Kıskanç kaynana

Bence siz başetmenin ne olduğunu çözememişsiniz. Başetmek karşınızdski insanları istediğiniz hizaya getirmek, onları tehdit ederek yola getirmek değil. Karşınızdakileri değiştiremezsiniz, ancak siz şekil alarak -kendi hayatınızla ilgilenip muhattap kabul etmemek, söylenenleri umursamamak, gülüp geçmek vs. bu kısmı çeşitlendirebilirsiniz- durumla başetmiş olursunuz. Onların davranışları, sözleri, kıskançlıkları onları ilgilendirir, ne zaman karşılık vermeye uğraşmaz ve saldırı modundan çıkarsınız, ancak o zaman huzur bulursunuz.

Bence siz başetmenin ne olduğunu çözememişsiniz. Başetmek karşınızdski insanları istediğiniz hizaya getirmek, onları tehdit ederek yola getirmek değil. Karşınızdakileri değiştiremezsiniz, ancak siz şekil alarak -kendi hayatınızla ilgilenip muhattap kabul etmemek, söylenenleri umursamamak, gülüp geçmek vs. bu kısmı çeşitlendirebilirsiniz- durumla başetmiş olursunuz. Onların davranışları, sözleri, kıskançlıkları onları ilgilendirir, ne zaman karşılık vermeye uğraşmaz ve saldırı modundan çıkarsınız, ancak o zaman huzur bulursunuz.
Ne sorunlu bir aileye düştüm ya ailesi mantıklı olsa bunları yaşamaz ne ben kendimi savunmak zorunda kalırım ne de elim zorlanırdı ailesi Nalet gelsin bere...

Ne sorunlu bir aileye düştüm ya ailesi mantıklı olsa bunları yaşamaz ne ben kendimi savunmak zorunda kalırım ne de elim zorlanırdı ailesi Nalet gelsin bere...
Benim istediğim gibi olsunlar istedim benden korksun eleştirme yapmasın benden korksun yanımda ağzını açmasın istedim aslında 😄😄

Boşanmak la tehdit ettim eşim de boşanmak istemiyor. Bir daha üstüme gelirlerse intihar etmekle tehdit edicem onlar anca ondan anlar...
Şu yorumunuzdan sonra sizi de normal görmüyorum. İntihar ile tehdit eden insanlar bana çok aciz, ucuz geliyor. Aklı olan insan da intihara gerçekten niyet eden kişinin bu eylemi tehdit unsuru haline getirmeden yaptığını bilir zaten. Boş tehditler savuran insanların sözleri, tenekeye vurunca çıkan sesten farksız, ki eşinizin ailesi de görmüş bunu.

Galiba doğru haklısınız laf sokan lara tatlı sert cevap vermek gerek. Ben direk saldırıyorum 😄

Şu yorumunuzdan sonra sizi de normal görmüyorum. İntihar ile tehdit eden insanlar bana çok aciz, ucuz geliyor. Aklı olan insan da intihara geçerken niyet eden kişinin bu eylemi tehdit unsuru haline getirmeden yaptığını bilir zaten. Boş tehditler savuran insanların sözleri, tenekeye vurunca çıkan sesten farksız, ki eşinizin ailesi de görmüş bunu.
İntihar la tehdit etmedim ki daha sadece onları hizaya sokmak için söylediğim blöf korksunlar benim istediğim kıvama gelsin diye🌼

