Valla cnm ben bu olayı yeni duymadığım için çevremden de yaptırmayanlar var dolayısıyla çok soğuk bakmiodum zaten..ki eşimde öyle istiyordu..
Şimdi bu okudumlarımdan sonra daha bi tatmin oldum..
Bi kere aşının faydalı olduğu bile kanıtlanmamış ki ? öyle bişey yok yani..
Ee ikiz olduğu için mecbur söylicez : )
Ama bi kese çok minik o belki kaybolabilir dedi doktor ..inş gelişir de kaybolmaz..
Eğer bi aksilik olurda tek gebelik olarak devam edersem ozman söylemem : )
Bende birini cagirayım dedim ozamanda biz yaparız diolar ama kimsenin kıymetlisini kaldırmaya niyeti yok. Su evi bir supurelim demesem kuzenim evi bile supurmeyecek o derece yani. Diger kuzenim geldiginde bir dakika durmadı yerinde vitrinlerimi bile bosaltti icindekilerin hepsini yıkadı etti mutfak dolaplarımı sildi. Ama bu uyusuk ayse.
Kız benim ev kucuk seksen bile istemezler temizlemeye.
çubuk kraker gibi tuzlu şeyleri komidinin üstünden eksik etme eslemHoşbuldmm..
Valla ben mide bulantısı hep adet belirtisi olarak başlar sonra devam eder diye biliodum : ) sonradan da oluyomuşş..
Demekki gerçekten şu adet belirtileri falan hepsi hikayeymiş kandırıldık len
Eğer mide bulantılarm dediğin gibi artarsa annemi çağırmak zorunda kalıcam galiba ..dolayısıyla mecburen mutlu haberi yaymış olacaz ..ben daha saklamak istiodum ama nasip olmicak galiba..
Çok iyi anacam seni merak etme
eneeee ben senın saglıkcı oldugunu bılmıodum:))
hemen bı soru pekı bu saglık ocaklarında ve ozel hastanelerde aynı asılar mı yapılıo? hanı bazen dıolar ya ıste saglık ocagında ılac bayat cıkdı falan dıe,,,,
ası konusunda ıse yaptırmamak cok buyuk bı sorumluluk goze alabılırmıyım bılmıyorum,,,
Rabbim hayrlsını versin canım ne diyeyimAynen cnm..
Sumisaliyede yazdığım gibi okuyun bilginiz olsun sonra ister uygularsnz ister uygulamazsınız size kalmış tabi..
Niye moralim bozulsun yavru ..herkes fikrini söylicek tabi..
Yalnız aşı olupta hasta olanların oranlarıda orda verilmiş yıllara göre hiçte azımsancak derecede değil..
Benimde cok gozume batıo canim da kime ne diyim.
Uc haftadir soylenip duruyorum su camları silmeli diye kimse uzerime alınmıo. Camdan disarısı gorunmeyecek yakında.
Buzdolabimin ici silinmek istiyor ama kime diyim.
Walla boyle cok zor İnsan kimseye muhtac etmesin Allah. Anneme de yuklenemiorum kolu agrıyo.
Zaten onu bir hafta ustune dun anca gordum.
Belkide destekxim olmadigi icin bu kadar bunaldım artık.
acıkcası benım cevremde yaptırmayan yok,,o yuzden bu olayı bılıorum ama cevrem de olmadıgı ıcın bıde dedıgım gıbı bebem olmadıgı ıcın cıddı boyutlarda arastırmadım,,,
yaptırmayan kısılerın cocukları suan kac yasındalar? bıde bıldıgın kadarıyla hanı su cıcegı kızamık gıbı hastalıkları gecırıolar mı?
lalal sankı bı tek tupde mı ıkız oluyo,,,soyleme yaa ne soylıcen sankı mıllet anlıcak ,,Mevlam nasıp ettı oldu ıkız ,,,:)))
hem normalde de bebelerden bırı kucuk doguyo ıkızlerde ,,hanı bırı 3 kılo dıerı 2.5 kılo gıbı o yuzden belkı o mınık kese o yuzdendır,,
hem demekkı suan sen kanama olmadıgına gore beben hala ıcerde totosunu buyutuo :)))))))
Hava falan da bozduydu yagmur yagıodu oyle kaldı bakalım kaynanamin evini temizleyen bir kadın wardı onu cagırırım olmazsa gelir temizler.ee sende deme o zaman kadın alcam dıe:))) bellıkı ayse sadece yemek yapmak ıcın orda bıde senı hastaneye getırıp goturmekle ılgılenıo ,,walla evınde kucukse guzelım hıc baskasından bekleme cagır kadın yaptır,,,
Aşı olanlar geçirmiyomu : )
Yazıyı tam okumamışsın belli..Orda amerikalı bilim adamının yaptığı araştırmaya göre çocukların o hastalıklar geçirmesi doğal gelişim sürecidir diyor..
Aşı olanların aşıdan gördğü zararlar aşı olmayanlara göre daha fazla..
Neyse kıslar dediğim gibi aklınızda bulunsun diye yazdm..onca araştırmalar yapılmış..insan bi acaba demesi lazım bence herşeyden önce..
