Kıskanç insanlarla nasıl mücadele edilir?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Şimdi aslında biri bana bu soruyu sorsa, mücadele etme yol ver görüşme derim.

Ancak benim durumum pek öyle değil... Çok yakın akrabalarım ve eşimin akrabalarından çok rahatsızlık duyuyorum. Ne zaman yeni bir şey alsam ve giysem, evime bir şey alsam, ya da bir şeyi içten sevsem insanların buna haset ettiğini hissediyorum. Ya aynısından istiyorlar, bana aldirmaya çalışıyorlar, ya da ay sen ne kadar mutlusun maşallah hiç derdin yok diyorlar, hayat sana güzel diyorlar ve o dakikadan itibaren benim tüm hevesim mutluluğum gidiyor. Ki öyle refah icinde yaşayan biri değilim ama neşeli bir insan(d)ım.Takma diyebilirsiniz ama birisinin gözü bir şeyde kalınca gerçekten iyi enerji almıyorum...

Bu insanları evime sokmama gibi bir durumum yok. Yakın akrabalarımız çünkü. Arkadaş olsa görüşmeyi kesersin de aileden olunca zor.

Zaten yakın zamanda çok büyük üzüntüler yaşadım, ailemden bir kaybımız oldu... Artık olumsuz, beni mutsuz eden insanların enerjileri benden uzak olsun istiyorum. Çünkü yaşayabilmek için baska çarem yok... Hayata zar zor tutunmaya çalışıyorum...

Sizce ne yapmalı?

Uzak ol canim benim. Olabildigince mesafeli ol. Evine geliyorlarsa cok sik gelmesinler. Olumsuz konusuyorlarsa uyar. Anlamiyorlarsa kes muhabbeti. Hayat yeterince zor bir de bu enerji emici insanlarin egolarini tatmin etme.

Uzak ol canim benim. Olabildigince mesafeli ol. Evine geliyorlarsa cok sik gelmesinler. Olumsuz konusuyorlarsa uyar. Anlamiyorlarsa kes muhabbeti. Hayat yeterince zor bir de bu enerji emici insanlarin egolarini tatmin etme.

Kendimce uzak olmaya çalışıyorum, ama işte eninde sonunda geliyorlar ve aldığım her şeye bakıyorlar. Artık aldığım yeni şeyleri bu akrabaların yanında giymemeye bile başladım ama var mı başka bir yolu diye sormak istedim...

Smdi okudugum kitapta hayatnizda kalacak.insanlari secerken zor gunlerinde verdikelri tepkilere bakin sizin ve ya kendinin zor gununde hayatinizda tutmak zorunda degilsiniz akraba dahi olsa yaraliyorsa hayir demeyi bilmelisiniz. Anne baba haric kimse 3.sansi haketmiuor Istemediginizher birini gonderdgnzde bu sizin icin kurtulustur. Size hissettirdikleri dogru karar vermenize yardmci olacaktir. Ailenden olunca evet zor oluyor ama sizden giden yillarinz kaybettiridkleri duygular guven kendinizden nefrt ettrme duygusu ??? Aile mi boyle hissettirenler ???

hem senin sülalen, hemde eşinin tarafı, hepsimi kıskanç:)

Aile değil ama yakın akrabalarımız...

İnanın cenazede bile ne tür insanlarla muhatap oluyorum dedim ve çoğuna yol verdim. Ama hem benim hem eşimin yakın akrabalarımızdan bazıları var ki kirsam kiramiyorum, kötü niyetleri yok çünkü sorarsanız. Kirdigimla kalirim bir laf etsem.. Ayrıca eşim de hatır işlerine çok kıymet veren biri. Onu da ezemiyorum, kırmak istemiyorum. Arada kalıyorum...

Ay ben de sinir oluyorum başkaları üzerinden ego tatmibi yapanları
Yani birden değil yavaş yavaş çek kendini evin kiraysa taşın daha uzağa
ve ufak ufak tavır belli et anlasınlar
ve de geldiklerinde gardını al hazır ol bunlar iyi bişey demez diyip
Kendini boşyere üzme kimse için değmez

Evim kira evet, bu sene taşınamayız ama sonrası için mantıklı bu çözüm...

Teşekkür ederim yorumunuz için...

Hayat gerçekten çok kısaymış, ve değmezmiş kimseye...

Evim kira evet, bu sene taşınamayız ama sonrası için mantıklı bu çözüm...

Teşekkür ederim yorumunuz için...

