• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısıtlamalarr

Annem çok baskı yapıyor yaa,abarttı korumayı.herşeyi geçtimde bana onu yakıştırmalarını unutamıyorum diyorum tokat atsaydı vursaydı bu kadar ağır gelmezdi ama bu laf daha agır geldi diyorum kendi kendime.Babam yüzüme bakmıyor sürekli hastaymış gibi geziyor evde annem desen imalı konuşuyor.Dün gece komşumuz kızına üzülmüş(oda aile zoruyla istemediği teyzesnn ogluyla evlendirildi şimdi bosanıyorlar ) bayılmış annemde ona indi,bak işte hep evlat yüzünden dedi bende kızı istediği yere değil kendi istedikleri yere verdiler rabbim cezasını veriyor işte dedim hem ailesi çekiyor hem kız ailesine acımam ama o kıza acırım onların suçu dedim.ona verseydi ondanda boşanırdı belki dedi bilemezsin konuşup durma sen dedim.söylendi gitti.Babam öglen gelincede hemen babama yetiştirdi yemin ederim kulagımla duydum anladım ki Anneme güvenmeyecekmişim,güvenip söylediğim herşeye pişmanım şimdi nasıl olcak napıcak bilmiyorum.bir başkasını duruma dahil etmek istemiyorum aileden sen bizi milletin ağzına mı düşürcen gibi lafta eminim ki bulunurlar :( :43::43::43:

Annenizin tepkileri gerçekten hiç normal değil, ancak eminim kendi içinde bir cevabı vardır bu durumun. Annenizin gençlik çağları nasıl bir ruh haliyle geçti bilemeyiz sonuçta. Farkettiğim ikinci şey annenize dikleniyor oluşunuz, acaba her şeyi körükleyen aslında bu mu?. "Kız asi, ipini sıkı tutmak lazım" diye düşünüp, babanıza her şeyi anlatıyor olabilir.

Yani babanıza karşı böyle diklenmeler yapmadığınızı düşünüyorum, annenize yaptığınız içinde bu tür bir geri tepki alıyorsunuz. Bir süre annenizin suyuna gidin, ne derse desin diklenmeyin. Koyduğu kurallara mantık çerçevesinde uymaya çalışın. Bakalım durum değişecek mi? Elinize bir ayna alın ve kendinize, hareketlerinize bakın bakalım. Ama tek taraflı bakmayın, kendinize eleştirel bir gözle bakın. Bu flashbackler gerekir bazen insanların hayatlarını rayına oturtmak için. Belki de hiç farketmediğimiz bir an ve yerdeki söylem/davranış tüm bunların fitilini ateşlemiştir.

Bir süre de böyle hareket edin, bırakın anneniz söylensin. O söylendiğinde sevgi sözcükleri sarfedin, içinizden gelerek. Anlattıklarını inanmayıp, tasvip etmesenizde can kulağıyla dinleyin. Teşekkür edin sık sık her şey için. Bir şey dediğinde beyninizin esiri olmayın. Çünkü o size, "saldır, yine uygunsuz şeyler söylemeye başladı bu" diye komut veriyor. İster istemez sizde tepki veriyorsunuz. Siz işte kalbinizi dinleyin bakalım. Bir de bu pencereden hayatınıza bakın nasıl ilerliyor.

Sevgiler..

Annenizin tepkileri gerçekten hiç normal değil, ancak eminim kendi içinde bir cevabı vardır bu durumun. Annenizin gençlik çağları nasıl bir ruh haliyle geçti bilemeyiz sonuçta. Farkettiğim ikinci şey annenize dikleniyor oluşunuz, acaba her şeyi körükleyen aslında bu mu?. "Kız asi, ipini sıkı tutmak lazım" diye düşünüp, babanıza her şeyi anlatıyor olabilir.

Yani babanıza karşı böyle diklenmeler yapmadığınızı düşünüyorum, annenize yaptığınız içinde bu tür bir geri tepki alıyorsunuz. Bir süre annenizin suyuna gidin, ne derse desin diklenmeyin. Koyduğu kurallara mantık çerçevesinde uymaya çalışın. Bakalım durum değişecek mi? Elinize bir ayna alın ve kendinize, hareketlerinize bakın bakalım. Ama tek taraflı bakmayın, kendinize eleştirel bir gözle bakın. Bu flashbackler gerekir bazen insanların hayatlarını rayına oturtmak için. Belki de hiç farketmediğimiz bir an ve yerdeki söylem/davranış tüm bunların fitilini ateşlemiştir.

