Ah ah kendi ailem bana hep susu hep ezik yetiştirdi bende hırslandım tam tersi biri oldum. O yüzden car car böyleyim. Eşime gelince ailesi o kadar baskıcı tip ki gerçekten öyle bir ailede yetişmek istemezdim sürekli baskı yapıyorlar eşime ezik olmuş adam en sonunda sessiz kalıp susmuş. En sonunda eşime dedim ailenle beni muhatap etme ben görüşmek istemiyorum kendin git bana bulaşmayın dedim artık... Bayram seyran olmadıkça ve hastalık olmadıkça görüşmüyoruz... Hayat beni kavgacı yaptı ben ne yapayım...Sizin iş görünenden daha beter. Ne zorunuz var bu adam için bu kadar çaçaron olmaya? Evlilik böyle bir şey değil, komşularla kavga edip koca savunulur mu, siz iyi misiniz ya? Yazdığınızdan daha beter anneci biriyle evlisiniz. Böyle ömür geçer mi hiç mi kendinize değer vermiyorsunuz?
Boşanırım terk ederim deyip deyip yapmazsanız adam sizi ciddiye bile almaz. Konuşur konuşur susar der. Çocuğunuzun olmamasını ben hayırlı buldum, bu saçmalığa maruz kalmasın hiç bir çocuk. Burada bize bile herkesle ağız dalaşı yapan, tartışan saç baş yolan kavgacı bir kadın gibi göründünüz. Hiç bir erkek buna değmez, hiç bir erkek bir kadını psikolojisini ruh halini çökertmeye değmez. Bir bakarsınız yıllar geçmiş, elinizde ne var? sadece pısırık bir koca. Çocuk yok, sevip sevildiğiniz bir evlilik yok, huzur yok, mutluluk yok.
Onlar buraya taşınana kadar sorun yoktu yazdınız, e mesele de o. Uzaktakilerle herkes baş edebilir, önemli olan yakındaki. Sizin kocanız iyi falan değil beş para etmez, zayıf karakterli biri. Seçmek zorunda kalırsa annesini seçecek tiplerden. Böyle devam ederse, zaten çocuğunuz da olmuyormuş çok kolay teslim olur.
Ben 17 senelik evliyim, ilk başta bizde de oldu böyle problemler. Eşim iş gereği yurt dışındaydı, ben de yeni araba kullanmaya başlamıştım. Her gün bebeği koltuğuna koyup yavaş yavaş sağa sola gidiyorum pratik yapıyorum. Eşimin anne babası " hiç haber vermiyor, başlarına bir şey gelir diye korkuyoruz, küçücük çocuk bu kadar gezer mi vs vs. laf söylemiş arkamdan. Eşim; kaç yaşında kadın bana bile bazen haber vermiyor size niye versin, ben arıyorum konuşuyorum nerede olduğunu bile sormuyorum, siz karışmayın deyip kestirip attı. Bana bunu anlattı ve olur da seni arar canını sıkarlarsa sen de cevabını veririsin dedi. Bugün bile çekinirler bir şeyin hesabını soramazlar.
Herkesin kendi anası babası var, biriyle evlendim diye ailesine biat mı etmem gerek, asla etmem, etsen nolur ya diyen adama da yol veririm.
Yetiştirilme tarzı çok fark ediyormuş, benim annem de böyle. Asla ezdirmezdi kendini. Kaç yaşındayım bugün eşim bana saygısızlık yapsa annem haddini bildirir.
Konuşkan olmakla sessiz olmak birbirinin zıttı ona bir şey diyemem.Fıtratımız ters o ne kadar sessiz se bende o kadar aşırı konışkanım çenemin sınırı yok ne yapayım Allah da böle yaratmış benibiz çok zıttız bende sessiz her şeye evet diyen birini arıyordum öyle olunca iyi geldi bana ama ailesine de evet dediğinde isin rengi değişti... Vallahi bu durumda ben kazanırım ben çenem bir açılırsa hiç susmaz... Susmak fıtratıma aykırı bir durum
Ben görüşmem aslında ama onlar ben görüşmek istemesem de bu kadar olaya rağmen küslük olmasın diye k.peder çağıyor yok işte gelin falan diye o yüzden mecbur gitmek zorunda kalıyoruz... Yoksa evime gelmeye cesaretleri yok...Peki görüşmek zorunda mısınız? Çok yüzgöz olunmuş ve siz bu kadar savunmacı açıklamacı tavrınızla kendinizi çok fazla açık etmişsiniz. Yani size laf soksa siz de umursamaz görünseniz bile sizi yaraladığını bilecek kadar sizi tanıyor. En güzeli görüşmeyi kesmek aslında şu durumda.
