Aslında eşim sert biri olsa sorun çözülecek ama böyle biri değil gidiyor konuşup geliyor... Kaç kere dedim ona masaya yumruğunu vur diye baktım sert yapmıyor ben yapayım dedim. Kendini bile savunmuyor annesi ağzına sıçtı haklı olduğu halde kendi özür diledi... Aman boşver deyip geçiştiriyor yoo ona da dedim bak seni severim ama bir daha ailen üstüme gelirse seni de terk ederim dedim... Yaaa komşular ona laf soktu ben gittim kendisini savundum ya avukat gibi bıktım bu adamı sürekli savunmaya geçmekten...
Sizin iş görünenden daha beter. Ne zorunuz var bu adam için bu kadar çaçaron olmaya? Evlilik böyle bir şey değil, komşularla kavga edip koca savunulur mu, siz iyi misiniz ya? Yazdığınızdan daha beter anneci biriyle evlisiniz. Böyle ömür geçer mi hiç mi kendinize değer vermiyorsunuz?
Boşanırım terk ederim deyip deyip yapmazsanız adam sizi ciddiye bile almaz. Konuşur konuşur susar der. Çocuğunuzun olmamasını ben hayırlı buldum, bu saçmalığa maruz kalmasın hiç bir çocuk. Burada bize bile herkesle ağız dalaşı yapan, tartışan saç baş yolan kavgacı bir kadın gibi göründünüz. Hiç bir erkek buna değmez, hiç bir erkek bir kadını psikolojisini ruh halini çökertmeye değmez. Bir bakarsınız yıllar geçmiş, elinizde ne var? sadece pısırık bir koca. Çocuk yok, sevip sevildiğiniz bir evlilik yok, huzur yok, mutluluk yok.
Onlar buraya taşınana kadar sorun yoktu yazdınız, e mesele de o. Uzaktakilerle herkes baş edebilir, önemli olan yakındaki. Sizin kocanız iyi falan değil beş para etmez, zayıf karakterli biri. Seçmek zorunda kalırsa annesini seçecek tiplerden. Böyle devam ederse, zaten çocuğunuz da olmuyormuş çok kolay teslim olur.
Ben 17 senelik evliyim, ilk başta bizde de oldu böyle problemler. Eşim iş gereği yurt dışındaydı, ben de yeni araba kullanmaya başlamıştım. Her gün bebeği koltuğuna koyup yavaş yavaş sağa sola gidiyorum pratik yapıyorum. Eşimin anne babası " hiç haber vermiyor, başlarına bir şey gelir diye korkuyoruz, küçücük çocuk bu kadar gezer mi vs vs. laf söylemiş arkamdan. Eşim; kaç yaşında kadın bana bile bazen haber vermiyor size niye versin, ben arıyorum konuşuyorum nerede olduğunu bile sormuyorum, siz karışmayın deyip kestirip attı. Bana bunu anlattı ve olur da seni arar canını sıkarlarsa sen de cevabını veririsin dedi. Bugün bile çekinirler bir şeyin hesabını soramazlar.
Herkesin kendi anası babası var, biriyle evlendim diye ailesine biat mı etmem gerek, asla etmem, etsen nolur ya diyen adama da yol veririm.
Yetiştirilme tarzı çok fark ediyormuş, benim annem de böyle. Asla ezdirmezdi kendini. Kaç yaşındayım bugün eşim bana saygısızlık yapsa annem haddini bildirir.