Bir süre de böyle hareket edin, bırakın anneniz söylensin. O söylendiğinde sevgi sözcükleri sarfedin, içinizden gelerek. Anlattıklarını inanmayıp, tasvip etmesenizde can kulağıyla dinleyin. Teşekkür edin sık sık her şey için. Bir şey dediğinde beyninizin esiri olmayın. Çünkü o size, "saldır, yine uygunsuz şeyler söylemeye başladı bu" diye komut veriyor. İster istemez sizde tepki veriyorsunuz. Siz işte kalbinizi dinleyin bakalım. Bir de bu pencereden hayatınıza bakın nasıl ilerliyor.

Sevgiler..

Ne zamandır huyuna gidiyorum huyuna gidersem ortalık iyi ama herşeyi babama söylüyor.Erkek arkadaşı olmamış annemin benmde olsun istemiyor benm olmadı sende olmasın gibi seyler söylüyor napıcam bilmiyorum.Babama uzun bir mektup yazmayı düşünüyorum :ssz:

Benim başıma bunların on katı geldi . Seni böyle kısıtlamaları ççok yanlş hem de sen 20 yaşnda koskoca kızsın . Benim 20 yaşnda evli arkadaşlarm var yani . Çok abartmşlar bi sevgiln var diye yetiştirememişiz demeler yok yattın mı gibisinden laf sokmalar .. Çok hatalı bi yaklaşımı var annenin gerçekten . Bana kalırsa düzgünce karşılarına çıkıp eğer cidden seviyosan erkek arkadaşnda istiyosa ben koskoca 20 yaşnda kızım beni bu şekilde kısıtlamanız hiç bir şeye yaramaz en fazla üzersiniz bu şekilde telefon interneti elimden alarak dışarı çıkmamı yasaklayarak düşüncelerimi ve fikirlerimi yok edeemezsiniz de .

Benim başıma bunların on katı geldi . Seni böyle kısıtlamaları ççok yanlş hem de sen 20 yaşnda koskoca kızsın . Benim 20 yaşnda evli arkadaşlarm var yani . Çok abartmşlar bi sevgiln var diye yetiştirememişiz demeler yok yattın mı gibisinden laf sokmalar .. Çok hatalı bi yaklaşımı var annenin gerçekten . Bana kalırsa düzgünce karşılarına çıkıp eğer cidden seviyosan erkek arkadaşnda istiyosa ben koskoca 20 yaşnda kızım beni bu şekilde kısıtlamanız hiç bir şeye yaramaz en fazla üzersiniz bu şekilde telefon interneti elimden alarak dışarı çıkmamı yasaklayarak düşüncelerimi ve fikirlerimi yok edeemezsiniz de .

Akşam sınavım vardı gittim geldim eve grmemiştim babamın sesini duydum napıcaz biz elaleme ne deriz diye nasıl bağırıyor görende yattım sanar yani,babam nasıl köpürüyordu.zili çaldım eve grdim üstümü değiştirp masaya oturdum yemek yiyolardı babam midem almıyor diye yemeğini yemedi ya havle vela kuvvete ya rabbi dedi kalktı masadan sigara içti balkonda bende onu görnce yemegi tencereye geri boşaltıp odama geçtim ders çalışmaya.. çook abarttılar olayı babam bida istesinler derse dicem gel iste nişan mı yapıyosnz söz mü takıyosunuz takın dicem :ssz::43::43:

Böyle insanlar hala var mı canım ya:53: Allah sana peygamber sabrı vermiş... Ama bence ne çıkıyorsa annenden çıkyor kim bilir sen yokken babanı nasıl dolduruyor:20: bir kızın en büyük sırdaşı annesidir ya:21: Annen niye böyle yapıyor gerçekten anlamadım... Ama sen çok geç olmadan babanla konuş... Baban daha ılımlı sankii.. Sorsak seni korumaya çalışıyorlardırr eee okulada göndermesinlerde tam olsun:41: Böyle duydukça kendi annemin babamın kıymetini çok daha iyi anlıyorum:18:

bence biraz iyi düşün canım.erkek arkadaşın sağlam bir iş bulsun ve en önemlisi evlenecek kadar çok seviyorsan konuş ailenle özellikle babana uygun bir dille anlat.ama yağmurdan kaçarken doluya tutulma derim.kendin için en hayırlısı neyse o olur inş.canım.allah yardımcın olsun

Yatarsa mecbur veririz ne demek ben anlamadım git bi halt ye ancak o zaman evlenirsin. En geri kafalı baba bile bu kadar güvensiz olamaz ya. Bir erkek bir kadın bir araya gelince hemen cinsel birliktelik mi yaşamaları gerekiyo hayatta tek ihtiyacımız omu ne kadar iğrenç bi düşünce.