Gitmeyin. Bakın bu sizin kendinizle ilgili alacağınız bir karar. Karşıdakini tehdit etmekten de bana göre çok daha iyi bir çözüm.Ben görüşmem aslında ama onlar ben görüşmek istemesem de bu kadar olaya rağmen küslük olmasın diye k.peder çağıyor yok işte gelin falan diye o yüzden mecbur gitmek zorunda kalıyoruz... Yoksa evime gelmeye cesaretleri yok...
Fikri var ama umursamaz aman ne derse desin annem modundan laf sokuyorlar cevap verip de kendimi yoramam diyor.Konuşkan olmakla sessiz olmak birbirinin zıttı ona bir şey diyemem.
Demek istediğim o değil bir insan çok konuşmayı sevmez ama kendi fikrini beyan eder yeri geldi mi az ve öz sözcüklerle.
Eşinizinki sessiz olmak değil ki.
İstese de konuşamamak fikri yok belki içindekileri ifade edecek altyapısı yok.
Seçilmiş bir sessizlik değil yani.
Ben şahsen fikrini ifade etmeyen biriyle istediğim kadar konuşkan olayım yapamam oturup sohbet edemezsin tartışamazsın doğru olduğunu düşündüğü bir şeye hayır bu doğru çünkü diye başlamaz da susar sadece.
Bence eşinizin terapiste gitmesi gerek belki arada fikrini belli ederse siz de kayınvaliniz de kendinize bakarsanız dış gözden.
Cık eşinizinki konuşmayı sevmemek değil
Benim tam tersim ben bana laf sokıldupunda ne demek oluyor kim ki o bana laf sokuyor diyip sinirleniyorum. Eşim de aman bana ne deyip umursamazlık seviyesi de sinir bozucu...Fikri var ama umursamaz aman ne derse desin annem modundan laf sokuyorlar cevap verip de kendimi yoramam diyor.
Sosyal medya hesabından çıktım. Watsap aile grubundan çıktım uzaktayken hiç aramıyorum. Hiç bir şekilde hal hatır sormuyorum gelmeseler yeni aldıkları eve bişi olmazda işte ille huzur bozacaklarGitmeyin. Bakın bu sizin kendinizle ilgili alacağınız bir karar. Karşıdakini tehdit etmekten de bana göre çok daha iyi bir çözüm.
Bayramlar hariç görüşmem bende aslında evlilik diye mecbur kalıyorsun. Yoksa keşke hep uzaktaki evlerinde otursalarsı yılda 1 kere görüşsek en fazla 1 kere katlanırsın...Eee bu kadar tehdite gerek var mı? Görüşme kuzum. Eşin tek gitsin gelsin
Yoooo hiç mecbur değilsin. Ben görüşmüyorum. Sağlık problemi, doğal afet gibi durumlar dışında asla gorusmeyecegimi de beyan ettim. 1.5-2 yıl olmuştur. Bir sürü kadın da hiç görüşmüyor.Bayramlar hariç görüşmem bende aslında evlilik diye mecbur kalıyorsun. Yoksa keşke hep uzaktaki evlerinde otursalarsı yılda 1 kere görüşsek en fazla 1 kere katlanırsın...
Rahatsız olduğum konuları sakin dille beyan ettim dikkate alınmadı. Bağırarak söyledim gene dikkate alınmadı. Eşime söyledim masaya yumruğunu vur dedim dikkate almadı. Babama anneme söyledim arka çıkmadı hiç kimse arka çıkmazsa mecbur tehdit le baskıyla onları susturdum. Eğer görüşüceksek ancak öyle susuyorlar ne yapayım mecbur kaldım. Gitmek istemiyorum diyorum eşim yok babam kahvaltıya çağırdı sen annem le konuşma babamla konuş diye zaten bütün sorun aileyi mahveden annesi herkes ona karşı sessiz kalmış neden ben sessiz kalayım canım. Görüşmek zorundaydık benim dediğim olur...Yoooo hiç mecbur değilsin. Ben görüşmüyorum. Sağlık problemi, doğal afet gibi durumlar dışında asla gorusmeyecegimi de beyan ettim. 1.5-2 yıl olmuştur. Bir sürü kadın da hiç görüşmüyor.
