Kıskanç kaynana

Merhaba arkadaşlar eşimin annesi o kadar kıskanç ve haset bir kadın ki nişanlandığımızda günden beri beni aşırı kıskanıyor. Nişanlandık bir bir söz bileziği alınacak ona bile senin yakına ben ağzımı azıp şunu istiyorum diyen biri olmadığım halde yok bileziğine fazla para veremem. Gelinlik alınacak en ucuzunu aldırır. Ses çıkarmadım hadi neyse nasıl olsa uzak oturucaz farklı şehirde diye pek ses etmedim. Evlendik 6 ay sonra bize misafirliğe geldiler. Evim temiz olduğu halde evin temiz değilmişte eltim evi çok temizmişte falan tabi o zamanlar ben safım ağzımı açamadım saygızışık etmiyim. Aman sorun çıkmasın diye ailemden aldığım terbiye ile sessiz kaldım. Biz bu yüzden eşime patladım. Bayramlarda bir araya geliyoruz. Sürekli elimle kıyas yapmalar. Sürekli eksik yönlerimi eleştirme ler sürekli laf sokmalar ardı arkası kesilmedi. Onun yüzünden evlilikten eşimden soğudum. Asıl sorum şu kıskanç kaynanayla nasıl baş edilir laf sokma var sürekli kıyas var sürekli kendini övme var. Eşime dedim o da gitti konuştu. Bir şey değişmiyor. Bende gittim konuştum.Bir ara bağırdım çağırdım. Ondan sonra en sonda bütün abilerini toplayıp hepsiyle tartıştım. Biraz korktular benden ama bundan sonraki hamlem nasıl olmalı? Siz nasıl baş ediyorsunuz
Bu kadar yüz göz olmaya herkesin ağzına laf vermeye gerek var mıydı? Görüşme sorun temelden çözülecek. Yok boşanmakla tehdit edicem yok intiharla tehdit edicem. Sizce normal bir ruh ve düşünce halinde misiniz? Biraz daha zorlarsanız sizi hiç kimse ciddiye almayacak hareketlerinizden dolayı. Hadi yap, hadi boşan diyecekler arkalarını dönecekler bir süre sonra kalakalıcaksınız öyle.
Bu kadar rahatsızsanız he deyip geçemediyseniz görüşmeyeceksiniz bitti

Eşim daha lafını sok şunlara hadlerini bildir iyi yapıyorsun annemin ağzının payını ver diyor sessiz kalma diyor gerisini sen düşün...
Aman bir halt olmaz bu kocadan.
Ne kadar stres olduğunuzu biliyor ama kendi ailesine laf söylemek yerine size gaz veriyor.
Resmen ailesi sebepli psikolojiniz bozulmuş adamın umurunda değil.
Sizde o kadar plan yapacağınıza görüşmeyeceksiniz olacak bitecek.
Eşim istiyor diye bu kadar nefret ettiğiniz insanların yanına gitmenizi hiçbir anlamı yok.
Anlaşılır değil yaptığınız.

Bana mobing uyguladı çok sinsi bir annesi var ve bunu mutfakta soktu hep lafını oğlunun yanında değil veya kocasının yanında değil....
E yanlizken soksun esinize annenin davranislarina katlanamiyorum artik gorusmek istemiyorum dediginizde size inanmiyor ve gorusmeye zorluyorsa esinizde problem var demektir biraz onu gozden gecirin

Haklınolabilrisin ama bana mobing uygulandı mutfakta yalnızken fırsatını buldukça laf sokuyor ben karşılık vererek yada laf sokarak yada umursamayarak gibi çözüm ler istemiyorum bu kadın bana bir daha laf sokmayacak bir daha eşeştiremeyecek ve bir daha sinirlenip üzülmeyeceğim. Bir adam ve ailesi için mutsuz olamam. Bu laf sokmaları benim hanımda bir daha yapamacak... İşte o kadar ya bu evlilik biter. Ya kendime yada ona zarar verrim akıl ve ruh sağlığımı koruyamıyorum....
Tamam işte ben sizi savunan bişey yazdım.
Okumadınız muhtemelen linki filan 😅

Bu kadar yüz göz olmaya herkesin ağzına laf vermeye gerek var mıydı? Görüşme sorun temelden çözülecek. Yok boşanmakla tehdit edicem yok intiharla tehdit edicem. Sizce normal bir ruh ve düşünce halinde misiniz? Biraz daha zorlarsanız sizi hiç kimse ciddiye almayacak hareketlerinizden dolayı. Hadi yap, hadi boşan diyecekler arkalarını dönecekler bir süre sonra kalakalıcaksınız öyle.
Teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum tamamen bayram dışı görüşmeyi bıraktım yakın otursak ta...