Canim kusura bakma ama
Kizin arkasini her zaman anne toplar. Benimde erkek arkdasimi ailem
Ogrendi senin ailen kadar tutucu olmasalarda cok genis degiller babamin sadece tavri degisti hatta
Annem
Babami durdurmasa babam
Cok kizardi. Ki babam oyle yatmak
Bekar evi falan asla oyle seyler demez senin baban sana boyle seyler yakistirabilmis canim yani ailendir kotu bisey denmez ama iyi biseyde diyemicem. Annen arknda olsa genctir olur sever ben guveniyorum dese eminkmki babanin sesi cikmaz

Böyle insanlar hala var mı canım ya:53: Allah sana peygamber sabrı vermiş... Ama bence ne çıkıyorsa annenden çıkyor kim bilir sen yokken babanı nasıl dolduruyor:20: bir kızın en büyük sırdaşı annesidir ya:21: Annen niye böyle yapıyor gerçekten anlamadım... Ama sen çok geç olmadan babanla konuş... Baban daha ılımlı sankii.. Sorsak seni korumaya çalışıyorlardırr eee okulada göndermesinlerde tam olsun:41: Böyle duydukça kendi annemin babamın kıymetini çok daha iyi anlıyorum:18:
Sabrediyorum sırf daha çok tepki verirsem zıtlaşırlar diye ama fayda etmiyor çok kötüyüm şuan ama evde belli etmiyorum kötü durdugumu dimdik duruyorum. Annem ilk defa yaptı bunu abarttı :/
bence biraz iyi düşün canım.erkek arkadaşın sağlam bir iş bulsun ve en önemlisi evlenecek kadar çok seviyorsan konuş ailenle özellikle babana uygun bir dille anlat.ama yağmurdan kaçarken doluya tutulma derim.kendin için en hayırlısı neyse o olur inş.canım.allah yardımcın olsun
Haklısın canım evlenecek kadar çok sevmezsem zaten ailemi karşıma almazdım ki başta. Babama nasıl anlatırım ki vermem ben dediğini duydum :(
Yatarsa mecbur veririz ne demek ben anlamadım git bi halt ye ancak o zaman evlenirsin. En geri kafalı baba bile bu kadar güvensiz olamaz ya. Bir erkek bir kadın bir araya gelince hemen cinsel birliktelik mi yaşamaları gerekiyo hayatta tek ihtiyacımız omu ne kadar iğrenç bi düşünce.
Aynenn canım bende bu düşünceden dolayı çok sinir oldum artık zerre güvenim yok sana bende sıfırsın dedi.Hiç bişey demedim iyi dedim.bu laf zoruma gitti.
Canim kusura bakma ama
Kizin arkasini her zaman anne toplar. Benimde erkek arkdasimi ailem
Ogrendi senin ailen kadar tutucu olmasalarda cok genis degiller babamin sadece tavri degisti hatta
Annem
Babami durdurmasa babam
Cok kizardi. Ki babam oyle yatmak
Bekar evi falan asla oyle seyler demez senin baban sana boyle seyler yakistirabilmis canim yani ailendir kotu bisey denmez ama iyi biseyde diyemicem. Annen arknda olsa genctir olur sever ben guveniyorum dese eminkmki babanin sesi cikmaz
Benim annem bunu yapmadı bana arkamda durmadı oda babamı gaza getirdi babam rahatsızlanncada bak senin yüzünden oldu der gibi bakış atıyor.Yemek yerken ters ters bakıyolar farkediyorum evin içinde 3e bir kaldım kız kardeşim hiiiç yanımda olmadı destek olmadı bana hep annemlerden yanlı oldu.Babamın o yakıştırmasından sonra babama diyecek bişey bulamıyorum.Annemde babamda güvenmiyor artık bana,telefonumuda aldılar çok kötüyüm çook.Aile zoruyla ayırmaya çalışıyorlar bıksında ayrılsın bu durumdan diye sabrediyorum valla :nazar::ssz: Düzgün bir iş bulduğu takdirde gelicem merak etem biz bi nişan yapalım dedi zaten dua edinde Uzman Jandarma sınavı başarılı geçsinde kavuşalım :16:

Çok üzüldüm senin için .
Bir ailenin kızlarına bu şekilde sorması ... Çok ilginç. Yattın mı ? şeklinde.
Nasıl aileler var çocuklarını yanlış şeylere itiyorlar ... Ne okuyorsun ? Kaç senen kaldı canım ?
Sevgilin ne iş yapıyor okuyor mu ? Nişan işine ne der ?

Çok üzüldüm senin için .
Bir ailenin kızlarına bu şekilde sorması ... Çok ilginç. Yattın mı ? şeklinde.
Nasıl aileler var çocuklarını yanlış şeylere itiyorlar ... Ne okuyorsun ? Kaç senen kaldı canım ?
Sevgilin ne iş yapıyor okuyor mu ? Nişan işine ne der ?