Olmuyorsa olmuyor. Abilerini toplayıp tehdit etmek ne?
Ben annenin olduğu ortama girmiyorum. Ruh sağlığımı bozamam de. Kp arıyorsa size saygım sonsuz ama eşinizle muhatap olmak istemiyorum diyeceksin. Ve gitmeyeceksin.Rahatsız olduğum konuları sakin dille beyan ettim dikkate alınmadı. Bağırarak söyledim gene dikkate alınmadı. Eşime söyledim masaya yumruğunu vur dedim dikkate almadı. Babama anneme söyledim arka çıkmadı hiç kimse arka çıkmazsa mecbur tehdit le baskıyla onları susturdum. Eğer görüşüceksek ancak öyle susuyorlar ne yapayım mecbur kaldım. Gitmek istemiyorum diyorum eşim yok babam kahvaltıya çağırdı sen annem le konuşma babamla konuş diye zaten bütün sorun aileyi mahveden annesi herkes ona karşı sessiz kalmış neden ben sessiz kalayım canım. Görüşmek zorundaydık benim dediğim olur...
Madem az görüşücez yine de benim dediğim olacak. Laf sokmasın eleştirmesin beni kıyas yapmasın başka bişi istemiyorum bu kadar basit beni tehdit etmeye mecbur bıraktı.. Bir insana bir şey milyon kere söylenmez ki laftan anlamazsa olacağı bu ne yapayım.Yoooo hiç mecbur değilsin. Ben görüşmüyorum. Sağlık problemi, doğal afet gibi durumlar dışında asla gorusmeyecegimi de beyan ettim. 1.5-2 yıl olmuştur. Bir sürü kadın da hiç görüşmüyor.
Olmuyorsa olmuyor. Abilerini toplayıp tehdit etmek ne?
Oğlunu boşarım bak oğlunda seni bırakır gider dedim boşanmak la bir kaç kere tehdit ettim. Laftan anlasalar bu kadar uğraşmam.... Ben inatçıyım yapacak bir şey yok dediğim olana kadar diretirim.Madem az görüşücez yine de benim dediğim olacak. Laf sokmasın eleştirmesin beni kıyas yapmasın başka bişi istemiyorum bu kadar basit beni tehdit etmeye mecbur bıraktı.. Bir insana bir şey milyon kere söylenmez ki laftan anlamazsa olacağı bu ne yapayım.
Mantıklı gitmiyorum görüşmek istiyorsa k.p benle gelsin ayağıma ne yapayım.Ben annenin olduğu ortama girmiyorum. Ruh sağlığımı bozamam de. Kp arıyorsa size saygım sonsuz ama eşinizle muhatap olmak istemiyorum diyeceksin. Ve gitmeyeceksin.
Niye görüşmekte diretiyorsun anlamadim ki? O kadar çok ki eş ailesi ile gorusmeyen. Ailesini tehdit ettiğinde laf etmeyen kocan ailesi ile görüşmediğim biri iki vizildanir sonra kabul eder.Madem az görüşücez yine de benim dediğim olacak. Laf sokmasın eleştirmesin beni kıyas yapmasın başka bişi istemiyorum bu kadar basit beni tehdit etmeye mecbur bıraktı.. Bir insana bir şey milyon kere söylenmez ki laftan anlamazsa olacağı bu ne yapayım.
Sizden hoşlanmayan kaynananızı “oğlunu boşarım haaa” diye mi tehdit ettiniz gerçekten?Oğlunu boşarım bak oğlunda seni bırakır gider dedim boşanmak la bir kaç kere tehdit ettim. Laftan anlasalar bu kadar uğraşmam.... Ben inatçıyım yapacak bir şey yok dediğim olana kadar diretirim.
Etkisi oldu bayağı ağzını açamıyor Du rn don bayram da...Boşanma tehdidini de çok yanlış kişiye yapmışsınız. Kvye
Hoşlanmaz tabi benden beni kıskanıyor oğlunu elinden aldım. Oğlu benim hatalarımı görmezden geliyor da ondan..Sizden hoşlanmayan kaynananızı “oğlunu boşarım haaa” diye mi tehdit ettiniz gerçekten?
İlla ki tehdit edecekseniz en azından “sen naparsan yap asla boşanmam boşuna çabalama bayılıyorum oğluna” şekline şeyyaparsanız daha etkili olur kanısındayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?