Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

sen bi git doktora su misali...farz oldu artık sana.
bende smear için gitmeliyim ama bakalım giderim bi ara

walla farz oldu :)))

ya sınırım adet oldugum ıcın bozuk gercı hanfendı gelemedı tam dun cok az pembe geldı akıntıyla ,,ondan berı temızım 2 gun surundurur sımdı benı,,,

dun ıftardan sonra yaptım asuremıı 5 kase kaldın uff onuda bu aksam yerler yarına yıne ısterler kesın ,,,suslemesıyle bu sefer ugrasmadım fındık cevız bıttı gıttı ,,usenmezsem ayıklamaya bıde nar sepelım ustune:))
tadını sorarsanız eh mutevazılık etmıcem cıdden cok guzel oldu :))

ya cıdden plesanta dedıgınız eş dıme ?
o anneyle bebekden dogdukdan sonra kesılıo kordon ee annedekı nasıl cıkıo ben onu cıdden bılmıom

walla farz oldu :)))

ya sınırım adet oldugum ıcın bozuk gercı hanfendı gelemedı tam dun cok az pembe geldı akıntıyla ,,ondan berı temızım 2 gun surundurur sımdı benı,,,
daha tam gelmemiş..inşallah gelmez canım...
ya birde gerçi sen içmiyormuşsun ama bu asprinlerde adet düzenini saptırabiliyor bence..ve bi garip oluyor..mesela önceden ben 7 güne tamamen temizlenirdim,leke falan biterdi..şimdi 7 günden sonra vişne çürüğü leke devam edip 10 günü tamamlıyor....
sen hiç sıkma canını,diğerlerinde nasıl kaldıysan yine kalırsın Allah ın izniyle...geç olsuyor bu sefer ki belki ama sağlıkla gelsin,üzmesin bizleri..

ya cıdden plesanta dedıgınız eş dıme ?
o anneyle bebekden dogdukdan sonra kesılıo kordon ee annedekı nasıl cıkıo ben onu cıdden bılmıom
evet canım eş...ya duyduğuma göre bebek çıktıktan sonra eş içerde kalıyor..onun çıkması içinde annenin karna iterek bastırıyolarmış..o da öyle çıkıomuş..ama baya baya bi bastırma bu...doğursam bi size bacağınızı açma çapıunıza kadar söylycem bizim velet iğneli,nazlı:)) birde benimki sezeryan da olabilir belki,bir ihtimal

amın ınsallah tez zamanda nasıbımızdırde gelır bebeler:)))

ya bıde aspırın ıcerken adet oldugunda ne agrın oluyo ne sızın kanı suulandırdıgı ıcın :)))
bıde ben bılmıodum adetlıyken ıcılmıcegını ıcıoodum dere tepe duz gıdıodu:))))
sen kullanmaya basladın mı aspırın ? ıgne kullancam dıodun?

uff çok güzel olmuşşşşş...
bugünde orucummmm,,,,su misali istanbula taşınsam sana yakın ev tutardım...dün bizde yapalım dedik annemle odaları değiştirince yetiştiremedik...benim kocaman kocam içinde nohut ve fasulye sevmiyor..bende başka buldıklarımdan koycam bakalım...bende narlı seviyorummm

hım ben onunda bebekle bırlıkde anneden kopup cıkdıgını sanıodum dogum sırasında ,,
anam bızımkıler nazlı ,,bı el bebek gul bebek olacaklar bellı artık :))))
banada dedıydı doktor kan sulandırıcısı kullananları normal doguma almıolarmıs pek,,uff ben normal ıstıom daha dogrusu ben bı dogurmayı basarsam 4 veya 5 cocuk edecem :))

ben aspirini kullanıyorum yarım bebe aspirini..
eczacıya sordum adetliykende içebilirsin bişey olmaz dedi..
bu ara tüm içiyorum gerçi...damarlarda pıhtı varsa açılsın dedim kendi kafamdan
aralıkta korunmayı bırakıcam..adteime bi kaç gün kalada sağlık ocağında kan testleri yaptırıcam eğer yükselme varsa hemen iğneya başlıycam...iğne bile evde..
okuyorumda iğne ile doğum yapan çok olmuş..ben korkuyordum iğne ile de düşerse diye...ne bileyim çok umutlandım bu defa,,iğne falan gözüm görmüyor

evet kıymetli bebek olduklarından riske atamıyoruz diyolar doktorlar..ama normal doğuranlarda var su misali...bir terslik olmazsa,çatında problem yoksa.çatır çatır doğurursun inşallah