Gerisi size kalmışş bişey..
hee desene o zaman benım bu ayda karavana:)
cunku akıntım hala az normalde cunku krem rengı akıntılarım gelırdı adete yakın sonra lekenme sonra kırmızılarrrrrrrrr:))),
ama sımdı hala seffaf takılıoz yumurtlama dıcem ama yumurtladım zaten bugun yarın adet olmam lazım,,
uff adet olmam lazım doktora gıtcem 3.gun pazar gunune gelmese barı 3.gunum
ya hesapladı sımdık pazara gelıo adetımın ucuncu gunu ne etcem ben yaaaaaaaaaa
doktor ılla 3.gunu gel dedıydı ,,
Slm bebişler ..
Sumisali hanım gözn aydın mide bulantılarm başladı
Sürekli yatasım var yatınca iyi kalkınca öğüresim geliyor ama kusamıyorum bi acayip durum yutkunup yutkunup duruyom..
Ama yemeklerde sorunum yok hala tatlı ve şekerli şeyler dışında yemeklerimi gzel yiyiorum..
Yani öyle klozet başında nöbetlerimde yok çok şükür..inş böyle gider daha ilerlemez..
Bu arada aşk olsun dün akşam size okadar aşıyla ilgili araştırma yaptım hiçbiriniz okumamışsınız
İşte siz böyle şeylere göz yumdukça,sessiz kaldıkça bizi zehirlemeye devam edicekler..
Susma vatandaş !!! : ) sustukça sıra bize gelmiyor çnkü : ) uyaan türkiyee
Pek bi protestocu gördüm kendimi
walla benımde bı huyum var kasaba mudana edecegıme dıye baslayan atasozunu bılırsınız:))))
sureklı temızlık gorevlısı alan bırı deılım ama cok zorda kaldıgımda alıorum 3 yıllık evlılıgımde 1 defa aldım o da ılk bebegım dustukden sonra,,,sende doguma yakın bıldıgın bırını cagır camları koltukları kapıları herseyı yaptır ,,maksımum alcagı 80 lıra,,,ben acıkcası temızlık olayını cokda takmıorum kardeslerım oldugu halde hıcbırıne demem kı bana yardıma gel ,,,
Hava falan da bozduydu yagmur yagıodu oyle kaldı bakalım kaynanamin evini temizleyen bir kadın wardı onu cagırırım olmazsa gelir temizler.
Amannnn bir dunya dert sıkıntı walla.
Kimsenin beni alamadigini dusunuorum geliolar ara ara
Canım benim bildiğim kadarıyla 3.günü pazara denk gelirse 4.gün de gidebilirsin. Ama zaten hasta olmadınki daha. Olursan ve hesapladıın gibi pazara geliyorsa ogün ara doktoruna sor. Belki 2.gün gel der, belki acilden alıyorlardır belkide pteside olur der.
Bende katılıyorum canım sana. Şimdi kime desen ezilip büzülcen annemde olsa ablamda olsa. Ama temizlikçiyi çağırırım, parayı veririm, direktifleri de veririm. ohhh mis gibide olur.
Ben baştan beri öle yapıyorum zaten. Kocam düşükten sonra bunda hiçbişiyi elletmiyor, bende 2 haftada 1 temizlikçiyi çağırıyorum süpürüp siliyor. Arada bende küçük süpürgeyle süpürüyorum.
Kime diyimki şimdi, anneme desem kadın benim temizlikçimmi anne gel yap. Diyemem ben. Hani eve gelmiştir, bende çok tiksinmişimdir bişiden rica ederim ama büyük temizliğimide yaptıramam anneme ya.
Aynen miyopi acıkmaya başladığım anda daha çok artıyor sanki..
Merys in dediği gibi çubuk kraker falan bulundurmam lazım..
Ya benim eşim sağolsun yemekleri o yapıyor zaten : ) ecemin kulakları çınlasın
Yoksa dediğiniz gibi kokulara hiç gelemiyorum ..giremem yani mutfağa..
Ama önüme hazır konulunca hiç affetmiom
Sagocum kıslara katılıyorum ..
Çağır bi temizlikçi boşver milleti..Hem sen daha büyk temizliğini yapmadın mı kızım doğurdun doğuracan ?
ıkı dakka gelmeyınce hemen dogurdumu dıye alay etmenıze hıc gerenk yoktu yaniii
sacımız uzun arkadas..hem kettle,hem tencere 4-5 kere su ısıttım..
tasıma suyla anca bu kadar ne edııımm..
az camasırları asımde geliiiiim ıkı dakka
ama olcam adet sonucda,sancılarım falan hepsı mevcutttbugun yarın adet olcam ,,ne bılım karı ılla 3.gunu mutlaka gel dedı ,,nırvanaya cıkarcak benı galıba :)))))))))))))))))))) dedıgın gıbı olmazsa cuma gunu ararım derım hocam adet oldum 2.gunu mu gelım yoksa 4.gunu mu dıe ,,,
walla benım ablamlar zaten bana uzak ıkı otobusle gelıolar annem zaten memlekette,,sımdık ıkı otobusle gel bana temızlık et dıyemem,,bıde ne bılım dıyemem ben ya ,,kadına gel derım o da nasıplenır benıde ısım gorulmus olur :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?