Hayat gerçekten çok kısaymış, ve değmezmiş kimseye...
O zaman süper. taşınırsın inşaallah ,taşınana kadar da tepkini belli et .suratın düşsün. cevap ver. hiç tepki gelmeyince de rahatsız olduğunu anlamazlar.

Sadece sizin için söylemiyorum ama bazı insanlar her zaman "kiskanildigini" düşünür.
Siz de ki bir şeyi beğeniyorlarsa demekki zevklisiniz.
Maşallah mutlusun diyorlarsa demekki dışarıya karşı güler yüzlüsünüz.
Bunlar güzel iltifatlar,doğrudan hasetlik dememek lazım.
Ayrıca aksini söyleseler daha kötü olur değil mi?
Bu sefer benim zevkimi eleştiriyorlar dersiniz.
Gibi,gibi..

Bunlar sadece sana değil herkese böyle. Diğer yüzlerine güldüğü akrabalarına da dedikodusunu yapıyorlar. Ben de ketum bir insan olduğumdan tüm kirli çamaşırlarını dökmekten çekinmiyorlar.Kuzenim ben kendimi bildim bileli ne zaman bir şey başarsam ya da alsam beni ona layık görmez .Yani bir tekrar görüşeyim nasıl oldu hâlâ aynı mi diye hâlâ laf sokmalar.En iyisi uzak durmak tek yolu bu soğuk dur saçınla oyna sıkıldığını belli et onu dinlemedigini anlasın geçen sene baya işe yaramıştı. Bu sene de değişmemiş yine devam aynı hareketlere.

daha çok çatlatır kudurturdum onları

Açıkçası başta ben de bunları iltifat olarak aldım. Ama sonra onlar gelip gittikten sonra mutsuz olmaya başladım. Yine umursamadım. Ne zaman bir şey alsam 'iltifat' etseler gülümsedim, teşekkür ettim, bu sefer benden kendileri için de istediler. Aldım. Parasını vermediler, şaka gibi değil mi? Ben de hediye diyerek yine umursamadım, zaten yakın akraba nasıl parasını alayım dedim. Ama iş artık sürekli istemeye geldi, eşim de ben de bunaldık. Yurtdışında yaşıyorum, sık sık gidip geldiğimde kullanıldığımı hissetmeye başladım, eşim artık getirmeyeceksin kimseye bir şey dedi, o raddeye geldik. Kimseye bir şey getirmedim, bu sefer de kendine almışsın bize almamışsın diyebildiler.

Bu kadar detayını yazdım ki o bahsettiğiniz kısımdan olmadığımı anlayın diye. Çevremde çok güzel insanlar da var ama bu insanlar benim ruhumu yordu. Abimi kaybettim ani bir şekilde ve zor ayakta durmaya çalışıyorum. Kendimi güldürmeye çalışıyorum, psikolojimi sağlam tutmaya çalışıyorum. Eve gelen gidenden saçma sapan şeyler duyuyorum ve yoruluyorum... Olay bu yani...

Bunu da yapacağım... Gülümseyi, espri yapmayı çok severim... Ama bazı insanlara yapmamak lazım.

daha çok çatlatır kudurturdum onları

Keske öyle biri olabilsem...

Hevesim kursağımda kaldı derler ya. Onu yaşatıyorlar insana değil mi? Herkesin etrafında var böyle tipler. Ben acımı da mutluluğumu da çok paylaşmam. Sorarlarsa yuvarlak cevaplar veririm. Konuyu da çaktırmadan hemen değiştiririm

İşin nasıl gidiyor? (aslında gayet iyi gidiyordur ama) iyi şükür idare ediyoruz ekmek kavgası işte. Yol yoruyor ya. Sen nasıl gidiyorsun işe? Servis, araba, toplu taşıma?

Kıyafet ya da ev eşyası beğenmiştir - rengi kurtarıcı ama makinde yıkanmıyormuş. Sende alırsan kumaşına dikkat et... Gibi gibi dikkat dağıtmalar, konu değiştirmeler

Herkese değil tabi bazı insanalara bu tavrım. Soruş şeklinden anlaşılıyor zaten. Kötü enerji alıyorsam şahane yuvalar, topu ona döndürürüm.

Kesinlikle hissettiğim bu tam olarak!

Ben de salak gibi, ayy çok sağ ol ben de çok sevdim çok tatlı değil mi gibi konuşur dururdum. Memnun olduğum şeylerden bile idare ediyormuşum gibi konuşmayı öğrenmem lazım.

Sizin acınız çok taze lütfen bu önemsiz insanları Kafanıza takmayın hayat zaten çok kısa ve zor Allah rahmet eylesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…