Eşim sessiz olduğu için bağırmaya ve tehdit etmeye mecburum... Birinin sert uyarınyapması gerekiyordu ki bu eşim olmalı....
Eşiniz pek de iyi bir koca değil ya.
Size de sesi çıkmıyor büyük ihtimalle her şeye he tatlım deyip geçiyor.
Ordan çok iyi koca sanılıyor fikri yok fikri olsa söyleyecek cesareti yok ne anaya ne karısına.
Görmek istemediğimiz erkek tipi.
Size de baş başa iken iyi geliyor ne güzel çok iyiyiz dersiniz tabii vur kafasına bir tipmiş.
Aynısını annesi yapınca veya abisi sorunu görmüşsünüz ama yanlış yerde arıyorsunuz sorunu.
Sorun eşinizin acayip pasif olması.
Öyle insanla herkes anlaşır ya tahammül edilemez bir tip insanın bir düşüncesi olur bitr tepkisi olur her şeye evet demez.
Tartışamazsın bile böyle biriyle.
Evet der her şeye ne güzel mükemmel anlaşırsın.
İşte her şeye evet demesi ikinizin arasında iken aman me iyi çiftiz algısı yaratmış sizde ama bu tavrının herkese ve her şeye evet olarak olduğunu görünce algınız kaymış.
Artık sesi çıkmayan eşiniz sizin aranızda pinpon topu gibi gider gelir hanginizin sesi çok çıkarsa eşi veya çocuğunu kazanır.
Güzel de kazanım he aslında sessiz sakin

Ama sesiz kalmak benim fıtratımda da yok benim çenem durmaz. Orada sessiz kalırsam 1 hafta sonra çok kötü patlarım.
Çünkü eş ailesinin dediklerini haddinden fazla önemseyip kafanızda o bir hafta boyunca o ne dedi ben niye bunu demedim şunu deseydim o da şöyle deseydi diye kurduğunuza kalıbımı basarım. Benim söylediğim şey daha çok kaynananın laflarını sinek vızıltısı şeklinde duyup kendi hayatına odaklanmakla ilgili.

Eşiniz pek de iyi bir koca değil ya.
Size de sesi çıkmıyor büyük ihtimalle her şeye he tatlım deyip geçiyor.
Ordan çok iyi koca sanılıyor fikri yok fikri olsa söyleyecek cesareti yok ne anaya ne karısına.
Görmek istemediğimiz erkek tipi.
Size de baş başa iken iyi geliyor ne güzel çok iyiyiz dersiniz tabii vur kafasına bir tipmiş.
Aynısını annesi yapınca veya abisi sorunu görmüşsünüz ama yanlış yerde arıyorsunuz sorunu.
Sorun eşinizin acayip pasif olması.
Öyle insanla herkes anlaşır ya tahammül edilemez bir tip insanın bir düşüncesi olur bitr tepkisi olur her şeye evet demez.
Tartışamazsın bile böyle biriyle.
Evet der her şeye ne güzel mükemmel anlaşırsın.
İşte her şeye evet demesi ikinizin arasında iken aman me iyi çiftiz algısı yaratmış sizde ama bu tavrının herkese ve her şeye evet olarak olduğunu görünce algınız kaymış.
Artık sesi çıkmayan eşiniz sizin aranızda pinpon topu gibi gider gelir hanginizin sesi çok çıkarsa eşi veya çocuğunu kazanır.
Güzel de kazanım he aslında sessiz sakin
Fıtratımız ters o ne kadar sessiz se bende o kadar aşırı konışkanım çenemin sınırı yok ne yapayım Allah da böle yaratmış beni 😄 biz çok zıttız bende sessiz her şeye evet diyen birini arıyordum öyle olunca iyi geldi bana ama ailesine de evet dediğinde isin rengi değişti... Vallahi bu durumda ben kazanırım ben çenem bir açılırsa hiç susmaz... Susmak fıtratıma aykırı bir durum

Çünkü eş ailesinin dediklerini haddinden fazla önemseyip kafanızda o bir hafta boyunca o ne dedi ben niye bunu demedim şunu deseydim o da şöyle deseydi diye kurduğunuza kalıbımı basarım. Benim söylediğim şey daha çok kaynananın laflarını sinek vızıltısı şeklinde duyup kendi hayatına odaklanmakla ilgili.
İşte onun için ekstra çaba gösteriyorum. Onu takmamamın tek yolu lafına sert cevap vermek anca o zaman rahat oluyorum.... O zaman eve gidip rahat bir şekilde uyuyabilirim yani sınır çizmem şart başka türlüsü olmuyor bende içime atıp kendimi daha fazla üzemicem artık...

