Kıskanç insanlarla nasıl mücadele edilir?

Sizde tam tersi hayatınızdaki her şeyden şikâyetçi gibi görünün, mutluluğunuzu gözlerine sokmayın hatta saklayın, ben şahsen ilişkimdeki güzel gelişmeleri kimselere anlatmam kolay kolay, ne zaman birine anlatsam yaşadığım güzel bir şeyi hep dediğiniz gibi oluyor bana da, paylaşmayın mutluluğunuzu kimseyle. Hatta hep olumsuz şeylerden bahsedip siz onların enerjisini emin :KK53: :KK53:

Yakın akraba diye birşey yoktur. Insanın kendinden taviz verebileceği sadece ailesidir. Dayı teyze amca kuzen falan hep boş. Herkes kapısını kapatır derdini unutur senin ailen hariç onlar unutmazlar. Hayır demeyi yok demeyi hayatından tamamen silmeyi prensip haline getirmelisin. Ben beni kullanacak kiskanacak halayi teyzeyi kuzeni napayim ya Emin ol onlarsizda yaşanıyor.

Kıskanç insanları hayatımdan çıkaramıyor isem ben de onları rahatsız ediyorum açıp gözlerimi kötü kötü bakıyorum bir ince noktlarını bulup canlarını acıtıyorum böylece onlar benden kaçıyor maksat haset insanları hayattan çıkarmak

Şimdi aslında biri bana bu soruyu sorsa, mücadele etme yol ver görüşme derim.

Ancak benim durumum pek öyle değil... Çok yakın akrabalarım ve eşimin akrabalarından çok rahatsızlık duyuyorum. Ne zaman yeni bir şey alsam ve giysem, evime bir şey alsam, ya da bir şeyi içten sevsem insanların buna haset ettiğini hissediyorum. Ya aynısından istiyorlar, bana aldirmaya çalışıyorlar, ya da ay sen ne kadar mutlusun maşallah hiç derdin yok diyorlar, hayat sana güzel diyorlar ve o dakikadan itibaren benim tüm hevesim mutluluğum gidiyor. Ki öyle refah icinde yaşayan biri değilim ama neşeli bir insan(d)ım.Takma diyebilirsiniz ama birisinin gözü bir şeyde kalınca gerçekten iyi enerji almıyorum...

Bu insanları evime sokmama gibi bir durumum yok. Yakın akrabalarımız çünkü. Arkadaş olsa görüşmeyi kesersin de aileden olunca zor.

Zaten yakın zamanda çok büyük üzüntüler yaşadım, ailemden bir kaybımız oldu... Artık olumsuz, beni mutsuz eden insanların enerjileri benden uzak olsun istiyorum. Çünkü yaşayabilmek için baska çarem yok... Hayata zar zor tutunmaya çalışıyorum...

Sizce ne yapmalı?
[/QUO
Kismen bende boyle bir olayin icindeyim. Aman kirilmasin uzulmesin ben ugrasmim yanlis anlasilmim die hep sustum sustum..
Ama.aetik fazlasiyla yoruldum. Ve gorusmeyi kestim. Seni mutsuz ediyorsa eger rahatsiz oluyorsan yeni cevre edinip o kisilerle arana mesafe koymana bak bence...

Canım benim etrafım da var öyle haset tipler üstelik nasıl desem benden daha az şeye sahip ama gorsen sanırsın padişah kızı yahu ben bu kadar övünmüyorum ben bu kadar caka satmıyorum birde beni beğenmiyor kendini üstün görüp buyukleniyor aslında hiç huyum değildir övünmek kendini beğenmek ama bu tipler insanı zorluyor gerçekten önce umyrsamadim ama düşündüm zaten onun hasretliği ona yeter ekstra birşey yapmama gerek yok hem niye giymeyeceksin aksine giy aksine evine gelsinler gorsunler ben mutlu oluyorum ne yalan soylıyım onlar geleceği zaman nazardan korunmak için duamıza ederim o kadar ya birde bu hasetlik cok saçma elde olan beyde olmaz diye bir tabir var sende olan bende yok bende olan sende yok olabilir imtihan dünyası işte napacaksın ama haset ediyor birde buyukleniyor ayrıca sınır oluyorum

