elinizde uzaklaştırma kararı olursa polislerin size eşlik etmesi için bir sebebiniz olur. Diğer türlü elinizde herhangi bir karar olmadan polisten yardım isterseniz bu emniyet görevlilerinin insiyatifine kalacaktır. Ayrıca yine kişisel eşyalarınıza zarar vermemesi için de karar alabilirsiniz. Şu an vaktim olmadığı için hızlıca yazdım. Bu konuyla ilgili öm atacağım size.
Sizinle birlikte gelebilecek ve eşinizin de çekindiği birileri varsa onlarla gidin, çilingire kapıyı açtırın siz içerdeyken yine de zorluk çıkartırsa polis çağırın. Yalnız gitmeyin. Yalnız gitmek zorunda kalırsanız da dediğim gibi en azından uzaklaştırma kararı alın(diğer presedürden daha hızlı olur) ve bu şekilde polisten yardım isteyin uzaklaştırma kararı aldığınız kişiden sizi korumak zorundalar. Aslında hiç bu kararlar olmadan da korumalılar bence ama bizim polisimiz nedense kendini eşleri barıştırma uzmanı zannettiğinden "ben evimden eşyalarımı alacağım ama eşimin zarar vermesinden korkuyorum" dediğinizde pek dikkate almıyorlar.
Sevgi hanım tekrar yazayım şu anda sizin eve girmeniz ister anahtarla olsun ister çilingirle olsun hiçbir şekilde suç oluşturmaz. Eğer eski eşiniz size zarar verir diye endişeniz varsa bahsettiğim seçenekleri uygulayın ama böyle bir tehlike yoksa siz şu an o eve girip çıkabilirsiniz.
Ben de uygulamadaki durumu anlatmaya çalışıyorum. Normalde koruma kararı ya da uzaklaştırma kararı falan olduğunda sizle gelmeleri gerekiyor ama buna rağmen gelmeyip eğer birşey olursa şikayet et diyorlar. Direkt eşyalarla ilgili mahkeme kararı olmadan yardım isteyince polislerin insiyatifine kalır malesef.
Ya işte o adamlar yalancı olduklarından o tarzda bi yalan beyanda bulunabilirler diye diyorum
Arkadaş size 7 kez ne yapmanız gerektiğini yazmış. Hala ne yapmam lazım demişsiniz. Ben sizin için aşağıya alıntıladım:
Duyarlılığınız için sağolun ama mesajlarımdan alıntı yaparken içeriğini de okursanız böyle zahmetlere girmezsiniz.Bu konuyla ilgili öm atacağım size.
Yok değil henüz gecmemistiIkametinizin oldugu adresi bu ev degil mi ?
Inanın herkes bisey diyo en iyisi pazartesi karakola gidip mağduriyetimi anlatayimBenim eski eşim de çok güzel kamyon dayayıp goturdu.
Hiç de birşey olmadı eşya davası açmak gerekiyormuş ama ben uğraşmak istemedim bir de onla. Süreç zaten zor.
Korkma benim eski es avukatla görüşüp götürmüştür. Boşanma ayrı eşya ayrı gasp falan da sayılmadı ama köyü niyetli bir hareket olduğunu için hakimin gözünde - puan olabilir. Eşyalar kapanın elinde kalıyor yani. Git ailenle al eşyalarını gel.
Güzelim koruma kararı falan olmadan emir olmadan yardimci olmayabilirlerInanın herkes bisey diyo en iyisi pazartesi karakola gidip mağduriyetimi anlatayim
Direk gidiyim ozamanGüzelim koruma kararı falan olmadan emir olmadan yardimci olmayabilirler
Çağır çilingir git ailenle eşinin korktuğu biri ile evde olmadığı zaman al çik evden.
Ben gittim zamanında yardımcı olmadılar.
Uzaktaydım eşyalarımın gittiğin farkındayım ama hiçbir şey yapamadım.
Onu bilmiyorum. Tek bildigim ben esyalarimi alirken karakoldan polis de gelsin tutanak tutsun demislerdi. Ben annemlerle gitmisyim. Gitmedrn onu aramisyik kapiui ac esyalatimizi alacagiz diye. Polise gerek kalmamisyi bizde. O da sorun cikarmamisti. Bazilari esya kacirdi diyeniliyormus o yuzden tutanak tutturuluyormus. Bu arada avukatin soylemeli kilidin degisyirildigini cunku kilit degistirmek suctur. Daha bosanmadan kilit degistiremez.Öle yapiyim demi daha mantikli olur gibime geliyo ilk önce adliyeye gitsem esyalarimi almak için destek saglanmasini söylesem sonrada karakola gitsem şikayetçi olsam olurmu acaba
En azndan tutanak tutulur suz nasl halletnz peki alabldnzmiOnu bilmiyorum. Tek bildigim ben esyalarimi alirken karakoldan polis de gelsin titanak tutsun demislerdi. Bu arada avukatin soylemeli cunku kilit degistirmek suctur. Daha bosanmadan kilit degistiremez.
Aradik yarin esyalari alacagiz diye haber vermistik. Anahtari apartman gorevlisine birakip ise gitmisti o. Biz de annemle esyalarimi topladik. O sorun cikarmadi. O da kilidi degistirmisti. Benim avukatta bu suc dedigi halde bunu hakime bildirmedi.En azndan tutanak tutulur suz nasl halletnz peki alabldnzmi
Hmmm anladmm bakalm beni almiyolar babasi değiştirdi zaten sırf boşanmak istedm diye had bildirmek için bana!! Acı çekip madur olmam içinAradik yarin esyalari alacagiz diye haber vermistik. Anahtari apartman gorevlisine birakip ise gitmisti o. Biz de annemle esyalarimi topladik. O sorun cikarmadi. O da kilidi degistirmisti. Benim avukatta bu suc dedigi halde bunu hakime bildirmedi.
Şikayette bulunabilirsin avukatınla hiç iletişimin yok mu o yönlendirse daha uygun olur aslındaKapıyı kitleriler ya hani giremiyorum diye karakola başvursam diyorum
Gitsem hir gür cikmasndan korkuyorumKir kapiyi al.ben tenezzul etmedim ciktigim kol çantamla gidis o gidis yaptim.donup 1 corap almadim ya kafami duvarlara vururum niye alip atsaydim yaksaydim ama birakmasaydim diye.
Polisle gitGitsem hir gür cikmasndan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?