tansiyondan olabilir miyopicim. takip ediyormusun tansiyonunu. genelde ilk 3 ay tansiyon düşmesi çok olur
Selam kıslaar..
Bugün çok şükür son kez doktor işini hallettik..Transferim yapıldı...
Şu anda karnımda 2 tane bebek vaaaaaar : )))))
Ama biraz sıkıntılı geçti..Ön görüşmeyi yaptık önce doktor herşeyin çok güzel olduğunu bebeklerinde çok kaliteli olduğunu onlar için 4-4lük bi hasta olduğumu %80lik bi başarı beklediğini vss..anlattı..
Transfer işin en kolay kısmı dedi hiç bişe anlamicaksın artık yolun sonuna geldik falan..Neyse beni giydirdiler yatırdılar..Sonra idrarımın sıkışık olması için alttan bişey verdiler idrar kesesini doldurmak için heralde..1snyede çişden patlamak üzere hale geldim..Neyse buraya kadar sıkıntı yok acı veren işlemler değiller..Sonra bişey taktı vajinaya o ince borucuğu rahimden sokmaya başladı önce bakalım geçişte bi sıkıntı var mı diye ..anaaam bi yerde takılı kalıyor geçmiyor !
Oldumu sana 5 dklık transfer nerdeyse 20 dk ! Ama hayatımda bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum..Doktor alttan başladı o dar olan tıkalı gibi kısmı genişletmeye ama baya uğraştı ..sonra bi yandan karnımdan ultrasona bakio hemşire o aleti bastırıyor karnıma zaten çişten patlicam bi de üstüne alttan sıkıntılı bi durum var..canım çıktı nerdeyse..nasıl terler döküom anlatamam..neyse son kez bi daha deneyelim dedi doktor olmadı hastayı dinlemeye alalım..çünkü ben kas katı kesildim kasılmaktan ..
Ve son kez denediğinde çok şükür giriş oldu onlarda bi nefes aldılar panik olmuşlardı çünkü bende bu zamana kadar hiç bi sıkıntı olmamıştı..Hatta dedik nazara geldik galiba..Gülüştüler : ) Rahim içi çok güzel,rahim kalınlığı çok güzel,bebekler çok güzel herşey yolunda bu da nazarlıkmış dedik..
Şimdi benim korkum inş bu zorlamadan bi sıkıntı olmamıştır bebeklerime bişe olmamıştır : ( Gerçi doktor ondan bişey olmaz önemli olan rahim içinin bebeği tutması ve tabiki Allahın takdiri dedi ama yinede içime dert oldu ..
He bu arada normalda doktor bi bebek istedi ..Biz biraz ısrar edince 2 koydu
Kızlar aklıma gelmisken sorayım size ben zillimin bebek yagini sampuanini falan daha almadim. Sebamedin urunlerini almak istiorum ama siz ne dersiniz nasildir bebek urunleri. Ben yeno hamile kaldigimda doktor bana kasıntı icin sebamedin sabununu vermisti o bitkisek kullanabilirsin demisti.
Ben johnsons baby nin urununu kulladm kendi sacıma denemek icin kazik gibi yapti saclarimi
Tansiyonumu takip etmiyorum ama bende muhtemelen ondan sebeptir diye düşünüyorum. Çünkü hep böle aç saatlerimde denk geldi. Ya şekerim düşüyor o etkiliyor yada tansiyon. Acaba tansiyonumu takip etmek için eve tansiyon aleti alsammı, gerek olurmu sence?
Kızlar aklıma gelmisken sorayım size ben zillimin bebek yagini sampuanini falan daha almadim. Sebamedin urunlerini almak istiorum ama siz ne dersiniz nasildir bebek urunleri. Ben yeno hamile kaldigimda doktor bana kasıntı icin sebamedin sabununu vermisti o bitkisek kullanabilirsin demisti.
Ben johnsons baby nin urununu kulladm kendi sacıma denemek icin kazik gibi yapti saclarimi
günaydınnn bacılarıımmmbi sebamed muhabbeti dönüo sanırım ben öneriorm kızlar chicodan sebamedin şampuanını aldım ben de şimdilik 500 gr'lık indirimdeydi 20 küsüre aldım herkes tavsiye edio diğer ürünlerinide alıcam takipteyim
ya ben daha hiç bişi almaya başlamadım. Millet siz nezamanlarda almaya başladınız? Sanki bana daha erkenmiş gibi geliyor ama son andada koştur koştur olmak istemiyorum
Tansiyonumu takip etmiyorum ama bende muhtemelen ondan sebeptir diye düşünüyorum. Çünkü hep böle aç saatlerimde denk geldi. Ya şekerim düşüyor o etkiliyor yada tansiyon. Acaba tansiyonumu takip etmek için eve tansiyon aleti alsammı, gerek olurmu sence?
ya ben daha hiç bişi almaya başlamadım. Millet siz nezamanlarda almaya başladınız? Sanki bana daha erkenmiş gibi geliyor ama son andada koştur koştur olmak istemiyorum
birde ayaklarım falan çok şişiyor benim
aile hekimine gittiğimde 12/7 çıktı tansiyonum
ebem yüksek oldğunu söyledi
hergün aynı saatte aynı pozisyonda ölç dedi
hamileler için tansiyon yüksekliği tehlike dedi
onun için eve aldık tansiyon aleti.
masabaşında çalışınca çıkıp dolaşmak da pek fayda etmiyor
ama evde olduğum günlerde hiç şişmedi
Bende ayaklarımın şiştiğini farkettim bu hafta. Doktora giderken başka bi ayakkabı giyeyim diyince anladım. Yoksa habire çizme giymekten anlamamıştım. Ama onda bile kalın çorap giydiğim zaman sıkmaya başladı. Neyse şu kış kıyameti atlataydık, giyecek ayakkabı işini de hallederdik.
