Kıskanç Elti O Benim

Merhaba hanımlar. Aslında dert değil ama nasıl tavır takinacagim bilmediğimden size danışmak istiyorum. Esimin ailesiyle mesafeli bir ilişkim var. Bunda eşimin babasıyla konuşmuyor oluşunun etkisi büyük. İki eltiyiz. Diğeriyle samimiler. Ona ellerinden geleni yaparlar. Zeytin, reçel, dolaba manti, kış hazırlıkları, çocuk bakımı vesaire. Bense ameliyat olduğumda bile kendi kendime baktım. Şimdi sorum şu ki gorumcem aradı az önce. Diğer eltime 10 kg salça hazırlamış bana da eger istersem 5 kg verebilecegini söyledi. Ayrım olmasın diyor. Ben almak istemiyorum ama kararsizim da. Alirsam sanki iyilik yapmislar gibi olacak almazsam ayıp mı olur?
Eşinize sorun al derse alın bence ailesinin nasıl tavır takınacagını bilir eşiniz en azından

Kiskanclik degil olan, esitlik istiyorsunuz sadece. Kiskanclik, hep bana olsun eltime olmasin derseniz olur, siz ona napiyolarsa sizede yapilmasini bekliyorsunuz, fazlasini degil, ve hakkinizda.

Bende böyle bi ailenin icinde yasiyorum, sezeryanla dogum yaptim, hazir corba paketi gönderip yapsinda icsin demis kaynanam, emziriyorum birde. Hamileligimdede birsey görmedim. Suan eltim hamile 2. ye, habire yemek tasiniyo evine. Bu saatten sonra sende istermisin diye sorsalar, yardim ihtiyac varken kiymetli olur suan biseye ihtiyacim yok der, evimde yencek birseyim olmasa bile kabul etmem.
Açıkçası ben de tenezzül etmem,bunca zaman bir iyiliğini görmemişim,iş işten geçtikten sonra ne fayda...

al güzelim...Eğer almazsan işte o zaman kendini sen dislandirmis olacsksin.al tsk et.samimi ol içten ol sen bir adım atki onlarda sana yaklaşsın..Esin bişe demiyorsa sende samimi ol yani.

bence alma. yarın birgün herşey ortaya dökülünce olanlar başa kakılır snada verdk ettik nankörlük yapma diye.
vee neden ona 10 sana 5 kg.
bn olsam istemezdm
parasını ver başka birinden satın al

Ben şu kısmı anlamadım söyledikten sonra dur bi düşüneyim mi dediniz :KK57:

aranizda yasananlari sen daha iyi bilirsin tabi ama ilk yazından mesafeyi aslında senin ve eşinin koydugunu ve ailesiyle konuşmadığını anliyorum.bence bu durumda eltime onu yapıyorlar bana yapmıyorlar deme hakkınız yok.onlar gene insanlık edip ihtiyacınız varsa almanız için size de teklifte bulunmuslar canim

Sizi bilmemde.
Ben mesela disarda bisey yerken arkdsslarimada "yermisin" diye teklif ettigimde hayir cevabini alirsam cok pis kil oluyorum. Burnu havada birisi olarak goruyorum ne yalan soyluyum. Oysaki bi cikolatayi ikiye bolup " hmm tatliymis" diye diye beraberce yemek varken. Teklif edilen seyide geri cevirmeyi sevmem zaten. Kardes payi yapmak nasil guzel bisey. Sicaklik verir.

Sizi bilmemde.
Ben mesela disarda bisey yerken arkdsslarimada "yermisin" diye teklif ettigimde hayir cevabini alirsam cok pis kil oluyorum. Burnu havada birisi olarak goruyorum ne yalan soyluyum. Oysaki bi cikolatayi ikiye bolup " hmm tatliymis" diye diye beraberce yemek varken. Teklif edilen seyide geri cevirmeyi sevmem zaten. Kardes payi yapmak nasil guzel bisey. Sicaklik verir.

ben vermek istemiyosam öyle istemeye istemeye uzatıp yer misiin derim :D
aslında alt yazı geçiyorum yani lütfen isteme hepsini kendim yemek istiyorum diye
ya kimsenin uzattığı bişeyi canım çok istese de almıyorum benim yediğime de göz dikmesinler ya
bi simit alıyorum mesela 2 kişi 2 parça koparıyor
ee bana ne kaldı?

salça o kadar zor yapılıyor ki,
kendim yardım etmediysem ben almazdım.
diğer tüm konulardan alakasız olarak.

Al valla ben ne verirlerse alıyorum. Eltim onlarla aynı şehirde zaten sömürüyo onları uyanık. Bende her gittiğimde ne verirlerse alıyorum :)

Abla keske herkesin tek derdi görümceden gelen salçayı alayım mı almayayım mı olsa:)

Back
X