Bilgisayar Programlama okuyorum bu sene son yılım. Okumuyor bi fabrikada işçi :/ bişey demezz gelir ama babam vermem dedi dün gece konuştum,bu evden çıkarsan bida gelme.ne evine gelirim ne evime alırım seni benim rızam yok bu işe dedi:43:

Bilgisayar Programlama okuyorum bu sene son yılım. Okumuyor bi fabrikada işçi :/ bişey demezz gelir ama babam vermem dedi dün gece konuştum,bu evden çıkarsan bida gelme.ne evine gelirim ne evime alırım seni benim rızam yok bu işe dedi:43:

Bu aileler bazen çocuklarına zorla hata yaptırıyorlar. Umarım senin için en doğru yolda ilerlersin ....

sizce ben hatalımıyım tüm yaptığim bu.. evde kısıtlama başladı yanii kendimi kötü hissediyorum sanki en kötü benmişim gib..:43:

Sizce annem neden böyle tepki gösteriyor :(( birde ne diyecem ki babama nasıl sölicem.. Babama bakıyorum yüzsüz nasıl bakıyosun bide babana diyor annem sende yüz yok diyor .:(

hatalı falan değilsin!!
ailen de halt etmiş
bi adamla flört ettin diye hemen evlenecek halin yok ya!!
seni zorla yanlışa itiyorlar!
önce bir tanı , et...
ekmeğiniz kazan sonra emin olduğun adamla nikah masasına otur
ailene cidden gıcık oldum
inşallah KPSS ile girilecek bir işte çalışıyosundur da memuriyet bahanesiyle yanlarından ayrılır özgür dünyaya bir adım atarsın
yapman gereken tek şey çok çalışmak ve o evden kurtulmak...
yüzüme bakmaymış...
LGBT aileleri diye bir dernek var bu ülkede,kitapları bile var
ailenin bundan haberi var mı?O ailelerin çocuklarının eşcinselliğinden utanmayıp onların toplumsal hayatında nasıl yanında durabildiklerinin mesela...
sen babana gidip "baba ben biseksüel oldum" mu dedin, "kendimi erkek hissediyorum,ameliyat olucam" mı dedin???
üniversiteye gelmiş her güzel kız gibi bir erkek arkadaş bulmuşsun,sevmişsin o kadar..
yüzüme bakmaymış!!
onlarınki de ana babalık mı? sorunsuz çocuğa herkes bakar
en ufak bir sorunda dışlamalar,yasaklar...
sen kulaklarını tıka ve doğru bildiğinden şaşma konu sahibi.
yaptıkların yanlış değil,normal
bu kadarcık bi sorunda kötü evlat olunsaydı piyasada evlatlıktan reddedilmeyen kız kalmazdı!

hatalı falan değilsin!!
ailen de halt etmiş
bi adamla flört ettin diye hemen evlenecek halin yok ya!!
seni zorla yanlışa itiyorlar!
önce bir tanı , et...
ekmeğiniz kazan sonra emin olduğun adamla nikah masasına otur
ailene cidden gıcık oldum
inşallah KPSS ile girilecek bir işte çalışıyosundur da memuriyet bahanesiyle yanlarından ayrılır özgür dünyaya bir adım atarsın
yapman gereken tek şey çok çalışmak ve o evden kurtulmak...
yüzüme bakmaymış...
LGBT aileleri diye bir dernek var bu ülkede,kitapları bile var
ailenin bundan haberi var mı?O ailelerin çocuklarının eşcinselliğinden utanmayıp onların toplumsal hayatında nasıl yanında durabildiklerinin mesela...
sen babana gidip "baba ben biseksüel oldum" mu dedin, "kendimi erkek hissediyorum,ameliyat olucam" mı dedin???
üniversiteye gelmiş her güzel kız gibi bir erkek arkadaş bulmuşsun,sevmişsin o kadar..
yüzüme bakmaymış!!
onlarınki de ana babalık mı? sorunsuz çocuğa herkes bakar
en ufak bir sorunda dışlamalar,yasaklar...
sen kulaklarını tıka ve doğru bildiğinden şaşma konu sahibi.
yaptıkların yanlış değil,normal
bu kadarcık bi sorunda kötü evlat olunsaydı piyasada evlatlıktan reddedilmeyen kız kalmazdı!
ahh ahh napıcam bilmiyorum valla,hata değil ama yapılam muamelem beni üzdü telefonumu verdiler ama bir şartla dediler henüz şartı demediler ama bakalım ne dicekler :ssz::44:

Back
X