yemeklerden tuzu tamamen kestim ben.Bende ayaklarımın şiştiğini farkettim bu hafta. Doktora giderken başka bi ayakkabı giyeyim diyince anladım. Yoksa habire çizme giymekten anlamamıştım. Ama onda bile kalın çorap giydiğim zaman sıkmaya başladı. Neyse şu kış kıyameti atlataydık, giyecek ayakkabı işini de hallederdik.
cnm yediğiniz şeylere dikkat edin tuz oranına gerekirse tuzsuz yiyin turşu, salamura yiyecekler, cipsler, zeytin mesela diyet zeytinlerden yiyin tuz çok şişirio vücutta su toplanmasına neden oluo aman dikkat edin bende elimden geldiğince kısmaya çalışıorum ama arada kaçırıorm cnm isteyince çok şükür yok şişliğim hemşirede kontrol etti
Selam kıslaar..
Bugün çok şükür son kez doktor işini hallettik..Transferim yapıldı...
Şu anda karnımda 2 tane bebek vaaaaaar : )))))
Ama biraz sıkıntılı geçti..Ön görüşmeyi yaptık önce doktor herşeyin çok güzel olduğunu bebeklerinde çok kaliteli olduğunu onlar için 4-4lük bi hasta olduğumu %80lik bi başarı beklediğini vss..anlattı..
Transfer işin en kolay kısmı dedi hiç bişe anlamicaksın artık yolun sonuna geldik falan..Neyse beni giydirdiler yatırdılar..Sonra idrarımın sıkışık olması için alttan bişey verdiler idrar kesesini doldurmak için heralde..1snyede çişden patlamak üzere hale geldim..Neyse buraya kadar sıkıntı yok acı veren işlemler değiller..Sonra bişey taktı vajinaya o ince borucuğu rahimden sokmaya başladı önce bakalım geçişte bi sıkıntı var mı diye ..anaaam bi yerde takılı kalıyor geçmiyor !
Oldumu sana 5 dklık transfer nerdeyse 20 dk ! Ama hayatımda bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum..Doktor alttan başladı o dar olan tıkalı gibi kısmı genişletmeye ama baya uğraştı ..sonra bi yandan karnımdan ultrasona bakio hemşire o aleti bastırıyor karnıma zaten çişten patlicam bi de üstüne alttan sıkıntılı bi durum var..canım çıktı nerdeyse..nasıl terler döküom anlatamam..neyse son kez bi daha deneyelim dedi doktor olmadı hastayı dinlemeye alalım..çünkü ben kas katı kesildim kasılmaktan ..
Ve son kez denediğinde çok şükür giriş oldu onlarda bi nefes aldılar panik olmuşlardı çünkü bende bu zamana kadar hiç bi sıkıntı olmamıştı..Hatta dedik nazara geldik galiba..Gülüştüler : ) Rahim içi çok güzel,rahim kalınlığı çok güzel,bebekler çok güzel herşey yolunda bu da nazarlıkmış dedik..
Şimdi benim korkum inş bu zorlamadan bi sıkıntı olmamıştır bebeklerime bişe olmamıştır : ( Gerçi doktor ondan bişey olmaz önemli olan rahim içinin bebeği tutması ve tabiki Allahın takdiri dedi ama yinede içime dert oldu ..
He bu arada normalda doktor bi bebek istedi ..Biz biraz ısrar edince 2 koydu
yemeklerden tuzu tamamen kestim ben.
üç beyazdan ikisini hiç kullanmıyorum :)) bi de ekmeği tamamen kessem benden iyisi yok
benim şişlikler çalışmayla alakalı, haftasonları olmuyor mesela
mevsimlik ayakkabılarla gidip geliyorum işe
diğer ayakkabılarım botlarım çoktandır olmuyor
şubatın birine kadar hava güzel gitse de bi daha bot almak zorunda kalmasam diye dua ediyorum :)))
benim tansiyon hep düşüktür canım kendimi bildim bileli 9-5 falanmerys 12\7 olan tansıyon nasıl yuksek oluyor yaaa..
normal ınsan tansıyonu o..benımde hep oyledır..
14,15,16...vs yuksege gırıyor..
bu arada alısverıs yapcak olan kızlaaarrr..
yavastan ufak seylerı gördukce alın..
onlar aradan cıksın..sonra sıkısıklıkta bıde onlar ıcın kosusturmayın hıc..
son aylarda harbıden yurumek ezıyete dönusuyor,haberınız olsun..
bu arada benım ayaklar ve bacaklarda fena şiş..
ayagım zaten aynı hava basılmıs amelıyat eldıvenıne benzıyor..
parmaklarım kucucuk kaldı:S
umarım dogurunca kısa surede normale döner bu durum..
yoksa artık tayt bıle gıyemıcem..resmen şişko bacaklı oldum:S
bu arada yenı doganlar ıcın ılk kullanımda sebamedı onerıyorlar hep
cnm yediğiniz şeylere dikkat edin tuz oranına gerekirse tuzsuz yiyin turşu, salamura yiyecekler, cipsler, zeytin mesela diyet zeytinlerden yiyin tuz çok şişirio vücutta su toplanmasına neden oluo aman dikkat edin bende elimden geldiğince kısmaya çalışıorum ama arada kaçırıorm cnm isteyince çok şükür yok şişliğim hemşirede kontrol etti
hava bu sekılde devam etcekmıs bı sure merak etme..sabah fatıh portakal oyle didi
sık dısınıde alma hıcbıse bence..ben hıcbıse almamaya calısıyorum..yazık olcak sonucta 1 ay ıcın almıs olcaz..
hem sende ızne ayrılmıcan mı yakında..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?