Aslında eşim sert biri olsa sorun çözülecek ama böyle biri değil gidiyor konuşup geliyor... Kaç kere dedim ona masaya yumruğunu vur diye baktım sert yapmıyor ben yapayım dedim. Kendini bile savunmuyor annesi ağzına sıçtı haklı olduğu halde kendi özür diledi... Aman boşver deyip geçiştiriyor yoo ona da dedim bak seni severim ama bir daha ailen üstüme gelirse seni de terk ederim dedim... Yaaa komşular ona laf soktu ben gittim kendisini savundum ya avukat gibi bıktım bu adamı sürekli savunmaya geçmekten...
Sizin iş görünenden daha beter. Ne zorunuz var bu adam için bu kadar çaçaron olmaya? Evlilik böyle bir şey değil, komşularla kavga edip koca savunulur mu, siz iyi misiniz ya? Yazdığınızdan daha beter anneci biriyle evlisiniz. Böyle ömür geçer mi hiç mi kendinize değer vermiyorsunuz?

Boşanırım terk ederim deyip deyip yapmazsanız adam sizi ciddiye bile almaz. Konuşur konuşur susar der. Çocuğunuzun olmamasını ben hayırlı buldum, bu saçmalığa maruz kalmasın hiç bir çocuk. Burada bize bile herkesle ağız dalaşı yapan, tartışan saç baş yolan kavgacı bir kadın gibi göründünüz. Hiç bir erkek buna değmez, hiç bir erkek bir kadını psikolojisini ruh halini çökertmeye değmez. Bir bakarsınız yıllar geçmiş, elinizde ne var? sadece pısırık bir koca. Çocuk yok, sevip sevildiğiniz bir evlilik yok, huzur yok, mutluluk yok.

Onlar buraya taşınana kadar sorun yoktu yazdınız, e mesele de o. Uzaktakilerle herkes baş edebilir, önemli olan yakındaki. Sizin kocanız iyi falan değil beş para etmez, zayıf karakterli biri. Seçmek zorunda kalırsa annesini seçecek tiplerden. Böyle devam ederse, zaten çocuğunuz da olmuyormuş çok kolay teslim olur.

Ben 17 senelik evliyim, ilk başta bizde de oldu böyle problemler. Eşim iş gereği yurt dışındaydı, ben de yeni araba kullanmaya başlamıştım. Her gün bebeği koltuğuna koyup yavaş yavaş sağa sola gidiyorum pratik yapıyorum. Eşimin anne babası " hiç haber vermiyor, başlarına bir şey gelir diye korkuyoruz, küçücük çocuk bu kadar gezer mi vs vs. laf söylemiş arkamdan. Eşim; kaç yaşında kadın bana bile bazen haber vermiyor size niye versin, ben arıyorum konuşuyorum nerede olduğunu bile sormuyorum, siz karışmayın deyip kestirip attı. Bana bunu anlattı ve olur da seni arar canını sıkarlarsa sen de cevabını veririsin dedi. Bugün bile çekinirler bir şeyin hesabını soramazlar.

Herkesin kendi anası babası var, biriyle evlendim diye ailesine biat mı etmem gerek, asla etmem, etsen nolur ya diyen adama da yol veririm.

Yetiştirilme tarzı çok fark ediyormuş, benim annem de böyle. Asla ezdirmezdi kendini. Kaç yaşındayım bugün eşim bana saygısızlık yapsa annem haddini bildirir.

Bir de k.v saçmalıyor işte huyu bu demem için onu kabullenmem lazım huyunu yani huyunu yavaş yavaş kabul ettim bu böyle değişmicek saçmalıyor aptal kadın içimden dersem öyle rahatlıyorum başka türlü olmuyor...

Bir de k.v saçmalıyor işte huyu bu demem için onu kabullenmem lazım huyunu yani huyunu yavaş yavaş kabul ettim bu böyle değişmicek saçmalıyor aptal kadın içimden dersem öyle rahatlıyorum başka türlü olmuyor...
Peki görüşmek zorunda mısınız? Çok yüzgöz olunmuş ve siz bu kadar savunmacı açıklamacı tavrınızla kendinizi çok fazla açık etmişsiniz. Yani size laf soksa siz de umursamaz görünseniz bile sizi yaraladığını bilecek kadar sizi tanıyor. En güzeli görüşmeyi kesmek aslında şu durumda.

Back
X