he normal sartlarda bende oruclu olacakdım 2 gundur tutuodum ama dun kırmızı gelınce azda olsa halıyle bugun tutmadım,
ya ben nohut fasulye bol severım ama kocam falan cok degıl ama kararında sever,,,o yuzden ıkı senedır yapıom bıde yazdım sunu su kadar koydum dıe unutkanlık oldugu ıcın bende :)) o yuzden guzel oluyo ,,dun ıste kocam kaynım kayınpederım 8 kaseyı yedıler:)) dedım dokunur tmm:)) ben bı kase yedım sadece :) kaynım gıderken eve dıo yenge bana buyuk tabakda vercen dıme dıo:)) dedım sana baya ayırdım,,,komsu evdeydı ona verdım ,baska da kımse yokdu,,walla tasın buraya bana uyar :)))))
nar ayıkladım dun serpdım tabaklara ama bızım oburlardan kalmadıkı onun resmını cekemedım o yuzden narsızlardan cektım resım,,

yuh kendı kendının doktoru olmak boyle bıse galıba :)))) kız yok oyle damardakı pıhtıyı acmaz sadece kanını daha cok sulandırır:))
ben bebe aspırını almıom dırek kan sulandırıcı ıcıom coraspın ,,,
ya o ıgneler nasıl buyuk mu yoksa seker ıgnelerı var boyle ıgnesı bır cm mı ne onlardan mı?

evet kıymetli bebek olduklarından riske atamıyoruz diyolar doktorlar..ama normal doğuranlarda var su misali...bir terslik olmazsa,çatında problem yoksa.çatır çatır doğurursun inşallah

ya doktor sey dedıydı dogum oncesınde kanının pıhtılasma degerıne bakıcam dedı eger normal surede cıkarsa normal yaptırırım ama yuksek cıkarsa sezaryan olursun dedıydı,,
ınsallah normal olur,,

canım iğne nin resmi bu...içinde herşeyi hazır..ucu küçük..3 4 cm bişey..ben iğnyei biz hazırlarız sanıyordum ama sadece arka kısmında ki yere basıp yapıcaz kendimize....bu arada sezeryan maksimum 3 oluomuş..birde direkt karından düz değilde,vajina üstünden yatay kesii yaptırmak daha iyiymiş sonrası için..aklımızda olsun nolur nolmaz...bende normal isterdim..ama kısmet

anladım,,,
uff ben kendıme yapamam o ıgneyı kocam tanıdıgım kadarıyla yapar cıddı anlamda soguk kanlıdır,
ama yapamazsa walla hıc ugrasmam saglık ocagına gıderım :))

ya doktor sey dedıydı dogum oncesınde kanının pıhtılasma degerıne bakıcam dedı eger normal surede cıkarsa normal yaptırırım ama yuksek cıkarsa sezaryan olursun dedıydı,,
ınsallah normal olur,,
evet eğer öyle bir şansımız varsa daha güzel olur...bu pıhtılaşma değerine sık sık baktıralım aptt,ınr testlerimiydi neydi..ona göre doz azaltırp artıracaklar..kimi doktor bakmıyor..ama pıhtılaşma topiğinde okuduğum kadarıyla böyle yaparak ilerleyenler daha sağlıklı ilerlemiş..

anladım,,,
uff ben kendıme yapamam o ıgneyı kocam tanıdıgım kadarıyla yapar cıddı anlamda soguk kanlıdır,
ama yapamazsa walla hıc ugrasmam saglık ocagına gıderım :))
bende sağlık ocağında yaptırıcam bi süre..başkasının yaptığı daha az acıtır gibi geliyor..ama pazar günleri açıkmı sağlık ocağı...yinede öğrenelim ....birde kimi 9 ay göbekten yapmış..aklım almıyo göbek çok geriliyor nasıl yapıyolar..

ya acıkcası benım bı doktor bulmam lazımmmmmmmmmm,,,
ozay hocaya gıdıodum medıstateydı ama kendı yerıne gecmıs orda muayene ucretı cok,,250 tl,,adam prof ya,,,
he memnundum acıkcası guvenıodum,o dedıydı baana senın tek gende sorun var dedı mthr1298 mı neydı ıste o yuzden coraspın kullancan dedı dedım ıgne hocam yok dedı gerek,,coraspın yeter dedı ,,
sonra o gıdınce baska bı hastaneye gıttım o da normal doktor ama 55 yaslarındaydı ona anlattım dedım ıste ozay hoca boyle dedı falan dıe o da dedı ben olsam ıgneye gecırırım dedık sonucda 2 dusuk etmısın dedı daha etkılı ıgne dedı ama o da kan degerını her ay bakcam demedı ,,dogumda bakarız dedı o da ,
bende kaldım ıkı ara bı derede,,kocam dun dedı ya erdem hastanesıne gıtcez dedı yada afıyet hastanesıne ıkısıde buyuk,,tam donanımlı,,karar ver adetın bıttıgınde gıtcez dedı ,,

yok cumartesı pazar kapalı saglık ocagı ,,o zamanda hastaneye gıderım tıp merkezıne gıderım bızım burda cok var ,,evıme 5 dk uzaklıkda tıp merkezı var oraya gıderım hem yurumekde lazım normal dogum ıcın o yuzden kar kıs demem gıderım,ben yanımda bırı kaslarını alırken bıle ıcım kamasıo ,,buyuk konusmıyım ama yapamam kendıme,,
gobekden yaptıramam koldan yaptırırım ,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…