Sizde tam tersi hayatınızdaki her şeyden şikâyetçi gibi görünün, mutluluğunuzu gözlerine sokmayın hatta saklayın, ben şahsen ilişkimdeki güzel gelişmeleri kimselere anlatmam kolay kolay, ne zaman birine anlatsam yaşadığım güzel bir şeyi hep dediğiniz gibi oluyor bana da, paylaşmayın mutluluğunuzu kimseyle. Hatta hep olumsuz şeylerden bahsedip siz onların enerjisini emin :KK53: :KK53:

Bunu yapmak istiyorum ve kısmen kendi akrabalarima yapıyorum, iyi de oluyor uzak duruyorlar. Ama eşimin kız kardeşi mesela çok haset bir insan, şimdi ona yapamıyorum bunu çünkü eşim anlıyor. Mesela kızın yanında negatif oluyorum, eve geliyorum halbuki pozitifim, eşimin dikkatini cekiyor ister istemez ve saçma bir durumun içine düşüyorum. Eşim de beni bir yere kadar anlıyor, hele ailesi konusunda onunla konuşarak bir yere varamayacağımı kabul ettim, sessiz bir eyleme ihtiyacım var ama çıkış yolu da pek bulamadım.

Yakın akraba diye birşey yoktur. Insanın kendinden taviz verebileceği sadece ailesidir. Dayı teyze amca kuzen falan hep boş. Herkes kapısını kapatır derdini unutur senin ailen hariç onlar unutmazlar. Hayır demeyi yok demeyi hayatından tamamen silmeyi prensip haline getirmelisin. Ben beni kullanacak kiskanacak halayi teyzeyi kuzeni napayim ya Emin ol onlarsizda yaşanıyor.

Yakın akrabadan kastım aslında kardeşlerimin eşleri, ve eşimin kiz kardeşi. Hala teyze zaten taktiğim insanlar değil, ailem de baskı yapmaz o konuda... Ama bu insanlar birebir ailenin içinde, kötü konuşsam bir gün yüz yüze bakacağız, çok mantıklı davranıp onları kendimden uzaklaştırmak istiyorum ama bu aşamada eşim de anlasın istemiyorum.

Kıskanç insanları hayatımdan çıkaramıyor isem ben de onları rahatsız ediyorum açıp gözlerimi kötü kötü bakıyorum bir ince noktlarını bulup canlarını acıtıyorum böylece onlar benden kaçıyor maksat haset insanları hayattan çıkarmak

Bunu istiyorum tam olarak ben de. Ama eşime aksettirmeden nasıl yapabilirim pek bilmiyorum...

Kismen bende boyle bir olayin icindeyim. Aman kirilmasin uzulmesin ben ugrasmim yanlis anlasilmim die hep sustum sustum..
Ama.aetik fazlasiyla yoruldum. Ve gorusmeyi kestim. Seni mutsuz ediyorsa eger rahatsiz oluyorsan yeni cevre edinip o kisilerle arana mesafe koymana bak bence...

İnsallah onlar benden uzaklaşır. Kendim uzaklaşınca suçlu oluyorum çünkü...

Canım önceki yorumlarını okudum şimdi.
Seninki kıskanılmak değil "kullanilmak" bence.
50li yıllarda miyiz ki yurtdışındaki gurbetciye sipariş verelim?
Şimdi herşey her yerde var ama sen parasını istemezsen tabiiki durmadan sipariş verirler sana.
Senden birsey istediklerinde internet sitesi budur,kendiniz sipariş verebilirsiniz de üzerinden at hemen.
Kimse icin oralardan buraya bedava hamallik yapma Allah aşkina.
Son olarak abin için üzüldüm başınız sağolsun.
Kardeş acısı hiçbirşeye benzemez.
Canının bu kadar yanıyorken aptal ötesi salak insanlarla gorusme zaten..
Seni düşünmez, kendi küçük menfaatlerini düşünür onlar.

Back
X