Aman bir halt olmaz bu kocadan.
Ne kadar stres olduğunuzu biliyor ama kendi ailesine laf söylemek yerine size gaz veriyor.
Resmen ailesi sebepli psikolojiniz bozulmuş adamın umurunda değil.
Sizde o kadar plan yapacağınıza görüşmeyeceksiniz olacak bitecek.
Eşim istiyor diye bu kadar nefret ettiğiniz insanların yanına gitmenizi hiçbir anlamı yok.
Anlaşılır değil yaptığınız.
Haklısın yoksa akıl ve ruh sağlığım gidecek korkuyorum psikatri ilacı kullanıcam diye...

Bu yaptıklarının kıskançlıkla alakası yok ki.Siz başetmeye çalışmayacaksınız eşiniz halledecek,mesela sizi karşı karşıya getirmeyecek

Artık akıl ve ruh sağlığımı koruyamıyor bu evlilik beni ruh sağlığımı bitirdi... Psikiyatri gidip ilaç kullanmaya başlıcam artık yoksa ben kendim den endişe ediyorum.

Ben olsam sanırım bu laflara takılmazdım. Umursanmayınca daha çok sinir olurlar. Aman anne iyi işte ileride hasta falan olursan zaten eltim bakar ben beceremem daha kendi evime bakamıyorum yaşlı hiç bakamam falan de sende. O laf sokuyorsa sende sokacaksın. Yada eltinin yanında söyle annem senden çok memnunmuş bak öve öve bitiremiyor, Allah muhabbetinizi arttırsın biz uzağız annem sana emanet, gözüm arkada kalmayacak en azından güzel bakacak biri var burada deyin.

Ben olsam sanırım bu laflara takılmazdım. Umursanmayınca daha çok sinir olurlar. Aman anne iyi işte ileride hasta falan olursan zaten eltim bakar ben beceremem daha kendi evime bakamıyorum yaşlı hiç bakamam falan de sende. O laf sokuyorsa sende sokacaksın. Yada eltinin yanında söyle annem senden çok memnunmuş bak öve öve bitiremiyor, Allah muhabbetinizi arttırsın biz uzağız annem sana emanet, gözüm arkada kalmayacak en azından güzel bakacak biri var burada deyin.
Süpersin vallahi😄

Bu da kıskançlık mı?
Her hafta sonu kaynanasına gidip evini temizleyip her hizmetini gören ona rağmen oğluyla kendi evinde beraber olmasınlar diye gecenin yarısı odalarına girip çıkan kaynana biliyorum ben:)
Şükret yine sen..
Yinee benim kayınvalidemi anlatman hoş olmamış 🤪😂😂 ilk evliyken bir iki yıl cahillegime gelmişti ay aynen durum buydu

Ay ne güzel eltimle anne kız gibisiniz harikasınız ileride birlikte yaşarsınız ne güzel desenize 🤣 şak diye derim vallaaa

Yinee benim kayınvalidemi anlatman hoş olmamış 🤪😂😂 ilk evliyken bir iki yıl cahillegime gelmişti ay aynen durum buydu
Ay valla o arkdsş yime birşey demiyordu
Ben ortalığı yıkardım
Ya da bigün çırılçıplak beklerdim girince gördüğü manzaradan dolayı şoka girip bi daha adım atamazdı odaya, üç harfli çarpmışa dönerdi:))

Çok mantıklı eltimi övüp işleri eltime kitlemek işime gelir...
Yasin kaç senin? 25in altı ise normal bu asabiyet ama 25in üstü ise insanlari idare edebilmek için kişisel gelişim kitapları falan oku.
Ne bu asabiyet kaynanan klasik kaynana yani senin tepkilerin çok fazla geldi bana lafa laf ile cevap verilir daha ilerisini yaparsan haklıyken haksız konuma düşersin

Aslında eşim sert biri olsa sorun çözülecek ama böyle biri değil gidiyor konuşup geliyor... Kaç kere dedim ona masaya yumruğunu vur diye baktım sert yapmıyor ben yapayım dedim. Kendini bile savunmuyor annesi ağzına sıçtı haklı olduğu halde kendi özür diledi... Aman boşver deyip geçiştiriyor yoo ona da dedim bak seni severim ama bir daha ailen üstüme gelirse seni de terk ederim dedim... Yaaa komşular ona laf soktu ben gittim kendisini savundum ya avukat gibi bıktım bu adamı sürekli savunmaya geçmekten...
Senin ve eşinin burcunu merak ettim 🙃

Yasin kaç senin? 25in altı ise normal bu asabiyet ama 25in üstü ise insanlari idare edebilmek için kişisel gelişim kitapları falan oku.
Ne bu asabiyet kaynanan klasik kaynana yani senin tepkilerin çok fazla geldi bana lafa laf ile cevap verilir daha ilerisini yaparsan haklıyken haksız konuma düşersin
25 üstü nasıl kitaplar mesela şimdi... Kitap ismi alayım

Back
X